Píšem tu, aj keď to nezvyknem, ani prispievať, skôr čítam, ale možno niekto bude mať nápad, čo a ako. Ide o to, že bývame spolu so svokrou, my hore a ona so synom dolu. To by nebol problém, ale teraz sa stalo to ze ďalší syn sa odsťahoval do zahraničia, žije tam so ženou, ktorá neustále pýta od svokry peniaze, že chcú prísť na návštevu a ze majú dieťa, aké nikto ešte nevidel lebo je u sestry v Nemecku 🙊. Vieme ze klame, ale svokra tomu verí, je taka jednoduchsia no a vsetjy peniaze idú tam. Aj tie, co jej prispievame my, stalo sa, že len náhodou sme našli upomienky za nezaplatene účty, hrozilo, že nás odpoja od energií. Totiž ona to po skrývala, az na veľké hádky sme to našli. Dohovaranie, nič nepomáha, vždy povie, že už nič nepošle a stále to urobí, dlhuje už aj susedom, v obchode a podobne. Odsťahovať sa muž nechce, lebo sa bojí, že keď ich nechá tak, tak proste skončia, lebo nikdy hospodáriť nevedeli, svokra je jednoduchsia, brat je postihnutý. (ten, čo žije s nou tu).Súhlasila som, že teda preto ostaneme tu, ale momentálne už je situácia hrozna, skrze to vyššie písané.
Ahoj ja by som jej peniaze nedavala ak z nich ona neplati to co ma.Muz sa nechce odstahovat ale ak vas odpoja tak budete musiet ist prec vsetci.Moj manzel tiez prispieval mame a to sme u nich nebyvali ale povedala som dost.On mame dal jasne na javo ze my nie sme banka.Raz sme nedali a skoncilo to.Teraz ak nema tak s velkym resoektom si od nas pyta.Takze podla mna nech sa snou porozprava tvoj mu predsa je to jeho mama ty si len nevesta a nech dohovori aj bratovi.Ved ked je uz prec tak nemoze byt na vas zavisly.
@lucka_ke to manžel navrhol, ale nesúhlasila. Na tlačive na prepis je aj pôvodný platca, takze bez toho to nešlo
@lara45 to sme už x krát urobili, podobrotky aj pozloltky, dokonca aj s tým bratom, akurát zložil telefón. To je problém, že keď s nou hovoríme, tak súhlasí, áno, áno že máme pravdu, že už nič nedá že nebude a o pár hodín už úplne inak a telefonuje, že pošle peniaze, keď my nebudeme doma (ideme trebárs na návštevu k mojim príbuzným, na výlet, a podobne)
Tak jej nedaj nic ved ked ucty neplati tak nech vie co to je ked jej jeden mesiac nedas to co prispievas.Mozno sa spamäta
@viestta presne to som isla pisat. Ucty zaplatte vy a svokra nech prispeje svojou ciastkou. Ved nikto neskuma kto to zaplati, z akeho uctu to odide. Dolezite je, ze je to zaplatene. Susedom povedat co je vo veci, aby peniaze nepoziciavali. Aj v obchode oznamit co sa deje a nech jej bez platenia nic nedaju.
@viestta veď to sme chceli. Ale ako ju presvedčiť, aby s tým súhlasila, a podpísala, keď na tom tlačive (už ho aj muž doniesol) je aj podpis pôvodného platiteľa?
Preto je to vlastne neriešiteľné, lebo prepis účtov na nás odmietne. Poslať peniaze ide do iného mesta,a hoci na jednej strane súhlasí, že áno, mame pravdu, potom sa nahnevá, urazi, trebárs sa nebaví s nami a aj tak ide po svojom
ale pockaj nemusite nic preposovat na seba nech vam da fakturu a ty vyplat cez IB alebo nastav inkaso zo svojho uctu a idealne sa odstahovat do vlastneho
Zeny to mysleli tak, ze nedavajte jej peniaze, ale zaplatte ucty. Ziaden prepis, len poslat sumu za energie alebo ako uz chcete, na ucet, kam to treba zaplatit.
Ale ved staci zobrat seky nech prispeje svojou ciastkou a zaplatte vy. Netreba menit toho na koho to bude pisane. Na poste je to kedno koho meno je na seku. Aj ked to platis cez IB nikoho nezaujima kto je na predpise seku.
Nuz prepis nie je take jednoduche ako ti tu vravia dievcata. Veruze na energie a hlavne pri elektrike treba aj podpis zriadovatela/ziadatela/majitela. Inak sa dalej nepohnu a nebudu sa s nikym inym bavit. Aj keby nastala v rodine nejaka tragedia, elektrarne to nezaujima. Ich zaujima prvotna osoba a jedine, ze zomrie vtedy sa da vykonat zmena. Neviem preco to tak maju, ale bohuzial s tym nepohne nikto. Takze len tak si prepisat na svoje meno sa neda a vyriesena vec....
Na vasom mieste by som porozpravala so svokrou a realne jej vysvetila a hlavne polopato ak je to taka jednoduchsia zienka, ze ked nebude platit pride exekutor, vy na ulicu a aj ona a postihnuty brat tiez. Hotovo, jednoducho bez nejakych okolkov a peknych omacok...aj u nas tak bolo, ze sme vysvetovali v rodine pekne-logicky...houby to pomahalo. Ked som razne aj s vulgarnotou vysvetlila, ze "kurwa pride exekutor a ostanete s holou pizdou", tak vtedy sa pohli lady az....
