Neprispôsobilí susedia

blahowoman
16. feb 2015

Ahojte maminy, Uz som tu niekde takuto temu citala, ale potrebujem radu, lebo moje nervy su uz fakt v koncoch... Byvame s manzelom a nasimi 2 detmi v 4 poschodovom panelaku na 2 posch a nad nami mlada rodina s 1 dietatom a rozmyslaním mame Vas vsetkých u riti.... O co ide? Ide o to, ze títo susedia proste cely den trieskaju , buchaju. Chvila, pokoja je len vtedy ked odidu.... Najviac ma serie to, ze mam 10r dceru a 3r syna a obaja maju pevny rezim, co znamena, ze kazdy den su o 20.30h najneskor v posteli. No, ale kedze to ich decko nema ziadny rezim , tak prave v cas, kedy uz moje deti lezia v posteli ono zacne HUCAT, VRIESKAT, BLACAT, HRAT SA A BUCHAT. kedze u nas je uplne ticho, nemam ako zabranit aby moje deti v klude zaspali. Syna 3r musime stale uspavat (lezat pri nom az kym nezaspi) lebo sa proste boji toho buchania. Dcera rano vstava do skoly len tak, tak, lebo kolko krat je aj 22h a ona este nespi...samozrejme, lebo ani to decko nad nami nespi.... Ich syn chodi do skolky ako cigan do roboty a to ma 4,5 roka, takze ked ja chcem dat mojho na obed spat, tak zaspava aj 1h , lebo co oni??? no trieskaju. Ked bol manzel vcera povedat, ze ci by nemohli byt tichšie, ze syn sa snazi zaspat, tak kukala jeho matka ako pritankovana, ze tam ma maly izbicku... no tak bud nech trieska v izbicke (nad nasou spalnou) alebo ho dam spat do jeho postele a nech netrieska v ich spalni....odidiem do obyvacky a do decko alebo oni trieskaju aj tam, tak kde to moje dieta mam dat spat?????? Ci rano, ci na obed , ci vecer, proste vypeckuju si ich tie coutry pesnicky a ked buchame nech to stisia, odbuchaju naspat....a bonus na vecer, ked si s manzelom konecne vylozime nohy na gauc, ze si v klude pozrieme film tak ONI ZAS v obyvacke pravidelne medzi 21-30-22.00h prepacte za vyraz ale TRTKAJU. a tak, ze on asi potrebuje byt dolezity, tak triesjaku postelou do steny a postel im v pravidelnom rytme vŕzga..no ako zeny nonsens... to ze nas vytopili a ani prepacte hovorit nejdem.. to ze krava debilna krmy vtaky a ja mam celu parapetnu dosku obstratu a zahadzanu od slnecnicovych semiacok, to je fakt ako bonus na moje nervove zrutenie....poradte, lebo ked si nemate moznost ani chvilu pocas celeho dna vo svojom vlastnom byte oddychnut, tak to je uz fakt sila.

maciatkolulu
16. feb 2015

Pokial nerobia hluk po 22.00 nic sa neda robit. Takze sa bud odstahovat,alebo vydrzat. A nakoniec treba mysliet pozitivne,su aj horsi susedia... ono aj ked sa po 22.00 zavolaju policajti,tak po ich odchode mozu s hluoom veselo pokracovat. A tak dokola.... a nakoniec ked im buchate na stenu robite im akurat tak radost,zjavne to nich vplyv nema. Dieta 4,5rocne do skolky chodit nemusi... jedina rada je sa s nimi slusne dohodnut,porozpravat,inak sa zacnu robit naprieky a je zbytocny susedsky boj. My sme chvalabohu v dome,ale kym sme sa prestahovali vedlajsia suseda mi pravidelne o 6.00 pustala rovno do ucha radio,pekne aj s oznamovacim tonom casovy signal oznamil sest hodin. A to od pondelkh do nedele cely den az do 22.00 a nemohla som nic. V duchu sommju vrazdila a pod. Nuz nakoniec som spavala v druhej izbe az do stahovky. Volala som na bytove druzstvo na policiu a jic sa nedalo robit. Bola to sibnuta stara zenska. @blahowomen

nyusika
16. feb 2015

tak alebo ste vy prilis citlivi, alebo maju susedia uuuplne naprd izolaciu.

