Zeny mam taky problem ktory ma slusne povedane stve 🙂
Moj muz ocakava ze ked pride niekto z jeho rodiny k nam tak pohostime, ja uvarim, upeciem. To beriem. Na druhej strane ked prideme napr my k jeho mame ohlasene cez vikend nema nachystane nikdy nic. Minule som mu uz povedala ze nechystam nic, ze ja stravim cele doobedie v kuchyni aby som nieco pripravila a ked prideme my tam raz za cas tak voda a chrumky. Viete co mi na to povedal? Ze mama nevari cely tyzden tak ze nebude varit ani cez vikend, ze ona prekusi aj chleba. Ale odomna to ocakava, pritom kedze obaja robime z domu tak varim kazdy den bozi den. Mne by skor davalo zmysel keby povedal ze ked ja varim cely tyzden tak nech si vikend oddychnem, a nie ze ked niekto cely tyzden nevari tak nebude ani cez vikend. Co si o tom myslite?
Úprimne? Hľadáš problém tam, kde nie je ... keby nemala prísť návšteva, nevarila by si? ... tak kúsok poľav, nevar, nepeč nič luxusné a máš vybavené ... ušetríš peniaze aj nervy.
Ved povedz muzovi nech navari on
presne cez vikemdy nech vari muz a aj chysta pohostenie svojej mame
bez ohladu na to, ci mi niekto na navsteve nieco da alebo neda, ja vzdy obcerstvenie navsteve nachystam, lebo sme tak zvyknuti 🤷♀️ pripadne, ked sa mi nechce varit, tak si obed objedname a inokedy im skratka ponuknem to co mame my
Mne príde prirodzené nachystať občerstvenie pre návštevu, bez ohľadu na to, či a čím pohostia oni mňa a neprestala by som s tým len na truc 😅 avšak kľudne to môže byť aj niečo kúpené na zobkanie a nie trojchodové menu...ale keď je toto pre neho problém, tak by som ho do prípravy zapojila resp. ju nechala na neho 😊
Budú ti tu vypisovať ako je to ok, ale ja by som sa na mieste jeho mamy určite zachovala inak a pripravila rovnocenné pohostenie ako vy im. Jej správanie je tak trochu pod úroveň a muž by to mal vidieť.
@lily246 mne ani tak nejde o to pohostenie vsak sa najem doma a tam vypijem caj, ale o to ako to on zhodnotil ze mama nemusi nic chystat lebo nevari ani cez tyzden a ja co varim cely tyzden tak odomna sa ocakava navarit aj cez vikend
Vyber sa na nákupy, na prechádzku s deťmi a nech vari on.
očakáva sa to od teba, lebo to nikto iný nerobí len ty. Odo mňa sa to doma napr. neočakáva. My sa doma dohadujeme, kto bude variť lebo sme na to viacerí
Bože môj svätý prečo by vám mala variť keď ona si nenavari
Nerozoberaj každú kravinu čo ti kto povie a ponúkni čo chceš alebo neponúkni nič.
tvoj muz to zhodnotil blbo, tiez by ma to stvalo. A moje riesenie by bolo, ze by som v tu sobotu alebo nedelu navarila to najjednoduchsie jedlo /co sa prípravy týka/, len jeden chod a dezert tie chrumky max. Ak by ostalo jedlo z predošlého dňa, tak kľudne aj to by som ponúkla. Skrátka minimum námahy.
A tvoj muž robí čo, kým ty varíš a chystáš pre návštevu?
A pan manzel nevie pochystat pohostenie pre svojich rodicov? Oznam mu, ze dnes beries nahradne volno, vypadni z domu a nech sa postara. Ako sa postara, tak bude. Nikde nie je do kamena vytesane, ze je to iba zena, ktora musi varit a ani nikde nie je napisane, ze kazdu navstevu treba pohostit trojchodovym menu. Ked maminka nevyvara, tak nemusis vyvarat ani ty. Ked chcu jest, nech sa postaraju. A nielen cez vikendove navstevy, pan moze navarit hocikedy v tyzdni.
Uvar normálne obed a nemusíš chystať pohostenie... Keď pride návšteva ponukni chrumky alebo keksy a kávu.... Načo tráviť poldna v kuchyni a chystať neviem co. A ak sa mužovi nepáči, tak nech sa páči nech chysta
Ty varíš cez týždeň, pán dokonalý môže variť cez víkend bez ohľadu na to či príde návšteva alebo nie. Ak nechce /nevie nech objedná donášku.
Môžno je jeho mama lakoma alebo ma málo peňazí alebo žije tak asketicky že jej to pripadá ako dostačujúce občerstvenie. Mužove vysvetlenie je trápne 😂
normálne by som prichystala to iste- vodu a chrumky pre svokru….dovidenia…a pri prvých blbých rečiach by som sa hneď opýtala v com je akože problém? veď si pohostila rovnako tak čo… mamička nič nemusí? ale ty predsa nie si slúžka či áno?
