dobrý deň prosím o radu mam 4,5 ročného syna a som v 26 tt. pre momentálnu situáciu som so synom doma. potrebujem poradiť či je normálne že mi chlapec neustále odvráva ale to je nonstop protirečí mi potrebuje mať stále posledné slovo a dokonca prekrúca to čo ja poviem a to takým štýlom že sa mi až nepriamo smeje do tváre. najhoršie je že manžel sa na to pozerá a nič neurobí nezastane sa ma. keď to chlapec urobí jemu hneď mu dohováram že tak sa s ockom baviť nemôže ale z opačnej strany sa toho nedočkam. to čo ja zakážem on dovolí. keď ho s tým konfrontujem tak mi povie že som precitlivená že to beriem príliš osobne... je to naozaj tak nemám si to tak brať? len mňa trápi hlavne to ako sa k tomu stavia manžel vkuse ťahajú spolu za jeden povraz a mňa dávajú bokom. v podstate to má malý od otca my sa až tak často nehádame len kôli občasnému alkoholu z jeho strany ale prebieha to takým štýlom že ja mu niečo poviem on to otočí na mňa a ja z toho vyjdem najhoršia.... mam pocit akoby som bola len slúžkou v domácnosti. bolí ma to že sa ku mne tak správajú neviem ako sa mám ku tomu stavať niekedy dokonca uvažujem že sa zbalím a odídem, mám pocit že im bude bezo mňa lepšie. neviem skúšala som už asi všetko v dobrom sa porozprávať aj sa nerozprávať... čo mám robiť či je to len banalita a mám to nechať tak? ďakujem pekne za každú radu
a s takým chlapom čakáš druhé dieťa... alkoholik, bez úcty k tebe
fúha, to je nejak extra skoro.... 4,5 ročný robí toto? toto začala robiť moja takmer 11-ročná vo vývine, kde už predpokladám aj pubertálne sklony. ale taký malý? aj u nás bola dvojtvárna výchova, ale dcéra si nikdy nedovolila voči mne v tomto veku vystupovať. vlastne v tomto útlom veku celkovo bola veľmi príjemná napriek tomu, že má veľmi tvrdú palicu. to som teda prekvapená
@lucka_ke dakujem za nazor ale zasa alkoholikom by som ho nenazývala
@pribinak veď to je to už som to skúšala rozprávali sme sa aj uznal chybu ale v podstate počase začal zasa robiť pomaly to isté.
@suzanna2804 ked si vyriesis problem s muzom, vyriesis tak problem aj so synom.
Fuha,nezavidim ti,manzelovo chovanie nie je ok. Nemohla by som mat dve deti s muzom,v ktorom nemam oporu. Predpokladam,ze v domacnosti nepomaha. Co je to obcasny alkohol?
@stanulienkat tak ono je to tak ze on odchadza rano a prichadza vecer s malym sa hodinu a pol pohra/ pozru rozpravku alebo poblaznia a uz ide maly spat ... nemozem vyslovene povedat ze nic nerobi ale velakrat proste chodim po dome a odkladam vsetko po nich a ked mu na to poviem nech si to odlozi tak povie nechaj to tak zajtra si to obleciem...ale mna z toho ide vychytit...obcasny alkohol je nieco take asi raz dva razy do mesiaca.
@suzanna2804 deti zrkadlia rodicov, vo vasom pripade otecka.... ak nepomoze rozhovor skus oslovit niekoho kto sa vyzna co v danej situacii robit (psychologa), treba to podchytit v zaciatkoch, lebo ked bude mat mlady pan 15 tak ta posle rovno “do zadku” a mozno aj skor...ono je aj kopec literatury o vychove deti, skus...
@suzanna2804 my sme tiez s manzelom v nezhode co sa tyka vychovy. Ale pretoze som s dietatom castejsie ja, tak ta vychova z mojej strany ma vacsiu vahu. Aj nas syn mal od otca tendencie bordelarcit a robit zo mna sluhu. Najskor som navrieskala na manzela, syn dostal po zadku a bolo. Asi na konikovi dostanem biedu, ale ked 1000x dohovaram a nic, tak sa nahnevam a uz to doma lieta. Manzel pochopil, ze nazurena zena nie je dobry napad a syn radsej upratuje, lebo mu poviem, ze mu kozuch vyprasim 🤷♀️ Ja sa stahovat nechcem - rodina mi vyhovuje, ale sluzku nikomu robit nebudem. Samozrejme 100% to nie je, ale vidim aj niekedy snahu z ich strany. Ale aj tak ich neustale v tomto smere musim korigovat.
@suzanna2804 Od 4 do 6 roku zivota maju deti svoju prvu pubertu. Moja ma 5 a pol a co mame znamych s 5-rocnymi detmi, mame to vsetci rovnake. Z malych sladkych anjelikov sa stali papulnate deti :D U nas sa to este zhorsilo narodenim druheho dietata, ked mala dcera 4 roky. Kazdopadne, nepovolit, trvat na tom, co ste povedali, byt dosledna v trestoch. A ak sa vas syn chce takto chovat k manzelovi, nechajte ich vztah na pokoji, ich vztah, ich problem. Ale vam so synom nik iny okrem vas samej nepomoze. Musite byt neoblomna sama.
to je horšie ako zlé... 4,5 r chlapec odvráva ? Veď v tom veku sú deti prítulné, milé, poslušné, bezhranične milujúce svojich rodičov...
A čo bude o 10 rokov?
@ruzasipova dakujem za povzbudive slova
Moja mà 5 niekedy skusa take chovanie a ja ju hnet stopnem potom place ze prepac mami.Chlapi su s detmi malo a nechcu ich vychovavat chcu byt pekni... ked je drzy na otca nerieš ( ale Mala by si snim hodit rec ze Ta mà v tomto podporit nie podkopavat a že hlavne sebe škpdi Lebo pred tebou bude mat syn respek pred nim nie) rob sa ze to nepočujes... ale ked sa bude tak chovat k tebe tak musis byt razna. Posli ho prec od seba do izby ze tak sa k tebe chovat nebude. Maly len chce uputat pozornost negativne no tvoj muz je problem dava malemu signal ze jeho chovanie je ok a ze otec mu to dovoli,
@suzanna2804 malého daj do škôlky, ak sa dá a vo výchove buď dôsledná, syna uč, aby si po sebe upratal a v žiadnom prípade to nerob zaňho, ako sa správa k otcovi nekomentuj, ty sa zameraj na seba a malého, ty si s ním možno 90%casu, tak to využi, v škôlke tiež upratovať musí, keď je k tebe drzý, tak mu zatrhni rozprávku alebo niečo, čo má rád
A zmen si nazov temy nie si neschopna matka.. dala by som “ manžel je benevoletny vo vychove a podkopava moju autoritu.”
Nemáte jednotnú výchovu nič viac. Proste chce vážny rozhovor s muzom.
Dieťa len skúša čo si môže dovoliť a kam až môže ísť.