Neohlásené návštevy svokry

20. máj 2022

Ahojte ženy, chcela by som počuť váš názor, pripadne radu ako to svokre vysvetliť.
Jedna sa o to že svokra chodí na návštevu neohlásene, kedy sa jej zachce. Už som sa viac krát o tom bavila s partnerom, aj ju viac krát poprosil aby sa ohlásila keď chce prísť na návštevu ale ona na to reagovala slovami "čo som prašivá keď ma tam nechcete?" 🙈 Svokra má kľúče od domu, časť pozemku pod domom patrí jej, dom a pozemok na ktorom stojí je vo vyhradnom vlastníctve partnera.
Chcem tak veľa aby zavolala, napísala a opýtala sa či sme doma? Či máme vôbec čas? Ja neviem, ja som vychovaná tak že my keď chceme sa stretnúť s rodinou alebo niekto chce prísť na návštevu tak si pár dní vpred dáme vedieť či bude mať čas aj druha strana. Včera už bol pre mňa vrchol keď sme chceli "toto" a ona sa zrazu objavila pod oknami a kričala otvorte (kľúče sme mali vďaka bohu v zámku) . Nie tak dávno som mala kiahne, vysoké horúčky, zle som to znášala. Partner ju poprosil aby tam nechodila par dní, že si chcem oddýchnuť no ona sa tam zjavila ešte v ten deň, neustále mi chodila do izby, otvárala dvere 🙄. A vždy dotrepe nejakú starú blbosť, kus nábytku alebo niečo podobné čo nám tam necha, dom už vyzerá ako skladisko. Jeho brat detto, dovalí sa ako veľká voda, donesie haraburdy a ostane tam, bez pozvania len tak. Ja som z toho na nervy, hádame sa kvôli tomu občas lebo niekedy už aj mne prasknu nervy a poviem mu že ak nemám mať súkromie tam kde mám žiť tak tam žiť nedokážem. Onedlho rodim a neviem si predstaviť so zašitou pipkou, unavená, ledva zohratá s dieťaťom ešte riešiť to že sa tam hocikedy objaví, mám z toho des 😳 Ako jej vysvetliť, bez toho aby sa urazila že by sme ocenili keby ten telefón napr. Dvíhať o 8:00 a zavolá že o 12:00 príde? Veď nemusí volať týždeň dopredu, ale aspoň aby človek vedel a nie že sa zrazu otvoria dvere. Ženy prosím poraďte, som zúfalá. Ďakujem.

anjelicek26
20. máj 2022

Bohuzial nic mimo rozhovoru nepomoze... presne ako si to napisala tu...ved to neznamena, ze ju tam nechces vobec, alebo ze ju nemas rada... alebo jej rob to iste par dni, nech sa uvedomi...k nim domov bez ohlasenia a co najcastejsie... ono ked sa ti narodi male, tak bohuzial si myslim, ze kazdy bozi den ho bude chciet "vidiet", takze - naplanujte si navstevy - pravidelne - v urcite dni v urcity cas a mimo toho svaty pokoj... ja si myslim, ze to nemysli zle, ale nedomysli no...

babovka2321
20. máj 2022

Daj si naporiadok partnera a nech to riesi on, je to jeho rodina. A ked pride po porode bez povolenia a neohlasene, kluce v zamku a neotvarat, nech sa vrati odkial prisla, mozno jej to potom dojde. Neznasam takych ludi.

trgypadl
20. máj 2022

Ahoj, ak Ti mozem poradit, zacni to riešiť este pred pôrodom, lebo po sa to este zhorsi. Preco ma svokra kluce od vasho domu? Ak patri dom partnerovi preco si z neho robia sklad? Uz teraz treba stanovit hranice, ale v prvom rade by ich mal stanovit Tvpj partner, obavam sa, ze toto lepsie nebude, drzim palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
20. máj 2022

Súhlasím s tým, čo píše @elizabet173 zatlačiť na partnera na rýchle vyriešenie vrátane vrátenia kľúčov, ak tak v priebehu týždňa neurobí, odísť k rodičom kým to nevyrieši. Ak doteraz rozhovory nestačili, tak iné ako tvrdé riešenie neexistuje.

