Nenávidím otca

14. feb 2021

Vopred prepacte ze anonymne je to pre mna lepsie a musim to niekde uz vypustit. Nenavidim svojho otca. A nedokazem mu odpustit za to co spravil. Od mala nebol vzorny otec skor naopak. Alkoholik a chrapun prvej triedy. Myslela som pred par rokmi ked od nas odisiel ze nam bude konecne dobre. Ale zial. Mam brata ztp ciastocny autista..ma zdravotne problemy pri ktorych trpi a mne samej je tazko sa na neho pozerat nie to este mamke. Aj ked mu davame lasku on stale spomina otca preco odisiel preco nepride preco preco preco. On sa o nas nezaujima mamke nepomohol ani financne. Nechal nas samych a povedal ze nech sa stara mama. S bratom je to tazke velmi. Aj ked sa snazim mamke pomoct neviem uz spravit viac. Nedokazem sa pozerat ako trpia obaja aj brat aj mamka. Je to take tazke a stale sa pytam preco. Viem ze je vela takychto pripadov u nas. Nerozumiem tomu. Preco..😢

anjelicek26
14. feb 2021

Tak od tejto emocie by si sa mala co najskor odosobnit. Otec nikdy nebol vzorny otec, tak co ocakavas? Pokial do toho budes stale investovat tuzby a emocie, vzdy budes len nanovo sklamana. Na pol autista je co? Ked je brat na tom velmi zle, je moznost denny stacionar, na vikendy brat domov. Prospeje to mame a aj tebe. Ludia sa boja takychto rieseni, pritom tam vedia s takymito ludmi najlepsie pracovat, maju dobry denny rezim a aktivity prisposobene ich schopnostiam. Svagrina v takomto centre roky pracuje a robi tam terapie hudbou, robia tam ti ludia velke pokroky. Hladaj RIESENIA. Otec nie je aktualny problem (nezije s vami), nie je ani riesenie problemu (vzhladom na to aky je)...ak sa nebude mama musiet aktivne starat o brata, moze si najst lepsiu pracu, ulavi sa jej. A ty sa mozes lepsie venovat skole, tipujem, ze si zapajana do starostlivosti rovnako. Ze to takto nie je fer - to ma riesit sud. Na dve velke deti patri mame poriadne vyzivne (alebo nahradne vyzivne od sudu). Ale to treba riesit, nie plakat... ale to vies asi aj sama.

malinoismum
14. feb 2021

Tiež mám dôvod byt naštvaná a nešťastná, stalo sa mi totiž niečo podobne a vies čo?
- odpustila som mu- najmä vnútorne... a fakt som o tom presvedcena 🙂 a žije sa mi odvtedy lepšie;)

Lebo pamataj že takto si negatívne veci k sebe pritahujes...

andrejka1974
14. feb 2021

M9zno by pomohlo keby ste ho mali aspon pocas dna niekde v dennom stacionari pomohlo by to vam obom on by si mozno nasiel kamaratova vy obe by ste si oddychli a casom by mozno zabudol viem o com hovorim mam dcerku autistku a pocas tyzdna je v dss od 8.00 do 15.30 a pomaha to nam vsetkym ona je tam spokojna a my trochu vypneme

pribinak
14. feb 2021

Pomáhať finančne - neplatí výživné? Ak nie, to musí riešiť mamina. Mala by dať trestne a ďalšej riešiť exekúciu.

Nápad so stacionárnom sa mamine nepáči?

autor
14. feb 2021

@anjelicek26 lahko sa to pise pokial si to nezazila. Bol v takom zariadeni a nechcel tam byt ani na par hodin iba doma s nami. Je to s nim take ze vie byt isty cas dobrucky a zrazu akoby prepol a vie byt aj velmi zly. Z nicoho nic. A s nim si nevie vtedy nikto rady musi sam prepnjt zas do normalu. A nepriala by som ti pozerat sa na neho ked place od bolesti a pyta sa preco nepride ocko a nepolaska ho atd..trha to srdce. A myslis ze sudit nieco od alkoholika a somraka ktoremu ledva ostava na najom je lahke? Nemali by mu ani co zobrat..ako som uz napisala lahko sa pisu take rady ale v zivote to pbcas funguje uplne inak ako by sme si priali

pribinak
14. feb 2021

Ak by otec nemal z čoho platiť výživné, mamina si moze vybaviť náhradné výživné od štátu

miadi
14. feb 2021

Neziv v sebe negativne pocity nikomu to nepomoze len tebe škodi. Neostava nic ine iba sa stym zmierit.Brat potrebuje muzsky vzor Mozno mate deda? Zeby si snim budoval vztah. Mame najlepsia pomozes ked sa budes dobre ucit aby si mala dobry job a žila stastne.

asia83
14. feb 2021

@anjelicek26 👍🏻 Veľmi správne.

sasitimi17
14. feb 2021

Nemôžeš vedieť či take niečo zažila alebo nie.
@anjelicek26 Má pravdu, plakanie a ľutovanie ti nijako nepomôže. Sama vieš že od “alkoholika a somráka” nemôžeš nič očakávať. A zrejme ani brat nebude iný, keďže je autista asi si nedá vysvetlit že otec nikdy nepride... možno treba nájsť iné zariadenie kde sa bude bratovi páčiť, poskúšať viac, ukázať mu ako to tam funguje a tak...Treba hľadať riešenie... ako si pomôžeš tým že budeš nadávať na otca ? Ak ti to pomôže tak áno máš pravdu zachoval sa ako chuj ale to ti asi nijak nepomohlo že ?

