Maminky, ak by ste mali naozaj ale naozaj mizerny rozpocet na vianoce (napisem konkretne vychadza mi maximalne 150eur) a do toho musim zmestit darceky pre dve deti a jedlo. Jedlo samozrejme kupujem aj bezne ale chcem im dopriat nieco viac, ovocie, rybu...
Mate nejake tipy vramci setrenia? Ako usetrit na Vianociach? Co kupit (5 a 7 rocny chalani) tak aby mali aj radost a aj aby som neutratila vela. Bavi ich asi naozaj vsetko, su zvedavi kreativni.
Myslite ze ked pockam s nakupom darcekov, na poslednu chvilku v Tescu tusim byvaju velke zlavy. Neviete poradit? Ci vyuzit teraz black friday?
Vdaka za precitanie az sem a radu daku ak mate.
@valeria_h asi si zla
Čim si jej akože pomohla?
Jedna hracka. Jedna kniha. Pripadne nejake oblečko a je to. Čo viac treba? Za zvysne kupis jedlo. Myslim ze to je este fajn rozpocet. Vzdy si poviem ze mnohe rodiny nemaju asi ani tolko. ☹ aby mohki kupit aj viac darčekov.
Vypredaje byvaju az po vianociach cize 27.12. A ano vyuzila by som blackfriday co sa darcekov tyka, to su celkom pekne zlavy. Presne kniha a kazdemu po darceku (v pohode ti vyde aj mensie lego pre kazdeho) pripadne namiesto knihy jednu spolocensku hru (odporucam plny kurnik z pepca) zvysne jedlo
Ahoj, ja by som kupila cez bazos alebo konika lego, ked su to chlapci 5 a 7 rokov obaja by sa zabavili, knizku tak isto cez konik alebl bazos, a spolocensku hru. Odkial si? Mam 15 rocneho syna, on uz lego nepotrebuje. Pojdem ti pohladat, ale je toho vela preto sa pytam, ci by nebolo lepsie, ze by som ti to osobne zobrala alebo neviem...
Ak ta to potesi, ja mam sice podstatne vecsi rozpocet ale na darcek pre malu miniem asi 10€ 😅 pre mna Vianoce nie su o darcekoch a vyslovene nechcem aby dostala pod stromcek million veci ktore na dalsi den zhaodi a zabudne.
150 je viac ako maju iny ... o vianociach clovek vie rok dopredu takze si moze co to doperdu odkladat ..kazdopadne existuju aj bazare a hracky knizky odtial . chalani sa potesia autockam stavebniciam ..kupit spolocne spolocenske hry ... kilo bananov pomarancov etc nieje taka palka .. to das ...
Ahoj ak mi napíšeš adresu máme hračiek naozaj plno rada ti pošlem pre syna tiež ma 5 🙂
Darcekov nemusia mat vela,moji od nas dostanu po 3,nic velke. Zajdi do pepca,action. Kupis hracky za dobre ceny a aj kreativne veci.
Ahoj kľudne napíš aj mne ,určite po synovi nájdem hračky, s ktorými sa ani nehral q pošlem ti pre chlapcov .nech majú pekne Vianoce ..lebo teda 150 eur je pekelne malo ,aj len na jedlo na vianoce nieto ešte darčeky
Mojich 2 chlapcov vzdy potešilo lego .
Som s nimi 13 rokov sama
Kupujem darčeky skôr na poslednú chvílu, presne ako píšeš A vždy maju radosť🙂
Do dnes sú zľavy 50%.. Kup spoločenskú hru, zabavíte sa cez sviatky všetci.
Vianoce nie sú o veľkých darčekoch ( mať viac) ale o rodinnej pohode.
swapy zony bez penazi skupiny na fcb z tvojho mesta
kartovu hru 1-2 eura
Ked su deti zahltene, uz pri tretom darceku nevedia, kde je sever. My mavame velke oslavy, doprajeme torty a vsetoo, ale stale prizvukujem starym rodicom ze staci JEDEN darcek od nich, nedokazu to pochopit. Nakupia ako Mikulas nekonecne mnozstvo. My sa snazime ich viest k skromnosti co sa tyka materialnych veci.
Aj tak kupujeme toho vela co sa tyka vybavy na sporty, hudbu atd, co ani nevedia kolko stoji. Neznasam velke kopy pod stromcekom, neznasam ked si svagrina uz v oktobri vynucuje darceky a urcuje co jej kto ma kupit.
@babulkomale presne ako u nas.
Aj s tym mikulasom. Ked kupuju. Su od nas 300km ale bol tu mikulas…. Na co? Maju doma. Maju v skole. V kostole. Aeste teraz aj u muza v robote. Sladkosti tolko ze nedavno som vyhadzovala z minuleho roka…
Darceky? Uplna pravda. Cim viac tym horsie. Uz si hovorim ozaj su skolaci. Nejaka kniha alebo nieco natvorenie. Hra. Oblecko. Dcere ci saty alebo synovi nejaka mikina a dost.
