Zaujímal by ma váš nazor - som s priateľom pol roka. Ja mám 25 priateľ 30. On moju rodinu pozná, ja jeho ešte nie. O mesiac sa jeho sestra vydáva a samozrejme, na svadbu s ním ísť nemozem. Stále mi hovorí že si to bezo mna neužije a že sa ňu tam nechce ísť atd🙈 pritom chapem že zrejme majú počet hostí a už sa to navýšiť asi nedá (neviem) ale keď tak ma mohol zavolať aspoň po polnoci, aby som prisla. Ale nezavolal, iba trepe ako mu tam budem chýbať. Je mi divné, že ma svojej rodine ešte nepredstavil, pritom mi už hovorí o našich budúcich detoch.. čo si o tom myslite ?
Toto nie je priateľ, ani vzťah, toto je iba kamarát, ktorý má s tebou sex, za priateľa považuješ zrejme iba ty jeho, on teba nie.
Dnes tu bola podobna diskusia o dovodoch preco to tak moze byt, skus pohladat. Aj ked vy ste spolu este dost kratko.
@viestta vraj o mne vie jeho mama😁 či aj sestra a zvyšok rodiny, to neviem. Asi sa na to opýtam
Ahoj, jeho rodina byva daleko? Povedsla by som mu, ze by som ich urcite rada spoznala. Ze je to pre teba dolezite.
Dnes uz tu bola rovnaka diskusia, len oni spolu ziju uz 3 roky a dievcina stale nebola predstavena🤦♀️
pol roka nieje vela.. ani ja by som ta nevzala na svadbu .. keby to bolo uz vaznejsie ok ale nieje
@janetinka27 bývajú v rovnakom meste, len ina štvrť
Však keď narieka ako mu tam budeš chýbať, nenahodila si niekedy, že kedy vás má v pláne zoznámiť? Na svadbu som sa nehrnula, ale tak vo všeobecnosti, bavili ste sa o tom? Ak áno, ako to vysvetlil? Ja som tiež dlho nepoznala priateľovu rodinu, ale oni nemajú najlepšie vzťahy a nie je na svoju rodinu a ich spôsob života zrovna hrdý, tak sa toho trošku bál - čiže to nemusí byť len tebou... ale to už je na vašom rozhovore...
No jednoduché. Nechce ťa na svadbu, aby sa ti nemusel venovať, každému ťa predstavovať, chce si to užiť. Hlavne chce si vypiť a pred tebou by mal rešpekt. Okrem toho, ak tam príde jeho rodina, s ktorou sa dlho nevidel, chce sa s nimi porozprávať, pospomínať a ty by si možno väčšinu času sedela sama. Okrem toho, pol roka nie je taká dlhá doba, aby ťa mal brať do rodiny. Zvlášť, ak tam bude rodina široká.
Ze to nie je celkom ok, ze nejdes s nim, 1 miesto sa vie stale najst. To su vyhovorky.
Manzelova sestra robila svadbu, ja som vtedy ako vazna znamost samozrejme sla s nim. Jeho brat na poslednu chvilu oznamil, ze ide aj s priatelkou...nikto dovtedy nevedel, ze nejaku ma 🤷♀️ ...tak sme ju aspon spoznali...nakoniec po rokoch sa stali aj manzelmi.
To ze nie si pozvaná k svadobnému stolu je jedna vec , ale aspon na obrad by ta zobral, keby si bola taka vážna známosť ,ako si myslíš .
neviem, to, ze ta nepozval zrejme ma svoj dovod - napr. presne ten, ze svadba sa mi uplne nehodi na to, aby ta predstavoval celej rodine, obzvlast ak mozno este pred tym ziadnu rodine nepredstavil a ak navyse nepoznas nikoho na tej svadbe, ziadnych spolocnych kamaratov, on sa bude venovat rodine, tak mozno sa na to pozeraz z tohto uhla ale to su dohady
lebo tliachat ako mu tam budes chybat ale nepovedat ti legitimny dovod, preco ta so sebou neberie, tak to je maximalne cudne
To nie je priateľ iba kamarát.A ked ho svrbí čvirik tak je schopný toľko sládkých rečičiek povedať že by si sa čudovala.Nechce ťa tam rešepktuj ja by som s takým nebola nerata s tebou do búducnosti môj názor.
