Nespokojná v manželstve

dengal
24. júl 2021

Prajem dobry den.
Pisem sem lebo potrebujem pocut vas nazor.
Chcela by som si len nezavazne pokecat o mojich pocitoch. O mojom zivote. Manzelovi. Dome. Vsetkom. Nemam s kym. Nechcem sa stazovat ludom v mojom okoli.
Aj tak kamaratky budu stat na mojej strane a to ja nechcem. Chcela by som pocut realny nazor.

Som manzelka chlala rok. Pred svadbou sa stala vec ktora ma mrzi. Podviedla som. Raz. Neopakovane !

Zobral si ma aj tak. Bola svadba. Postavili sme si dom. Dokonca cakame dieta.

Snazim sa. Varim. Periem. Upratujem. Staram sa o neho. Som uz soma z prace. Vstavam s nim aby som mu robila jest do prace. Nestazujem sa na nic.

Manzel ma drzi na kratko. Aby ste to nepochopili zle napriklad ked chcem ist na nejaku "rozlucku" ktora zacina o 15:00 na dve hodiny. Nepusti ma.

Nepusti ma s kamaratkou do mesta na kavu. Aby som bola presna. Nepovie ze nejdes ale vidim na nom ze sa mu to nepaci.

Co sa tyka jeho je to opak.
Ide s kamaratmi na wellnes. Kupat sa. Najest sa. Nepyta sa. Ale ide. Mna necha doma.
Ide na party z ktorej mi povie ze pride dany cas.
Nepride.

Ked raz takto prisiel. Povedala som mu ze si sa potrebuje tamto ku*vit. Flakat. Ci je ku*evnik. Urazil sa samozrejme.

Na druhy den dusna atmosfera. A uz to islo. Nadavky ze to ja som piiip. Ja sa piiip s kolegami. Ze som spina piiiip. Ze sa rozvedie. Znicila som mu zivot a este aj decko so mnou caka.

Ale co ma hneva je ze pri takomto tlaku nadavok na moju adresu ( pritom on nie je anjel ale to je jedno ) mi praskli nervy. Povedala som mu nech vypadne z domu. Krik ze ja mam vypadnut dom je jeho ( postavili sme a investovali spolu do neho peniaze ). Ze on ho postavil ja som tu nic neurobila.

Chytil na silno za ruku. A v tom som mu dala facku. Prvy krat .. odisiel...

Viem ze pride. Ale odisiel lebo ja som mu po vsetkych tych nadavkach. Roztrhani tricka ako ma strhól dala facku.

Nemala som ..

bororka
24. júl 2021

@dengal tak počúvame 🙂

dengal
autor
24. júl 2021

@bororka napisala som...

ivik4
24. júl 2021

Strasne ,obe strany. Tebe by som dala facku a poslala Ta z rozbehu do zadku skrz neveru ( ale to som ja ) a mam pocit ze tvoj to neprekusol a neprekusne a jemu tiez za to co si to k Tebe dovoluje ( podla neho opravnene kedze si sama mozes za to ze Ti uz vobec neveri ) . Ja fakt nepatrim k tym ktore odchadzaju z kratsej cesty a sami s muzom sme problemy ( ani z daleka take strasne) riesili ,no neviem ci u Vas uz nieco pomoze. Skor som za to aby ste sli od seba.

bororka
24. júl 2021

@dengal chcem sa opýtať, či máte aj pekné chvíle. Príde mi, že to v sebe na čas potlačil ale ide to von. Pokiaľ máte aj svetlé chvíle a cítiš že ťa má rád, len si nesie krivdu čo sa mu stala a nevie to spracovať. Ja takúto skúsenosť nemám. Ale svadbou sa rozhodol.
Asi by som si s ním sadla, ospravedlnila sa za správanie a na konci hľadala riešenie. Pokiaľ bude mať záujem, vyhľadala by som odbornú pomoc, ktorá tomu prinesie nadhľad a naučí vás pracovať na novom vzťahu a budovať dôveru.
Je to dlhá cesta ale už ste rodina a čakáte bábätko. Bohužiaľ, viac pochopenia a úsilia bude asi musieť byť na tvojej strane, kým to spracuje. Ale prístupom, že mu budeš robiť submisívnu žienku sa to asi bude len kaziť. V každom vzťahu a etape života sa vyskytnú výzvy, ktorým musí človek čeliť. Ale vďaka nim rastieme a stávame sa silnejšími. Držím vám palce, nech to dokážete ustáť a riešiť. Vzťahy sú napokon iba o hľadaní kompromisov a ladením života aby vyhovoval obom. 🍀

