s priatelom sme spolu 3,5 roka,mame spolu krasnu dceru 2,5 roka.Mame sa radi,ale problem je v jeho rodine,lepsie povedane u jeho otca.Priatel ma 31 rokov a on 65,ja mam 24,viem je to velky rozdiel,musi tam byt nejaky respekt,ale nedovolim aby niekto urazal a nadaval mne a mojej rodine.zacnem od zaciatku,priatel dostal od nich 1-izbovy byt,byvali sme tam skoro rok,potom to uz bolo pre nas male,momentalne vsak byvame oddelene,z dovodu priatelovej minimalnej mzdy na papieri a mojej materskej neni mozne si zobrat uver,je to ta jedina vec po ktorej tak tuzime.Byt spolu,byt rodina.Az pred par dnami sa vyskytla moznost,ze by nam pomohla prave moja sestra(aj ked priatelova ma a nepomoze,co uz) a tu to vypuklo.Priatel to povedal doma a nadal pred nim na mna aj moju sestru,ze sme pi....potom volal mojim rodicom,ja som ocinovi zobrala telefon a ked zistil ze som to ja povedal do pi...ale ja nechcem volat s tebou...Takto sa chova 65 rocny chlap.Tak som sa nasrala a prisla som k nim slusne som sa pozdravila a povedala povedzte mi do oci co som????ten tak zacal vrieskat po mne ze som sama neverila,tak som spustila ja a povedala som mu vsetko co som mala nasrdci.je to jeden chamtavy,blaznivy clovek a ja ho nenavidim ale z celeho srdca aj duse.Okrem toho malisme v pivnici odlozene veci a ten dotycny,nam ich bral a pouzival,je toto normalne?Priatel ma 31 rokov a furt mu riadi zivot a chodi mu za zadkom,je to normalne?Povedala som mu ze vnucku a ani mna uz v zivote neuvidi a za tym si aj stojim.Ten chlap je proste blazon a mal by ist na psychiatriu.Baby poradte mi ako sa s tym naucit zit, s tym pocitom ze v mojej rodine je clovek ktoreho tak strasne nenavidim a zaroven patri do mojho zivota
to si vystihla harasi.....
priatel je na mojej strane,aj ked su to a vzdy aj budu jeho rodicia.nemozem povedat vzdy si mna(nas) zastane.buducnost riesime na dennom poriadku,chceme brat uver,ale vzdy tam pride nejaky problem.Ale jedno viem isto,co najdalej od mojich svokrovcov
@simuska88 presne tak, dôležité je, ako to rieši Tvoj partner. Prečo si nechá riadiť život svojim otcom? Nie je to kvôli tomu, že mu dáva peniaze alebo niečo podobné? V každom prípade by mal stáť za Tebou a za svojou dcérou. Má už dosť rokov na to, aby bol samostatný... Čo sa týka svokra, je to veľmi smutné, ale v každom prípade ja osobne by som po takom útoku na Teba prerušila s ním všetky kontakty. Priateľ keď chce, nech za ním chodí, ale sám. To, čo píšeš, poriadne prehnal. Držím palce.
vobec ho nevydrziava,skor priatel pomohol otcovi,kedze je na dochodku poskytol mu moznost privyrobenia a za toto vsetko je asi ta vdaka..Vzdy si nechal poradit od svojho otca,pokym som neprisla ja a nevysvetlila mu ze sme par a riesit problemy ma somnou.Aj tak sa hadame,ked sinedam pozor na usta a slovne utocim na svokra.Nemali zaujem ani zagratulovat,napisat aspon sms svojej vnucke na 2 roky a o mne uz ani nehovorim.Nestojim o ich dary a uz vobec o nich,ale taky stary par by mal vediet co sa patri...Neviem preco ale musela som toto vsetko dostat zo seba von.Dakujem budem to potrebovat
ziadne sukromie,nic...a o poschodie nizsie svokrovci
v tom istom baraku ako sme byvali byvaju aj svokrovci a to o poschodie nizsie
ja som to vyriesila jednoducho...so ´´svokrovcami´´ sa nerozpravam. naposledy som ich videla na nasej svadbe a to uz budu buduci mesiac 4 roky a mam pokoj. nemusim sa stale zozeriat. ked tam MM ide, bud ide sam alebo ho cakam v aute. onedlho sa nam narodi dieta, ale oni nasu malu neuvidia. nie som prva ani posledna, ktora sa so svokrovcami nebavi a svet sa kvoli tomu nezrutil.
@simuska88 Ty si im povedala, že už nikdy v živote neuvidi vnučku a pritom automaticky očakávaš, že jej bude blahoželať. Predpokladám, že sms si očakávala cez tvoj alebo manželov mobil. Nemyslíš, že aj on ma dôvod takto sa správať? Trochu pkokory by mladým ľuďom určite neuškodilo. Keď sa svokrovci nerozprávajú s mladými, tak sú starí blázni, ktorí patria na psychiatriu, keď to urobia mladí, tak sú hviezdy, ktoré treba obdivovať.
