Pred pár dňami som sa dozvedela, že môj otec bol niekto iný ako som si myslela, ale mama mi nechce nič povedať o ňom. Tento jej muž bol neplodný a ona chcela veľmi dieťa, ale ako ku mne prišla to neviem. Či to bolo len za účelom otehotnieť, alebo náhoda, alebo niečo dlhšie s tým druhým... Už ani neviem ako sa mám cítiť. Najradšej by som roztrhala rodný list a napísala si tam - otec neznámy. Cítim sa ako bastard bez rodokmeňu, lebo väčšina ľudí si môže dať zistiť rodokmeň pomerne aj dosť ďaleko, no ja sa zastavím hneď pri prvom bode. Neviem ani jeho meno, nemám fotku, neviem ani ako som bola urobená. Je mi z toho nanič. O to viac, že môj akože otec, o čom vedeli všetci aj celá rodina, že môj otec nie je, bol alkoholik a nemám na neho ani žiadnu peknú spomienku. Nemal ma rád keďže som nebola jeho a musela som ho len znášať a trpieť jeho alkoholické výstupy. Teraz mi je z toho nanič, že som to trpieť ani nemusela a nemala. Nechápem prečo mi mama klamala celý čas. Deti vznikajú aj takto, ale aspoň poznajú pravdu väčšinou. Mám pocit, že mama mala radšej toho alkoholika ako mňa, pretože mne to nepovedala, až rok a pol po jeho smrti. Čo by ste robili vy? Ako by ste sa cítili a čo by ste si mysleli? Ja už som z toho úplne na dne.
@smiesneusko kašli na otca, ja svojho poznám a nič mi to nie je platné, nestaral sa o mňa ani o sestru, pri výživnom sa naťahoval o každé euro. všetko sa deje z nejakého dôvodu, buď rada, že žiješ, že si zdravá. viem, že sa cítiš oklamaná, sklamaná, ale pochop, že mama ťa veľmi chcela a ľúbi ťa najviac na svete, je jedno, ako a kde sa to stalo. tvoja mama možno len chcela mať rodinu a byť šťastná, no nie vždy sa to podarí. čo ak by si ty mala bábo s iným mužom ako s tým, s ktorým žiješ? povedala by si mu to?
@lenkadenisa ano ja by som mu to povedala mojmu dietatu nejako citlivo, ale vsetko by som mu povedala.
@smiesneusko neries to.. . moj prvy manzel si v 14tich nasiel ako si siel vybavovat obciansky preukaz rodny list, ze meno otca - neuvedene.... Nasledne sa dozvedel, ze oco nie je oco - zobral si slobodnu mamicku.. ALE - adoptoval si ho, do jeho 15tich uz bol novy rodny list s uvedenym otca - manzela matky. Jeho matka pred pár rokmi zomrela - meno biologickeho otca sa nikdy nedozvedel. Len sme pochopili, ze bol vysledkom jednej rusnej silvestrovskej party 🙂
Akoze ono je dobre poznat bio rodicov, lebo genetika... ale ked sa neda, tak sa neda... matka ma vzdy vazny dovod, preco svojmu dietatu zataji kto je jeho otcom. To pochopis ked sa sama stanes matkou.
@kaktusik007 Ano ona ma dovod, aby som ho nehladala a nenarusila jemu jeho super stastnu rodinku, lebo on je zenaty a ma deti dalsie, mi aspon babka povedala.
@smiesneusko otec nie je ten kto ta splodi...ale ten kto sa o teba stara a vychovava ta
@smiesneusko to ti povedala babka... citas sa??? BABKA!!! A ta nikdy nemoze vediet, co je medzi nimi dvoma... resp. co medzi nimi dvoma bolo...
a to ze ma rodinu, dalsie deti? ved ty mas 29... je normalne, ze mal potom dalsie vztahy, a aj to, ze si niektoru dalsiu partnerku vzal za manzelku (a mozno manzelka bola skor ako tvoja matka, to tiez nemozes vediet...)
ak chces velice po nom patrat --- pytaj sa mamy, mamy a opat iba mamy -- nie babky a ani nikoho ineho. Nik nevidi do vztahu dvoch ludi - iba oni sami.
@edvelyn Ved ok, to by som brala, lenze tento sa o mna vobec nestaral este aj rodinne pridavky si na mna nechaval pre seba a vsetko prepil...
@kaktusik007 Ano ja sa citam. Babka vselico vie a vie ze mal dceru starsiu ako som ja, takze najskor bol zenaty. Moja mama ho ukazala babke vonku raz, ze to je moj otec.
@smiesneusko registrujem tu na MK viac tém o rodinných problémoch tvojej rodiny, si smutná zo svojej mamy, priateľova mama chce vnúča, momentálne sa trápiš že nevieš kto je tvoj otec a chceš si zmeniť priezvisko. Môj názor je ten, že sa príliš obzeráš do minulosti a riešiš veci, ktoré ani nevieš už zmeniť ani ovplyvniť. Možno si citlivý človek a všetko si príliš pripúšťaš. Nerieš minulosť a nepripúšťaj si tak veci k srdcu. Ľudí nezmeníš, jediné, čo môžeš zmeniť, je svoj postoj k nim. Začni žiť prítomnosťou a nie minulosťou, nevŕtaj sa stále v tom, čo bolo!
