Nepracujúci 23 ročný syn

6. feb 2022

Mám 23 ročného syna,ktorý už dlho nepracuje..Býva s nami..Zistila som,že ma nejaku o asi 20 rokov staršiu frajerku alebo neviem ako to nazvať,ktorá ho plne financuje..Na domácnosť prispieva,hoc nepracuje..Nechali by ste za tychto okolností byvat dospelého syna u seba?

pribinak
6. feb 2022

Nie. Pretože tým ho v tomto v podstate podporujete

nikpa
6. feb 2022

Nie. A takýmto správaním ho vy ako rodičia v tom len podporujete.

patka06
6. feb 2022

23 ročné zdravé "dieťa", ktoré už nechodí do školy by som za žiadnych okolností nenechala bývať u seba

77daniela77
7. feb 2022

Ak by riadne pracoval,chodil do zamestnania,tak ano,ale nepracuje,takze nie.Je zdravy,tak v nom netreba pestovat lenivost,lebo v zivote to nebude mat lahke.

madeline1
7. feb 2022

Preco nepracuje? Aktivne si hlada pracu a nenachadza alebo nehlada vobec? Treba mu vysvetlit, ze ma mat prijem a osamostatnit sa, pripadne ist studovat. Prispievat vam moze, vsak nieco ma aj od statu, ale staci mu to? 23 to uz je dospely. A s kym chodi je jeho vec, skor sa tej zene po 40tke cudujem...

lopka1313
7. feb 2022

Pokial nie je studentom, nie je v obdobi medzi 2 skolami (jednu nezvladol a dava si prihlasku na druhu), intenzivne si nehlada pracu (v hladovej doline to moze fakt dlho trvat) alebo nema nejaku pracu prislubenu, asi by som mu dala nejaky mesiac/dva, aby si nasiel pracu a potom nech odide...
Este mi napadlo, nema nejaku pracu a prijem z nej, ktoru vy za pracu nepovazujete? Nenataca videa a je tak dobry influencer, ze mu uz za to platia? Nerobi nejaku IT pracu z domu? Nerobi nejake online skolenia alebo nema nejaky internetovy obchod?

Pokial naozaj nic z toho, tak sa s nim dohodni, ze je cas sa osamostatnit. Este taka vec, pokial ma frajerku (je jedno ako staru), nehucte mu do nej, inak vas znenavidi a skor odpise vas, ako ju.

diamond007
7. feb 2022

Prečo ho chces vyhodiť?
Mne už len tá otázka príde divná. Je jedno odkiaľ má peniaze keď ich má. Či legálne či nelegálne či za sex s niekým predsa. Je dospelý. Ak vám v dome či byte zavadzia tak jasné, pošli ho do podnájmu ale ak nie tak zbytočne to hrotit

dadulamamula
7. feb 2022

Nie, lebo ho v tom podporujete, nech si ide bývať k priateľke, či mu to ona bude tolerovať..

sense
7. feb 2022

Prečo nepracuje? Podieľa sa na chode domácnosť? Ak nepracuje lebo sa mu nechce a nepodiela sa, tak nech ide o frajerke

kozova87
7. feb 2022

No same mudre reči a už aj vidím ako by ste všetky balili kufre svojmu dietatu,nie nevyhodila....platit plati,je to jeho zivot,ak ho ta zena financuje,tak to je jej problem.Je ešte mladý,za 5 rokov môže byť ùplne inak,nauč ho variť,upratovať,prať ak je celé dni doma a bude to výhodne aj pre teba.Pozri sa na to z opačnej strany,keby teba tak mama vyhodila.

elenka74
7. feb 2022

Riešila by som to, keby ma syn okrádal, keby bol agresívny, ale v takomto prípade nie

sante81
7. feb 2022

Nie

lujza123
7. feb 2022

Nechcela by som dospelé dieťa v dome, pracujúce ci nepracujuce, podľa mňa to mladých ľudí veľmi brzdí keď trčia v detskej izbe.

desore
7. feb 2022

Clovek nemusi pracovat od 7:00-15:00, aby zarobil peniaze. Ja by som sa skor zamerala na to, ci nerobi nelegalny busines, napr. drogy, DPH, atd. Urcite ma peniaze od priatelky? Je ona dobre financne zabezpecena? Pokial ano, neriesit.

akvi
7. feb 2022

@desore presne toto som chcela napisat, ze dnes pracovat neznamena len chodit na 8 hodin niekam.. Ja napr. pracujem uz 10 rokov z domu, plus mam prijem z prenajmu. Moji svokrovci ani jedno z toho nepovazuju za pracu. Pritom je to slusny a stabilny prijem.

lubienka39
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucks6
7. feb 2022

ako je to na tebe ale prestala by som ho podporovat a nasdstavila by som pravidla asi tak, aby si proste nasiel pracu a ak sa chce nechat vydrziavat, tak by som sa snazila vsemozne, aby si proste nasiel nieco svoje

desore
7. feb 2022

@akvi Som na tom podobne. Moja pracovna doba je sviatok piatok, aj o 6:00 rano, aj o 20:00 vecer. To uz ludia vidiet nechcu, iba to, ze v case obeda sedim na kave v kaviarni (2-3 do tyzdna).Je niekde podmienka, ze musim vtedy obedovat?