V case ked mala narodeniny bolo na oko vsetko fajn a nezaujimali.je jedno kolko mam rokov,sama najlepsie viem co medzi nami deje.priatel s mojim nazorom suhlasi.tak mi tu nepis o pokore 😖 retoze do vcerajsieho dna som ju mala.sice som mlada ale v zivote som si uz toho dost preskakala
Takže,nebývate spolu,tak buď len rada..ja by som sa mu čo najviac vyhýbala.Vulgárne by ti rozhodne nadávať nemal,nemá ťa zrejme za nič..bože,je to ťažké v dnešnej dobe 😒
@simuska88 nezavidim-pytas sa ako sa to da riesit a zit s tym ze v rodine mas niekoho koho strasne nenavidis-v mojej rodine je vela ludi ktori spolu nehovoria,hadali sa a nenavidia sa na zivot a nasmrt. ja sama som mala ponorkovu chorobu z mojej svagrinej az som jej vynadala do sprostych krav a ona mne a povedala ze uz s nou nikdy nechcem byt v jednej miestnosti. Pomaly som z nej mala az postraumaticky stres (to preto lebo som veci nechala zajst moc daleko a neriesila som to od zaaciatku-tak sa to nakopilo). Nacas sme sa od nich odstahovali, nerozpravali sa ale na najblizsej oslave som sa chovala k nej akokeby sme sa vzivote nehadali a vobec som to nerozoberala-ani ona a tak je to najlepsie,lebo ak by som sa jej isla ospravedlnovat a nieco si vysvetlovat-skoncilo by to zase iba pri hadke-takto sme to odignorovali a k veci sme sa nikdy nevracali. Ak sa vsak budes na svokra stale do smrti hnevat tak ti to zoberie strasne vela energie a bude ta to tazit ako okovy. Napr. moj otec nedavno prestal jest velmi chutne korbaciky syrove len preto ze som spomenula,ze mi ich doniesla moja mama... inak ma infarktove stavy a s kazdym je pohadany... drzim palce
@lentilka29 presne to iste som si pomyslela aj ja. Tie 2 svokrove temy od prdelinky 😉
@simuska88 ako mas zit s nenavistou? nuz bud tak, ze sa uplne uzeries az do znenavidenia, alebo trochu vychladnes, ziskas odstup, zistis pricinu, preco sa svokor tak sprava a potom sa pokusis toho problemu zbavit, resp. naucit sa zit s tym, ze svokor je cudak, ale teba sa to nedotyka. Iba ty sama si urcujes hranice toho, co ta vytoci a co nie. Viem, je to tazke a treba na to vela cviku, ale da sa to. Zit s nenavistou v srdci nie je riesenie, v konecnom dosledku si uskodis hlavne sama sebe.
Precitaj si nejake knihy, co ja viem,trebars o pozitivnom mysleni, je ich strasne vela na trhu a su tam rady, ako sa vyrovnat s takymito problemami. Naozaj to funguje 😉
A k tomu co si popisala.... no, vyzera to tak, ze svokor ti vulgarne nadaval iba kvoli tomu, ze si chcete kupit byt? A priatel co? Iba to pocuval alebo sa ta zastal?
Inak, toto je tusim "tyzden zlych svokrov", alebo co..
@simuska88 sama najlepšie vieš - hmmm tak to sa potom ťažko radí...a že priateľ s tebou súhlasí a je na tvojej strane - tak tým by som si nebola taká istá, keďže býva u rodičov a nezdá sa, že by niečo riešil... veď tvoja sestra vám ponúkla pomoc a on ju neprijal, lebo jeho rodičom sa to nepáči, aspoň tak som to z tvojho príspevku pochopila... prepáč, ale mne z toho celého vychádza, že tvoj priateľ sa zas až tak netrhá byť len s vami, ale tak povie ti, čo chceš počuť...
@simuska88
1. Nechapem preco, ked jeho sestra "ma" nepomoze vam, mas pocit ukrivdenia. Ty nemas pravo od nej nieco ocakavat, alebo pozadovat. Je to jej slobodna vola, jej peniaze, jej majetok.
2. Ak svokra nenavidis, a nechces ho uz nikdy vidiet, nechapem co chces riesit. Chces nejake uznanie, pochvalu, alebo co?
3. Pohnite ritou obaja, tvoj genielny priatel/manzel aj ty a konecne sa zacnite spravat ako dospeli ludia. Splodili ste dieta, tak sa starajte, na to ze nemate byvanie a prostriedky ste mali mysliet skor.
Uz ma to tu na MK riadne vytaca, len sa stazovat, ze vsetci okolo su zli a su povinni vam pomahat, lebo vy nemate peniaze ale mate deti. Skutocne ako nasa milovana mensina 🙄
@soniatko odopieranim dietatu stretavat sa so svojimi starymi rodicmi len ukazujes svoju nevyspelost a sebeckost. uvedom si, ze budes prikladom pre svoje dieta, to ho chces viest k nenavisti hned od narodenia?
ja fak nepochopim nekonecny egocentrizmus matiek, ktore maju problem s niekym a potom na to doplaca chuda dieta.
co sa tu deje?vkse temy o zlom svokromi..zrejme dakomu harasi....