@0silvia0 Ano ja viem, ze vsetko rozoberam, ale vsetky tie temy su stale aktualne. To ze to nie je moj otec viem 3 dni...
@smiesneusko toto je uz asi treti blog o tej istej teme - ze tvoj otec nebol tvoj otec a prezila si zbytocne detstvo s alkoholikom.
a ze bio otec ma stastnu rodinku, kam ty ale nesmies.
co by si ale urobila, keby si vedela, kto je to?
@moonlight1210 Neviem co citas, ale toto je len prva tema o otcovi... V tej predtym som riesila, ze chcem zmenit papiere a viac tem som nezakladala o tom. Nic by som nerobila, ale chcem vidiet jeho foto a vediet meno.
@smiesneusko a čo ak sa dozvieš, že bol ešte horší ako ten, s ktorým si prežila detstvo? uľaví sa ti? a ak sa dozvieš, že je úžasný a starostlivý, budeš zas len ešte viac sklamaná. ako píšu baby... nerýp sa v tom, naozaj.
@lenkadenisa Ja som sa v tom nechcela moc rypat, ale iba vediet pravdu. Ine deti maju pravo poznat svojich rodicov. Moja mama riesila s babkou niekedy, ze aka bola jeho mama klamarka, lebo on sa narodil doma 31.7. a zapisali mi do rodneho listu 1.8. Ale, ze ona mi tam zapisala nejakeho uplne ineho otca to sa jej zda mensie klamstvo.
@smiesneusko Je to pre Teba určite šok, nemilé prekvapenie a si zvedavá. Ktovie ako sa citia takí " zo skúmavky". Asi to pred tymi 30 rokmi nebolo mozné, aby sa Tvoji biolog rodicia vzali a vytvorili si rodinu. Jedine sa spytaj mamy, ale neobvinuj ju, asi to nemala vtedy lahke a hladala najlepsie riesenie.
@smiesneusko je mi ľúto čo sa ti stalo ☹ Skúsila si sa s maminou porozprávať o ňom - nemôže ti povedať kto to je, alebo aspoň to, že mala s ním dohodu že ti to nikdy nepovie? Nie krikom, ale s chladnou hlavou 😉
@smiesneusko ked o tom babka vie, tak preco ti to nepovie? Ked uz taketo detaily, ako jeho rodinny zivot ti povie? Ja chapem, ze to musi byt teraz "divne" a pre teba nepochopitelne a neprijemne a este sa citis aj ukrivdena (no k tomu, si musela znasat aj zleho "otcima" - btw. aj keby to nebol tvoj otec a vedela by si to, tak by si to znasat musela)... ale rypat sa v tom ti nepomoze. Zaoberaj sa pritomnostou.
@eli74 Vies moji rodicia boli maznelia 6 rokov uz ked mama otehotnela. Nakolko tento otec bol neplodny a ona dieta chcela, tak ma mala s inym muzom. Najskor si myslim, ze to bola len nejaka dohoda s tym druhym aby jej spravil dieta. Ona mi nechce nic moc povedat, uz som sa s nou o tom bavila a s chladnou hlavou. Nakricala na mna, ze co mi ma povedat, ze raz sa s nim vyspala a necakala, ze bude tehotna a nema ani jeho fotku ani nevie meno, ale to klamala, lebo babka mi povedala, ze sa vola Jozef a ked som jej to povedala, tak zrazu vedela aj mama, ze sa volal Jozef. Ale nic viac mi povedat nechcu. Na zaciatku este babka mi povedala, ze on si krasne zije so zenou a co ja im to chcem pokazit. A potom mi povedali obidve, asi aby som mu dala pokoj, ze je mrtvy a hotovo.
@simca06022011 Babka toho asi ani az tak vela nevie podla mna. Alebo nechce povedat, si mysli, ze nech mi mama povie... Lenze moja mama to je taky strachoprd, ze mi nikdy nechcela povedat ani mensie veci ako toto, lebo ma vnima stale ako 5 mesacnu.
@smiesneusko mas pravdu, mas dva blogy o tom, ze sa hnevas na rodinu a klamstva. v jednom chces menit kvôli tomu priezvisko a v druhom chces poznat bio otca.
si si ista, ze foto a meno bude stacit?
a dalej?
tuzby zreju. málokto sa zmieri s pozeranim pohladnice s eiffelovkou, ked v druhej ruke drzi letenku do pariza.
preto myslim, ze foto a meno stacit casom nebude. zvedavost je prirodzena. u teba o to viac, ked je to kus tvojho zivota, co si nemala.
nie je fer ako sa zachovali. citit to z teba. si nahnevana a moc.
mozno je zatial dobre, ked nevies, kto to je. kym sa nezmieris s pociatocnym sokom, ze si dieta niekoho iného ako si myslela.
nehovoriac o tom, ze ak by si sa predsa len za nim vydala a on by ta poslal z kratkej cesty bez zaujmu - dalsia podpasovka by bolela teraz viac.
daj si cas.
okrem toho - mas dovod na vydych - nemas geny alkoholika a tvoje deti ich tiez nepodedia.
