Dobrý deň,
mám otázku hlavne pre tie z vás, ktoré majú staršie deti. Keď by dvadsaťpäť ročný (má VŠ aj prácu) ešte stále býval s vami mal by nejaký stanovený čas, kedy má byť doma? Alebo by ste to už neriešili? Vadilo by vám keby 2x do týždňa prišiel neskoro v noci domov? Okolo 3-4 napriklad. Ako by ste to riešili? Boli by kvôli tomu hádky alebo by ste to nechali tak a neriešili? Predsa len, už je to dospelý vek.
Pokiaľ nebude chodiť spity a sfetovany nebudem riešiť...len sa spýtam kde v tejto dobe je do 4 rána keď bary sú zavreté? Zrejme u kamoša či?
V takomto veku má nebude zaujímať kedy príde syn domov. Je dospelý.
Jediný problém by bol ogrcany byt.
25 rocny? 😁😁😁
Nemyslis vazne, ze dospelemu chlapovi chces urcit vecierku.
25-rocnemu, ktory uz pracuje by som vecierku isto nedavala, ja teda ani 20-rocnemu. Musi to byt pre neho dost trapne, ze "musim ist domov, lebo mama povedala" 🤦♀️ Ved si predstav, ze ty by si bola ta 25-rocna... pre mna nepochopitelne
@nelca84 si predstav situaciu - 25r chalan vonku s partiou, padne 00:00 a on sa postavi "sorry, vecierka".
Na jeho mieste by som sa citila neskutocne trapne.
Nastastie moji rodicia od 18tich nemali potrebu mi urcovat, kedy mam byt doma.
Už si neviem predstaviť bývať s rodičmi a otravovať ich mojimi neskorými príchodmi. Platí aspoň za chod domácnosti atď?
Preboha, uz okolo 17tky ma mama casovo neobmedzovala. To keby synovi nariadili v praci nocnu, tak povie sorry, mamka nedovoli? Uz len to, ze ta napadlo sa tym zaoberat, je komicke.
Napisem ako to bolo u nas. Vecierku som nemala ale nemohla som prist hlucna opita alebo s bandou kamosov. Vzdy museli vediet priblizne kde budem pre pripad ze sa nevratim domov. Platila som cast najmu stravu a podielala sa na domacich pracach. Ked sa mi nepacilo bolo mi vysvetlene ze ak chcem mat 100% vyhody ako dospela, musim sa tak aj spravat a teda zobrat svoj byt a starat sa o to z coho ho budem kazdy mesiac cely platit atd. Cize nie vecierku by som mu nedavala ale urcite obmedzenia by mal kedze byva u mamky..
@veronikaszabova stavim sa, ze ten chudak vo svojom veku este nezazil ani poriadnu chatu. Este, ze moja mama bola v tomto normalna, v skole som bola vzdy vyborna, na oplatku som si uzivala letne festivaly, stanovacky, chatovacky od 17-tich...
No moja mama dala mojej 25 rocnej sestre facku ako hrom pretoze prisla o druhej v noci z rautu z maratona mieru kde prekladala. Kym sme byvali doma, bola na nas stale rovnako prisna, ci sme mali 15 alebo 25. Nastastie ja som uz v 22 doma nebola. Pravda vsak je, ze ak by ma tym syn vyrusoval, budil ma viackrat za tyzden v noci tak by som mu jednoznacne navrhla vlastne byvanie. Zakazy v tomto veku asi uz velmi zmysel nemaju.
@nelca84 Keď budú mať synovia 25, budú mať vystudovanú VŠ a pracovať, jednoducho ich vysťahujem z detských izieb a takéto veci nebudem riešiť. Dovtedy ich hádam zvládnem vychovať tak, aby prežili a vedeli sa o seba postarať.