Svokra pracuje ale poberá dôchodok?Miesto prispievania jej vezmi ty šeky a zaplať ich zo svojho účtu alebo choď na poštu a zaplať ich tam a nech ti svokra hneď ako dostane peniaze prispeje svojou čiastkou.Nemusíš prepisovať platby na seba.Ja tiež chodím platiť na poštu šeky na úplne iné meno a adresu,ked platím šeky z telekomu tak musím dať aj občiansky a nikto to nerieši,že som úplne iný človek ako je uvedený na šeku.Keď nechceš skončiť ako bezdák alebo bez elektriky a vody, tak inú možnosť ako platiť šeky nemáš.Susedov popros, aby svokre peniaze nepožičiavali a predavačky v obchode tiež.
Ja tiež platím účty ktoré vôbec niesu na moje meno. Aj cez poštový sek aj cez účet. Nieje to žiadny problém
@benit nepochopili sme sa. Ťažko vyplatím šek, ku ktorému sa nedostanem. Možno som to zle napísala, ale svokra seky, faktúry, upomienky a podobne ukryje. Keď ich pýtame, povie, že dá, donesie, alebo že vyplatí, a potom jednoducho odíde z domu na pol dna, alebo je urazena, nerozpráva sa s nami, a aj tak sa k nim nedostaneme. Ma muž nasilu jej rozhadzat veci, alebo ako mame sa k tomu dostat? Upomienky som náhodou nasla pod gaučom, keď som hľadala hračku, ktorú syn hodil na zem.
Bohuzial, tak potom sa len odstahovat. Takto sa aj z vas mozu stat bezdomovci. Prestane platit ucty a je po srande. Nemate klucik od schranky na postu? Neviete sa dohodnut s postarkou, ze vam seky bude davat?
@benit schránku nemajú tu nijakú. Poštárka jedine ze by sa dala dohodnúť,aj keď si neviem predstaviť, ako to bude cirkus, keď jednoducho vezmem tie šeky hned ja hore k sebe. Stále som len nevesta, to je fakt. Lepšie by bolo, aby muž ako jej syn to urobil, samozrejme
Muž ale robí od 6.00 do 18.00,cize logicky cez deň je v robote. Jedine, co sme dosiahli, že tu na poste už jej nedovolia poslať peniaze, ale pôjde do iného mesta.
alebo ju spracujte na generálnu plnú moc pod nejakou zámienkou a prepíšete si energie na seba
@benit odsťahovanie by to vyriešilo, to zvažujeme stále, no muž sa obáva, čo potom tu s nimi bude(postihnutý brat, svokra proste jednoducha, tiež je tam mierne postihnutie) absolútne nijaká schopnost zodpovednosti
a je nejaký člen rodiny, na ktorého dá? ktorý ju dokáže presvedčiť? aby vám s tým pomohol
No ja by som práveže presne ako píšeš tie šeky zobrala rovno hore a vôbec by mi to nebolo čudné alebo nepríjemné veď to je aj pre jej dobro, ty neberies jej peniaze.
@lucka_ke všetci jej to opakujú, sestry, synovci, netere... Ona jednoducho chce, aby sa ten syn vrátil, aby bol doma, a tak stále verí že keď pošle peniaze tak on sa vráti. A nie su to malé sumy, aj 800 poslala (oba dôchodky, plus opatrovne) no a teraz ani nemali za co kúpiť si chlieb. Isteže človek ich nenechá o hlade, tak nákupy robil muž pre všetkých.
@negymama to je dobrý nápad 👍👍
Spracuj poštárku, nech vsetku poštu dáva tebe alebo odkladá na poste a ty vezmes. A asi by ste malu zvysit hlas...to bohužiaľ na jednoduchších zaberá občas. Alebo zavolaj nejakeho znameho typ bodyguard (co ho ona nepozná) a nech zahra exekútora. Mozno jej potajomky zablokujte brata aj svagrinu z nemecka. Hajzli sú to...
Je jedno z akeho uctu pridu peniaze. Staci cu.a VS a mozes to platit aj ty. Oni neskumaju, koho je ucet 🙉🙉🙉
Nejak nevidim ten problem svokra posiela peniaze svojmu synovi a teba sa to ako tyka? Posiela mu tvoje peniaze? Vy ste jej dohovorili, snazili sa vysvetlit a ked nepocuva jej problem to iste aj dlhy robi sebe nie tebe. Jednoducho riesenie problemu je zi a nechaj zit. Alebo sa odstahujte co tvoj muz nechce tak ostava uz len ignorovat jej spravanie. A pokial ma nejake psychicke problemy riesit to s jej odbornikom - psychiatrom.
Ešte jej zobrať občiansky.
energie si prepíšte na seba a plaťte účty načas, nemusíte byť majitelia nehnuteľnosti, prípadne prepíšte s jej súhlasom aj to a zriaďte jej vecné bremeno dožitia, platby budete mať pod kontrolou