Nepáči sa mi, že na návšteve sa hneď otvára fľaška

17. okt 2020

Ahojte chcela som sa opýtať či to ja tak preháňam alebo je moja reakcia normálna. Ide o to že ja mi nepáči keď ideme na návštevu k môjmu ocovy s priateľom a po väčšinu sa otvorí fľaška. Mne sa to nepáči ale že vraj je to normálne.

777januska777
17. okt 2020

Pozri je to ich dom a ich zvyky. Neznamená to, že sú zle či dobré. Vo svojom si urob vlastne zvyky. U nás napríklad pri každej návšteve bežala telka v pozadí a ja som to tak nemala rada a vo vlastnom som urobila tak, že som telku vždy pri návšteve vypla.

zooeynka
17. okt 2020

Otca uz nezmenis, ale ak si tvoj priatel rad uhne, tak zvaz vymenu priatela ak ti to prekaza. Ak tie flase vadia aj priatelovi tak obmedzte navstevy u otca

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
queen_mary
17. okt 2020

U nas v rodine je normalne, ze sa ulieva slivovica, alebo vino. Poobede, vecer.. u jednej mojej babky neulievaju vobec. Normalne mi pride oboje. Kazdy ako uzna za vhodne.

queen_mary
17. okt 2020

@777januska777 ja pustam vzdy hudbu z retro tv 🤣 telka mi vadi, ale aj ticho mi vadilo. Tak kompromis😅

sense
17. okt 2020

Je normálne ze sa ti to nepáči... Ale kto chce. Piť piť bude a kto piť nechce môžu pred neho postaviť čokoľvek piť nebude

suzie26
17. okt 2020

Nie je to normálne ja som zásadne proti alkoholu. Tvoj otec by mal vedieť že ti to vadí veď ťa pozná a priateľovi daj ultimátum.

queen_mary
17. okt 2020

@suzie26 to ze ty si proti alkoholu neznamena, ze to nie je normalne. Povedz talianovi, francuzovi, nech jedavaju na stol vino. Spaniel sangriu. Pokial sa vzdy neozeru na total tak je to uplne normalne, ze nieco ponuknu.

cervenaruza123
17. okt 2020

U nas sa flasa nikdy neotvarala, takmer cela rodina su abstinenti, resp. piju vyslovene vynimocne (vplyv predoslych generacii, kde alkoholizmus spravil vela zleho). Az neskor som sa zacala stretavat s tym, ze ponuknut flasu je bezne vo vacsine rodin. Mne je dost zle uz z maleho mnozstva alkoholu, takze pre mna je to dost problem, lebo neponuknu, ale doslova nutia ma pit. U nas v rodine su na to vsetci citlivi a vadi im aj kusok alkoholu, po skusenostiach niektorych sa ani necudujem. Ale poznam aj ludi z inych rodin, co im casom zacal alkohol vadit, pripadne ho nemohli kvoli zdravotnym problemom, ale v rodine dalej nukali a neexistovalo povedat nie... A vela zla to niekedy narobilo. Ak sa vypije trochu, tak to je jedna vec, ak sa nuka donekonecna, je to problem. Musis sa dohodnut s otcom aj priatelom. Ja som napriklad rada, ked si moji chlapi pripiju, nemaju na to vela prilezitosti, lebo vacsinou je aspon jeden z nich sofer. Ale to si daju pohar vina, jedno pivo, ci dve max. tri stamperliky tvrdeho alkoholu. Viem, ze to maju pod kontrolou a piju to spolocensky a nie ze su zavisli. A ked aj niekto nechce, lebo nema chut, nenutia ho a nerobi sa z toho veda. Taketo pitie mne osobne napriklad nevadi.

autor
17. okt 2020

Ďakujem za rady. Len nechcem byť tá zla čo zakazuje a že priateľ je 'pod papučou' ale asi budem musieť nastaviť ked je môj limit. Nevadí mi keď si dá nejaké tie poháriky ale potom mi vadí keď k tomu ide pivo. A potom ten alkoholový smrad.

thoughtfulweirdo
17. okt 2020

Mne to tiez vadi. Za travu dostanes 10 rokov, ale alkohol je priam povinny, pritom droga ako droga. Nevidim logiku v hosteni hosti drogou. Ja som na alkohol priam alergicka, maximalne si cucnem sampusu 3krat do roka a koniec. Co robia ini neriesim, ani u mojich rodicov, ale muz vie, ze to nemam rada a ked je so mnou, da si max poldeci a viac nie. Nie preto, ze by som mu za to nadavala, ale ked je so mnou, berie ohlad na to, ze mi to smrdi a prekaza a bez toho alkoholu tolko vydrzi.

suzie26
17. okt 2020

@queen_mary alkohol škodí neskutočne tomu kto ho pije aj celému okoliu. Bohužiaľ mám v rodine pár alkoholikov čiže som si odpozerala aj odžila svoje. A ak si to autorka neželá otec aj priateľ to majú rešpektovať. No nie je u mňa normálne mať doma alkohol a nie ešte piť kde je príležitosť. Je to len výhovorka že z úcty pre zábavu pre uvoľnenie. Nájdi mi jednu štúdiu kde je preukázané že človek alkohol potrebuje. A ak tak nech si pije vo voľnom čase ale z úcty a lásky k autorke by to mohli vynechať a zabaviť sa aj bez alkoholu. No čo my slovač sme národ alkoholikov.