Nasi to neriesili uz pocas mojej vysokej skoly dokonca myslim ze normalne od 18-19tky ze kedy mam byt doma nejako... len aby vedeli ze idem tam alebo tam s tym a s tym, keby nahodou nieco .. a neviem preco by 25rocny clovek ktory dokonca uz pracuje sa mal spovedat doma a nechodit neskoro domov ved je dospely svojpravny clovek ci ?je ine keby je dieta neplnolete a ste zan zodpovedny vy ako rodicia vtedy by som to urcite riesila
Ale nech si kľudne aj fetuje, pije je dospelý lwn ako píšu tu kým prispieva do domácnosti a nerobí v noci humbuk tak to neriešte
25 rocny vecierky??? Oh, ty budes svokra,co bude furt riesit synacika. Sorry,ale kvoli takymto svokram su rozvody.
Ak by priaieö domov a robil hluk, prisiel spitY alebo sfetovany ...tak by som to riesila. Ak by prisiel v tichosti a tak nie, je dospely
@heleninamama neriesime preco byva u rodicov, ale vecierku v 25 rokoch 🤦♀️ asi pracuje kratko ked ma vs...
Môj syn má 23, bolo by trápne dávať mu večierku. Ale sme dohodnutí na tom, aby mi dal vedieť cca kedy dôjde, alebo keď nespí doma.
keby som o tomto rozprávala so svojím 25-ročným synom (ktorý je už mimochodom zo svojej detskej izby preč), tak by sa po...toto od smiechu
Nie, vecierku by nemal ved je 7 r dospely, ale urcite by som chcel vediet kde je, cca kedy pride ci vobec pride ci prespi u frajerky....ak by mi nedal vediet a ja by som stresovala do 03 bola by som nahnevana.Podla mna kazda mama caka kedy zastrngocu kluce v zamku
Baby, ale prečo si myslíte, že toto píše matka? Ja mám skôr pocit, že autorom je práve ten 25ročný syn.
Večierku som nemala od 16 😂😂 neviem si to ani predstaviť že by som mala nad 18 a mama by mi určila kedy mám byť doma. Ale tesne pred 17 som sa odsťahovala, takže problém bude asi tam , veľa rodičov sa k tomu stavia “môj dom, moje pravidla , kým si pod mojou strechou budeš sa nimi riadiť”
Kriste, ja som mala v 25ke už po svadbe a dve deti odrodene a vy sa tu pýtate, či dať synovi večierku ! 😂😂😂😂
Nie, ja by som ho plne podporovala, nech si užíva život ( pokiaľ nerobí nič nezákonné 😅)..
Nech mi prispieva na domácnosť, ak ešte nemoze/nechce žiť sám, a viac ma netrápi.
Vecierku vnimam ako nejake nastavenie pravidiel v zmysle aby dieťa malo dostatok spánku, priestoru na ucenie, domace povinnosti. Nechapem aky by mala mat zmysel u dospeleho pracujuceho cloveka. Ak by napr studoval za tvojej financnej podpory a klesali mu vysledky lebo po nociach zuruje tak jasne davalo by mi zmysel ze o tom s nim chces hovorit. Alebo sa obavas ako dodrziava opatrenia v sucasnosti?
Ak ti ide len o to napr ze nech napise sms ked neplanuje prist domov tak ho vies o to poziadat - a dohodnut ako dva rovnocenni ludia.
Ja ked si tak spomeniem mna dospelej sa otec uz ani nepytal kedy pridem a pod.skor sa spytal kam ideme (doteraz neviem ci zo zvedavosti alebo bezpecnosti keby daco).
Večierku by si ju určite dávať nemala je to dospelý človek..pokiaľ nechodi tak že budú veku rodinu a pod. Tak by si mu do toho kecat nemala
Ak oznámi aspoň približne, kde bude (pre prípad, že by nastal dáky problém, nevráti sa,dlho neozve a podobne) a nepríde ožratý ako delo, či s hlukom, že pobudi všetkých, tak nech si chodí, kedy a kde chce. He to dospelý človek, aj keď samozrejme musí rešpektovať pravidlá (nerobí bordel, cirkus, nezaspini byt atď)
je to dospely clovek .. pokial by nebudil celu rodinu a nechodil pod vplyvom neriesila by som ...