lebo my byvame tiez v panelaku, jasne, ze nieco pocut je, ale trtkat susedov som este nepocula nikdy.
a deti behat ano, ale je to uplne znesitelne.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@nyusika ja beriem, ze maju dieta moze sa hrat, ale suseda pod nami o nasom synovi vie lcez tyzden len rano kym ide do skolky , potom od ten 16h-20.30h--- a dovolene ma hrat sa s autami len na koberci, alebo v izbe...nebeha po spalni a netrieska.... vyslovene ho upozornujeme aby nebuchal... To je o tom, ze my hladime na tych co su pod nami,,,,ale oni nehladia na nikoho.. a pritom sme vekovo rovnakí.

sisaha
16. feb 2015

@blahowoman skuste znizit a odizolovat stropy. Alebo sa odstahovat.

luciafackova
16. feb 2015

@blahowoman ja mam toto iste ale nad nami deti nemaju ale sibe im lebo behaju po byte ako blby a vedla mam tiez taku kozu co so vsetkym trieska takze ta chapem byvame tu len pol roka sme v mestskom byte v novostavbe ale mury su tu asi z papiera a riesime to tak ze ideme stavat dom lebo inak sa to vyriesit neda tak zelam pevne nervy a vela stastia

eeffka
16. feb 2015

@blahowoman nuz lexaurin 😀 , mat takuto susedu asi ta nielen ze vypoklonkujem ale ti aj co to poviem, tvoje deti maju rezim , Jawohl Fuhrer !
sa spamataj, inak sa mi pacia vase pocty... decko robi bordel minimalne do 22,00 ale oni prepytujem trtkaju 21,30-22,00 kkso mat tvoje problemy, ci zavidite? 😀

blahowoman
autor
16. feb 2015

@luciafackova ahoj. Aj my planujeme,ale este 2roky mame fix na aktualnu hypoteku. Takze este 2r stresu. Je 20.07h a u nich zas hra country,takze co dodat. Pevne nervy aj vam.

luciafackova
16. feb 2015

@blahowoman no nasa suseda zasa teraz hra need for speed takze pocuvam vrcanie aut ale to aspon maleho uspava xixi no mi sa hadam do 3mesiacov odstahujeme ak vsetko vide... dakujem ale ty asi potrebujes viac tie nervy ako ja.... hlavne sa nenervacit... 😝

blahowoman
autor
16. feb 2015

@eeffka nemam co zavidiet a co je na tom,ze maju moje deti rezim? Vstavaju rano do skoly,skolky,co maju chodit spavat o pol noci? Ja sa nemam z coho spamatat. ak ty nemas taketo problemy tak sa k tomu nevyjadruj. Dakujem

eeffka
16. feb 2015

@blahowoman coby som sa nevyjadrovala, mam rovnake deti ako ty ale nejdem sa z toho poskladat ked ludia ziju, neviem co by si urobila keby ti o 20,48 zacal sused vrtat 15 minut 🙂 vyskocila z koze?
neprisposobivi.... hmm mozno ste vy neprisposobivi, treba trosku tolerancie v panelaku
pokial do 22,00 sposobuju bezny hluk, mozes si naozaj tak suchat nohami a frflat na fore