mamina0078
7. feb 2022

Pokiaľ primerane prispieva na domácnosť áno prečo nie. Pokiaľ dáva napríklad na taký 300€ mesačný nájom 50€ tak nie... Za nájom real výdavky v dome voda, elektrina, odpad atď by som pýtala 1/2 čo sa týka stravy tu by som nechala naňho nech si zabezpečí alebo zaplatí ale skôr zabezpečí veď aj deti na VŠ intrakoch alebo sharehousoch platia za ubytovanie a stravu si riešia samy a on keďže ani do školy nechodí ani do práce tak vie sa o to ešte lepšie postarať.... Ale upozornila by som ho nato, nech si dáva pozor lebo ak frajerka ho opustí príde pravdepodobne o príjem a nebude mať z čoho platiť tak nech dobre zváži hľadanie práce lebo zadarmo bývať a jesť nebude.

7lenka11
7. feb 2022

Nevyhodila by som ho z domu, prečo by mal odísť? Platí vám, pomáha? Ak áno, nevidím problém. Skôr by mi vadilo to, že je lenivý a necháva sa vydržiavať ženou.. Je však dospelý a nič s tým neurobíš, každý si žije, ako mu vyhovuje. Snažila by som sa ho nejako nasmerovať k normálnej robote s pravidelným príjmom aj pre prípad, že ostane PN alebo si bude chcieť zobrať hypo.. Ale chápem, že pri 23ročnom človeku to bude ťažké.. Ak by to s ním išlo dlho dole vodou a flákal by sa, asi by som ho poprosila, nech si hľadá podnájom a skúsi si žiť sám pri takomto životnom štýle..

silvusias
7. feb 2022

Ono je to také dvojaké. Ako viem, že by si istotne bola radšej, ak by bol tak povediac samostatnejší, no ak dodržiava vaše pravidlá, pomáha a prispieva na domácnosť, tak ako nie je nejak dôvod na to ho vyhadzovať

desore
7. feb 2022

@patka06 To fakt? Vlastne dieta vyhodit na ulicu, lebo nepracuje 8 hodin denne niekde vo firme? Vyckaj casu ako hus klasu. Aby sa ti to nevratilo ako bumerang v buducnosti.
Budes stara, imobilna a dieta ti nepride pomoct, lebo si spomenie ako si sa k nemu zachovala v minulosti.

tramtada31
7. feb 2022

Treba sa zamysliet, čo tým dosiahneš. Keď ho vyhodíš z domu, tak ho v podstate vrhnes do náručia tej 40 ročnej a nebude mat inej volby, keď ho nechas doma, je ešte stále nadej, že sa spamätá, lebo bude mat otvorené všetky dvere.

sashabb
7. feb 2022

@patka06 prečo? ja napr. počítam s tým, že zrovna v takom veku bude dieťa ešte stále byvať u rodičov. Terajšie platy a ceny nehnutelností sú určite pre deti po škole "skvelý štart".

nuci616
7. feb 2022

Ej, ten naplno využíva mama hotel. Nenechala by som ho. Evidentne je lenivý a je mu dobre že dostáva peniaze od priateľky.

nika1971
7. feb 2022

Uz vas vsetky vidim, ako vase deti budu mat 20 rokov a balite kufre a poslete ich do sveta...pekne sa to hovori, ked sa vas to netyka...ked maju vase deti 5,7... rokov

sidicek
7. feb 2022

Ale ved pracuje, je gigolo 🙂

martinellacka
7. feb 2022

@sidicek naaaa mozno aj hej. Tak ani rodicia nemusia vediet vsetko a odkial berie peniaze. no ako zatial ho proste podla mna chrani to, ze prisieva na domacnost. ak by to tak nebolo, tak by som mu aj ja dala proste nejake to ultimatum

bajka16
7. feb 2022

A otec čo nato? .. čo najskôr by sa chlapec mak zaradiť do normálneho života inak sa nepohne nikdy ďalej... Pre jeho vlastné dobro to ukončite .. aspoň keby pracoval ale toto .. ľahko sa zvyká na komfort. Nehovorím vyhodiť ho ale pracovať a nejaký cieľ by mal mať. On sa osamostatniť nechce? Netúži po vlastnej rodine??

patka06
7. feb 2022

@desore Nikde som nenapísala, že by som nepomohla s bývaním a aj finančne, ale myslím, si že v 23, ak už má dokončené vzdelanie, je dospelý samostatný človek a potrebuje aj vlastné súkromie a ak má správnu výchovu dokáže sa o seba postarať.
Môj postoj nijako nesúvisí s prácou, či pracuje 24, 12, 8 alebo hodinu denne.
Myslíš, že "deti" žijúce v mamahoteli do 40tky sa lepšie postarajú o rodičov ako tie ktoré sú samostatné?