Nepozvanie na oslavu

7. nov 2024

Zdravím Vás, máme íst svokrovi na obed mal narodeniny.
Muž ma brata, jeho ženy rodičia prídu aj jej babka s dedkom. Moju mamu nikto nevolal. Mužovi som to povedala, že moju mamu nikto nevolal, povedal, že aj tak by neprišla, čo si o tom myslite? Mam to ďalej riešiť? Ďakujem za názor….

grof_monte_christo
7. nov 2024

A uz sa stalo, ze bola pozvana a neprisla?

kittykat22
7. nov 2024

a chce tam vobec ist tvoja mama? Riesis to z principu alebo preto, ze tvoja mama ma skutocne zaujem sa zucastnit oslavy? Lebo to su dve velmi odlisne veci.

0silvia0
7. nov 2024

prečo povedal tvoj muž, že aj tak by neprišla? Toto je dosť podstatné.

sense
7. nov 2024

Nič zrejme majú k rodičom druhej nevesty blizsie

tini27
7. nov 2024

Moja svokra mala npr oslavu minulý rok, pozvala mojich rodičov, švagrovu mamu nevolala. Proste- s našimi sa stretávajú viac, s ňou naozaj len výnimočne, popravde nikto sa nad tým nepozastavil, nemyslím ani, že by to švagor bral nejak “osobne”…

michaela329
7. nov 2024

Jednoducho majú s nimi lepšie vzťahy, je to také podstatné? Ak sa s nimi priatelia, pozvú ich. Tvoja mama ich možno tiež nemusí, však to je normálne.

jaond19
7. nov 2024

"Aj tak by neprisla" znamena ze tvoj muz to pomenoval presne a ty si zakryvas oci pred tym ze je to pravda a stava sa to bezne/ stalo sa to viackrat?

vikusjk
7. nov 2024

Poznamka od tvojho manzela, ze aj tak by neprisla napoveda ako keby uz mali z minulosti skusenost, ze ak ju niekam pozvali, tak neprisla. Kazdopadne oslavu robi svokor a je na nom, koho si na nu pozve a koho nie. Treba respektovat jeho volbu

autor
7. nov 2024

Muž to povedal, preto lebo mama je “domased” ale nemyslím si že to je dôvod nato aby sa aspoň nespytali či nepríde aj ona…

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea78
7. nov 2024

Mali sa jej zo slusnosti spytat. Aj keby vedeli ze odmietne. Ked uz pozvali rodicov z jednej strany, tak mali aj z druhej. Mne by to tiez velmi mrzelo. Pravdaze tam moze mat svokor koho chce a vybrat si koho chce, ale ked pozvem jednych svatovcov, tak druhych odignorujem? Ved aspon naoko pozvem ( aj ked ju tam nechcem) a viem, ze kvoli nedobrym vztahom aj tak odmietne. Zrejme tam budu aj ine hlbsie vztahove okolnosti, preco ju vobec na oslavu nepozvali.

jaond19
7. nov 2024

Tak si mozno urcili presny pocet osob a bohuzial uz sa viac nedá. Ci uz priestorovo, alebo tolko zvladnu pohostit, alebo proste maju vrucnejsi vztah.... vsak asi sa doteraz nejak nenavstevovali,nie?? Tvoja mama vyvijala aktivitu na navstevovanie ich? Ja nie som zastanca pozyvania ludí "zo slusnosti a ved sa patrí". Mozno to tiez tak maju. Bez urazky.

melanta
7. nov 2024

Tvoja mama pozýva tvojich svokrovcov na rodinné oslavy? A ak je domased - už ju tvoji svokrovci či vy s mužom na oslavu pozvali a ona neprišla? Pretože ak ona nepozýva ich a oni ju v minulosti pozvali a neprišla, tak je úplne v poriadku, že ju nevolajú.

