Nepredali sme auto rodine. Čo si o tom myslíte?

9. nov 2021

Ahojte ženy najskôr sa chcem vopred ospravedlnit za to že píšem anonymne máme v rodinu taku zaujímavú situáciu a chcem poznať váš názor. Nedávno sme s manželom kúpili nové auto..dlhé sme naň šetrili s tým že zároveň predáme aj nase staré auto na ktoré sme našli kupcu a cena bola 5000 eur..no len tu nastal problém.. švagrovci mali staré auto ktoré sa im teraz tak pokazilo že už neodporúčajú opravu a svokru napadlo že.nech teda kúpia auto od nás keďže my máme na predaj.. švagrovci prišli k nám s tým aby sme auto predali im že teraz auto veľmi potrebujú ..hneď dobehla aj svokra a tým že samozrejme im ho mame ale predať za oveľa nižšiu cenu keďže to predávame rodine tak hádam nebudeme pýtať toľko koľko by sme chceli od cudzieho.. svagrovci pritom môžu dať Max 2000 eur..lenže pre nás je to málo keďže všetky nase úspory išli do nového auta..medzitym už ten kupec volal že da aj 6000..nakoniec sme sa dohodli s mužom že auto predáme kupcovi..že sestre to vysvetlí..a od tej doby sme s mužom čierne ovce rodiny lebo su nám vraj peniaze prednejšie ako rodina

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
9. nov 2021

nič si o tom nemyslím, dalo sa to čakať...

sasa1310
9. nov 2021

dobre ste spravili. Niečo by sa autu náhodou stalo a boli by ste zasa čierne ovce rodiny a ešte by ste boli vinní. Ja mám jedno pravidlo. Nikdy nepredávam nič rodine ani blízkym. Neoplatí sa to.

henrieta2022
9. nov 2021

Chapem, ze ste sa ocitli v neprijemnej situacii, ale vam tiez nikto nedal taku extremnu zlavu a kupovali ste si to z vlastnych penazi.. Svagrovci si mozu kupit lacnejsie auto, ked ho tak urgentne potrebuju, resp. kupit presne to na co maju. Ak im chce tak velmi svokra pomoct, tak nech im pomoze financne a nie znevyhodnovat jednu stranu na ukor druhej. Rozhodla by som sa rovnako, nespravili ste nic zle, ved sa jednalo o rozdiel 4.000€.. Ak sa tym ma niekto trapit tak oni, bolo to od nich velmi zakerne. Bude dobre 🍀☺️

kkovacovak
9. nov 2021

Urobila by som to rovnako. Predať auto rodine alebo známemu je riziko lebo VŽDY sa to auto pokazí chvíľku po predaji. Zákon schválnosti. Potom by ste boli tiež za blbcov, ktorí predali pokazené auto a ešte chceli aj 2000€. Nerieš to. Za chvíľku to vyšumí. Potrebovali ste peniaze lebo ste s nimi pri kúpe auta rátali a to musia aj oni pochopiť

muminka27
9. nov 2021

Moje auto ako druhe v rodine ma hodnotu tak 3000 eur, ale svagor auto nema a svokra si mysli, ze mu ho dam, nie predam, ale ja som za neho zaplatila a tiez potrebujem peniaze na nove, auto je najlepsie predat cudziemu. Sef predal auto svojmu podriadenemu a samozrejme, ked sa pokazilo, tak mal kde klopat...

dajana19
9. nov 2021

Vôbec by som si z nich ťažkú hlavu nerobila.....

1aduliatko1
9. nov 2021

je to o ľuďoch, my sme kúpili auto od švagra, povedal za koľko ho ide predávať, cena sa nám pozdávala, tak sme ho zobrali....isto by sme nezjednávali, to ho môže predať cudziemu a zarobí koľko chce na tom. a my by sme sa isto neurazili.

monka105
9. nov 2021

Vy máte byť kvôli rodine stratoví 4000 EUR? Veď ani vám nedal nikto to auto zadarmo. Švagrovci a svokra by sa mali naučiť, že ani pečené holuby nepadajú zo stromov. Vôbec by som to neriešila. Ako sa urazili, tak sa aj odrazia.

