Nenávisť k snúbencovej bývalej

lia_nka
18. apr 2020

Ahojte dievčatá mám taký problém ktorý vo mne pretrváva už od začiatku vzťahu s mojim snúbencom.. Ide o to že predomnou mal vzťah ktorý trval 5 rokov a on ju strašne miloval takže keď sa sním rozišla tak bol dlho sám a nechcel ženu a každú porovnával k nej keď sa somnou spoznal tak aj mňa k nej prirovnával nie vždy priamo, ale choval sa ku mne na začiatku zle a každá žena vycíti ak niečo neni v poriadku a že vás chlap neľúbi tak ako by mal.. Ale k veci sme spolu dlho a ja stále keď počujem len jej meno zjržia sa mi chlpy po celom tele ja k nej cítim ako keby takú nenávisť lebo mala som predtým pocit ako keby ňu miloval viac a ona dostala od neho všetko to čo som si zaslúžila ja..Dokonca sa bavi aj s jej otcom chodia spolu na ryby ako keby nič a proste chcem nechcem stále to mam na očiach.. Ešte do toho jeho sestra sa somnou nebaví fajn býva v Londýne a nevidíme sa ale s ňou je strašná kamarátka a nám dvom není schopná ani napísať ako gratulujem k tehotenstvu.. Ja ju hrozne nemám rada ale myslím ze my to urobil on sám..poraďte čo by ste vy robili na mojom mieste

pribinak
18. apr 2020

Ona ti niečo urobila? Nejako ti ublížila? Alebo čo? Lebo potom nechápem tu nenávisť. Skôr je to nejaký komplex.

rora
18. apr 2020

@lia_nka pustas si ju az moc do zivota.... kludne moze byt kamaratka s hocikym z jeho rodiny... ved sa rozisla s tvojim priatelom/snubencom a nie s nimi.... nech spolu boli hocikolko, je uz minulost... ze to tvoj chlap tazko spracovaval .... nuz stava sa. Pracuj teda na tom, aby vam bolo spolu fajn, neporovnavaj, nenechaj sa zozierat nenavistou.... k comu je to dobre?? Nech si zije svoje.... vy si zite svoje.... ved ona ti do nicoho predpokladam nezasahuje, vytvaras si to sama

sissy27
18. apr 2020

@lia_nka no hlavne by som z neho nerobila snúbenca a nerobila si s ním deti 🤷‍♀️
Čo si si chcela dokázať? Od začiatku s ňou máš problém, ty, nie on. A aj napriek tomu, že ťa to od začiatku zožiera, tak ideš hlavou proti múru. Načo? Mala si vycúvať už na začiatku, nemala si prijať prsteň, nemala si s ním otehotnieť kým si neupraceš vo svojej hlave. Alebo si nájsť chlapa, ktorý nemá žiadnu exku.
Ona ti nič neurobila, chlap podľa mňa tiež nie. Sorry, jediný problém vidím v tebe.

joannita
18. apr 2020

@lia_nka spravas sa a premyslas ako male dieta. Mala by si dozriet.

10zabka
18. apr 2020

žila som 23 rokov s jedným mužom, z toho 18 rokov sme boli manželmi. Máme spolu syna. Po týchto rokoch ma "vymenil" za mladší model. Budem úprimná: najprv som oboch znenávidela, trpela som samoľútosťou a k čomu to viedlo? Za 2 mesiace 17 kg dolu (aspoň nejaké +). Dnes sú manželmi a čo k tomu dodať? Akože ona ma má nenávidieť kvôli tomu, že som bola jeho prvou ženou? Kurnik, to kde už sme? To si fakt tak mimo, že žiarliš na niekoho, kto je minulosťou? Nemala by skôr žiarliť ona na teba, že žiješ s mužom, ktorý bol pred tebou? To je tak primitívne, detinské a samoľúbe... a jeho sestra? Nečudujem sa jej... ak dávaš najavo, že ti je "ublížené". Ja by som tiež švagrinú, ktorá si dokazuje svoje "ego", tiež nemusela. Na záver: ak chodí s bývalým "svokrom" na ryby, tak asi sa s ním dobre cíti. Žiť s ním nebude, toho sa neboj 😀