autor
20. máj 2022

@trgypadl svokra má kľúče od domu práve preto že časť záhrady (pozemku) patrí jej. Tak keď tam príde aby napr. Na WC nemusela utekať domov ale dostala sa do domu.
A tie veci absolútne nechápem, ešte keď sme sa spoznávali tak mi rozprával o svojej rodine a hovoril že mama a jeden z bratov majú vo zvyku zbierať haraburdy.. proste zberači. Ale nečakala som že to bude v takom rozhraní že dom má 2 pivnice, 6 izieb a hýbať sa dá v podstate len v dvoch lebo všade je všetko. A všetko zbytočne 🙈 A partner to nevyhodi lebo "musel by som sa s nimi dohodnúť, vyriešim to potom..." atď..
Minulý rok to došlo do takého štádia, tak sme sa pohádali že som bola rozhodnutá odísť od neho lebo už som to fakt nezvládla, vtedy vymenil zámok na dome a povedal že už sa to viac nestane... ale jeho mama mu vynadala, potom sa rozplakala a tak jej kľúče dal znova. A stále dookola to isté.

marcellka32
20. máj 2022

K tým zberacom: nevadí mi, ak si robia skladisko na svojom dvore (ich dvor, aj keď ma to bolí lebo som minimalista), ale oni to zbierajú na TVOJ dvor, o pár rokov ani neotvoris dvere, toto musíš stopnúť tiež

eeffka
20. máj 2022

nuz..... co ti poviem, partnera mas na figu, tak sa pekne rozkrocit vystrcit brusisko a svokru poslat do ........ ze si nezelas aby ti tam lozila bez ohlasenia ( ano som si vedoma vsetkych majetkovych pomerov) ja by som ju vyprasila z baraku, nasledne muzovi vysvetlila ze sa vezmeme, a bezohladu ze dom je jeho JA budem gazdina a hotovo, haraburdy poletia z baraku a ked ma nenecha riesit veci kedze je priposraty sa zbalim, aj jeho dieta a viac sa neuvidime. Myslim ze by sa vela veci vyriesilo, keby si zeny vedeli zastat same seba.

melanta
20. máj 2022

Až teraz čítam o tom, že zo 6 izieb využívate len 2, lebo ostatné je zapratané haraburdami od mami a partnerovho brata. No o to skôr by som povedala, že nech vyrieši mamine návštevy a odnos všetkých tých vecí. A potom sa do domu a k nemu vrátim. Sorry, v takomto dome by som ja nežila a už vôbec by som tam nežila s dieťaťom. Partner nech si vyberie, či chce svoju novú rodinu alebo bude skladiskom pre mamu a brata. Nevrátila by som sa k nemu, kým by dom nebol čistý a návštevy nevyriešené. Je dosť možné, že by to nevyriešil, že radšej nechá teba, ako sa s mamou naťahovať. Ale to už je tvoj problém, že si si urobila dieťa s takýmto človekom. Ale radšej by som bola s dieťaťom sama, ako žiť na skladisku.

loginexistuje
20. máj 2022

a mas kam odist ak sa to vyhroti ? napr k rodicom ?

kikushaa
20. máj 2022

Suhlasim s tym ze ked porodis to bude este horsie, povedz muzovi nech ju v dobrom “uprace” lebo garantujem ti ze po porode v navale aj hormonov ju posles do takych teplych krajin, az ti to samej casom bude luto 😆🤭 na druhej strane aspon sa urazi a nebude istu dobu “otravovat”.

trgypadl
20. máj 2022

Uff.. no mas to narocne, clovek nevidi do všetkého , ale toto sa uz teraz neubera správnym smerom, a zial asi sa uberat ani nebude. pokial tam budes zotrvavat, sukromie mat nikdy nebudete

tehula2016
20. máj 2022

Prosim ta a vysvetlis preco si svokra a brat znasaju veci do domu tvojho partnera?Oni nemaju vlastne byvanie?Hybat sa mozte len v 2 izbach?A tvoj partner je s tym ok?Ja osobne som alergicka na zberacov,ale ked im to vyhovuje mat zapratany dom/byt tak budis. Ale nie,ze by ja kvoli ich haraburdam mala prist o zivotny priestor..nemyslitelne..

solange7
20. máj 2022

Tie veci bezmilosti nalozte a odvezte na zberny dvor. Ak privlecu dalsie, tak jasne povedat, ze nech si to beru naspat inak to okamzite vyhodite.
Svokra zije v byte?