U nas v rodine plati take nepísané pravidlo. Na rodinne akcie sa beru iba partnery s ktorymi to myslíme vazne. Cize sme vedeli, ked niekto niekoho priniesol, tak je to vazny vztah. A jedno miesto na svadbe sa vzdy najde, tak uzatvorený pocet hostí je blbost. Ten sa uzatvára tak dva tyzdne pred termínom. Cize niekde bude problem.
ja som asi ina generacia, ale mna frajeri tiez po polroku nevlacili k rodicom domov a ani ja som nevlacila po polroku frajerov predstavovat nasim. za mna je polroka kratky cas. a s tou svadbou je to uplne v poriadku, si cudzia, nepredstavil ta rodine, tak na svadbe nemas co robit. inak dufam, ze moje dcery sa nebudu po pol rocnych vztahoch takto tlacit a vnucovat niekomu do rodiny. pre mna nepochopitelne.
To som mala aj ja a zošlo s toho že mal doma babu 🤣somnou bol rok a nikdy nikoho mi nepredstavil 🤌
A jeho rodina o tom vie, ze ma teba? Lebo ked ste spolu pol roka tak neverim ,ze by ta nepozvali na svadbu ako "bratovu partnerku".
Je to take divne. Asi stebou to nemysli vazne ,ked nema za potrebu aby ta rodine predstavil.
No co, chce sa ozrat so slobodnymi kamosmi / bratrancami a mozno tam budu aj nejake single kamosky, tak co bude tahat drevo do lesa 🤷♀️
Plus sa chce vyhnut otazkam a rypaniu od sirokeho pribuzenstva “kedy sa uz aj ty ozenis a taku krasnu slecnu mas, to uz nie je na co cakat”, nedajboh by si este kyticu chytila…
Sprav si program s kamoskami na tri dni, idealne ak prides domov neskor ako on 😃
Mozno na tu svadbu ide s inou priatelkou.
Čo ja viem, mne sa pol roka nezdá dlho. Ani som po pol roku ešte vzťah nebrala ako vážny, aj keď som bola zamilovaná, ani som teraz už manžela po pol roku nepredstavovala rodine. Takže mne sa nezdá čudné, že ťa neberie na svadbu. Určite by som ale navrhla zoznámenie s rodinou a uvidíš, ako sa bude tváriť.
nech netára... na svadbu je možné pozvať aj kamarátku - nemusí byť ani vážna známosť.
A doplniť zoznam hostí sa dá aj pár dní pred svadbou - však nejdú meniť počet o 20 ľudí ....
podľa mňa klame....
Za mňa je to veľmi čudné. Práve na svadbu si každý väčšinou berie nejakého partnera či aspoň dobrého kamaráta, aby boli pár. A hlavne keď ide o brata nevesty. Ja osobne som išla s moji súčasným manželom na svadbu jeho sesternici po 3,5 mesačnom chodení. Ale asi to teda so mnou myslel vážne, keď so mnou vydržal doposiaľ.
Je to divne..pocet hosti sa upresnuje vacsinou par dni pred svadbou.jeden hore dole nehra rolu..mna moj muz zavolal na svadbu jeho bratranca po 3mesacnom chodeni..opytaj sa ho,ci vobec rodina vie ze niekoho ma..mne to skor pride,ze sa s tebou este vobec nepochvalil a akoby sa ani neplanoval.
Teraz už s manželom sme spolu chodili 2 týždne, keď som ho zobrala na svadbu sesternice.
Celá blízka aj široká rodina, hodila som ho vlkom, nech ich spozná hneď na začiatok a uteká teraz, nie neskôr.
Obstál to bravúrne, hneď si so všetkými padol do oka a je tomu stále aj po 4 rokoch, majú ho radšej ako mňa 😂
@syslik81 po pol roku je snáď už vážnejší vzťah... Však hádam s nou nechodí akože.
Mňa manžel predstavil rodičom po dvoch týždňoch.
Za je na nom nieco nie celkom na poriadku. Po pol roku chodenia by si mala byt na svadbu pozvana, ak by jeho rodina vedela, ze ma vaznu znamost, pocitali by s tebou ako s hostom. Ked s tebou nepocitaju, tak asi o tebe ani nevedia a preco o tebe nevedia vie len ten tvoj podareny frajer.