itmama15
18. apr 2020

Myslím, že ťa chápem, viem ako to cítiš, nie je to ani taká nenávisť, skôr taká žiarlivosť, tiež ma ide poraziť, že sa normál baví s babou, ktorá nám spôsobila "rozruch", ona nebola jeho bývala, ale narobila viac škody ako úžitku a to sa tvárila aj ako moja kamarátka, doteraz ju nemôžem ani cítiť.... ale nič s tým nenarobím, sú to moje pocity, tá koza ani neviem, že ju neznášam... snažím sa jej vyhýbať, nekomunikovať, proste ju do svojho života už viac nepustím a keď to spraví on, .... tak v tom prípade ho kopnem do zadku a dám mu aj ja luxusný dôvod na žiarlivosť🙂 (joke, dúfam, že nebudem musieť)🙂

juliet86
19. apr 2020

mam dojem z tvojej spravy ze ona bola jeho prava. ze s nou mal lepsi vztah ako s tebou mze keby to ona neukoncila tak on s nou stale chce byt a ze ty si iba prenho nahrada vychodisko z nudze. ale ze on by si bol vybral byt s nou. tak nejako ze? no tak s takym pocitom sa blbo zije...ja som mala prvu lasku. on sa rozisiel so mnou. a pritom som so myslela ze bude muzom mojho zivota a budememmat spolu deti. mali sme vymyslene meno ktore aj realne teraz ma s inou. a vies co ? uz je aj rozvedeny. ja som konecne dostala svoju odpoved preco to predtym ukoncil so mnou a nemozem byt stastnejsia ze to vlastme spravil a ze ja som kde som s kym som ako som 🙂 a zas z druhej strany potom som mala vztah skoro 4 roky a potom ma priatel po rozchode poziadal o ruku ja som odmietla uz som bola inde a viem ze doteraz jeh orodina na mna spomina velmi ma mali radi aj ja ich a uprimne ja len dufam ze jeho uz zena o tom nevie a nikdy jej to nikto tam nedal pocitit... nie som samoluba nic take si neprajem prajem aby on mal svoje stastie. ale napr jeho brat je doteraz aj so zenou brutal kamarat s mojou segrou 😆 no. cesty zivota su nevyspytatelne. ale isto vztah s takmer ex svokrami a ex rodinami nedrzim nebolo by to zdrave... ale napr moj sucasny svokor mi hovori stale ze keby aj sa rozvedieme s jeh osynom unho som vzy vitana 😃 som stastna ze sa necitim ako nahrada

janetinka27
19. apr 2020

@lia_nka podla mna isiel do vztahu s tebou a pritom este nemal.vysporiadanu minulost. aj ked bol dlhsie sam a potom si prisla ty,tak nebol od nej odputany.no to je blbe.chapem ze si dufala ze ho to pri tebe prejde,ale kedze je ona prepletena s jeho rodinou,tak spomienka na nu mu este nevysumela z hlavy.
mnohe vztahy sa rozpadnu ako tu aj pisu baby a ludia potom normalne ziju s niekym inym,ale niekedy sa stava to co vo vasom vztahu,ze sa ten jeden partner uplne neodputa.
moja blizka chodila kratko,mozno rok pred 17 rokmi ako maturantka s jednym chalanom.om.doteraz jej obcas napise,pritom ona zije 13 rokov v zahranici,davno vydata,ma dieta.on uz mal pat vztahov od nej a vies co? dokonca jeho priatelky ju kontaktovali aby im dala pokoj,ze ony chcu byt s nim stastne.pritom ona od rozchodu s nim nikdy nebola v kontakte a ani o neho nemala zaujem.takze chyba bola v jeho hlave a je tam.uz 17 rokov.

krisbar
19. apr 2020

Podla mna mas vazny problem so sebavedomim.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
19. apr 2020

Myslim.ze sa citis ako nahradnik...ak by ona kyvla.tak teba odhodi?...otazka je.ci je to iba tvoj pocit alebo realita..toto by som si zitila a pofla toho sa zariadila
A nikdy by som nepristala na dieta s frajerom.jedine s manzelom.a manzelom by sa stal ten.kym som si ista a verim mu.