autor
17. okt 2020

Mne alkohol vadí hlavne kvôli tomu lebo vyrastala som v domácnosti kde mamkyn uz teraz bývali priateľ dosť veľa píl a potom hádky. Ale priateľ povie že on není agresívny a nehada sa keď ma vypite ( čo je pravda, je kľudný) ale asi to v sebe mám že proste mi to vadí. Nežila som na Slovensku tak asi nesom zvyknutá na tradíciu čo návšteva to fľaška. Nepáči si mi ten zvyk

elzus
17. okt 2020

Mne sa to tiez nepaci a priatelovi som otvorila oci ked som bola tehota este na zaciatku a sli sme na stefana k jeho rodine, este sme to nechceli hovorit, tak vravim, ze ako sa budem vyhovarat ze nechcem pit, a on vsak sa u nas tak nepije. Prisli sme domov a on na to mas pravdu riadne sa tam pije. Furt niekto nieco nukal, ci tvrde, vino a este jeho starka mi povedala ze som ani skodu neurobila lebo som.nepila🤦😂. No a ked prideme k jeho rodicom na obed uz sa nuka vinko, pivko alebo nieco na pripitok. Ale tak da si max pivko a povie ze nechcr viac. Cize ide aj o to ako priatel si za tym stoji ze jedno a dost.

tosomja
17. okt 2020

U mojej mami ani na oslave nenájdeš fľašku. Zato ex svokra ulievala nonstop 🤦 keď nechcete, nepite.

kittykat22
17. okt 2020

U nas v rodine to iste 🙄 Prva veta ked si sadneme na gauc - co si date. Ako to ja neznasam. Uplne ta chapem 🙄 Nastastie vsetci vedia po tych rokoch ze s manzelom nepijeme na navstevach. Na novy rok, svadbach preco nie. Ale vo stvrok poobede si nikde panaka davat nebudem 🙄

mondolina
17. okt 2020

Zase sú tu samí abstinenti😉
Keď prídete na návštevu tak nepite a doma a vo svojich domácnostiach nemajte alkohol. Vybavené.

kittykat22
17. okt 2020

@mondolina tak nemusime si nahovarat, ze slovaci maju problem s alkoholom. Vela slovakov je alkoholikov, maju problemy s pravidelnym pitim a to nielen muzi, ale teraz ako zacalo ficat vino, tak aj zeny.

mondolina
17. okt 2020

@kittykat22
Veď treba riešiť svoju rodinu, aby nebol problém.
Nech si každý rieši seba. Mi príde divné, že keď niekto príde na návštevu tak rieši, že hostiteľ dá na stôl fľašu, asertivita a nič iné, ďakujem dám si sódu.

keziah
17. okt 2020

ani mne sa ten zvyk nepaci, ale nastastie v mojom okoli sa ani nepestuje. Ked niekam prideme, dame si caj. U nas sa tiez alkohol nepodava, ale my sme proste taka rodina, ze alkohol u nas nikomu nechuti, tak preco ho pit.

maximilie
17. okt 2020

Určite tento vzťah ukončí. Už teraz máš moznost vidieť vzťah priateľa k alkoholu a ver tomu, že sa to nezmení. Potom tu ženy vyplakavaju, že im muž pije.... Ja by som chlapa s pohárikom v ruke obchádzala na kilometre!!! Nemám rada spoločnosť, ktorá si myslí, že bez alkoholu sa nedá zabaviť, že alkohol je ,,v pohode", že je to normálne....

ktochytavzite
17. okt 2020

u nas je to podobne myslim otca ,moj nastastie nepoje inak mne to ide na nervy ten hluoy zvyk

mofa
17. okt 2020

toto sa deje aj u mojho otca.ten furt len flasu dava na stol ked niekto pride.nejdem mu vysvetlit,ze to nie je normalne.on nepochopi,ze ludia si mozu len tak posediet pri kave alebo caji.
nuz je to slovac sprosta len sa nalievat stale...

tramtada31
17. okt 2020

My s mužom nepijeme, ani rodicia(kvôli liekom), tak u nás sa neotvára. Ešte otec sa dnes smial, že má od júna v chladnicke otvorenú fľašu vina a nemá to kto vypit.

renab
17. okt 2020

Vsak otec nech otvara, vy pit nemusite. U nas je to tak, ze v rodine z mojej strany sa nepije vobec a v manzelovej pri kazdej navsteve. Nas vsak mozu nukat akokolvek, nedame si. Manzel zo zaciatku sem tam nejaky poharik vypil, ale rychlo sa prisposobil a uz sa nepridava. A svoje deti by som alkoholom vobec neponukla.

autor
17. okt 2020

No po tejto návšteve aj ja by som si dala pohárik 😁 ale ináč návšteva dopadla ok síce dali si dajake poháriky ale nič cez limit

lusindaht
17. okt 2020

ja mam podobny nazor ako ty...tiez sa mi to nepaci...najma ak nasilu ponukaju aj po tom co poviem ze si nedam...a este to ofrflu...a vrchol vsetkeho ked sa ma pytaju co mi mozu naliat napriek tomu ze vedia ze som tehotna...mne to pride nahlavu 🙂