autor
7. nov 2024

Majú dobre vzťahy ale je pravda že s druhou stranou sa stretávajú viac ale tiež si nemyslím že to je dôvod prečo moju mamu nezavolať a ktomu počtu osôb, myslím si že, pre 1 osobu sa stolička nájde…

ivik4
7. nov 2024

Moji svokrovci pozyvaju k sebe tiez rodicov manzela svojej dcery a moji rodicia zas na taketo akcie niesu, viem ze by asi urcite neprisli takze to na mojej strane tiez neriesia,nepozyvaju. Videli sa par x , vsetko v poriadku a staci 🙂 .

maminkasisa
7. nov 2024

Je to svokrova oslava, pozýva koho chce. Aj u nás je to tak, mojich rodičov na oslavy pozývajú, švagrových rodičov nie. Nik sa nad tým nepozastavuje....

lindous
7. nov 2024

To že sa s niekým veľmi nestretávam je práveže veľmi dobrý dôvod… dobrá otázka, ktorá tu padla je, či sa chce mama úprimne zúčastniť alebo to riešiš len ty? Podľa toho by som zvážila ako to komunikovať ďalej… nie že ty narobíš drámu a mama ísť ani nechce a príde iba na silu alebo nepríde vôbec

A ešte mi napadá tvoja mama ich na svoje oslavy pozýva?

really8
7. nov 2024

Co chces riesit? Mozu si pozvat na oslavu koho chcu nie? U nas svokra moju mamu tiez nepozyva a naopak. Akoze na co?

melanta
7. nov 2024

Prečo opakovane neodpovedáš na otázky? Pozvali ju už v minulosti a neprišla? Ona ich pozýva? Tieto dve otázky si dostala v diskusii viac krát od viacerých a neodpovedáš na ne.

deborahzelenkava
7. nov 2024

Dve veci - po prve neodpovedas na podstatne veci ako pise @melanta
a druha vec - co chces akoze riesit? Zavolas svokrovi a vynutis si aby ju pozval? Alebo tvoju mamu prinesiete bez pozvania? Svokor je hostitel, predpokladam maju dovod, ze ju tam nechcu. Ty si host, ty mozes akurat prist alebo neprist. Ja si nemyslim, ze si v pozicii, aby si mohla vyjednavat. Ty to neorganizujes ani neplatis.

kittykat22
7. nov 2024

Stale si ale nenapisala odpoved na otazku, ci tvoja mama by mala zaujem sa oslavy zucastnit. Pretoze ak tam nema zaujem ist tak cely problem nema opodstatnenie. Lebo zatial to vypada ze to vobec nie je o tvojej mame ale o tebe a o tvojom egu.

aurora33
7. nov 2024

@melanta podla mna už ani neodpovie

lenkakravcova
7. nov 2024

Mne to nepríde divné nepozvat ju ak nie sú v kamarastkom móde. Načo aj? Len preto že je to tvoja mama? Pre nich je to vpodstate cudzia osoba.

thereisabear
7. nov 2024

Tak asi ju proste nemajú tak radi.

kristinapetronela
7. nov 2024

Smutné ...veľmi smutné .rozmýšľaj či chces mať takú rodinu .a už niekedy odmietla prísť ?

autor
7. nov 2024

Keď ju pozvali vzdy prišla a to bolo asi 2 krát čo si pametam a moja mama nerobí oslavy

0silvia0
7. nov 2024

tak je možné, že je to preto, že tvoja mama nerobí oslavy a nevracia im pozvania. Podľa mňa záhada vyriešená.
Niekoho sa môže dotknúť, že len pozýva a nie je nikdy pozvaný, asi to vyhodnotili tak, že mama oslavy nemá rada, len sa zúčastňuje zo slušnosti, tak ju nechcú obťažovať a volať.

autor
7. nov 2024

Mama nerobí oslavy pretože žije sama, má niečo po 60-ke, keď má sviatok tak si zavoláme alebo jej prídeme iba zagratulovať žiadne oslavy…. Aj tak že nerobí oslavy mi nepríde dôvod nato ju aspoň nezavolat… neviem asi som teda divná že to riešim

liora
7. nov 2024

A zablahozelala mu aspon tvoja mama k tym jeho narodeninam?😄

h2
7. nov 2024

Nie je pozvaná, tak nejde. Nevidím v tom problém.