Nepracujúce ženy

30. mar 2023

Aký máte názor na ženy v domácnosti? Moja budúca svokra je taká, ukončila školu vydala sa a odvtedy vôbec nepracuje. Má 2 deti a ešte len 45 rokov, minuly víkend sme boli pozvaní s mojimi rodičmi aby sa spoznali, moja mama má o nej zlu mienku keďže takéto ženy neznáša… čo sa týka financií nie sú bohatí ale majú sa ok… no ja tomu aj tak nerozumiem… bola tam aj budúca švagriná (manželka jeho brata) ktorá je teraz s druhým dieťaťom doma a mama sa jej pytala dokedy je na materskej a kedy ide zase pracovať atd a ona a jej muž že ona pracovať nebude načo… milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať

zic
30. mar 2023

Kazdy je strojcom svojho stastia... Ak vychadzaju s peniazmi (respektive ak nepytaju od vas) a nenanucuju vam ich videnie sveta, tak ta do toho asi nic...
Nesmu ale chciet potom, aby sa na stare kolena tvoj muz (a teda vasa rodina) starala o svokru so zivotnym minimom (ak si neplati sama socialne poistenie... ak si to vydiskutujete vopred, tak by so to nechal tak

buberova
30. mar 2023

Ak sa spoliehajú len na nejaké dávky tak mi to určite nie je sympatické.
Ale ak sa nejaká žena s manželom dohodne, že on bude pracovať na plný úväzok a živiť rodinu a ona bude mať 3 deti, ktorým bude robiť full servis a bude dobrovoľne nezamestnaná tak kľudne, je to ich vec ak muž vie všetkých uživiť

dada_99
30. mar 2023

neriesim takychto ludi, kazdy zije ako chce, tiez si neviem predstavit tak fungovat, byt odkazana na niekoho ineho aby ma zabezpecil, som rada, ze s muzom obaja zarabame a mozeme si viacej dovolit, netreba sa nad tym prilis zamyslat 🙂

trema
30. mar 2023

Kazdy nech si zije ako chce, neriesim

luccija
30. mar 2023

Sú Rómovia?
Tvoja mama sa nemala pýtať budúcej švagrinej pri prvej návšteve kedy nastúpi do práce...
Nemyslím si nič poznám veľa žien čo sú doma, alebo robia len pol uvazok každý má iný dôvod.. ty budeš žiť s mužom nie svokrou, švagrinou vzťahy sú dôležité, ale vy to bude tam ako si zariadite.Podla veku svokry si myslím, že budeš ešte veľmi mladučká.Ci sa bojíš, že očakávajú, že raz budes tiez doma pri deťoch dlhodobo?

petulda333
30. mar 2023

Moja svokra je doma cca 5r, predtým vždy robila. Ostala doma,keď ochorela jej svokra a trebalo sa starať. A odvtedy je doma. Svokor zarobí dosť,minulý rok mala zdrav.problemy ešte. A čo si myslím? Nič,je to každého rozhodnutie a nás do toho nič. Navyše ja som tiež doma,dala som výpoveď v práci,nevyhovovalo nám to časovo a plus iné veci. Hľadám si niečo časovo lepsie. Na jednej strane si viem predstaviť byť ženou v domácnosti. Nenudim sa nikdy a máme taký pokoj,kým som robila bol to stres. Aby muž stíhal po deti,učiť sa atď. Má náročnú prácu a hlavne zarobí omnoho viac,takže keď musel rušiť zákazky,bol z toho nervózny. No druhá strana je,že mne chýba ta spoločnosť iných ludi a pracovať chcem.

vkatush
30. mar 2023

@zic svokra je tiež doma, najprv sa starala o umierajúcu mamu asi do 40tky, potom mala ona nejaké zdravotné problémy, ale viac menej je od nejakých 40-45 rokov doma, bez roboty a už toľkokrát som premýšľala, čo bude robiť, keď svokor umrie, ako chcú žiť v dnešnej dobe len z vdovského (lebo na nič iné nebude mať asi ani nárok).

zic
30. mar 2023

@vkatush no, to je o tom, ze ludia musia rozmyslat. Ja viem, ze zivot niekedy (nikdy) nie je jednoduchy, ale musia mysliet na buducnost (co sa castokrat nehce, lebo je to daleko)... Ludom chyba akysi sedliacky rozum, setrenie na starobu...

janulka1802
30. mar 2023

Ja nepochopím, ako Tvoja mama môže neznášať také ženy... Aký má na to dôvod? V živote som zažila kadečo, ale žeby som mala neznášať nejaké ženy, ktoré nepoznám, nijako mi neublížili. Strašné niečo, takto zmýšľať.

stanulienkat
30. mar 2023

Kazdy nech si robi ako chce. Len ked ju opusti zivitel, nech nevyplakava, ze nic nema. Alebo na dochodku nech nevini štat, ze je nesocialny. Bude prva, co sa bude stazovat.

martul
30. mar 2023

Akože teba a tvoju mamu je čo do toho ako svokrovcov žijú? Vás to ovplyvňuje, obmedzuje? Nechápem čo riešite? A ty kvôli tomu nevieš ako s nimi budeš vychádzať?
Absolútne nechápem čo riešiš.

tiezjedna
30. mar 2023

Mne príde totálne od veci, že tvoja mama sa ženy, ktorú vidí 1x v živote spýta, kedy sa po materskej vráti do práce 😨 Vôbec si nedokážem predstaviť, že by som takouto otázkou niekoho ovalila... Zvlášť nie niekoho, koho ani nepoznám.

