Neohlasené návštevy

24. okt 2021

Možno sa vám to bude zdať prehnané a pre niektorých budem za divnú, ale nemám rada neohlasené návštevy. Vždy som bola taká, rodina to o mne vie a aj napriek tomu pravidelne prídu bez ohlásenia. Pritom si myslím, že v dnešnej dobe, keď máme mobil, internet atď. nie je také ťažké zavolať a dohodnúť sa. Neberte to, že ich nevidím večnosť, sme v pravidelnom kontakte a vidíme sa často, ale človek potrebuje aj svoje veci porobiť a niekedy jednoducho len byť doma so svojimi deťmi. Máme s manželom náročnú prácu a času na ne obmedzene, tak ten víkend a niekedy piatok popoludní, keď skončíme skôr, sú naozaj vzácne. Rodina to však takmer vôbec nechápe.
Napríklad, boli sme spolu na akcii, vedeli o tom, že na sobotu o týždeň mám naplánované umývanie okien. Ja na balkóne umývam okno, ešte som len začala a oni pred domom. Už som nič neurobila. Pred mesiacom sme dokonca mali robotníkov, robili nám obklady, vedeli o tom, že budeme robiť s nimi, prišli aj tak. Behala som od nich k robotníkom. Takých situácii je plno. Vždy zatnem zuby a hoci im milo poviem, že dnes máme to a tamto, nerešpektujú to. Skončí to vždy tým, že je to hanba, že ich nechcem vidieť.
V piatok sme prekopávali záhradu, dávali sme zabránu kvôli krtkom. Deň predtým som sa o tom s nimi rozpravala, lebo sa ma pýtali, či sme to už urobili. Celá som bola s manželom špinavá, deti pomáhali a oni zvonia na dvere!! Že boli v okolí, tak nás prišli navštíviť. A to sme sa deň predtým aj dohodli, že sa uvidíme o týždeň. Manžel mal dosť, doslova ich ignoroval a pokračoval v práci. Oni, že posedia len polhodinku, aspoň sa deti zahrajú a už začali ísť ku vchodu. A to som už nevydržala. Tak som vraj nevďačná, veď sme rodina a boli tu v okolí, tak prečo reagujem podráždene, lebo som im povedala, že nemám rada, keď prídu neohlasene a či nevedeli aspoň zavolať. Urazili sa a odišli.
Včera som mala niekoľko správ, že musím svoje správanie zmeniť, že som nenormálna a či sa nehanbím, že sa tak správam. Vraj by som sa mala porozprávať s odborníkom, lebo to nie je normálne, že nechcem vidieť vlastnú rodinu.
Ako by ste to riešili vy?

kitycat
24. okt 2021

Este 3x ich takto otoc a pochopia.
Terapiu ti ozaj netreba :D

sisa_s
24. okt 2021

Nemate zamknutu branu? Ja keby som niekoho nechcela prave na navstevu, mohli by zvonit a neotvarala by som 😀

simsalabim
24. okt 2021

Dalsim riesenim je zapojit do prace. Umyvas okna - dat im kybel s handrou a sup pomahat. Ved ste rodina...rodina si ma pomahat, nie? Inak suhlasim s dvomi nazormi predomnou.

0silvia0
24. okt 2021

Ano, zmen svoje spravanie tak, ze ti to prestane vadit. Jej, super, ze ste prisli, aspon nam trochu pomozete a budeme to mat skor hotove. Jej, super ze ste prisli, mozete zabavit deti. Nemam navarene, objedname si pizzu? Prestan byt taka upata... moj muz tiez svoju rodinu roky rokuce ucil, ze sa maju ohlasit. Neohlasili sa, nasli ho spiaceho, nemali sme nic na ponuknutie... poviem ti, uz k nam nikto bez ohlasenia nechodi sice, ale polovica ludi je uz mrtva, stvrtina je na tom zdravotne zle, ze nevladzu a teraz by mi taka navsteva uz ani nevadila🤷‍♀️

oktoberka
24. okt 2021

Dôverne poznám. A tiež nemám rada návštevy v soboty,či keď vedia,že niečo robíme.
Prečo?lebo nerobím,čo som si naplánovala,ale behám okolo návštevy. A potom sa mi robota kopu a prenášam ju na ďalší týždeň.
Nikdy som to síce ja neurobila,ale vrátila by som im to rovnako. Choďte k nim takto vy.

loginexistuje
24. okt 2021

a co za rodinu to bolo tvojo rodicia ? suhlasim s tym ze ich zappjit do prace

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdenka11081983
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika030
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
24. okt 2021

Ani ja nemám rada neohlásené návštevy a preto ich ani nepustím do bytu. A nevidím na tom nič neslušné. Za neslušné považujem prísť niekam neohlásene.

terezka1947
24. okt 2021

Úplne súhlasím,k nám takto chodievali ockovi súrodenci...mamka infarktove šťavy dostávala.
Maľovali sme....pol dňa sedeli pri jednej káve.
Prerábali záhradu?detto.
A bohužiaľ,mnohí moji blízki,pokiaľ som nebola za zlú a povedala na rovinu,že návštevy v sobotu nie,robili to isté.
Ale to skôr ľudia,kto.sa v byte nudili. Čiže potrebovali zmenu.

senta_sofia
24. okt 2021

Mas moj obdiv, ze si vydrzala tak dlho. Ak najblizsie pridu, rob si svoje a neobskakuj ich. Je rozdiel, ked pride neohlasene niekto, koho si nevidela davno, ale toto mi pride ako cielene prepadovky a je zrejme, ze dotycni si nemaju co zacat a u vas maju animacny program s obcerstvenim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilik96
24. okt 2021