autor
14. feb 2021

@sasitimi17 ja viem ze to nepomoze ale nie je lahke nemysliet na to a odpustit mu ako to radia ostatni. Vies kazde taketo dieta je specificke a ine. On nie je zdravy ma este ine diagnozy aj mentalnu a o to je to tazsie. On nikdy nelochopi preco je to tak ako to je. Nemame uz nikoho z rodiny kto by mu bol chlapsky vzor a navyse otocili sa nam chrbtom pomoc uz ani necakame. Zvykli sme si same byt odkazane na seba. Fyzicky vladzem ale psychika je vselijaka snazim sa chodim do prace pomaham ako sa da..ale aj tak mi to pride zs robim malo neviem im dat viac

sasitimi17
14. feb 2021

Keď ti to pomôže tak sa tu vypíš. A možno by si potrebovala ty psychológa a to myslím akože v dobrom (v žiadnom prípade na teba neútočim) ale veď práve od toho tu ten psychológ je aby pomohol ľuďom
Poprípade si nájsť nejakú svoju oddychovú činnosť kde budeš myslieť na iné veci a tak trochu sa odreaguješ

autor
14. feb 2021

@sasitimi17 chapem ako to myslis. Vies ono su dni ked je vsetko pre mna take pekne citim sa super. Mam aj svoje konicky samozrejme pomaha mi aj joga. Ale ked sa pozeram na niekoho ako trpi tak ja trpim trojnasobne..najma ked je to nevinne dieta. Zvazim toho psychologa dakujem

oliva276
14. feb 2021

Ak je brat dospelý - má vybavený invalidný dôchodok?
Je zbavený svojprávnosti?
Poberá naňho mama opatrovateľský príspevok?

lubkavargova1
14. feb 2021

Ty si nastvana na otca a na cely svet a na mamu a na brata. Namiesto toho, aby si zila svoj zivot, tak tu mas na krku dalsie zodpovednosti a si tam podla mna poriadne zabetonovana. Toto ta ubija asi najviac. Si mlada a mas narok aj na svoj vlastny zivot. A ver, ze sa ti to vypomsti ak sa obetujes rodine. Kto si normalne uviaze na krk dotovanie a partnerkej rodinu a choreho brata? Nikto. kazdy chce zakladat svoju rodinu a mat svoje radosti a starosti. Takze ako prve by bolo fajn porozpravat sa s mamino, ze ako to bude podelit si ulohy a tak sa aj atmosfera zmeni k lepsiemu...lebo nakoniec skoncis tak, ze hoc aky partner pride aj ten ti bude dobry, len aby si sa z tamad vyslobodila a skoncs aj pri takom alkoholikovy ako bol tvoj otec...bodaj by som sa mylila

0silvia0
14. feb 2021

Skus sa emocionalne odstrihnut od vsetkeho zleho, co riesis. Skus byt trochu viac sebecka. Pomahaj mame aj bratovi fyzicky, mozno financne, mozno postrazit, uvarit, upratat atd. Ale nesuzuj sa a netrap a neplac. Vies zmenit otca? Zmenis bratovu diagnozu? Nevies, tak netreba lamentovat a psychicky sa z toho davat dole...

monane
14. feb 2021

je chybou niečo od druhého očakávať, takže kašli na to, hoď to za hlavu, neživ v sebe nenávisť, lebo to ubližuje len tebe a nemôžeš sa posunúť ďalej!

janage
14. feb 2021

Ja len k tomu, že brat nechce byť v zariadení. No vy ste v situácii (obe úplne vyčerpané) kedy je nutné pozerať na to, čo je únosné a najlepšie pre všetkých. Takže aj keď on nechce, nevzdávala by som to.
To máš ako so starými ci veľmi malými ani oni nechcú škôlku či stacionár, ale keď príbuzní potrebujú chodiť do práce, tak to proste inak nejde.
Čo povedali v zariadení, ako to videli oni? Skúšali ste aj iné zariadenie?

deti95060810
14. feb 2021

už nechodí do školy? ak nie, tak potom do DSS na denný pobyt...aspoň doobeda.... Ak to takto bude pokračovať - zničíte sa spolu s mamou ...

miadi
15. feb 2021

Ty uz robis Cize si dospela. Musis zacat zit svoj život. Mama to mà tazke ale to je jej dieta jej život. Bratovi nevysvetlis ., vela chlapov nezvlada tskto postihnute deti mozno aj preto pije. Odisiel Lebo je slaboch zbabelec sebec alkoholik Lebo mà dost problemov Sam so sebou Lebo vie ze to bolo to najlepsie aj pre vas nevidiet ho ako luddku trosku. Moj otec bol alkoholik a skoro mi mamu zabil pred ocami. Je to tazke no odpustit sa da a odputit treba koli sebe nie koli nemu . Nenavidis zozieras sa trpiš. A uplne zbytocne . Nepozeraj na minulost nemysli na brata prenho je to uz tska mantra kde je otec kde je otec .. uz aj zvyk., musis zit svoj zivot hladaj lasku s nenavistou v srdcj sa tazko zije uz aj tak je to u vas deprimujuce.Nenič si zivot.

xxxtvojamama69xxx
Odpoveď bola odstránená
Zobraz