Ahojte začnem tým že mamka ide na kolonoskopiu do iného mesta, ja nemam vodičák a prosila som muža či by nás tam neodviezol, on stále vraví že nemá kto miesto neho robiť. Vôbec sa nadriadeného nič nepýtal, že či by mu nedal voľno. Mamka bude uspatá, a neviem ako bude reagovať ma 70 rokov tak preto s nou nechcem ísť na vlaku, lebo aj tak treba prestupovať a ešte ísť na autobusoch kym sa dostaneme do nemocnice. Manžel chcel aby sme si dali iný termín koloposkopie, ale mama ma problémy a už nevládze čakať. Muž je bezcharakterný podľa mňa, ako by ste vy reagovali? Žiadna rozumná reč s ním nie je prosím ho už 3 týždne aby si presunul služby, ale on na to kašle. Pri tom si v jeho práci každý presúva služby, nie je s tým problém.
Alebo tam ist vlakom (a autobusmi) a spat taxikom.
Poprosila by som niekoho iného. Kamosku, bratranca, susedov, …
Neprosila by som sa mu, zariadila by som sa inak. Zaplatila ubytovanie a prespali by sme v meste kde podstúpi vyšetrenie. A prihlásila by som sa do autoškoly. Vodičák by som si urobila v budúcnosti sa ti môže hodiť. A rovnako ochotná by som bola od bude muž niečo potrebovať, nie nedá sa nemôžem
Je toto jedna z mála prípadov keď si po poprosila aby odviezol tvoju mamu alebo sa to deje pravidelne a často?
Niekto z rodiny alebo susedov by bol snáď ochotný a ústretový, prípadne sanitka, alebo sociálny taxík.
Že ste nechoď dopravou
Jooo a mužovi by som pár týždňov neoprala, nezehlila, nevarila možno detinské, áno, ale aká ochota taká .... Nedá sa , nestíham, utekám k lekárovi, neviem si prehodiť čas na pranie lebo musím upratať špajzu.... A ešte by potreboval niečo podobné vybaviť, tak tiež sa mi nedá . Úroky by boli 300%
Tak ako píšu dievčata. Tam vlakom, naspat taxikom a chlapovi vysvetlit, ze taxik zaplatis ty zo spolocnej kasy. Lacnejsie, najrozumnejšie (a najkomfortnejsie pre mamu) by teda bolo, aby ju vzal on. A hlavne. Ved je to tvoja mama!!! Nie suseda, alebo teta od vedla. Moj chlap by za toto dostal taku hubovu polievku, ze by ju nakoniec niesol na rukach.
Rozhodne treba zabezpečiť sanitku.
Ja by som ziadne hubove polievky neriesila. Pokojne by som si to vybavila bez neho ako pisu vyssie. Raz bude mozno potrebovat pomoc pre svoju mamu a ked ma aspon trochu svedomia, bude sa sam citit ako bezcharaktermy sebec.
Zabezpeč si sanitku. Má na ňu nárok...
@zuzanaokasova len na tu bude chuda cakat mizno hodiny niekde v prievane vo vestibule nemocnice, zial realita...
To je pako, nic ine. Predpokladam ze keby si bola chora ci bezvladna, tiez sa dockas takejto "pomoci".
Boze vdaka za mojho manzela 🙏
Ten ine tanecky absolvuje okolo imobilnych clenov rodiny ❤️❤️❤️ a to je vytazeny zodpovednou a narocnou pracou.
Navstevu lekara veduci muzovi zakazat NEMOZE, tak mu povedz nech sa laskavo nevyhovara
nepros ho, vidíš že nemá záujem. Ale zrátala by som mu toto aj s úrokami. Toto nie je že ide si kúpiť topánky alebo s kamarátkami na kávu a chce aby ste pre ňu prišli.. Neviem si predstaviť, že by moja mama mala toto absolvovať a môj muž by to mal na háku. Iné by bolo, ak by mali ozaj niečo vážne v robote, ale aby nebol ochotný z vyšetrenia odviezť tvoju mamu? to už je moc
Keď to vie toľko dopredu, určite by si vybavil voľno. Jednoducho nechce. Skúsiť niekoho iného známeho kto by mohol. Ak nie, vlak, autobus a späť taxi alebo ubytovanie do druhého dňa po vyšetrení a manželovi preložte účet na preplatenie. Veď keď toľko pracuje peniaze bude mať.
