Boli u mňa a priateľa rodičia prvýkrát na návšteve po tom, čo sme sa presťahovali do nového bytu. Mama má kamarátku z Prahy s ktorou si posielajú emaily a fotky. Akonáhle si priateľ odbehol, mama začala všetko fotiť, dokonca vtrhla do spálne. Upozornenia nech prestane ignorovala, veselo si fotila ďalej každý kúsok bytu a musela som odpútať priateľovu pozornosť na chvíľu dokedy neskončila aby to nevidel, strašne som sa hanbila. Tiež sa vám stalo niečo podobné?
Tak ty odputavas priatelovu pozornost miesto toho aby si upratala mamu? Fakt sa musis hanbit, ale nie za mamu, za seba.
Ak poznáš svoju mamu, aká je, mohla si sama nafotiť interiér bytu ešte pred ich návštevou a poslať jej fotky vhodné pre kamošky 😉 Asi sa chce pochváliť, ako sa jej dcéra má dobre a má pekné bývanie. Ak nefotila ľudí a nejde to niekde uverejniť na FB, ale len pre kamošku, nevadilo by mi to.
Mame by som pekne vynadala, zobrala mobil a vymazala fotky. Frajerovi by som to povedala tiež.
Nemôžeš jej zavolať a pekne ju poprosiť aby fotky nikomu neposielala a neukazovala?
Keď vieš, aká je tvoja mama, nemala si ju pozývať na návštevu 🤷🏻♀️
Neprijmneeee
Mama nerešpektuje evidentne nič.
Asi by som ju veľmi dlho nepozvala na návštevu a ako dôvod by som uviedla toto správanie
akoze asi budem jedina ale zasa raz niekto riesi podla mna totalnu somarinu, jemine tak sa mama chcela kamaratke pochvalit, ze jej dcera s partnerom ma novy byt, "vtrhla do spalne" tiez neprezivam, ved ste tam prave nemali intimnu chvilku a ak tam nemate cervenu miestnost ako v 50 odtienoch sivej, tak poslala kamaratke fotku postele a rolldooru 🤷♀️ by som sa jej ironicky spytala, ci ma dost fotiek a ci fotky wc uz poslala
Teraz už len mame povedať ze by si veľmi ocenila, keby tie fotky nikomu neposielala. A áno je to mama, ale bola na návšteve u dcéry a jej priateľa, takže nie, nemôže behať po celom byte a fotiť co len chce a posielať to kam chce bez predchádzajúceho súhlasu. Keď je dieťa babetko, utierame mu zadok, keď ma tri roky, stojíme v kúpeľni pri nom, ale keď ma 20 už mu nelezieme do kúpeľne keď sa sprchuje.
Nezažila som toto, ale niečo podobné, boli sme na dovolenke a svokre sme sem tam posielali fotky a ona ich začala zverejňovať na soc. sieťach, jej vlastná sestra ju musela zvrzať, že sa to nepatrí a ešte keď sa nás ani neopýtala, či môže...ona sa ešte cítila dotknutá, ale keď sme jej prestali posielať fotky, tak si uvedomila, že prestrelila...a inak svokra mi takto často snorí po byte, ale našťastie nefotí, to už by bolo asi moc...mala si to s mamou asi poriešiť, kým tam priateľ nebol 😉
Taky prispevok na vecer
Tak teraz uz s tym asi aj tak nic nespravis, ale tiez by mi toto vadilo.
Mojej kamošky dcéra je vydatá za cudzinca a aj žije v cudzine. Jej zať si nepraje, aby im pri pobyte u nich rodičia chodili do spálne. Je jedno, či jeho, alebo svokrovci. A fotiť nesmú tiež nič, okrem vnúčat.
@oli18 tak ja neviem, ale len tak by som nešla nikomu do spálne, ani dcére, keď je to jej / ich spálňa, sú dospelí...
Za mňa dosť divná situácia, neviem si to predstaviť, že by mi mama také niečo spravila a ja by som také tiež svojej dcére nespravila, veď máme nejaké súkromie predsa...
V triafani som nikdy nebola dobra, ale ten mobil by rychlistou blesku letel z okna a matku by som poslala domov bez mihnutia oka! A dufala by som, ze sa aspom na pol roka urazi a uvedomi si za ten cas svoje debilne chovanie. Kokos, co ste vy cvicene opice a vas byt zoo aby posielala fitky kade tade?
