Neprestajné výčitky od žiarlivého manžela

jasminka29
19. máj 2019

Ahojte, neviem ako ani zacat.Je to na dlhe rozp. Mam dve deti 11 a 4 rocne. S manzelom sme zijeme spolu 12 rokov. Cele tie roky od kedy spolu zijeme, stale mi vycita mojich byvalich priatelov.Velmi ziarli na byvalich aj napriek tomu,ze vobec som jeho nepoznala. Porovnava sa snimi.,,im si dovolila vsetko,,... Najvacsi problem je, ze som bola dvaktat so zenatym. Viem ze to je hrozne co som urobila. Bola som mlada a zufala,urobila som to pretoze som sa rozisla s jednym chlapcom. On chce vediet detaily, no ja uz si na to velmi nepamatam bolo to pred 15 rpkmi. Kazdy den mam vysluch, vycitky aj bitky par krat boli. Neviem ako dalej poradte mi prosim. Dakujem

arcticcode
19. máj 2019

Nuz, muz ktory udrie manzelku, si podla mna zasluzi odrubat ruku. Na tvojom mieste by som od takeho utekal kadelahsie, bude to stale len horsie a horsie ☹

jasminka29
autor
19. máj 2019

@arcticcode dakujem, že ste mi odpovedali pevne dufam, ze s tymi vycitkami prestane.Nevladzem uz tak zit. Je to tazke. Neviem co si mam vobec mysliet ja mam vycitky ze som bola zla.... a kvoli mne deti pridu o otca.

stela01
19. máj 2019

@jasminka29 zaujímavé že tá spoznal “takú “ a teraz mu to vadí ?
Robí ti to schválne aby si ty mala pocit viny !

Ako ďalej ?
Keď si taká strašná nech si hľadá inú !

lucilaines
19. máj 2019

Poradila by som ti hned zajtra smer rozvodovy pravnik a psycholog pre teba. Tu uz sa nic ine robit neda. Toto nie je normalne, nie je to v poriadku, nie je to riesitelne a v prvom rade nie je to tvoja vina. On je proste psychicky naruseny clovek, nic sa na tom nezmeni a bude to len horsie. Utekaj, kym mozes.

arcticcode
19. máj 2019

Stretol som sa s niekolkymi ziarlivnikmi a je to katastrofa. Moja zena tiez ma skusenosti so ziarlivou kolegovou manzelkou...

0silvia0
19. máj 2019

@jasminka29 prečo tvoj manžel vie o tvojich bývalých takéto podrobnosti? Ty sama si mu tieto informácie poskytla? Keď ste sa zoznámili, vedel o tvojich bývalých? Je choré, že sa v tom takto rype, ved zmeniť sa to nedá...

eliska13
19. máj 2019

@jasminka29 si psychicky týraná žena od labilneho chlapa.Naco chce riešiť niečo čo sa ho netýka veď s tebou ani nebol, to je už minulosť.chod k psychológovi, lebo Tá zničí nikdy sa nezmení je chorý, nesebavedomy

evasustiakova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jasminka29
autor
19. máj 2019

@stela01ked ja som mu to vsetko povedala az ked sme spolu žili. Mala som mu to povedat este predtym😔 a by vedel do coho ide, ale v tedy som nemyslela na minulost.

0silvia0
19. máj 2019

@jasminka29
vôbec si mu to nemala hovoriť, ale to už je jedno...

stela01
19. máj 2019

@jasminka29 minulosť už nezmeníte , je úbohé vyčítať ti to . A ešte horšie , že ti fyzicky ubližuje .
Preč snim.

mirro
19. máj 2019

@jasminka29 nech si mala pred ním čokoľvek,nemá ťa čo otĺkať. To ti vlepí a potom s ním ideš do postele??? Choré.

jasminka29
autor
19. máj 2019

@0silvia0 presne tak mu to hovorim, viem ze som urobila chyby.,ktore neviem vymazat. A tym ze to stale riesime tak to nebude dobre... jeden byvali je bratrancov svagor a ten zenaty je odtial, ale nebyva tu. Uz sa nestykam vobec so svojou rodinou. To je problem mi hovori nevie sa s tym zmierit. Vsetko som mu sama povedala vsetky detaily je to ponizujuce.

jasminka29
autor
19. máj 2019

@mirro presne tak pohadame sa kvoli tomu a potom chce aby som s nim mala sex

bluka2
19. máj 2019

Vyhľadaj pomoc, ako sa z tohto dostať. Nenechaj sa izolovať od rodiny

0silvia0
19. máj 2019

@jasminka29 ale keď sa s tým nevie zmieriť a žiada ta o detaily, je to už choré, tvoj manzel potrebuje terapiu, on sa tými detailami chce ešte týrať a rýpať v tom. Ale keď už je vo vzťahu násilie a manžel terapiu odmieta, tak jedine rozvod. Vieš si to predstaviť, máš kam ísť?

beky1813
19. máj 2019

Ten sa nezmení. Len to bude horsie, chudatka deti, to maju tazke doma. Ty by si sa mala pozbierat a odist id neho, ked nie kvoli sebe, ale aspon kvoli detom. A naco si mu vsetko vesala na nos?

evittam
19. máj 2019

@jasminka29 Prečo zijes s podobným chlapom a mas s nim deti? To jediné ma napadlo. A odkial vie o tvojej minulosti? A pevne dufas,ze sa to zmení? Ako dlho chces este pevne dúfať? Do konca zivota?