A

kitycat
19. apr 2020

Ak sa vam narodi dcerka a bude ju chciet pomenovat po ex vtedy to bude problem.... Teraz by som sa skor sustredila na vztahy s buducou rodinou.... Si tak zatrpknuta vovi jeho ex ze nechapem preco si v tom vztahu zotrvala... Buchta sa uz aj tak pecie

0silvia0
19. apr 2020

@lia_nka najprv sa k tebe spraval zle, aj tak si s nim bola... To je ale tvoj problem, ze si zostala, tvoje rozhodnutie... Darmo teraz budes ziarlit a nenavidiet, ked si videla, ze chalan nie je vyrovnany s minulostou, mala si si hladat iny, menej zlozity vztah.

mpg
19. apr 2020

Vyzerá to tak, že pre priateľa bola akoby tá pravá a vzťah ukončila ona, lebo sa jej niečo nepozdávalo. Už ju poznali aj jeho sestra, rodičia, ale keď odišla, tak si našiel novú známosť.
Ak to bolo také neusporiadané, bolo by asi lepšie nemať hneď s ním dieťa,
ale keď už bude, tak teraz sa treba prispôsobiť členom rodiny (byť k ním milá) a hlavne sa tešiť a venovať svojmu dieťaťu, nenechať si kaziť život nejakou bývalou,
hlavne ak si už aj ona našla nového priateľa.
Niekedy sú vzťahy akoby karmické a stále sa doriešuje niečo z minulosti.

lintu
19. apr 2020

Ste spolu dlho. Priateľ ťa so svojou ex porovnával už na začiatku, jej rodina je stále súčasťou tej jeho. Neviem, čo by si s tým teraz chcela robiť. Už je to hádam aj nepodstatné riešiť. Keby sa posnažíš, možno zistíš, že tá baba je v pohode a o toho tvojho nemá už absolútne žiadny záujem. A aj keby, o tom čo bude ďalej, je len na rozhodnutí tvojho priateľa. Nebude ex, môže byť pokojne aj nejaká iná. Ak tvoj snúbenec s tebou nebude chcieť, tak s tebou nebude. Ak mu nedokážeš veriť, o čom je vlastne váš vzťah?

marca12
19. apr 2020

Nenavidiet byvalu a este aj nemat rada jeho sestru? Ide z teba tolko zloby. A co ze si rozumie s jej otcom? Ty si jeho vyvolena,bud sebavedoma,neries. To,co z teba ide,citi tvoje okolie a mozno preto ta jeho rodina velmi nemusi. Mne keby partner vycital byvaleho asi sa mu vysmejem do oci ani by som sa neobhajovala,lebo je to smiesne. Kazdy sme niekoho neskonale milovali,ale zivot ide dalej. Aj ja som mala lasku,ale posla kade lahsie. Uz nikoho nebudem tak bezhranicne lubit a co teraz? Vasa laska je ina a bud rada. S nou to bolo mozno sialene zamilovanie a pozri ako skoncilo. Naopak by som bola aj rada,ze nie je medzi nimi nevrazivost. Lebo nevrazivi ludia su zli ludia. Zamysli sa nad sebou

gabika0825
28. apr 2020

@lia_nka Mne to príde tiež ako nejaký komplex z tvojej strany. Taká závisť. Žiješ v minulosti, v jeho minulosti a možno ze aj sama si to celé domýšlaš. Nie je náhodou hlavný problém to že jeho rodina nemá s stebou taký vzťah ako mali sňou? Lebo píšeš ze ti vadi že sa baví s jej otcom a že s jeho sestrou sú kamaratky a ty zrejme s ňou nevychádzaš. Ja by som skôr na tvojom mieste bola iniciatívna. Viac sa skús zblíziť s jeho rodinou, skúsiť napísať aj jeho sestre, navrhnúť niečo spoločné, nejakú grilovačku, výlet hocičo. Možno že oni to berú tak že nemáš nejaký zaujem keď si možno ticho a nebavíš sa snimi. Ona možno bola iná vieš. Tak skús toto ak ťa tie rodinné vzťahy trápia. A co sa tyka toho že chodí s jej otcom na ryby, tak to mu zas nemôžeš zakazovať. Veď je dospelý a keď je medzi nimi nejaký kamaratsky vzťah tak to by si len ty pred nim potom vyzerala ako žiarliva hysterka čo mu chce zakazovať. Viem že to je blbé ale tak ak má s jej rodičmi dobré vztahy ktoré ostali doteraz tak mu to nemôžes zakázať. Mna by zaujímalo či má kontakt ešte aj s nou po rozchode, poprípade aký vzťah majú