Tu prosit nepomoze. Ak by nebol uplne neempaticky blb, tak by to zobral ako samozrejmost a vycerpal by na svokru paragraf, na ktory ma narok a nevyhovaral by sa na sefa. Je otazka, ci jeho sef vobec vie o tom, ze ho nepustil. Dost o tom pochybujem.
Buď taxík alebo popros niekoho iného a mužovi daj nálepku bezcharakterný idiot
Zalezi, preco to nejde teraz a na iny termin by to slo?
Podla mna nemame uplny obraz.
Mozno to fakt z prace nejde, ak nechce mat peklo potom neskor.
A toto je jeden z miliona dovodov, preco by mal kazdy dospely mat soferak, a byt schopny sa odviezt autom sam.
Ty zober teraz taxi na cestu tam, a muz nech vas pride vyzdvihnut po praci.
A zajtra zacni hladat autoskoly.
Nie vždy sa dá,možno musia v práci niečo dorobiť však môžete ísť sanitkou nemusíš byť hneď na muža zlá že je zlý
@babulkomale to je pravda, ale lepšie ako vlakom a aj ten nocľah niečo stojí. Moja mama chodila na chemoterapie sanitkou 100km do nemocnice. Žiaľ kvôli práci sme ju tak často nemohli voziť a ja som v tom čase bola po umelom oplodnení tehotná. Čiže obmedzený kontakt so mnou.
Cez obvodneho si zadovazte odvoz sanitkou a je to
Je to debil. Prepáč. Zabezpeč sanitku.
Autorka,
kedze dávas tuto temu anonymne a vobec nespominas nejaké deti, prosím - dobre zvazuj ci s takym clovekom mat deti. Pri detoch bude musiet bezne riešiť lekárov, aj OCR, hocico... ziadne také, že "on si nemoze". Clovek vzdy moze, zivot je otazka priorit, a pre neho evidentne rodina nie je priorita (nechap tu nespolahlivych ludi, co viac nerobia ako robia a vyuzivaju vsetko mozne).
Jeho postoj nie je v poriadku. Ak nemate deti, nechod do materstva s ním. To budes ty, co bude padat na hubu.
@miamaria presne toto, svokra to bezne vyuziva, vola sa to dopravna sluzba a moze ist aj doprovod - ty. Odvezu vas az do nemocnice a potom tiez nazad. Ako vravim, svokra to casto takto riesi cez nemocnicnu dopravnu sluzbu.
@karinka223 niekedy problem nema riesenie, ale vyplut sa pomoze. Tiez sa cudujem ako vam pomohlo napisat tento koment ? Nestitoznujem sa tu denne s nejakymi prispevkami komentarmi, ale nejdem niekomu nakladat a este pritazit, staci ignorovat.
@karinka223, si vstala ľavou nohou? Je úplne normálne, ze sa ľudia posťažujú na problémy v rodine, v práci, s inými ľuďmi... Na to existujú fóra. Nesťažuje sa Katka z Dolnej Marikovej 53 na svojho Fera, ale NN sa pýta, ako riešiť situáciu. Keby dala dotaz, ci niekto neodvezie, dostane x odpovedí, nech pýta muža a neotravuje cudzích ludi.
A k problemu: skúsila by som sanitku alebo taxík. Aspoň jedným smerom (tam). Snáď aspoň naspäť vás riaditeľ vesmíru odviezť môže. A ďalší krok by bol moj vodičak. O tom, ako hlboko by takýto muž v mojich očiach klesol nezačnem, to nie je predmetom diskusie.
@zuzanaokasova tak urcite, a ked to po narkoze vydrzi, tak asi inu moznost nemaju 🥺
No a inak mi ešte v tejto súvislosti napadlo pri nekonečných modrokoňových témach o hnusných svokrách aká by bola ochota v opačnom garde, či by bola tiež ochota zo strany ženy viezť pani svokru k lekárovi. Ja len dúfam, že veľká väčšina by nezaváhala a nesprávala sa takto ako tento chlap.
no hlavne sa neodporuca cestovat hromadnymi dopravnymi prostriedkami po uspati. Ja by som si vybavila v danom meste ubytovanie a isla s mamkou.