dengal
autor
24. júl 2021

@bororka jasne ved su mesiace kedy sa nehadame. Vobec. My sa vLastne za nic nehadame. Vobec. Mame rovnake nazory vo vsetko. Uuuuplne vo vsetkom.

Len to ze on ma vobec ako zenu resp.manzelku nerespektuje. On mi nieco slubi a nedodrzi to. A ja som z toho nerozna. Lebo ja sa vazne snazim. A viem ze aj on.
Staram sa o neho nie na silu alebo preto ze musim ze to je moja povinnost ale preto ze chcem. A potom pride toto on mi povie ide s kamaratmi na kupalisko. Odide rano. Pride vecer. Ja som ta zla lebo mu poviem ze preco nejde so mnou. Ci sa za mna hanbi. A takto dookola. Povie ze pride o 18. Pride o 20. Ja viem ze sa mozno zasmejete ze jezis tlto riesite ale pre mna su toto podstatne veci. Ja som si toto nikdy nedovolila.

dengal
autor
24. júl 2021

@ivik4 ano vyznelo blbo ze nevera. Neodpravedlnujem sa za nu. Ale napisala som ze on nie je anjel. A verte mi keby som mala od zaciatku vtedy este frajera, chapajuceho clovela co ma nesklamal tak ako ma milion krat sklamal on a ja som mu to odpustila. Odpustila som mu aj jejho ponizovanie. Ano teraz otazka a naco ste s nim bola ked vas ponizoval.

Odpoved

Lebo laska. ...

janka_23
24. júl 2021

@dengal podviedla si ho, on ti neodpustil a neverí ti. Nemali ste sa vôbec brat, toto nie je manželstvo, do takéhoto vzťahu idete priviesť dieťa?
U mňa je facka konečná, viac by som s tebou neriešila nič.

dengal
autor
24. júl 2021

@janka_23 dakujem za nazor.

marpel
24. júl 2021

@dengal tiež si myslím, že sa nevyrovnal s neverou. Ty si s tým okej, že nemôžeš nikam chodiť? Že nemáš žiadnu slobodu? Keby si šla napr. Na kávu s kamoskou bol by doma cirkus?

dengal
autor
24. júl 2021

@janka_23 ja by som mu facku nedala. Nikdy som mu nedala facku. Bol to impulz ked mi tak silno chytil ruku a rotrhol trickokedze som mu opakovala nech odide aj teraz z domu ked odchadza stale s kamaratmi.

Zase si nemyslite ze som prisla dala facku a odisla.

janka_23
24. júl 2021

@dengal možno kruto, ale prešla som niečím podobným. Poviem ti iba jedno chce to poriadny rozhovor a ak chcete zostať spolu musíte na vzťahu poriadne zapracovať obidvaja. Nesprávate sa voči sebe pekne, takéto veci do vzťahu nepatria zvlášť keď idete mat dieťa. To ma vo vás mat vzor.

dengal
autor
24. júl 2021

@marpel rok a pol je po nevere. On mi to nepripomina. Len ked sa mu to hodi.
Nie nebol by cirkus. Nekrical by po mne. Len ja som typ cloveka co aby nebol nahnevany alebo taky bez nalady tak radsej nepojdem nikam. Pokial mi nepovie ze jasne chod na kavu. Nejdem. Vzdy povie rob ako chces alebo mi povie o 10bud doma. A ja som doma. Vzdy pridem nacas.
Vzdy to na com sa dohodneme plati. Vzdy vzdy.
Jasne ze chodim von.

Baby. On ma tolko krat sklamal ze keby som mu ja mala neverit za to vsetko tak ozaj spolu niesme.