@petamich Nie si jediná, ja sa s tým tiež stotožňujem. Som len prekvapená, aké agresívne by niektoré ženy dokázali byť voči svojej vlastnej mame - rozbiť jej mobil, vyhodiť von z okna, to je naozaj príklad slušného správania (ak autorka tvrdí, že mama sa správala neslušne, lebo fotila nábytok a zariadenie bez dovolenia). Neviem, či tu má každá taký formálny vzťah s mamou, ale normálne by som jej povedala, mami, teraz prosím nefoť, Janovi (Jožovi, Peťovi, whoever) to vadí, ja ti zajtra pošlem fotky, ak chceš. Kde tu niektoré vzali, že mama to išla “kadekomu” posielať, keď to chcela pre kamošku. Ja som napríklad dobré kamarátky svojej mamy poznala a ony mňa a nevadilo by mi, ak by niektorej mama poslala fotky ako bývame. Maximálne by som to nazvala nevhodné správanie, ak sa vopred nespýtala, ale čo je to za vzťah matka-dcéra, ak si nevedia veci normálne vydiskutovať.
Ja som ešte v živote u nikoho nic nefotila, ani pre svoju potrebu , nieto ešte to posielať ďalej. A mamu by to už vôbec nenapadlo.Je to úplne sedliacke správanie a nečudujem sa ,že si sa za ňu hanbila
vyhodiť foťák a potom aj nepodarenú návštevu...
Keby som sa presťahovala do nového a prišla ku mne mama prvý krát na návštevu,sama by som ju hneď previedla celým domom a bolo by mi úplne jedno,či si dom pofotí,natočí,pošle nejakej dobrej kamarátke,veď je to moja mama.Ani keby to urobila moja svokra by mi to nevadilo.Naozaj nechápem,čo je na tom také strašné 🙄
Moja mama ma taku uchylku, vzdy foti vsetko, nikoho sa nepyta ci moze, proste situacia ze sedi u teba doma aj s dalsimi ludmi na navsteve, vsetci sa rozpravame, ona vytiahne potichu telefon a bez opytania alebo ze by nieco povedala si zacne fotit ludi….ludia ani nepozuju ani nic, niektori si vsimnu a niektori vobec, proste ona si foti a hotovo 🤦♀️ hanba jak hovado ale co s nou narobim, je dospela tak si sama robi hanbu 🤦♀️
V mojom prípade by záležalo na tom, či je to jednorazové, keď je mama totálne nadšená a hrdá a yada yada, alebo či ide o štandardné spravanie, teda že môj názor má na salame a ignoruje moje požiadavky. Podľa toho by som reagovala
Haha, mna by to vobec nerozculilo, neviem, co je na tom take trapne, aby som sa musela hanbit za mamu, ktora si foti moj byt
Wow. To co mate v tych bytoch ze to drzite v tajnosti. Uz to totalne prehanate s tym sukromim. Ved to je izba a v nej nabytok.? To je vase sukromie? Len aby preboha nikto nevedel aku mame sedacku😨 Kazdu novu navstevu co mame, s radostou prevedieme domom ak maju zaujem a to iste ked my prideme na navstevu k niekomu, ja sama sa opytam ci mi ukazu dom a nikdy sa mi nestalo ze by niekto odmietol a vsetci s hrdostou ukazuju. A to su cudzi ludia ako susedia. Pre mamu je normalne ze si to chce odfotit. Ved to je normalne. A ked si niekto odfoti moju spalnu, budem polichotena ze sa mu paci. Co akoze by preboha s tym obrazkom mohol robit. Onanovat nad nim? Chuda moja spalna.
@andreatytler Inak je pravda, ze ukazovanie celeho bytu, domu je myslim skor taky zvyk na zapade a nie vsade vo svete to platí. Niekde naozaj nevedis nič len obyvacku a zachod. U nás napríklad nemaju niektorí ludia problém si povodenie po dome aj vypýtať, ale v inych kukturach by to mohol byt riadny trapas. Ale osobne tiez nevidím nic chulostive na zariadeni domu, ci bytu. Max by mi vadilo, ak by fotila susiak s pradlom, kde visia nase gaťky a slipy, ale, ze si mama odfoti moju posteľ a skrinu? No boooze.
Ja neviem...mne by to vadilo, ked ukazem dom niekomu, tak ho ukazem ja a len tomu, komu chcem...urcite by som mame povedala, ze nech si foti svoju spalnu a nie moju...a pisielanie fotiek je pre mna uplne, ze mimo...
no podla mna, nic si neuorbila zla, proste si asi nehccela chlapovi vysvetlovac, co mama vyvadza. Osobne mne vadi, ked moja matka pride a uz tuka do mobilu a foti, dokonca som prisla na to, ze si nas nataca... to je totalna psychiatria, cize jej vzdy poviem, nech to odlozi, alebo dovi... v tvojom pripade, by som asi tiez povedala, ze si nezelam aby si fotila hore dole cely byt, ved ked chce, kadzu izbu supne na jednu fotku a vybavene..
A ako sa vyssie pise, niekde je normalne popozerat ako co kde maju, susedy ma tiez ponosili niekore vsade, ine iba obyvacka/kuchyna. U mna, ked som sa pytala ci chce niekto pozriet poschodie napriklad, vela ludi z rodiny ani nechcelo *- nie je to u nas zvyk.
Mala si jej vytrhnúť mobil z ruky a fotky vymazať