h2
30. mar 2023

Ja mám 48 rokov a neviem si predstaviť, že žena, mladšia od mňa o 3 roky s dvoma podľa všetkého dávno dospelými deťmi nechodí do práce. To, že ju živí muž, je jedna vec, ale z čoho bude žiť v prípade, že sa mu niečo stane???

drahomirrra
30. mar 2023

Neriesim. Pokial necicia davky, na ktore sa jej skladam aj ja, je mi to jedno.

lenka.25
30. mar 2023

Tvoju matku, čo do toho, kedy pôjde pre ňu cudzia osoba do práce ?
Ja pracujem od kedy som skončila školu, brigádovala som od 2 ročníka na SŠ , ale nikdy by ma nenapadlo riešiť ženu , ktorá je dobrovoľne doma . Pochybujem , že berie nejaké dávky, takže ma to absolútne nezaujíma , aj keby sa celé dni len škrabkala v zadku

melanta
30. mar 2023

Nikdy ma nenapadlo riešiť, či moja svokra a švagriná je žena v domácnosti, upratovačka alebo lekárka. Pretože ma do toho nič. A nemá to nijaký vplyv na to, ako s nimi vychádzam. Ak to na teba vplyv má, tak asi budeš veľmi prízemná. A zrejme budeš rovnako prízemná ako tvoja mama, pretože pýtať sa úplne cudzej ženy, kedy pôjde pracovať a ako dlho mieni byť doma s deťmi je netaktné a sedliacke.

777januska777
30. mar 2023

Tvoja mamina musí byť asi dosť nepríjemná žena, keď nemá problém neznasat niekoho, len pre niečo. Ty si ešte mladá nenechaj sa ovplyvňovať nenávisťou tvojej mamy. Jej nenávisť je len prejav jej vlastného vnútra. Tvoja svokra môže byť dobrý človek, ale vďaka zbytočnej nenávisti to nezistis.

sense
30. mar 2023

Treba mame vysvetliť ze je to každého vec. Vždy je to len záležitosť daného páru. Ja osobne by som nemohla byť ženou v domácnosti, pretože potrebujem byt finančné nezávislá. A pokiaľ niekto nepýta odo mňa tak je mi jedno či zarába alebo ne zarába.
Jej netolerancia môže byť kľudne len odrazom jej vlastnej frustracie

zooeynka
30. mar 2023

Ja mat moznost byt zena v domacnosti tak to okamzite beriem. Nazor ludi ako autorka a jej matka by mi bol uuuuplne u zadnice. Nie kazda zena sa tuzi popri malych detoch a domacnosti(mozno aj hospodarstve)zodrat este aj v praci.

maryetta
30. mar 2023

Akoze coho sa bojis? Ze ti zakazu ist do roboty? Tu si fakt len s tvojim priatelom pohovorit o buducnosti. Pripadne si dat aj nejake “pravidla” na papier. Ze ked ti bude o 5 rokov hovorit ze nie do roboty nepojdes-tak mu ukazes zapecateny papier ze aha-vtedy si mi to nezakazal 😉

floki1994
30. mar 2023

Nech si robia co chcu..potom nech nevyplakavaju ked sa nieco pritrafi muzom alebo ze maju minimalny dochodok...tiez take zeny nemusim lebo su pohodlne a ziju na ukor muza ale nech sa paci kazdy ako mu vyhovuje..ja by somto nedokazala hodit vsetko na plecia manzela 🙂

deti95060810
30. mar 2023

ja zas nerozumiem ženám čo nepracujú. čo akože robí celý deň doma? nechápem....
áno , iné je ak sa žena stará o starého nevládneho člena rodiny, o malé deti, o postihnuté deti , o ťažko chorého člena rodiny.... ale zostať len tak doma?
Ja vlastne ani také ženy nepoznám....

simca06022011
30. mar 2023

@janulka1802 zavist sa tomu hovori :D

tiezjedna
30. mar 2023

@autorka a nejak nerozumiem tomu, čoho sa bojíš... Ty si svoj život zariaď po svojom, bez ohľadu na svokru, švagrinú, a aj tvoju mamu.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
30. mar 2023

Akoze viem to pochopit, kym su deti male (aj ked ja si to sama u seba neciem predstavit), comu nerozumiem je, ze co robi tvoja svokra doma, ked ma dospele deti 🙈 Skus to predoskutovat s partnerom, ze aky ma na to nazor a ze ty by si pracovat chcela. Ak nebude mat namietky a nebude ta nutit po vzore mamicky ostat doma a byt zienka domaca, tak by som to nevidela ako problem.

tiezjedna
30. mar 2023

@maminazosatnika ....a debil patrí do kazajky😎

katkati
30. mar 2023

Je pravda, že je to každého vec. Len koľkí z nich potom vyplákavajú, že majú nízke dôchodky a sťažujú sa na systém a nie na seba, že nemysleli na budúcnosť. Dôchodky na SK aj sú nič moc, ale pri nízkych odvodoch môžu očakávať minimálny.

777januska777
30. mar 2023

@maminazosatnika inak ale tu vidím u žien co su doma výhodu. Lebo sú doma a majú čas sa starať o domácnosť. Problem skôr vidím u žien co chodia aj do prace a ešte makaju okolo deti a domacnosti a ich manzel nerobí nič. Tie co su doma to majú v tomto prípade zariadené lepšie.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz