Neobľúbená nevesta

7. mar 2022

Ahojte. Som taká sklamaná a nemám sa komu vyrozprávať. Manžel by mi určite povedal že si to namyšľam a preháňam. Ako ste zistili že ste tá (naj)menej obľúbená nevesta? Vzťahy síce boli aj sú OK, ale mám zo svokry taký zvláštny pocit. Na všetko sa ma pýta na názor, chce vedieť čo si o čom myslím, aj keď mňa to toho veľakrát prd je, je mi blbo hovoriť názor na niečo čo sa ma netýka (niekedy sa to netýka ani jej) a na základe môjho názoru to podsúva rodine. Keď som

autor
7. mar 2022

Pokračovanie
Keď som kedysi za počula ako sa o mne bavia, nevedeli že počujem, tak ma síce neohovarali ale bavili sa takým zvláštnym spôsobom. Akoby ma len tolerovali, nemali radi. Pred širokou rodinou sa so mnou skoro nebavia, osamote úplne bez problémov 🤷‍♀️ chápete tomu? Ako i to mám vysvetliť? S mužom máme tiež pekný vzťah, sme samostatní, nepotrebujeme od nich pomoc(narozdiel od jeho súrodencov) , ale chceme korektne vzťahy...ktoré sú také divne. Aj o naše 3 deti javia čoraz menší záujem 😔

autor
7. mar 2022

Ešte musím podotknúť že čo sa týka vyjadrovania tých názorov tak veľmi opatrná, diplomaticky odpoviem. Nestarám sa do čoho ma nič, ani si niesom vedomá žeby som urobila niečo zlé. Pravidelne im pomáham, snažím sa, ozvem sa. Samozrejme v zdravej miere, tiež sa nebudem pchať. Ale v poslednej dobe sa ozývajú prví máločo, takže sa neozývame ani my. Netuším. Čo si o tom myslíte?

zmrzlinka2021
7. mar 2022

Mne by to nevadilo, ze som menej oblubena, ja to neanalyzujem a hlavne - nepotrebujem sa pacit kazdemu.
Manzelovi rodicia su pre mna doleziti ludia, lebo su to jeho rodicia a beriem ich takych aki su, neanalyzujem ich slova, aj sa pochytime a berem to tak, ze to v kazdej rodine. Je normalne, ze cim viac ludia spolu funguju, tym si viac vedia aj "porypkat".
To ze sa s tebou pred sirokou rodinou nebavia nemusi znamenat nic zle.
Skus si v zivote vsimat skor tie poztiivne veci u ludi a nemat ocakavania.
Nehrajte sa na to, kto sa bude ako prvy ozyvat, proste sa ozvite, zaujimajte sa.

Jednoducho - nekomplikujte si zivot, berte ludi takych aki su a nerieste hovadiny s muzom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
7. mar 2022

Je uplne v poriadku,ze nie kazdemu sadneme. Dolezite je,ci sa vieme navzajom tolerovat. Mne moja svokra vobec nesadla,je tvrda,neprijemna zena,ale dokazem sa odosobnit a respektovat ju. A pre vlastny pokoj radsej ani neanalyzujem,co si o mne mysli a je mi to jedno. Dolezite je,ze nam je s jej synom dobre,mame sa radi a do nasho zivota patria aj jeho rodicia,nech uz su akykolvek.

dzulli1980
7. mar 2022

No ja mám pocit, že sa svojej svokry bojíš ... že sa bojíš toho, že pred ňou možno vyjadríš SVOJ názor, ktorý sa jej nebude páčiť ... mňa moja svokra nemusí od začiatku, neviem prečo, nikdy mi to nepovedala ... ja som typ človeka, ktorý nemusí byť pred každým za každú cenu za pekného, dobrého atď. ... a pritom nie som žiadna chudera, mám vysokoškolské vzdelanie, jej syn-môj muž nie, mám dobre platenú pozíciu v práci atď., aj tak som pre ňu veľká tučná nula, keď sa nám narodila dcéra, môj otec umieral na rakovinu, neprišla, nepomohla, nikdy nezavolala ... moja rada pre Teba - hlavne buď sama sebou, máš zdravú fungujúcu rodinu, svokru nerieš.

deti95060810
7. mar 2022

neozývajú sa svokrovci a ani vy? to je úplne v pohode, načo by ste si vyvolávali každú blbosť... Buď rada že s nimi nebývaš pod jednou strechou...

autor
7. mar 2022

Máte pravdu, riešim niečo čo neovplyvním a vlastne na tom ani tak nezáleží. Ja bez nich budem, oni bez nás ani nie.

@dzulli1980 to je mi ľúto ☹️ keď ešte aj v takejto situácii ti ukáže že jej nezáleží. Moja sa práveže o ten môj názor skutočne úprimne zaujíma, to viem naisto lebo aj povie že som rozumná, študovala som odbor ktorý veľmi uznáva a k tomu mám celkom slušné vedomosti, na to že som na materskej zdementnela 😬
Myslím že si musím zamestnať myseľ niečím užitočnejším, možno naozaj len preháňam 😔

janickacrazy
7. mar 2022

Moja svokra má len jednu nevestu, takže ja som vlastne tá najobľúbenejšia aj najmenej obľúbená nevesta. 😂😂😂

savanna
7. mar 2022

Zda sa, ze sa jej chces silou mocou zapacit, ale to sa neda nijako vydobit. Zial, su rodicia, ktori uprednostnuju jedno dieta pred druhym a takisto svokrovci, ktore uprednostnuju jednu nevestu a vnuca pred druhym.
Neznamena to, ze si o nieco horsia. Prijmi to ako fakt a snaz sa konat tak, aby si bola sama so sebou spokojna. Cokolvek budes robit, svokra asi s tebou spokojna nebude a nie je to ani nutne, takze by si zbytocne minala energiu.
Silou mocou si korektne vztahy v rodine nevynutis. Pomoz, ked sa da a dalej neries, zi si svoj zivot a ich nechaj zit ten svoj.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danulicek
7. mar 2022

