Ahojte, neviem si pomôcť ale proste nenavidim svoju staršiu sestru (o nejakych 15rok) sestru ktorá žije v jednej domácnosti stále s nami. Odísť nemám kam pretože na to nemám a ona tu žije aj so svojim dieťaťom. Lezú mi na nervy ako je stále dôležitá a všetko ma byt podľa nej že ja sa jej musím nonstop prispôsobiť. V minulosti spravila veľa chýb veľa zlých vecí robila (drogy).. Určite aj to zahralo rolu. Som na chybe práve ja?
@pupa12 Toto vyriesi iba ak sa co najskor odstahujes, ine riesenie neexistuje. Kolko mas rokov? Studujes, ci uz pracujes?
A v čom sa musíš prispôsobovať? Koľko máš rokov? Rodičia vedia, že máš voči sestre nejaké výhrady?
Nepises kolko máš rokov,ale najskor si v situacii,kedy pokial neodises,nezmeni sa nic.Sestra si uzivala zivot,otec dietata nema zaujem,rodicia si zamilovaní do najmladsieho clena rodiny,preto sa vsetko toci okolo dietata Sestra neodide,pretoze by sama s dietatom neprezila.Rozumiem,ze citis nenavist,pretoze ty na rozdiel od sestry,sa nemas zaco hanbit,kym ty si na to doplatila najviac. Asi nebudes mat viac ako 17 a preto nevies co dalej Skus zobrat mamu von,same dve,povedz jej co ta trapi.Ano,ziarlis,ale to je ta zdrava žiarlivosť, pretoze sestra svoje dostala,kym ty sa musis delit...
mas starsiu sestru o 15 rokov - vzdy sa nad tebou bude nadrapovat lebo rozdiel medzi vami je velky ... druha vec je to ze ak si spravila decko a byva doma s rodicmi to je jej vizitka .... deti si nerob ak ich sama nevies uzivit lebo muzovi sa moze stat cokolvek a aj tak na to zostanes sama ... kedze nemyslim ze si plnoleta mozem ti odporucit najst ai brigadu alebo tri nech si doma co najmenej, stretavaj sa s kamaratmi, chod sama na prechádzky, ked bude skola zostavaj v skolskej studovni po vyucovani... ja som mala rovnaky problem ale s mladsom sesteou ... uz cca 10 rokov sa nebavime, vyse 20 sa nenavidime a cca 8 rokov sme sa ani nevideli ale ja mam teraz 32 a ona 31 a ked som vola dieta tak som sa takto snazila byt mimo domu len aby som nepocula to jej ulisne spravanie a komandovanie pricom nasa mater skákala ako ona piskala s bratom a ja som bola za otroka v rodine
@pupa12 máš ťažkú situáciu. Rodičia sa vždy viac venujú Tomu kto vyžaduje pozornosť a vnútorné sú pyšný na to druhé decko, že vlastne nič nepotrebuje....
Nevidím dôvod prečo by si sa mala sťahovať ty ..skôr daj máme jasné najavo a skús jej povedať čo ti prekáža ...ale záleží aka je mama....
Lebo sú ľudia a ľudia...bude tá vedieť pochopiť?
Velmi chaoticky popisana situacia… Co konkretne ti prekaza? Dostava sa ti malo pozornosti od rodicov a sestra s jej dietatom jej maju viac?