Zobrali sme sa a prisahali sme v kostole ze zaciname odznovu

bororka
24. júl 2021

@dengal Pre mňa je to rovnako dôležité, a keď tak má telefón a môže ma oboznámiť. Ja napríklad nenávidím doma čakať a keď ide MM niekam, nastavujem si program aj ja, s tým, že ladíme návrat domov na spoločný. Akože v tejto dobe je spoločeného času málo a ja si ho vážim. Samozrejme, stane sa, že to nevyjde ale viem o tom, že mešká a pod.
Keby som nevedela, spravila by som mu to raz rovnako a by pochopil. Ale to je môj vzťah.
Vy máte inú situáciu a teda keby si to spravila, bolo by to kontraproduktívne.
Je skvelé, že máte aj pekné chvíle. Keby si ťa prestal úplne vážiť, písala by si tu iný príbeh a asi jediný verdikt by bol rozchod.
Vychádza mi z toho len to, že ti neverí a chce ťa podobne raniť. To je riešiteľné, ale iba prácou na vašom vzťahu. Skús sa s ním porozprávať a ísť spolu do poradne, pokiaľ bude chcieť hľadať riešenie. Pokiaľ bude proti, vyhľadaj pomoc aspoň ty. Určite ti poradia ako sa správať a čo môžeš spraviť preto aby si v ňom posilnila, že ti dôverovať môže.
Naozaj, je to len prekážka na ceste. Dnešné vzťahy sú tak plytké, keď ľudia utekajú pri prvom probléme. Nechcem degradovať neveru, ale je o toľko horších vecí, čo sa vám môže stať v živote a budete ich musieť ustáť.

hylary
24. júl 2021

@dengal nemala si mu vobec o tej nevere hovorit. Neviem naco si mu to povedala. Co mas z toho? Bude ta navzdy podozrievat a neverit ti. Ako pisu dievcata, neodpustil ti a ani ti neodpusti. Ked si podviedla len raz, ze to bol nejaky ulet, mala si si to nechat pre seba! Teraz je uz neskoro...... zbytocnu chybu si urobila, ktora sa uz neda odcinit.

dengal
autor
24. júl 2021

@bororka presne o toto mi ide. Nikdy som mu nepovedala ze nepojdes. Len chcem trosku respektu. Trosku pochopenia.

Viete v com je cely hacik ?

Moj mm mava take stavy, ze ked si bud viac vypije alebo ma problemy so zaludkom. Alebo ma upal a vracia. Pri vracani odpadne. Teraz ste sa mozno zasmiala ale stalo sa to nie raz. Ze mi padol. Roztal si oko. Celo. Nos. Lebo som ho neudrzala. A ja mam taky strach. Tak strasne velky strach ked on ide takto na party d chlapmi ze bude vela pit. Ja ho vtedy prosim aby nepil. Nezvladam toto psychicky. Bojim sa o neho. A toto je dalsia vec co nechape...

Co mam robit ? Odisiel. Mam mu napisat. Ospravedlnut sa ? Zase ja ? Zaco? Za facku alebo za to ze sommu povedala ze je Ku*evnik kedze stale beha s chalanmi a na mna kasle. Jedina vec co som spravila je ze som mu toto povedala a dala facku. On mi tak skaredo vynadal a zase sa mam ospravedlnit ja ? Zase mam byt ja ta blba ? Ach ...

dengal
autor
24. júl 2021

@bororka mame milion krasnych chvil.
Nas problem je len toto ze nedodrzi cas. Slub.

Ja nepotrebujem ist niekam von niesom ten typ zeny a z teraz vobec nie. Aj na to posedenie s kolegovcsmi som chcela ist na dve hodiny.
Kamosky hovoria ze chod. Ze nemoze mi stale vsetko zakazovat.. lenze ja som natolko sprosta ze nepojdem a on vie ze nepojdem. Ma vo mne istotu