ludka1402
20. máj 2022

Ta cast pozemku, ktora patri partnerovi vratane domu, nebola kedysi tvojej svokry resp. jej rodicov, manzela a pod. Ze podvedome to povazuje stale za "svoje"?
Toto nevyriesis dohovorom, vyhrazkami ci argumentami. Jedine radikalne.
Bud to partner preda akupite si vlastne, ktore nebude zatazene spoluvlastnictvom alebo vlastnictvom v minulosti.
Alebo natvrdo objednat firmu, vsetko co je ich vyhadzat, samozrejme predtym im dat termin, kedy si to maju vypratat (ale to sa asi nestane), vymenit zamky, slzy, neslzy, urazenie sa, na nic nedbat. Ale to chce guraz, neviem, ci tvoj partner bude toho schopny.
Plus nema on tiez tak trochu v hlave, ze mozno sa to este zide, ze mozno s mamou nema az tak zostra a podobne. Lebo ak to tak je, nepohnes sa.

marcellka32
20. máj 2022

Máme tu príklad strakovych zberacov-haraburdy nosia do cudzieho hniezda, už pár izieb je zapratanych 🤦
Zbalila by som sa a išla k mame, prísť až keď bude dom vypratany (upratany), a svokra nebude mať kľúče

ddaassuullaa
20. máj 2022

Tak rozmyslam, ked to partnerovi nevadi, preco to ma riesit on🙄 je zrejme, ze on to riesit nebude a ked, tak max povie "zena si chce, aby si najprv zavolala, kym prides..." a to je cele zle, sorry. Treba sa podla mna na toto pripravit vopred, byt nad vecou a ked pride svokra, zavolat ju na kavu a pekne dve zeny sa porozpravat, s kludom. Nikto ich nevyhadzuje, ale mozete mat ine plany, nieco na praci, chorobu a pod. Vy ked idete na navstevu sa dufam ohlasite vopred, cize aj to pouzit. Po porode zase mas sestonedelie a ak si neprajes navstevy, treba to povedat priamo, toto partner asi nedokaze pochopit. Samozrejme dodaj, ze si rada, ked pridu, no neohlasene navstevy nie su velmi slusne lebo narusaju sukromie.

marcellka32
20. máj 2022

@ludka1402 jej partner je tiež zberač -kedze sa to všetko na niečo zíde....

ibrunova
20. máj 2022

Zrejme sa tam cíti ako doma, dom je chlapov, nie je tvoj, nie ste zobratí, možno ju vôbec nebude zaujímať tvoj názor.

luckynat
20. máj 2022

Ja mam podobnu svokru (nie zberacku ale rovnako k nam chodila domov) a najprv som to riesila klucmi v zamku a podobne, ale ona zvonila, vykrikovala….pomohlo az ked som jej vykricala ze nech sa ohlasi ked chce prist, normalne hadka jak brno….ale pozri, mesiac bola zduta, ale stalo to za to, aj za hadku s partnerom- uz sa ohlasi a chodi velmi velmi malo….urcite to stalo za to….partnera mam tiez takeho, ze mamicke nepovie ani pol slova….tak som to musela vyriesit ja, inak by som ju tam mala furt

autor
20. máj 2022

@tehula2016 nevysvetlim, lebo neviem. Naozaj neviem 🤷‍♀️ ja si u starkej zabudnem bundu a na druhu návštevu mi "vynada" že jej tam veci zbieram 😂 takže toto vôbec ale vôbec nechápem ako to môžu mať takto v rodine. Ja nemôžem povedať, partner sa snaží, prerobil teraz kupelku (jednu z dvoch) , objednal mi novú kuchyňu na mieru , snazi sa horné poschodie zariadiť tak aby to bolo pekne obyvatelne, haraburdy keď donesú tak to nechava všetko dole a doslova to rve do tých izieb, len aby mi to nenosil hore lebo vie že by som odišla, včera som mu to zdôraznila že ak mi to urobí len jeden jediný krát keď porodim že sa mi tam ukáže bez ohlasenia tak odchádzam, ale povedal mi na to len že on nevedel že príde a že ho to mrzí. Keďže sú tam majetkové pomery aké sú tak ho nechcem tlačiť do toho aby ju tam nepustal vôbec, ale chcem súkromie. Chcem aby aspoň zavolala že príde 🙈 ved je to neúnosné. A čo sa týka ich bývania, mama má 3izb. Byt v ktorom žije sama, jeho brat má 3izb. Byt v ktorom žije s rodinou takže priestor by na haraburdy mali , neviem prečo všetky končia na tom dome. Partner sám na to nadáva že sa mu to nepáči ale nepovie nič 🙈 Raz mi povedal že mama mu veľa pomohla a toto berie ako "chorobu" tak sa s ňou nechce hádať kvôli tomu 🙄

beronsche
20. máj 2022

Partner, nie manzel, s domom vo vylucnom vlastnictve, ktory nevie matke, kt. dom povazuje za svoj, nastavit hranice, dom zapratany haraburdami a ty tehotna..
Nuz, trochu si si zavarila... na viacerych frontoch..

