Nepochopená matka

suzanna2804
8. nov 2020

dobrý deň prosím o radu mam 4,5 ročného syna a som v 26 tt. pre momentálnu situáciu som so synom doma. potrebujem poradiť či je normálne že mi chlapec neustále odvráva ale to je nonstop protirečí mi potrebuje mať stále posledné slovo a dokonca prekrúca to čo ja poviem a to takým štýlom že sa mi až nepriamo smeje do tváre. najhoršie je že manžel sa na to pozerá a nič neurobí nezastane sa ma. keď to chlapec urobí jemu hneď mu dohováram že tak sa s ockom baviť nemôže ale z opačnej strany sa toho nedočkam. to čo ja zakážem on dovolí. keď ho s tým konfrontujem tak mi povie že som precitlivená že to beriem príliš osobne... je to naozaj tak nemám si to tak brať? len mňa trápi hlavne to ako sa k tomu stavia manžel vkuse ťahajú spolu za jeden povraz a mňa dávajú bokom. v podstate to má malý od otca my sa až tak často nehádame len kôli občasnému alkoholu z jeho strany ale prebieha to takým štýlom že ja mu niečo poviem on to otočí na mňa a ja z toho vyjdem najhoršia.... mam pocit akoby som bola len slúžkou v domácnosti. bolí ma to že sa ku mne tak správajú neviem ako sa mám ku tomu stavať niekedy dokonca uvažujem že sa zbalím a odídem, mám pocit že im bude bezo mňa lepšie. neviem skúšala som už asi všetko v dobrom sa porozprávať aj sa nerozprávať... čo mám robiť či je to len banalita a mám to nechať tak? ďakujem pekne za každú radu

pribinak
8. nov 2020

Nemáte jednotnú výchovu nič viac. Proste chce vážny rozhovor s muzom.
Dieťa len skúša čo si môže dovoliť a kam až môže ísť.

lucka_ke
8. nov 2020

a s takým chlapom čakáš druhé dieťa... alkoholik, bez úcty k tebe

panelacikova
8. nov 2020

fúha, to je nejak extra skoro.... 4,5 ročný robí toto? toto začala robiť moja takmer 11-ročná vo vývine, kde už predpokladám aj pubertálne sklony. ale taký malý? aj u nás bola dvojtvárna výchova, ale dcéra si nikdy nedovolila voči mne v tomto veku vystupovať. vlastne v tomto útlom veku celkovo bola veľmi príjemná napriek tomu, že má veľmi tvrdú palicu. to som teda prekvapená

suzanna2804
autor
8. nov 2020

@lucka_ke dakujem za nazor ale zasa alkoholikom by som ho nenazývala

suzanna2804
autor
8. nov 2020

@pribinak veď to je to už som to skúšala rozprávali sme sa aj uznal chybu ale v podstate počase začal zasa robiť pomaly to isté.

amelia000
8. nov 2020

@suzanna2804 ked si vyriesis problem s muzom, vyriesis tak problem aj so synom.

stanulienkat
8. nov 2020

Fuha,nezavidim ti,manzelovo chovanie nie je ok. Nemohla by som mat dve deti s muzom,v ktorom nemam oporu. Predpokladam,ze v domacnosti nepomaha. Co je to obcasny alkohol?

suzanna2804
autor
8. nov 2020

@stanulienkat tak ono je to tak ze on odchadza rano a prichadza vecer s malym sa hodinu a pol pohra/ pozru rozpravku alebo poblaznia a uz ide maly spat ... nemozem vyslovene povedat ze nic nerobi ale velakrat proste chodim po dome a odkladam vsetko po nich a ked mu na to poviem nech si to odlozi tak povie nechaj to tak zajtra si to obleciem...ale mna z toho ide vychytit...obcasny alkohol je nieco take asi raz dva razy do mesiaca.

nickpick
8. nov 2020

@suzanna2804 deti zrkadlia rodicov, vo vasom pripade otecka.... ak nepomoze rozhovor skus oslovit niekoho kto sa vyzna co v danej situacii robit (psychologa), treba to podchytit v zaciatkoch, lebo ked bude mat mlady pan 15 tak ta posle rovno “do zadku” a mozno aj skor...ono je aj kopec literatury o vychove deti, skus...

kittykat22
8. nov 2020

@suzanna2804 my sme tiez s manzelom v nezhode co sa tyka vychovy. Ale pretoze som s dietatom castejsie ja, tak ta vychova z mojej strany ma vacsiu vahu. Aj nas syn mal od otca tendencie bordelarcit a robit zo mna sluhu. Najskor som navrieskala na manzela, syn dostal po zadku a bolo. Asi na konikovi dostanem biedu, ale ked 1000x dohovaram a nic, tak sa nahnevam a uz to doma lieta. Manzel pochopil, ze nazurena zena nie je dobry napad a syn radsej upratuje, lebo mu poviem, ze mu kozuch vyprasim 🤷‍♀️ Ja sa stahovat nechcem - rodina mi vyhovuje, ale sluzku nikomu robit nebudem. Samozrejme 100% to nie je, ale vidim aj niekedy snahu z ich strany. Ale aj tak ich neustale v tomto smere musim korigovat.

ruzasipova
8. nov 2020

@suzanna2804 Od 4 do 6 roku zivota maju deti svoju prvu pubertu. Moja ma 5 a pol a co mame znamych s 5-rocnymi detmi, mame to vsetci rovnake. Z malych sladkych anjelikov sa stali papulnate deti :D U nas sa to este zhorsilo narodenim druheho dietata, ked mala dcera 4 roky. Kazdopadne, nepovolit, trvat na tom, co ste povedali, byt dosledna v trestoch. A ak sa vas syn chce takto chovat k manzelovi, nechajte ich vztah na pokoji, ich vztah, ich problem. Ale vam so synom nik iny okrem vas samej nepomoze. Musite byt neoblomna sama.

deti95060810
8. nov 2020

to je horšie ako zlé... 4,5 r chlapec odvráva ? Veď v tom veku sú deti prítulné, milé, poslušné, bezhranične milujúce svojich rodičov...
A čo bude o 10 rokov?

suzanna2804
autor
8. nov 2020

@ruzasipova dakujem za povzbudive slova

miadi
8. nov 2020

Moja mà 5 niekedy skusa take chovanie a ja ju hnet stopnem potom place ze prepac mami.Chlapi su s detmi malo a nechcu ich vychovavat chcu byt pekni... ked je drzy na otca nerieš ( ale Mala by si snim hodit rec ze Ta mà v tomto podporit nie podkopavat a že hlavne sebe škpdi Lebo pred tebou bude mat syn respek pred nim nie) rob sa ze to nepočujes... ale ked sa bude tak chovat k tebe tak musis byt razna. Posli ho prec od seba do izby ze tak sa k tebe chovat nebude. Maly len chce uputat pozornost negativne no tvoj muz je problem dava malemu signal ze jeho chovanie je ok a ze otec mu to dovoli,

janickacrazy
8. nov 2020

@suzanna2804 malého daj do škôlky, ak sa dá a vo výchove buď dôsledná, syna uč, aby si po sebe upratal a v žiadnom prípade to nerob zaňho, ako sa správa k otcovi nekomentuj, ty sa zameraj na seba a malého, ty si s ním možno 90%casu, tak to využi, v škôlke tiež upratovať musí, keď je k tebe drzý, tak mu zatrhni rozprávku alebo niečo, čo má rád

miadi
8. nov 2020

A zmen si nazov temy nie si neschopna matka.. dala by som “ manžel je benevoletny vo vychove a podkopava moju autoritu.”