Nerešpektujúci svokor

sandrita_v
24. okt 2022

Ahojte,
mám super svokrovcov, ale poslednú dobu odkedy mám dcérku, ma môj svokor vôbec nerešpektuje, hlavne čo sa týka dcérky.
Napríklad vždy, ked sme u nich, začne moju dcérku štekliť (na brušku, na nožičkách) o čo som ho už poprosila nech to nerobí, lebo vidno na nej, že jej to nie je príjemne a začne mrnkať. Ďalej ma neskutočne štve to, že keď si ide na dvor zapáliť cigaretu a hrať sa s ich psom tak si ani neumyje ruky, keď príde dnu. Sadne si k mojej dcérke a začne jej chytať ručičky a to som ich poprosila aby ju za ručičky nechytali, keďže má momentálne obdobie, že si ich dáva často do úst. Jeho poznámka bola, že veď nech si buduje imunitu!!!!
Dávala som jej zo začiatku rukavičky, ktoré nosia bábatká pri rastúcich nechtoch ale jej už nechcem dávať, keď netreba.
Som už fakt zúfalá.
Čo by ste v mojom prípade robili? :/

viestta
24. okt 2022

Dieťa má tiež otca, tak nech si to on vydiskutuje so svojím otcom.

panelacikova
24. okt 2022

@sandrita_v okrem toho, že súhlasím s
@viestta sa ťa opýtam, kto ti drží nôž pri krku, že trávite so svokrom čas? veď mu povedz, odkiaľ-pokiaľ a ak nie, vnučku neuvidí, jednoducho k nim chodiť nebudete 🙂

maruski99
24. okt 2022

tak mne toto zase nepride take strasne, nieco na tom mozno bude, co sa tyka tej imunity. ale tie cigarety su vazne nechutne. treba si normalne s nimi sadnut, pozhovarat sa, vydiskutovat si to. ak nerespektuju teba, tak nech sa s nimi porozprava tvoj muz a hotovo.

negymama
24. okt 2022

@sandrita_v co by som ja za to dala, keby moje deti svokor tak mal rad.

v kazdom pripade ta hygiena je dolezita, skus svokrovi dohovorit, pripadne ho "postras" ze dieta malo hnacku alebo ze sa obavas parazitov zo psa. Urcite by som nebranila styku s dietatom, oni ta starsia generacia je ina, Necakaj ze na malu vytiahnu didakticke hracky a ucenlive riekanky. Hlavne chlapci, to len prekarat, tahat za nohy, vyhadzovat do vzduchu a pododobne "srandicky" chcu robit s detmi. Ale neskor ked bude starsia ju starky ak si udrzia vztah, vsade zoberie poukazuje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
24. okt 2022

To je ďaleko za čiarou. Pedofili si často "pripravujú" deti tak, že pomaličky prekračujú to, čo je príjemné a často aj pred očami príbuzných. Však keď to robí pred ostatnými, tak to nemôže myslieť zle. Ale môže! Musíš to hneď zaraziť a do dospelého veku dcéry by som sa mala na pozore pred týmto svokrom. Je to red flag. A radšej opatrnosť, ako keby mal nejaký muž naučiť moju dcéru, že má akceptovať dotyky, ktoré jej nie sú príjemné.
Cigarety sú tiež hnusne, ale oproti tomuto nič. Pozor, je takých prasakov na svete dosť!

negymama
24. okt 2022

@elizabet173 no ja som zazila tak protivny odmietajuci postoj, ze to , ze nejaky dedo vobec ide ku 2-mes vnucke sa s nou hrat, pozerat na nu a chytat ju mi pride ako prejav lasky. Mnohi v takom veku ani na nieta nepozru.

chapem autorku ze niektore maniere su protivne a hygienu aspon zakladnu ako umyt si ruky treba dodrziavat. To uz je na nich ako si to vykomunikuju, ked dedovi bude milsie trvanie na spine, nez kontakt s vnuckou, tiez by som kontakt s dietatom obmedzila.

ale ked ma on zaujem , mozno si necha dohovorit.

bluka2
24. okt 2022

@negymama chytať ju tak, že jej to začne byť nepríjemné ako prejav lásky? To veru nie. A bruško je taká už skoro intímna zóna

simona1306
24. okt 2022

@bluka2 trocha cez ciaru hovorit o pedofilii nie ?

negymama
24. okt 2022

@bluka2 tak dvojmesacne je este male a krehke na akekolvek drsnejsie zaobchadzanie. By som povedala dedovi, ze je este mala, nepaci sa jej to a navrhnem nejake ine sposoby kontaktu...trebars ci by nechcel malu uspat v kociari a povozit po okoli. Ako ja za tym nevidim hned nejake uchylactvo.

bluka2
24. okt 2022

@simona1306 treba sa mať na pozore. Ty vieš, že to určite nie je pedofil? Ja neviem. Nedávno tu bola taká téma o otcovi ktorý obťažoval vnučku. A mamička bola v šoku. Nikto to nečaká

dada0902
24. okt 2022

Asik ich prve vnúča ze? Povedala by som mužovi nech si to s nim vydyskutuje alebo nechaj nech sa mala rozplače keď ju bude steglit a v ten moment mu povedz vydite nepáči sa jej to uz jej to nerobte a k tým rukám by som dala poznámku ze cítiť tu cigarety nech si predtým umyje ruky ze mala potom od toho napáchne a dá si prsty do úst nechápem ze ho to nevie samého napadnúť si ich umyť

bluka2
24. okt 2022

@negymama je to pravda, nemusí to byť a snáď ani nie je. Hovorím iba, že by som sa mala na pozore.
Ale zober si, komu napadne chytať bábätko po brušku? Ja som teraz mala 4 mesačnú od kamošky v rukách a v živote by som ju nešla po brušku hladkať...mne to príde ako prekračovanie hraníc

negymama
24. okt 2022

@dada0902 niektori stari su v tom totalni spindiri a ignoranti, Moja svokra rovno z vlaku chytat deti. zazila som ju vo wecku v cukrarni, ze vyrazila z kabinky rovno do restiky jest kolace. 😲

negymama
24. okt 2022

@bluka2 neviem. tiez mi to pride take zvlastne. ale zase mas rodiny kde od mala takto zaobchadzaju s detmi. Zazila som ze dospeli "prdeli" ustami detom na brusko, a tym ich rozosmievali a neprislo to nikomu uchylne. pripadne ich bozkavali po celom tele. Su taki uslintani ludia, ini su zase rezervovanejsi, najlepsi je ten stred. Ja som napr. nikdy nechapala bozkavanie deti na usta, ja som svoje vzdy len na licko na hlavku bozkala.

Pozorovat deda moze a vyvodit zavery, keby mala pocit, ze to prehana .

zanka777
24. okt 2022

@bluka2 to je trošku choré čo píšeš nezdá sa ti????? Keď niekto chce sa hrať s vnucatom a možno nevie ako tak len štekli a už je pedofil??????to vážne?!ja nevravím že nie sú také prípady atď.... Ale u teba asi každý dedko čo sa hrá šanti a zábava so svojou vnučkou je pedofil.....či ako to mám chápať???to je fakt trochu zvrátený názor....neviem aké si mala detstvo ty ale poviem ti novinku...... Sú aj dedkovi a aj otcovia ktorí sa hrajú šteklia šantia so svojimi dcérami a vnučkami a nie sú vôbec zvráteni ani pedofili ani nič podobné..... Skôr mi príde divné že ti toto napadne ako prvá vec......tam niečo nie je ok ...môj názor