Ahojte, ako ste postupovali ,keď v susednom byte nájomníci opakovane rušia nočný kľud a majiteľ to má u riti.
Bývam v susednom byte.
Rušenie nočného kľudu rozumejte, totálne na plné pecky repráky, kopec ľudí , párty, kričia, smejú sa ,bijú sa a tak podobne.niekedy aj cez týždeň, do rána 1ej,druhej.
Cez víkend aj o 9.00 ráno skončia.
Aká je postupnosť, opakovane volať políciu..zápis majú oni alebo prenajímateľ,ako postupovať, keď je to majiteľovi jedno.nereaguje na výzvy správcu.len sľubuje,že podnajomnikov napomenie a nič z toho.
Nepodnikli sme zatiaľ nič.
Ale chceme a nevieme ako, či je vôbec postihnuteľny majiteľ.
Ten sa tvári štýlom, však ma dajte na súd
Veď z toho budem mať len ja výdavky..ako postupovať prosím?
A tí susedia sú stále tí istí, alebo to majiteľ prenajíma ako RBNB? My sme mali veľmi podobnú situáciu, bolo to doslova peklo, musela som brať tabletky na ukludnenie a z nášho bytu sme doslova utekali na víkendy preč... Dcéra sa nemohla vyspať. Hrôza... Volala som zakaždým políciu (už bola naša adresa obecne známa). Riešiť to môžeš aj cez právnika, ktorý môže poslať majiteľovi "Pokus o zmier", kde bude vlastne opísaný celý problém a ak by to "došlo" až k súdu, budeš mať v rukách dôkaz, že si sa snažila to vyriešiť civilizovane a podľa zákona. Ak má stálych nájomníkov, mal by po tomto "napomenutí" spozornieť. Ak ani to nepomôže, tak potom pristúpiť k "menej civilizovaným praktikám".
A vie majiteľ bytu co sa tam robí na 100%.neverim ze by mu nevadili party a bitky už len z praktického hľadiska ze mu poškodzujú jeho majetok nábytok a tak. Už sa nám tak stalo ze nájomcovia robili bordel a susedia mali nervy ale majiteľ bytu o tom nevedel lebo nemali na neho kontakt, a keď to zistil dal ich vypratat z bytu do par dni....
Voláte zakaždým políciu? Zakaždým? A napriek tomu sa nič nedeje? Neverím, že majiteľ nerobí nič, ak ho opakovane kontaktuje polícia. Takže asi ste na políciu nevolali. Začnite. Zakaždým, keď začnú. Zakaždým.
Práveže som písala,že ešte sme nevolali.
Majiteľ má cez 15 bytov v komplexe.ma to na biznis ,je mu to uuuplne ,že jedno.
Preto som sa pýtala, že ak začneme opakovane volať, či sa bude niečo dať s tým robiť a k niečomu ho prinutime.
On vôbec nerieši ,či mu to tam zničia , nezničia.
Je to chrapuň.
Nemá záujem.
Budeme teda len volať políciu,čo iné ostava
Susedia sú stále tí istí, tí istí nájomníci už tretí rok.
My sme tam krátko,vieme len info od susedov
volat policiu a dookola. Zbytocne sa vobec pytat... vsak to je hadam jasne, ze ked ste to nerobili, treba zacat.
@simca06022011 mňa skôr zaujíma, či je postihnuteľny, lebo pán majiteľ jedna štýlom, že veď ma dajte na súd.a to sa nám nechce, nakoľko s tým budeme mať výdaje len my.ako obyčajná rodina.jemu je to očividne fuk, keďže tam má 25 bytov a možno známosti,keďže jedna takým štýlom.je upozornený,že jeho podnajomnici robia bordel a je mu to fuk.ten náš byt nie je obývateľný.je to panel.neskutocne to počuť .susedná stena
Treba volat polisov
Majiteľa môže napomenúť mestský úrad( ak dostanú sťažnosť) a tiež môže dostať pokutu( niekedy to tak bolo)
Volať políciu, my sme mali vo vedľajšom vchode takých a trvalo 7 rokov kým sa odsťahovali, polícia k ním chodila aj 3x za noc, majiteľ neriešil ,veď platili..
@macatt no presne náš prípad.oni mu platia,má na háku ..
Nenechať ich v pokoji žúrovať a dúfať, že pôjdú o dom ďalej..
keď sa niekam posunieme,dám sem info.
Ak by si opakovane volala 158, tak by si ho museli predvolať (ak sa nemýlim)
A tie pokuty tiež musí niekto zaplatiť