luccija
24. júl 2021

@dengal tak si si zobrala nezodpovedného chlapa, ktorý nedodržuje slovo a chodí von bez teba mne by to vadilo.Preco si nemohla ísť na kúpalisko s ním?myslím, že ste sa nemali brať prečo si ho podviedla priznala si sa či zistil to on?vždy Ti to vykrici a ty jemu tiež, keď píšeš, že nie je neviniatko.
Budete mať talianske manželstvo.Je od chlapa chrapunske fyzicky Tak atakovať, keď si tehotná.nepaci sa mi to ako reagujete obidvaja.Ty sa snažis, lebo vieš, že si pochybila?tak isto máš právo ísť von s kamarátkami on Ti nemá čo dávať zvolenie.Myslim, že to budete mať pestré.Cakate dieťa treba to urovnať povedať si každý svoje ospravedlniť sa dať si nejaké pravidlá a dodržiavať.pozor na takéto fyzické útoky to bolo prvý x a naposledy musíš si určite hranice a ty si ho tiež nemusela fackat, ale ok stalo sa.

dengal
autor
24. júl 2021

@bororka mrzia ma tie reci co mi vykrici v tom amoku. Dlho to mam potom v hlave....
nepekne veci.

luccija
24. júl 2021

@dengal ale ty normálne chodievaj von nebudeš putka ešte sa nasedis s babom.Nie si vazen

luccija
24. júl 2021

Celé zle už ani nečítam ďalej.Este aj alkohol...koľko máte rokov?

dengal
autor
24. júl 2021

@luccija aky alkohol ?
Vy ked oslavujete narodenie dietata susedove si nedate za stamrlik ? Teda vy nie ale chlap. Ja nepijem preboha. Ani on nie je alkoholik ale ma proste nejaku "chorobu" ze jeho telo nezvladne natlak vracania. Je vysoky a asi sa mi odkrvi mozog. Ale to aj ked ma virus.
Ale necitajte teda.

hopsadobrandejsa
24. júl 2021

Iny zaver som ani necakal..... ukazkovy priklad akych uz bolo neurekom.

Obe strany cele zle. On sa mal s tebou po nevere rozist a nie cakat ta pri oltari. Sorry, ale tvoj chlap to v hlave nema uplne zrovnane pretoze ziadneho racionalneho chlapa ktory by toto urobil nepoznam.

To akoze priatelka ma podvedie a ja ju za odmenu mam akoze cakat pred oltarom? To ma byt akoze zart?

Co sa tyka teba.....co si cakala? Kazdy kto uz cital podobny pripad tvojmu presne vedel kam to cele speje. Samozrejme, ze ta bude drzat na kratko pretoze dovera je nalomena a je jasne, ze on si bude chodit kade tade pretoze skrz tvoju neveru si ty preukazala svoju nedoveryhodnost, nie on.

Svadba bola akoze absolutny klinec do rakvy.

Manzela pozdravuj a odkaz mu nech vytiahne gule zo suplika pretoze mu inak bude zrusene clenstvo v klube muzov.

Neber to osobne, ale je tvoj muz naozaj tak zufaly? Pretoze odpustit neveru svadbou doslova krici bud cistym zufalstvom alebo obavou z osamelosti.

Ak si myslis, ze si budete uzivat rodinnu idylku tak ta vyvediem z omylu. To uz radsej byt slobodny ako toto.....

bororka
24. júl 2021

@dengal k tomu jeho zdravotnému stavu.. Chápem váš postoj a strach. Žiaľ, on je dospelý človek. On má právo sa rozhodnúť, riskovať svoje zdravie. Mne to chvíľu trvalo pochopiť, a naozaj som zaujala postoj, že tlačením mm kvôli mojím strachom nič nedosiahnem. Je to dospelý muž, ktorý je zodpovedný sám za seba. Nemám právo ani chuť a čas, prepočítavať ako ho uchrániť, resp.predvidat všetko čo sa mu môže stať a pripravovať ho nato.
Prijala som svoje miesto, ktoré je tam, že keď sa mu niečo stane, budem po jeho boku a pomôžem mu. Inak by som sa zbláznila ja a pri mne aj mm. A tak ako vy, aj ja očakávam 1.mláďa, tak energiu smerujem tam.

Čo povie, keď nedodrží čas? Resp.dá vám vedieť? Ako často sa to stáva?