larisa
9. nov 2021

Treba svokre povedať, že ste ho chceli predat za inú cenu. A nie za taku cenu čo ona ponúkla. Aspoň ste sa do budúcna poučili, že druhý krát treba predať tak ,že rodina nebude vedieť o tom.

hederamonstera
9. nov 2021

Vsak aj oni su vam rodina, preco vam neponukli teda viac pre vase dobro? Rovnaka hlupa logika…
Neboj, casom ich to prejde. Tiez by sme predali kupcovi

medyna
9. nov 2021

no, tak Vám peniaze tiež z neba nespadli, na to nové auto, určite som by som predala kupcovi. Ak sú "normálni" , tak to pochopia...

diusqa761
9. nov 2021

Ahoj určite ste spravili dobre že ste sa nenechali vydierať rodinou. Ak sa na to urazili tak jedine im samím sú peniaze prednejšie ako rodina nie vám. Nechajte ich nech to predýchajú a ak nie tak ste o nič neprišli, iba o ľudí ktorí nemajú aj tak žiadnu hodnotu a nezaslúžia si vás. Jediné čo by som ja osobne nespravila by bolo dať všetky úspory na auto , to mi pripadá ako veľmi veľký risk, hlavne v tejto dobe keď ľudia prichádzajú o prácu a zavierajú firmy. aj keď sa vám 6000€ vrátilo. Tak či tak, prajem všetko dobré a veľa šťastných kilometrov v novom aute 😇

moonlight1210
9. nov 2021

to je jedno, ze by vam dali iba dvetisic. casom by bolo zle i to, ze v ich situacii ste si vypytali vobec nejake peniaze a nedarovali im ho. vsak ste uz vtedy nove auto mali, vam by nic nebolo chybalo.

ckocka
9. nov 2021

Svokra nech si predá svoje auto za kolko chce a komu chce a vy urobte to isté.

sense
9. nov 2021

Nerob si hlavu, keby chcú dat svagrovci 4500 nepoviem ale len tretinu, lebo rodina, myslím ze vaše účty tiež neplatí rodina a na nové auto vám asi tiež rodina nedala... Pravý charakter rodiny sa ukáže práve v takýchto situáciách...

Ono kľudne by sa mohlo stať že by ste pristúpili na 2tis lebo rodina, niečo by sa na aute pokazilo a boli by ste vy za zlých že ste im predali pokazené auto

annm81
9. nov 2021

Takže vy máte kupca čo dá 6000. Švagrovcom chyba 4000. Skús navrhnúť, že spustite o 500. Ďalších 500-1000 ako vám to vychádza, si môžu od vás požičať s podpisom na papieri a jasne stanoveným dátumom splátky,. Svokra nech prispeje rovnako. Na zvyšok sa môžu poskladať ostatní členovia rodiny, podľa ktorých ste čierne ovce. Či aj vtedy budú ochotní pomáhať rodine, či len vtedy, keď ich to nič nestojí?

carrie4
9. nov 2021

Ako mňa normálne dvíha z kresla z takých ľudí. Prečo by ste mali prísť o 4 tis.,ktoré môžete investovať do nového auta. Nech si kúpia auto takej hodnoty, ktoré si môžu dovoliť. Obrazne aj ja by som chcela kúpiť dom za cenu 1 izbového bytu. Alebo nech rozdiel doplatí svokra, keď je taká múdra.

martul
9. nov 2021

Mala svokra dorovnať tie 4 tisícky

autor
9. nov 2021

Ide o to že svokra si neustále myslí že my sme svagrovcom niečo dlžní..svorka nám aj im darovala byt.pred 6 rokmi my sme dostali trojizbový oni dvojizbový s tým že sme im dorovnali cenu bytu na základe ohodnotenia hodnoty oboch bytov lenže podľa svokry to ohodnotenie nebolo OK a dali sme im malo. A odvtedy sme im podľa svokry stále dačo dlžní..ona by bola najradšej keby sme im to auto rovno darovali..im sa finančne nikdy nedarilo a svokra ešte aj z toho víni nás manžel sa už s ňou zato pohádal miliónkrát..

ckocka
9. nov 2021

Svokrine pocity nemajú riadiť vaše finančné hospodárenie.

0silvia0
9. nov 2021

Tak ked svokra rozdava byty, vyzera to, ze ma penazi dost, nech im ona prispeje, ked s nimi tak suciti🤷‍♀️

cubo2
9. nov 2021

autorka - dobre ste spravili a svokra do toho nema co strkat svoj nos.