To si sa rozhodla zle. Sem písať. Zozeru ta tu
Však nechystaj nič extra, navar normálne ako bežne varis, a ak bežne nepecies kolace, otvor keksíky, a hotovo. A čo sa týka tvojho muža, je to bežný druh chlapa, majú to nastavene inak. Môj raz prišiel celý vyteseny ze ideme silvestrovat ku kamošom a keď som sa spýtala ci treba niečo doniesť, tak mi normálne dal do ruky zoznam od ženy toho kamosa a na zozname bol komplet slaného aj sladkého + kapustnica "lebo ta co jedli u nás bola fantastická" ze ved teba to aj tak v kuchyni baví, nasledoval dlhý rozhovor😀
ahoj autorka, neuvádzaš, ako často príde svokra na ten nazvime to "obed". a tak ponúkam možnosti, niektoré tu už boli spomenuté:
- ak príde len tak 1x za mesiac, dohodni sa s mužom, že v daný deň návštevy si pôjdete spolu ako rodina, čiže vy, deti, svokra, sadnúť niekam do reštaurácie, objednáte si obedík a vyriešené. doma dáte kávičku, poklebetíte a dovidenia
- navrhni mužovi, nech navarí on. ty varíš celý týždeň, nech ťa odbremení. ak sa mu to nepáči, nech nepindá. tiež by som mu odvrkla v zmysle: ja varím celý pracovný týždeň, nemienim ešte aj cez víkendy. mám aj inú robotu (upratovanie, nákupy, pranie, žehlenie, apod.)
- nerieš nič, navar množstvo ako zvyčajne a svokre milo ponúkni, nech príde na návštevu po 14:00 hodine. priprav jej vodu a chrumky. bez výčitiek, bez slov. ak bude niekto pindať, povedz, že si si myslela, že je to bežné pohostenie, veď také dostávate aj vy, keď prídete k nej...
- var ako zvyčajne, svokra nech príde po 14:00, ale muž nech zájde kúpiť nejaké občerstvenie alebo nech ho proste pripraví on. nejaký obložený tanier napríklad.
- otvorene sa porozprávaj najprv s mužom a potom v trojici o tom, že aj pre teba je varenie záťaž a že nemáš problém aspoň s takým riešením, že 2 návštevy svokry a 1 vaša. ale prídete si na obed navzájom a teda bude variť aj svokra.
narovinu napísané, mňa by to tiež poriadne sralo. obzvlášť preto, že varenie je moja nočná mora, neznášam ho, nemám k nemu vzťah. som rada, ak navarím pre rodinu, väčšinou však navarí manžel, lebo je v tom šikovnejší a aj jeho jedlo lepšie chutí, proste má k tomu hlbší vzťah, než ja. keby som mala doma toto, čo autorka, tiež by som mala námietky.
Prestan varit cez tyzden a nebudes musiet ani cez vikend 😁
Alebo povedz muzovi, super ty var cez tyzden a ja budem cez vikend. Pripadne naopak 😊
Ak sa to deje nielen u svokry ale aj u ostatných členov rodiny začni pripravovat občerstvenie aké dostávaš. Má prísť návšteva? Kúp 2 balíky čipsov a 2 balíky chrumiek. K tomu nejaký jednoduchý koláč alebo sušienky. Na pitie ponúkni kávu, čaj alebo vodu s citrónom. Budú mať blbé reči? Tak s kľudom povieš "Jaj, ja som si myslela, že ste nás prišli pozrieť. Ak sa chcete najesť za rohom je reštaurácia" 😂
Keď chce mať muž pre rodinu navarene, nech sa páči vie kde je obchod a kuchyňa 🤣
Riesis blbosti....ak nemám chuť chystať nič,tak nebudem chystať pre nikoho nič a ak niekde (náhodou,nedopatrením) prídem na návštevu,rovnako nečakám nič....jednoduché....zase raz slovenský folklór....
Ja som mozno nechapava a mozno mi to tu vysvetlis, ale:
- ked ti manzel povie, aby si vsetko pripravila, preco nepovies, ze to idete chystat spolu?
Preco to chystas sama?
- druha vec: rob pohostenie, pretoze ty sama chces, nie preto, ze ocakavas na navsteve manzelovej mami nieco obdobne.
Inak, ja taketo cirkusy tiez nerobim. Pripravim puding, cipsy, vineu a ziadne vymyslance (pokial nie je niekto pozvany na obed)
A ked na vecer nieco na prehryznutie?
Da sa objednat pizza.
čiže správne chápem, že v deň, keď príde na návštevu svokra, tak vy budete bez obeda