Nešla som na oslavu

2. mar 2024

Som úplne psychicky v kybli. Mam brutál PMS, nespím, všetko veľmi citlivo prežívam. Uvedomujem si, že som do.muza posledné dva týždne len skákala, vyčítala aj veci, ktoré mi inokedy nevadia. Mame za sebou náročné dva týždne (syn mal nejaké zdravotné problémy, takže sme kopírovali medzi robotami, domácnostou a lekarmi). Muž je workohlik, teraz svoj koníček povyšuje na zárobkovú činnosť (finance to nevadí ale čas je problem). Takže je doma ešte menej ako býval. Napríklad dnes bol mimo 7-17. No a teraz ta oslava. Dnes jeho brat oslavuje. A ja som nemala vôbec chuť sa ísť niekde baviť. Išiel sám a ja mam.zato strašne výčitky. Ze nie.som.schopna aby som sa od rána dala dokopy. Robím nezmyselné činnosti dnes cely deň, ktoré by mi inokedy zabrali 2 hodinky a ešte nemám hotovo. Ako toto všetko zmieriť? Jednak, moc.doma nie je, čiže celá domácnost na mne, jednak ten hnusný pms. Najradšej by som si to dakde.hodila..

michellemary
2. mar 2024

Nádych, výdych... bolo ti zle, tak si nešla, to je všetko.

lindous
2. mar 2024

Ja vidím dve možnosti, buď prekonať sa, dať sa dokopy, ozvať sa, že už sa cítiš lepšie a prídeš a ísť sa zabaviť na oslavu, možno by ti to dobre padlo (mne často, keď sa niekam veľmi nechce ísť, tak nakoniec je to fajn) alebo vyložiť nohy, pustiť obľúbený film či zobrať dobrú knihu, dať vaňu, objednať nejaké dobré jedlo, proste niečo čo ti pomôže sa uvoľniť, vypnúť, prísť na iné myšlienky a užiť si svoj večer… trápiť sa doma, tým že si doma nemá význam, nič zlé si nespravila, je toho na teba veľa, necítila si sa na to… teraz už počkaj kým toto napäté obdobie a PMS prehrmí a ked sa hormóny trochu upokoja, rieš s partnerom ten spoločne strávený čas…

dominikamacakova
2. mar 2024

Ukľudni sa ...

pribinak
2. mar 2024

Chod ku gynekológovi. Jedna vec sú ženské veci, ale druha vec je tvije správanie. Aby sa ti nestalo, že to muž nevydrží

datelinka31
2. mar 2024

Chápem ťa ako sa cítiš a tiež mávam také PMS.. neviem či sa to dá nejako zmierniť, podľa mna sa treba zmieriť s tým, že to tak je a neklásť na seba veľké nároky v tieto dni. Áno môžeš pracovať na sebe a snažiť sa ovládať, ale jednoducho hormóny neoklames a stále ti bude na nič. A zase stále sa nútiť a pretvarovať a dusiť to v sebe.. mužovi proste vysvetlíš, že si chcela ísť ale jednoducho si to nedala

krtko1313
2. mar 2024

Áno, je to dobrý nápad, ukludniť sa ,nachystať sa . Zavolaj manželovi, že rada by si sa pridala. Dobre sa naješ, nemusíš chystať večeru a dobre sa porozprávaš.

domkakvet
2. mar 2024

Treba sa prekonat a naucit sa ovladat, ak este oslava pokracuje, tak sa nachystaj a chod, lebo sa moze stat, ze to s tebou muz prestane zvladat.

koniarova
2. mar 2024

PMS si to len ospravedlňuješ.

anna777115
2. mar 2024

Život má naučil rozpoznať, kde mám svoj limit a čo je už za.Tiež, som sa roky prekonávala, aby boli všetci naokolo spokojný, čo na Tom že ja som nebola. Ver, mi, že nikto to neocenil a nedostala som za to ani Nobelovu cenu. Pochopila som to až vtedy, keď som vyflusnuta, vyhorena nedokázala mesiac vstať z postele a nebola som schopná urobiť bežnú dennú rutinu. Dnes, viem, že nikto nevidí a neocení to čo urobím za hranicami svojich možností a síl. Len ty sama sa musíš vedieť odhadnúť čo ešte dáš s úsmevom na perách a čo nedáš ani s odretymi ušami. Nemaj, žiadne výčitky.Nikto nemá právo ti niečo vyčítať, sama najlepšie vieš ako sa cítiš a nerob nič s čím nie si stotožnená, či už fyzicky, alebo psychicky.

vler
2. mar 2024

PMS ako ospravedlenenku ak sa nemozne chovas beriem len odtial potial- ak si mlada baba. Ak si skusena zena 30+, tak si uz tento cyklus a priznaky absolvovala 100+krat (takze by si mala byt pripravena to lepsie manazovat-nevravim ze perfektne!) ako do muza skakat dva tyzdne v kuse a zahrnovat ho vycitkami...

autor
3. mar 2024

Ďakujem za reakcie. Včera som si ľahla a zobudila sa až rano

veronikaszabova
3. mar 2024

A muz co na to, ze si odmietla ist?

autor
3. mar 2024

@veronikaszabova nič, on išiel so synom.

lujza123
4. mar 2024

Nebut na seba prísna. Ja som deň, dva pred menzesom tiez maximálne nespoločenská, nevadí mi to sedím doma, pozriem si nejaký film, dám si čokoládu aj ked celý mesiac cukor nejem 🤷🏼‍♀️

Maj sa rada, vykasli sa na upratovanie, venuj sa sebe. Mužovi vydeľ jeho polovicu domácich prác, prečo by si to mala robit za neho a on sa venovať svojmu koníčku. Sprav si svoje a nájdi si koníček aj ty.

To je taká hlúpa ženská vlastnosť, všetko a všetci aby boli spokojný na úkor seba.