Jedna vec je to, co sa deje momentalne. skus to riesit rozhovorom s partnerom, pritlacit na neho, aby chcel najst kompromis..
ALE priprav si aj zadne dvierka. Taketo veci sa zvyknu rokmi zhorsovat, uz teraz to nie je idealne, rataj s tym, ze sa to bude vyhrocovat.. Mas potom, ked to bude neunosne, kam, aj s dietatom ist? uzivis vas?

autor
20. máj 2022

@beronsche mám kam odísť samozrejme a on si je toho aj plne vedomí

ludka1402
20. máj 2022

"Mama mu vela pomohla".
Mozno mu darovala tu nehnutelnost, v ktorej teraz zijete, mozno je tam este nieco ine. Bude mame cely zivot ustupovat, je jej "zaviazany" a ona to dobre vie. On tu nehnutelnost asi nebude moct predat, ze?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
solange7
20. máj 2022

To hromadenie je fakt nebezpecna zalezitost. Za chvilku budes mat zapratany zapraseny barak plny haraburdia a dvor tiez. Ani sa nenazdas a najdes si tam 4 pokazene pracky, rozobrate auto, hrdzave sudy, spinu bordel, kable, plechy a to fakt nieje prostredie pre male deti. Muz evidentne ma sklony k hromadeniu tiez, inak by nepripustil aby vam zapratali 4 miestnosti v dome. To je naozaj diagnoza. Kam date postielku? Niekde do toho bordelu?
Na tvojom mieste by som si detsku izbu a prebalovaci pult, kocar atd uz pripravovala u tvojich rodicov v dome. Ani by som neratala s tym, ze v takom blazinci budem vychovavat dieta. Mozno sa muz spamata.

mandzula
20. máj 2022

No, a toto je ta vec, ktora sa tu opakuje vecne... zivot so zavazkami k rodicom jedneho z partnerov. Zeny, muzi, nenechajte sa na takuto hlupost namotat (aj ja som sa dala, hlupa, no uz to riesime hladanim ineho byvania)! Akokolvek to moze vyzerat zo zaciatku lakavo (financie, pomoc...), ono sa vzdy nakoniec nieco poserie.

maciatkolulu
20. máj 2022

Však mu mama darovala nehnuteľnosť a je to predpokladám, rodný do., pripadne po babke.ja len nerozumiem pokiaľ nemá té stanovené pravidlá, kľudne bývanie a všetko, načo si ró ite deti, svadba a také to ani neriešim

dada0902
20. máj 2022

Fu tak toto už co je ja neznášam neznášam! neohlasene návštevy svokrovci to tiež robili hlavne svokor muž mu povedal ze sa ma ohlásiť vopred a nie ze zazvoni ze prídi mi otvoriť toť kkt
Tu zas my mame byt tak na ňom nevlastní nič čiže musí rešpektovať tiež to robil aj tak dokolečka tak muž znova lebo ani jemu sa to nepáčilo on je taky ze si myslí že môže chodiť všade bez pozvania dokonca aj keď sa riešil covid tiež keď bol pozitívny len očkovaný však ja môžem všade to som mala také nervy lebo aj ku nám sa chcel do trepať a to máme deti a keď už na to neberie ohľad to je už čo povedať ale mala by rešpektovať aj ona aj keď tam vlastni časť a nosenie haraburd fu tak to je už silná káva ešte aj brat to co uz je ja by som tiez chodila ku nej neohlasene nech vie a nosila by som jej naspäť tie veci kľúč by som jej zobrala ešte predstava ze mi beha po dome a nie sme doma och objednala by som dodávku a všetko vyhodila na skládku časom by som to určite nezniesla a zbalila sa aj s dieťaťom a išla prec pokiaľ toto bude pokračovať nechcela by som takto žiť 😔

zmrzlinka2021
20. máj 2022

Toto je skôr otázka na tvojho priatela.
Je to priatelova nehnutelnost, ty si tam cudzia, nemozes rozhodovat o tom ci tam ona pride alebo nie. Tvoj priatel musí si nastaviť podmienky fungovaia a to, čo mu vyhovuje a čo nie.

Si proste v blbej pozicii - nemás vlastné bývanie a bývas u priatela, a tvoja budúca svokra to vie.