sunshineka
16. feb 2015

@blahowoman chapem ta.moja suseda ma chriachaci recital od rana do rana.pravidelne ma o tretej v noci vyhadzuje z postele,co si az niekde z paty vytahuje chrachle a pocujem to,akoby mi stala vedla ucha.a toto robi stara pani kazdu pol hodinu.okrem toho jej tam cez den chodia kamosky a zrejme sa prekrikuju,ktora je hluchejsia,tym padom viacej kricia.zvykla som si.niekedy mi je sice do placu,ked si chcem oddychnut a uz od rana panicky hulakaju,trieskaju,jak keby sa tam bili a ohadzovali stolickami,do toho chriachanie.prezijem.joooj ale ked pridu teple dni a ona si bude vetrat do chodby...co do chodby ale vedla jej okna mame balkon,cize od jari do neskorej jesene si neposedime na balkone,lebo ten smrad sa neda zniest.nezmozeme proti nej nic.morbidne povedane,cakame,kedy umrie.vy musite len dufat,ze sa tito odstahuju alebo sa budete musiet vy odstahovat.alebo skus velmi slusne ist za nimi poprosit,ci by mohli byt tichsie,aj ked pochybujem,takito ludia si nieco vezmu k srdcu

sunshineka
16. feb 2015

@eeffka potom bud rada,ze poznas len bezny prevadzkovy panelakovy hluk,lebo skutocne kto nezazil,nepochopi.jasne,ze vsade su hluky,pocut vela veci.ale predpokladam,ze nevychovavas z deti divochov,ale slusnych civilizovanych ludi a tym padom,ak privelmi dupocu,tak ich upozornis,aby boli tak nebuchali.to patri k beznej vychove deti nielen v byte,ale aj v dome.najlepsie je posmeskovat a osocovat,ze prave autorka je neprisposobiva,vsak?

blahowoman
autor
16. feb 2015

Dakujem vam kocky za vase zazitky,vidim,ze nie som v tom sama. Pekne slusne sme to zo zaciatku,ale s nimi tazko. Oni sa vam ani na schodoch neodzdravia,takze... Tu ide hlavne o to,ze my ako rodina berieme ohlad na tych co su pod nami a tym co su nad nami to je uplne fuk. Takze teraz neviem v kom je chyba. Pekny vecer zelam.

traffic
16. feb 2015

@blahowoman tu je jedina rada a to prestahovat sa, je to naozaj tazke mat takych hroznych susedov a ludia v bytovkach by sa mali spamatat a respektovat tych druhych, ja zase byvam na prizemi takze nikoho nevyrusujem trepotom a buchotom akurat tak mysi a potkany v pivnici 😀

sunshineka
16. feb 2015

@blahowoman oni su ludia,s ktorymi nepohnete a este naschval budu viacej robit zle.ber to ako pozitivum.deti sa naucia spat v hluku a lahsie budu zaspavat,ked sa dostanu do prostredia,kde bude hluk.ja som sa aj pri zeleznici naucila spat,takze zvyknut sa da na vsetko

brady1
16. feb 2015

@blahowoman a odkedy tam byvate lebo ak od začiatku, tak nechapem ako si vybudovala režim svojim detom. susedov si navyeries tu jedine pomože odstaahovat sa alebo zvyknut si alebo saa prisposobit budte aj vy hlučny. deti raz za tyzden dajte k rodicom a budte vecer extremne hlučný.

blankako
16. feb 2015

u nas tiez nieco podobne..o stvrtej rano po 15 minutach behania v opetkoch odchadza z bytu stara mama, o piatej trtkacka aj so zvukovymi efektami ktore sa rozliehaju po celom byte,potom sa zacne decko nahnat..do vecera cirkus,vecer zase trtkacka aj so zvukom...a ked su mlady na poobednej je to este veselsie kedze im to chuti aj cez obed pred tym ako idu do prace...vecer ked dieta zaspi,chodia starej mame panske navstevy-stara mama vrieska pri tom rovnako ako mlada,chlapa vypusti z bytu par minut pred tym ako sa vratia z poobednej mladi, mladi si myslia ze vsetko uz spi a zase..trtkacka...je to neprijemne ked to tu musime nonstop pocuvat a pocujeme to v kazdom kute bytu ,ale najhorsie je,ze decko sa hra cez den a vrieska pri hrani ako oni dve pri ,,akcii" ..zrejme nacvicuje s babikami.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@sunshineka vsak to,ze s nimi sa neda. Keby to boli starí ludia no budis,ale vravim sme vekovo rovnakí. ja by som rada videla reakcie vas pani eeffka,keby ste po nocnej a nevyspite sa! Ale to je fakt. Kto nezazil,ten nepochopi.