Písali ste, že chodíte von a vraciate sa včas, čiže ste presná a môže vám veriť. Ale nechce vás púšťať? Strácam sa 😀

V amoku každý vykrici veľa zlých vecí. Celý vzťah je o tom, predchádzať tým situáciám. Nastaviť si vzťah tak, aby ste vedeli komunikovať a vyvarovať sa týmto situáciám.

Nemusíte sa ospravedlniť a už vôbec nie cez telefón. Ja by som počkala kým príde domov a v akej nálade bude. Pokiaľ bude mať rozhovor zmysel, porozprávať sa o tom čo sa stalo a čo mrzí vás. Ja napríklad nemám rada keď to je len o tom, čo mm robí alebo nie. Skôr to otáčam nato, čo mňa zranilo a ako som sa cítila. Proste vyvarovať sa obvineniam a osočovaniu, to vedie len k protiútoku.

iffushka
24. júl 2021

@dengal Bože žena, ty máš úplne pomýlené pojmy a dojmy. Klameš samú seba.
Prečo si mi bola neverná, keď si vo všetkom rozumiete? Nerozumiete.
Prečo píšeš žeby si mu nikdy facku nedala, ale bol to len impulz? Dala si mi facku a bodka.
To že ťa on ako manželku nerešpektuje nie je ,,len".
A ešte ti poviem jednu vec vzal si ťa nie preto, žeby ťa ľúbil alebo odpustil neveru. Vzal si ťa preto, lebo vedel, že ťa týmto faktom bude môcť manipulovať, čo mu evidentne ide lebo si s ním otehotnela, lietaš okolo neho ako špinavá handra a čakáš ho poslušne doma.

martinka13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka13
24. júl 2021

Neprekusol neveru (ani ja by som nie...). Iné to nebude. Zrejme budeš pre neho len handra. Tehotná, ci nie.

luccija
24. júl 2021

@dengal píšeš, že keď ide na párty s chlapmi pochopila som to, že pije častejšie.Rozbite čelo, nos, roztate oko...rob ako myslíš veď si svojpravna dospelá ešte asi nie je vybureny, alebo sa bude poflakovat vždy.Ty budeš doma a aj tak budeš za zlú.Zly začiatok manželstva snáď to bude lepšie, keď sa dieťa narodí aj to Ti vykrical.nie ja by som sa neospravedlnila ani ty si nemala útočiť naňho, že chodí von sa kurvit, lebo si mohla vedieť, že Ti vykrici tvoj prehrešok.

dr_smajlik
24. júl 2021

Neviem ako ďaleko zašla nevera, ale podľa toho čo píšeš nerobí handru len on z teba ale aj ty sama. Svoj čin si oľutovala ale on ti neodpustil. A možno aj máš pravdu a on sa tiež kurví. Ty sedíš doma, obskakuješ mu riť a on si možno niekde nabaľuje iné. Prečo sa neponúkne š že ideš s ním, alebo mu nepovieš, že keď on ide s kamošmi, aj ty si urobíš program s kamoškami? Nie je to tvoja paranoja že by sa hneval a nedovolil ti? Lebo si písala, že on ti nepovie nie priamo. Tak chod a uvidíš. A keď ta bude podozrievať, opýtaj sa ho či aj ty si o jeho výjazdoch máš myslieť to isté?

jaskolka
24. júl 2021

Poviem to rovno a prepáč za úprimnosť. Obaja mate obrovské chyby a mylne predstavy o vzťahu a manželstve. Bud to skúste v poradni a možno to dáko u stojíte, alebo choďte od seba. Ako sorry, ale toto chce obrovské kompromisy a nevyzerá to, že ochotne ich urobíte

kitycat
24. júl 2021

@dengal

Je to take zvlastne, on ti neodpustil. Ty si si tiez neodpustila lebo ho obskakujes, chystas mu ranajky, respektujes jeho zakazy, prikazy a zivotny styl. To akoze nikam nechodis socialne zit?
To ste si to nevidiskutovali pred svadbou? Ci ako ste zili od nevery do svadby?
Myslim si, ze ste spravili chybu obaja a nejake pekne a tiche chile predsa nemozu vyvazit to ake mate domace pravidla, padnute na hlavu..