@simca06022011 Znasat by som to musela, ale bolo by mi lepsie byvalo keby som vedela, ze to moj otec nie je. On mohol vediet, ze ja nie som jeho dcera tak preco som to aj ja nemohla vediet, to ma trapi najviac.
@smiesneusko a napadlo ťa, že ťa možno ten tvoj biootec nechcel spoznať? Je určite možné, že o tebe vedel...
@smiesneusko
citit sa ako bastard? Take vyrazy sa este pouzivaju v 21 storoci? 😕
ved mas otca, ktory ta vychovaval a miloval - mamin manzel. Porozpravaj sa s tvojou maminkou o tvojom bio otcovi. Mas vztah so svojou mamou?
@smiesneusko Pozri si fotky z detstva ak mas, ci sa na nejakeho Jozefa podobas. Ale aj tak, musis sa s tym zmierit. Co Ti uz poradime?
Zi z nechaj zit... viem ze sa to lahsie vravi ako spravi, ale s tym nic neurobis, zameraj sa na nieco ine... Planujes svadbu, tak sa zahryzni do toho, sprav si dieta, dve a nebudes mat cas sa zaoberat minulostou, tu nezmenis... Zacni cvicit ci ucit sa nieco, chod nakupovat alebo iba tak sa poprechadzat dakde do lesa... Odputaj sa. Iba to pomoze, spracujes to po case... Vsetko preboli a bude lepsie...
@moonlight1210 Ja neviem ci sa geny alkoholika nejako dedia. Ved predsa clovek sa rozhodne sam, ci chce byt alkoholik. 🙂 Moj frajer mi to hovori tiez, ze uz mu je to apson jasne, ze mu neslo nikdy do hlavy ako mozem mat take geny od alkoholika a byt taka super. 🙂 Veru nemala som nikdy v zivote ziadny muzsky vzor a mala som aj niekolko vztahov kde mi len muzi ublizovali. Az potom som stretla super cloveka, ktory je moj sef a dal mi super pracu a potom super tohto mojho chalana, ktory ma strasne zmenil a vo vsetkom ma podporuje. To su moji dvaja super zachrancovia. 🙂 Iba ma rozculuje, ze vzdy tu vsetci sa snazili rozhodovat o mne bezo mna a ja nemozem rozhodovat ani len o sebe, o svojom mene alebo rodnom liste, ale druhi mozu si so mnou robit co sa im paci. Chcela som si zmenit meno a uz s tym mala mama aj babka problem, ako tym mamu ponizim, ale ona nemala problem mi cely cas klamat. Este chcela odomna aby som odmietla dedicstvo po tatkovi, co by som samozrejme aj urobila keby som toto vedela. Nakoniec sa dozviem, ze ona sa s nim chcela rozviest, ale neurobila to iba kvoli tomu, aby on na mna nemusel platit vyzivne. Ze cakala kym skoncim skolu. Takze nakoniec sa este citim previnilo ze som isla na VS vobec. Kedy sa jej hodi vtedy je to moj otec a ked sa jej nehodi tak vtedy nie je. Ked chce dobre jemu, aby na mna nemusel platit, tak mna necha trpiet a zit s nim cele detstvo a ked on uz je mrtvy tak ja mam dedicstvo odmietnut, lebo ju netrapi ze ona si umrie a co so mnou bude, ze skoncim na ulici, lebo nebudem mat kam ist keby nemam frajera. Mam pocit, ze jeho mala radsej ako mna. Jemu urobila aj decko hoci bol neplodny a mne by urobila asi lepsie keby som sa vobec nenarodila, alebo mi nasla normalneho otca aspon.
@mima4 Vies on ma nevychoval ani nemiloval. Cely cas ma ignoroval alebo na mna krical ked bol opity. Ked bol triezvy tak si ma nevsimal. Keby bol ku mne dobry, tak to neriesim takto, ze by som sa hnevala... Zial nechce mi nic povedat, uz som sa pytala aspon 3x.
@smiesneusko alkoholicke geny sa dedia, ale niesu iba o alkohole, su o zavislostiach celkovo...
@smiesneusko
cize ten "nebio" je alkoholik? uff....to ma mrzi ☹
Skus sa mamky spytat aspon z akeho dovodu ti nechce prezradit jeho totoznost? Pripadne skus poza jej chrbat sa spytat na to svojej babky/dedka.... tety, uja... na tvojom mieste by som chcela spoznat svojho otca, nech by bol akykolvek.
nikto nie je na tvojom mieste.....mamu neobviňuj,ak by sa to nestalo,tak tu ani nie si 😉 nepoznáš otca,sú takí,ktorí nepoznajú ani jedného z rodičov,máš mamu,tak ju ľúb,kým ju máš..nerozpitvávaj čo bolo,ži prítomnosť