emma2310
16. feb 2015

zisti ci maju kupeny ten byt alebo v prenajme...ak v prenajme staci povedat tomu co im prenajima dom ako sa chovaju a vyhodi ich

blahowoman
autor
16. feb 2015

@blankako u nas zacne priblizne za hodinu trtkacka 😀 . Zatial stale hra coutry . Moj syn uz lezi v posteli. dcera sa sla vyspat k starkej. a ako by napisala pani EEFFKA -zavidite? Teda asi aj vy aj ja zavidime.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@emma2310 byvaju v byte po rodicoch. Dnes siel slusne manzel za ich mamou-svokrou,ze nech im dohovori,tak sa mu smiala do tvare,ze ona im do vychovy vnucika zasahovat nebude! ☹ a teraz co! staznost na mesto?

sunshineka
16. feb 2015

@blankako jeeziiisi 😲

malabiba
16. feb 2015

@blahowoman úplný komfort, ticho a súkromie nájdete iba v rodinnom dome s veľkým pozemkom a s dobrými susedmi 🙂 ....v paneláku je to jednoducho o šťastí/smole na susedov

sunshineka
16. feb 2015

@malabiba u nas je tichucko.nad nami ani neviem,ze niekto je.vedla nas z jednej strany tiez .len ta stara pani na druhej strane.inak mame v panelaku slusnych,civilizovanych ludi.az som bola prekvapena,aki solidni ludia su tu

sunshineka
16. feb 2015

@blahowoman keby aspon zaner hudby zmenili 😀

emma2310
16. feb 2015

@blahowoman ja mam problem so susedmi ale oni su v podnajme tak ak bude este nejaky problem tak ich nahlasim.....vyhodit ich nemozes jedine este pouzit mediatora aby im dohovoril....staznost na socialku....googli skus

blankako
16. feb 2015

@blahowoman 🙂 nam na to uz pomaly prechadza chut,ked to tu nonstop pocuvame...mozno pride cas ked zacnem zavidiet,ale zatiel to ma skor opacny efekt 😒

bambibam
16. feb 2015

ja som našej susede povedala ,že ked ju starý dobre obrába ,nech zbehne aj ku mne do spálne 🙂 ,že treba vymalovať a od vtedy som ich nepočula 😀 😀 , pochopili ...a tým čo mi hádzali špaky som nechala odkaz na nástenke ,že potrebujem od nich nech to pozametajú ,že ma seklo v krížoch a už ani špaky nelietajú.

blahowoman
autor
16. feb 2015

@bambibam super.... 🙂 🙂 🙂

bambibam
16. feb 2015

@blahowoman myslím si ,že im to musíš povedať možno aj viac krát ...3x ,potom to skúsiť riešiť na schodzi a nebojsa , budú síce chvílu reči ,niektorí sa budú usmievať popod nos ,ale nakoniec bude ticho. A nech si frfle kto chce čo chce.

pixma321
16. feb 2015

@blahowoman koli tomu dietatu socialku..uplne anonymne...a čo sa tyka toho hluku... tam asi len realitku a ist niekam inam...sorry ale je to tak...my sme byvali 3 roky v byte...a take članky ako ty som mohla pisat každy den čo si napisala...ale že fakt... Ja som sa už pristihla fakt že ked som niekoho stretla, alebo s niekym telefonovala...tak na otazku ako sa mam som začala rozoberat susedov a naš život v činžiaku...ja som ako mala vyrastala v činžiaku a to čo my tam som nikdy nezažila...susedia pod nami občas...ale to fakt 2x do roka mali mecheche ..ked mali narodky alebo tak...ale to sa dalo prežit...inak nič...Vysledok...my sme sa prestahovali do domu, mame o 100percent kvalitnejši život...hrobove ticho... odporučam...my mame novostavbu a budeme dokončovat roky...ale kludne aj starši domek... stoji to za ten klud cely život prerabat....