jasminka29
autor
19. máj 2019

@beky1813 on to somnou neriesi pred detmi, no deti to aj tak vycitia. Vypytaval sa na moju minulost, prisahal mi na deti krical nech mu poviem....

evittam
19. máj 2019

@jasminka29 Tak odpoviem že minulosť je minulosťou.

gladys_07
19. máj 2019

je to ziarlivy psychopat, utekaj

mautin
19. máj 2019

@jasminka29 Myslím, že on potrebuje v prvom rade vyhľadať pomoc. Samozrejme musí to chcieť sám od seba. Každý máme nejakú minulosť a veľa z nás keby malo dnešní rozum, by tie veci vtedy asi neurobili. Všetko je však minulosť a tá sa nedá zmeniť už. Kým toto nepochopí, nikdy sa nezmení. Možno ešte skúsiť keby ste obaja išli do poradne a pomohol by Vám niekto tretí. Ak máš silu skús všetko zabojuj kôli sebe, ak nie, rozvod. 😢
A či si mu to mala povedať,alebo nie? Hm... možno by sa to dozvedel od niekoho iného raz. Ja som zažil niečo podobné možno. Bývalá priateľka mi nepovedala o sebe pravdu. Oklamala ma. Doslova. Zamiloval som sa do ženy akou možno chcela byť, nie akou v skutočnosti bola. No keď po pol roku urobila zo mňa kamaráta vysvitlo, že ona vzťah nikdy ani nechcela. Jej život sú úlety. A v tom určite bude naďalej pokracovat. 😔
Ty nepokračuješ v takom živote. Máš rodinu a vybrala si si jeho. To by si mal na Tebe vážiť. A neposudzovat ťa za to aká si bola, ale aká si teraz. A to on nerobí...😢

janinah
19. máj 2019

Ty ho tiež spovedáš čo on robil s bývalými? asi nie,bojíš sa...tak začni....úplne vážne ti napíšem,ž ežiješ s psychicky chorým človekom a tyranom,všetko nasávajú tvoje deti,takže ak nie kvôli sebe tak kvôli deťom vyhľadaj odbornú pomoc,začni v manž. poradni -sama a bez jeho vedomia.

stela01
19. máj 2019

@jasminka29 on sa nezmení , nemá dôvod 15 rokov si mu to tolerovala .

Premýšľaj ako a kam s deťmi odísť .

oira
19. máj 2019

Hlavne sa prestan obvinovat! Take ze "mala som mu to povedat". Nie si nijako vinna za to, ze si mala (akykolvek) zivot/vztah pred manzelstvom. Je to len zamienka zo strany manzela. Predpokladam ze si inak vzorna manzelka, deti su naporiadku, uvarene,upratane..

Bitka je cez ciaru a tie vycitky su psychicke tyranie. Vrta typu "im si dovolila vsetko" je uplne manipulativna - jednak to nemoze vediet a jednak on chce absolutne podriadenu osobu evidentne.

Je mi luto, ale poradila by som ti aby si si nadla odbornu pomoc (psychologa a pod) kto to s tebou cele preberie a da ti prehlad o moznostiach. Manzel je tyran a mala by si to riesit.

daniel69
19. máj 2019

V zásade je jedno či Tvoj manžel vyhladá alebo nevyhľadá pomoc, lebo ak urobíš rýchle rozhodnutie, ty už v tom čase pri ňom nebudeš. Ak muž na dennej báze rieši takéto veci dvanásť rokov po svadbe, je jasné že chorobná labilita a neistota sebou samým mu už ovládla každú bunku jeho tela. On len ako každý správny slaboch potrebuje hodiť všetko ten svoj vnútorný odpad na Teba. Z pohľadu vývoja Vášho vzťahu a spoločnej výchovy detí je toto nevhodný až nebezpečný partner (bitky). Neistý muž - hotová pohroma.

eliska13
19. máj 2019

@jasminka29 berieš ešte vinu na seba??veď on Ťa už úplne zmagoril.Toto spôsobuje dlhodobé tyranie volá sa Štokholmsky komplex pozri si to.Potrebujes pomoc, lebo deti budú raz chodiť po psychológoch, psychiatroch aj s tebou je to trauma na celý život!ty nie si vinna za to, čo si robila pred vzťahom s ním.

laura851
19. máj 2019

@jasminka29 a on je svaty bez minulosti??? Tvoja minulost je tvoja sucast a ked sa mu nepaci, moze ist...

tatianaba
19. máj 2019

@jasminka29 Toto je psychicke a fyzicke tyranie ako z ucebnice. A nie, nezmeni sa. Aspon bez odbornej pomoci nie. Riesit taketo veci...to je chore.
Chapem, ste manzelia, mate deti,ale takto sa predsa zit neda. A vsetko to vidia deti. Na to mysli prosim tiez.
Co na to rodina? Vie o tom? Rodicia,surodenci...hlavne to niekomu povedz a zacni riesit.

mirro
19. máj 2019

@jasminka29 potrebuješ radu,rozhovor s nejakým odborníkom. Vypočuje ťa a poradí,ako ďalej. Ty si si zvykla,zdá sa ti správanie takého magora normálne. Nie, nie je. Máš deti, ktoré žijú v takomto prostredí. Vycítia, berú za svoje,čo vidia. Chceš,aby v budúcnosti mlátili partnera? Alebo aby boli otĺkané? Isto nie... Tak hľadaj pomoc.