Cítila som to, odkedy sme sa vzali a presťahovali od nich do mesta, s čím svokor nesúhlasil - tlacila som na to presťahovanie ja, nekomunikovali sme to spoločne s manzelom. Napriek tomu, že sme mali roky kvôli detom korektne vzťahy, proste som to z viacerych krokov cítila, neviem to opísať a konkrétne pripady písať nechcem. Sem tam sa ku mne čosi za tie roky dostalo v rámci širšej rodiny, kde sa najmä svokor na mna zvykol posťažovať a ludia, ktorým to hovoril, mi to info veľmi prekvapene posunuli. Čosi od spoločných kamarátov, ktorých sme mali kedysi so švagrinou. Aj keď som si tie “klebety” vydelila dvomi, boli to informácie, ktoré sa nedali vymysliet... Definitívne sa mi to potvrdilo, keď prišiel z mojej strany prvý obrovský problém s manzelom a práve jeho rodina ma ako prvá hodila cez palubu bez toho, aby videli do toho blizsie, aby vedeli podrobnosti a aby sa o to nejako zaujimali. Pracuju len s verziou mojho muža a tam som - samozrejme - úplne skončila 🙂 hoci sme sa aj potom stretli párkrát, považujem to za divadlo. Paradoxne, môj názor ich nikdy nezaujímal, vždy som bola “zlá”, ak bol iný ako ich. Cize vazila by som si, ak sa ta pýta na názor, ale bola by som opatrná, ak ho posúva ďalej v rámci rodiny. Asi by som si zachovala nejaku neutralitu a vobec sa už netrápila tým, či si ich obľúbená nevesta alebo nie 🙂 žiješ svoj život, hlavne, že si rozumiete s mužom a to je to podstatne ☺️

miadi
8. mar 2022

@janickacrazy Moja Svokra mà uz len mna nevestu zial svagrina zomrela .. ale Svokra zas Uz mà demenciu takze ja uz neexistujem. ( ako nevesta v jej hlave)

miadi
8. mar 2022

Hlavne ze si najoblubenejsia manzelka jej syna 🤣svokru neries uplne zbytocne si vyrabas problem . Ber ju ako dedinske radio -ked vsetko co povies bude posunute dalej tak jej povedz len to co by si kludne povedala aj do radia.

andreatytler
8. mar 2022

Mne sa to zda ako dobra vec ze sa svokra zaujima o tvoje nazory? Ja by som nemala problem povedat moj nazor a nevadilo by mi ani keby ho posuvala dalej (ak ho samozrejme nepozmeni).

luccija
8. mar 2022

Áno, prehanas🙂

sima338
8. mar 2022

Rozumiem ti, lebo som z rodiny, kedy babka nemusela moju mamu ako nevestu, ale poradím iba toľko, že nerieš. Nestojí to za to...pokiaľ so svokorou nežiješ, nech ťa to netrápi, žiješ s mužom, nie svokrou.

jeltica
8. mar 2022

ono je to tak v kazdej rodine a niekedy nevesta ani nemusi nic spravit, no dostane sa na tuto poziciu. no je lepsie sa s tym zmierit a nejak to proste neriesit, lebo vacsinou to nie je v jej silach to nejak nasilu menit

janetinka27
8. mar 2022

vychadzaj s nimi slusne. bolo aj dokazane, ze stari rodicia mavaju obycajne lepsie vztahy s detmi dcer ako s detmi synov. je to asi preto, ze nevesta je z inej rodiny a teda aj vedie deti svojim sposobom, ktory oni nepoznaju.
moja svokra stale chce, aby som potvrdzovala jej nazor. so svokrom sa dost dohaduju, kazdy to chce inak a svokra chce, aby som drzala jej stranu. ked si ona robi po svojom, svokor povie pred nami na nu, ze svokra je sprosta hlava (ona to nepocuje).
takze sa nepridavam nikam, ked sa pridam k nej, budem aj ja sprosta hlava, ked sa pridam k nemu, budem posluhovac despotickeho dominatora. nepridavam sa nikam, nazory nevyjadrujem. ked sme u nich, som s muzom alebo s ich vnuckou, vyhybam sa rozhovorom. lebo aj tak chcu iba na kazdeho nadavat, kazdeho zhadzovat - lebo to tak robia roky, je to ich folklor. uz som to za tie roky mozno dvakrat nevydrzala a zastala som sa ohovaraneho cloveka, tak uz aspon tych konkretnych ludi predo mnou neohovaraju 😀

javorinska
8. mar 2022

pozri, pokial sa o tebe nevyjadruju skaredo a ze by ta ohovorali tak je to ok 🙂 presne netreba sa vnucovat, lebo uvidis, ked budu nahodou oni nieco potrebovat od vas ako to bude zrazu..