Ale zase, uplne ta chapem, mame nieco podobne v rodine. Mojej mamy mladsia sestra ma moju mamu stale v zuboch kvoli tomu, ze sa "dobre vydala" (rozumej moj otec viac zaraba a rodicia sa maju dobre), ako moja mama nic nemusi, ako ona musi hento, toto, ako moj otec vari a mama varit nemusi bla bla.. to musis jednym uchom dnu, druhym von, toto je presne ten typ ludi, ktori, ako sa hovori, uspechy neodpustaju a budu to pri kazdej prilezitosti vytahovat.. Okrem toho, si myslim, ze baby vyssie maju uplnu pravdu s tym, ze aj keby to auto od vas kupili a by sa im na tom aute nieco pokazilo, tak zas by ste boli cierne ovce, lebo ze co ste im predali take stare a pokazene auto a oni vam za to zaplatili. S tymito ludmi si nepomozes. Uzivajte si nove auto a na reci kaslite.

asia83
9. nov 2021

Dobre ste urobili. Treba pomáhať, aj rodine, určite. Ale toto by nebola pomoc (verím, že švagrovci nie sú sociálne prípady), ale zneužitie.

annamalaga
9. nov 2021

Môžu vôbec byť radi, že dostali byt zadarmo. To koľkí vôbec dnes majú také šťastie. Málokto. Auto načo potrebuju ? Autobusy nechodia ? Tam nech si švagrovci kúpia lacné auto a problém vyriešení.

annamalaga
9. nov 2021

@cubo2 ako sa vôbec dá počúvať taký zavistlivy človek , ako je tvojej mamky sestra? Však môže byt rada , že sestra má dobrý život a dopriať jej.

jana_eyre_2
9. nov 2021

Dobre ste spravili, prečo by ste mali vy stradat na cene lebo oni potrebujú? Vy snáď nepotrebujete?

Sama som kúpila auto po sestre za normálnu trhovu cenu, vzivote by som nechcela byť niekomu niečo dlžná.. výhoda je, že viem kde auto bolo a ako o neho bolo postarané..

liljana
9. nov 2021

Auto sa rodine nepredava. Jedine darovat. Vtedy sa darovanemu konovi na zuby nehladi. Predas za menej, pojazdia 2-3 roky. Nebudu sa o to starat, pokazi sa. A este ti pridu vynadat, auto vratit a pytat peniaze spat.
Vyhovor sa, ze ste ho predali preto, lebo uz ma dost rokov a uz sa zacne kazit. A urcite nebudu chciet investovat dalsie peniaze do toho auta.

palisko
9. nov 2021

Dobre ste spravili. A predať najlepšie aspoň do tretieho okresu poriadne ďaleko. Poznám takúto situáciu v akej ste veľmi dobre. Im rezníky a Vám len opraženú strúhanku veď chúďatká nemajú (ale prečo všakže, každý máme možnosť)😝
My teda dostávame tú strúhanku.🙂
My sme predali auto susedovi tri domy od nás a hádam vyše pol roka za mnou chodil stále niečo riešiť-väčšinou sprostosti, dokonca som ho ešte prezúval na zimu a potom na jar. Už sa mi ježili všetky chlpy keď som ho videl u nás. Po čase to samo prestalo (už som nemal čas, potom sa zastavím a pod.). Ale na to auto sa stále pozerám. Nie je to dobre, preto predať preč. A s každou prípadnou chybou by vás otravovali.

elisse247
9. nov 2021

Môj priateľ tvrdí že by rovnako nikdy nepredal auto rodine. Podľa mňa je to úplne normálne a mali by to pochopíť. Ak nie hneď tak časom. A ako vyššie spomínali niečo by sa tam dokafralo a bolo by to na vaše hlavy úplne zbytočne. A ani osobne nesúhlasím s tým že kôli rodine znižovať sumu auta pretože všetko má svoju cenu. Rovnako chceli moji rodičia odkúpiť naše auto keď sme ho predávali a chceli ísť pod sumu ktorú sme zaň chceli. A nakoniec si kúpili auto ešte drahšie. A my môžeme spokojne spávať že ho nemajú.