Úplne vás chápem, my sme to tiež mali, zazvonili a že sme pred bránou, nie ze by sa ohlásili že či môžu prísť, no nervy... odsťahovali sme sa 30 km ďalej a máme pokoj 🤣ale to zas nie kvôli nim ale našli sme pozemok

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
24. okt 2021

Okna by som doumyvala, obklady robila dalej, sieť na krtka položila. “Jaaaj no sorry nemam čas, ak chcete pripojte sa, každá ruka dobrá ak nie…” a nechala by som ich tak. Ani kávu by som nenukala. 1x 2x 3x ….a bud im to dôjde alebo budu sedieť ako trúby sami v obývačke.
Alebo by som rovno den vopred písala “zajtra robíme xyz, ak chcete pomôcť dojdite…” a uz od dverí by som podala handry, rukavice, hrable… 😉

terezka1947
24. okt 2021

@elizabet173 mama hovorí,tak teraz ste prišli?joooj,nerobte si starosti....pokojne malujte,my posedime.

mabenn
24. okt 2021

vyvijaju na teba psychicky natlak

tykat
24. okt 2021

@terezka1947 ….aaaale co by ste sedeli, super ze ste došli, pod mami pomozes mi pozakryvat, oci prosim pomôž mužovi premiestniť nábytok.

michaela_murinova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzitko74
24. okt 2021

Pokojne im odpíš, že správanie musia zmeniť oni. Neohlásení nie sú vítaní a v tej chvíli ich naozaj nechcete ani vidieť. S odborníkom sa porozprávať môžeš, ale riskuješ len to, že za hanebné označí správanie tvojich neohlásených návštevníkov. Nie je normálne, aby chodili neohlásení len preto, že sa náhodou vyskytujú vo vašom okolí. Je to neslušné, najmä keď vedia a vidia, že máte robotu.
Prosím, nevyber si ticho trpieť, kvôli zachovaniu dobrých vzťahov. Dobré vzťahy nemáte už teraz, nie je čo zachraňovať. Berú ťa ako svoj majetok, s ktorým môžu manipulovať podľa svojej ľubovôle a tvoj pokus o samostatné rozhodnutie berú ako chorý a neprirodzený. V tebe len bude rásť hnev a ešte to môže robiť aj problém medzi tebou a manželom. Tentoraz už neustúp. Buchni si do stola a urči jasné pravidlá. Buď sa začnú ohlasovať alebo im neotvoríte. Musíš však byť dosť silná, aby si zniesla pozíciu čiernej ovce rodiny, lebo je dosť možné, že sa nezmenia a urazia sa už navždy.

michaela789
24. okt 2021

Ja by som strieľala asi 🙈 Ale teda my sme celá rodina taká že ak nedáš vedieť že prídeš, nečuduj sa ak nikoho nenájdeš doma alebo ťa proste vyhodí.... Takže si nie sme nič dlžní keby k niečomu takému došlo.
Naposledy tak spontánne volal svokor, že je na fuške blízko nás, či môže prísť na kávu. Povedala som slušne že nie lebo pracem letné veci a chystám zimné. "V poriadku, nech to ide od ruky, ahoj". A vybavené. Ale teda neviem si predstaviť že by sa mi len tak zjavil pred domom bez telefonátu že ahoj, zvar mi kávu 😂

macik166
24. okt 2021

A kto to bol? Tvoji rodičia alebo súrodenci?

sisa_s
24. okt 2021

@michaela_murinova to co je za poznamka 🙈🙈🙈 bezni ludia su zamknuti a rodina sa nedobyja s klucom na navstevu

michaela789
24. okt 2021

A ešte na dôvažok - nie, nie si nenormálna. Oni sú nenormálni. Tvoja domácnosť nie je hotel ani bufet na plavárni aby si tam oni chodili ako sa im zachce. Otáčala by som ich od dverí až pokým by ich to neprestalo baviť

babalenka
24. okt 2021

Keď prídu neohlásene a máš dačo rozrobené tak pokračuj ďalej a venuj sa tomu .Aspoň ja by som tak spravila .A ešte im poviem spravte mi kávu a doneste vonka a vy spravte obed keď ste už prišli .Na budúce si rozmyslia či prídu neohlásene

dankanka
24. okt 2021

Vies co ...stava sa aj nam..ale od roboty si nesadam, urobim im kavu apracuje sa dalej..piviem len..prepac musim teraz to robit lebo inokedy nemam cas. Ved co ste nezavolali? To iste ied sme v zahrade..minule som uz vychadzala z brany..tak normalne som ich ani nepustila. Prepacte, je krasne, ideme sa prejst..ved na uduce zavolajte, pokecame, ale o sa pridajte 🙂. Proste sa nedam obmedzit.

tncka
24. okt 2021

Terapiu treba niekomu inemu,nie tebe. V tejto dobe je normalne ze cez tyzden nestihas a zorganizujes si nieco na vikend ale nezabudni zaradit do planu aj ich,trebars o tyzden,dva neskor. Niektore prace sa daju aj odlozit na neurcito,napr.umyvanie okien😅

hederamonstera
24. okt 2021

Mna dnes rano svokra prepadla s jej spoluziackou, ze jej chce ukazat nas dom😂😂 sice mi volala ale nemala som pri sebe mobil…ja este v pyzame, prave som ranajkovala (drahy siel nieco kamosovi pomahat). Skoro ma drblo. Neznasam to a nechapem, ze si to niekto vobec dovoli…