Tento rok im chcem kupit rovnake pyzamka 🙂 teraz sme im kupili hru dostihy. Tak hra uz asi nebude. Ale…
kludne by som pozrela bazar (ale taky ten osobny odber, kamoska predavala napr. lego po synovi za par eur strasne kopy...), a vypredaje v meste, knizky napr. z tych lacnych knih (ja neviem ako sa obchod vola, dcere som tam kupila knihy za 2EUR /ks? ).. Neviem co by ich zaujimalo, ci by mali radost z nejakych aut, lega, alebo coho.. ja by som kupila drobnost pre kazdeho zvlast aby mal kazdy nieco svoje. A potom nejaky vacsi darcek pre vsetkych, ci tu hru, lego..
popravde stedrovecerna vecera kapusnica, ryba, zemiaky alebo salat. ved to nie je az taka drahota aby ti nestacilo. zalezi teda na tom aku chces rybu, file kupis bezne aj v akcii, ja ho mam stale v mrazaku. Filety tiez. Ci v lild cerstve, je akcia kupim v klude do mrazaku, alebo mrazne kdekolvek. Do 10EUR pre 4clenov. My neriesime toto, kupujeme cerstvu par dni pred vianocami, ale ak by som setrila, tuto v klude pouzijem.
Ovocie, banany, jablka, pomaracne, mandarinky = vsetko bdde v akcii tiez v decembri. Ja ratam u nas cele sviatky 10EUR pojde na toto? jablka mame jesenne, za par eur, uskladnene, cize to nebudem kupovat.
myslim, ze s vecerou by som sa do 50EUR zmestila ako nic a rovnako sa je dalsie dni u nas.
Urcite nekupuj darceky cez bazos a pod. aby si takto pred vianocami nenaletela a nemala z mala nakoniec nic. Akí sú jedáci? Ak do vsetkého dobnu tak uvar symbolicky, ak nejedia kapustnicu nemusi byt, kusok rybky kazdemu, zem.salat urob v malom, upec par medovnikov, ozdobte spolu, ovocie nakúp tak aby sa nepokazilo, to co majú radi. A darceky vyberaj rozumne, nekupuj blbosti za par eur len aby toho bolo vela. Ak vies ze maju radi kreativne tak kup nejake drevenne 3D puzzle, videla som naozaj krasne a celkom OK cena, alebo nejake sady na tvorenie. Da sa aj za malo penazi nakupit dobre veci. Ak maju radi nejake postavicky tak im kup pyzamo s nimi, alebo tricka. Pripadne spolocne nejaku spolocensku hru ktoru si spolu zahrajete.
Dnešná doba konzumná už dávno nie je o tom,že rodina je spolu a dieťa sa teší z jedného darčeka. Stále nechápem tomu,ako si na vianoce niekto môže zobrať pôžičku, lebo darčeky, lebo veľa žrádla, ktoré končí veľakrát v koši. Menej je niekedy viac ,takže skús aj ty zapojiť kreatívne myslenie ako majú tvoje deti a určite nájdeš niečo, čo ich poteší a nepôjde tam pol rozpočtu
@romanadam1626 presne....ako môžeš toto vypustiť z úst...úprimne ma môj obdiv a moju poklonu..ze chce deťom dopriať viac....moje deti budú mať len jednu vec za toľko co tato mamička na všetko
....a rozumiem jej veľmi dobre,pretože ako dieťa som tiež nemala..
Ale nezabúdam!!!
Dnes uz vies kupit naozaj lacno, ci uz su to hracky alebo oblecenie. Nebudem ti radit konkretne, ty vies najlepsie co. Napr. to Tesco co si spominala, ma takmer vzdy nejake zlavy. Alebo ak sa chcu niecoho zbavit, daju velku zlavu.
Len taky priklad, min. rok som kupila spiralove puzzle. Samotna cena bola velmi nizka a este aj tak bolo v zlave. Nevedela som co cakat, ale bolo uplne normalne a krasne farebne.
Baby nevyhadzujte sladkosti…..zas sa nehrajte na neviem čo. Zanesie ich do krízových centier či azylakov rôznych útulkov ….ľudia v nich sa im potešia
Nemusia to byt len matky s deťmi, aj dospeli majú radi sladkosti a sem tam si radi zamaskrtia
Podľa mňa 150€ na darčeky a jedlo na Vianoce je pekná suma. Ja som skôr za budovanie skromnosti u detí, nemusia mať všetko. My mame pre našu nosič na bábiky za 10€ a chceme nejakú spájaciu stavebnicu (také hviezdičky na superobchod.sk za 15€) a možno dokúpim ešte nejakú knihu. To bude od nás, dostane darčeky ešte aj od babiek, krstných atď, čiže skromnosť aj tak nehrozí. Podľa mňa, keď si dáš na dieťa na darček tak 30-40€, tak ti ostane aj suma na nakup potravín na sviatky.
A tipy pre chlapcov - v Lidli majú zaujímavé hračky, rôzne tvorive sady (minulý rok som kupila krstnatu sadu, čo bola akože laboratórium na nejaké kamene, či čo) alebo nabehni do Pepca, pripadne v Tescu mávajú niekedy veľké zľavy mimo letákov.
Ahoj ja mám 8 ročného syna a rada darujem hračky a oblečenie pre tvojich chlapcov 🙂 len mi napíš kľudne do správy o čo také sa zaujímajú, veľkosť akú nosia a tvoju adresu 🙂
Pozri bazár a každému Lego podľa veku. Jedlo, no najlepšie je pozerať v akcii ja som teraz na pečenie všetko tak nakúpila. Napeč aspoň medovníčky, linecké. Oblátky sú pár centova večera klasika, ešte budú akcie na tresku na majonezu, mrkva hrasok klasika do šalátu. Ja si myslím, že za 150€ sa vojdes. Zas nejdes robiť neviem akú hostinu.. keď budete predpokladám traja.
Ak chces usetriť, napriklad na hrackach veciach alebo neviem co chces deťom, tak vies nakupit dobre aj v Pepcu ak niesi narocna podla toho ako pises tak nie, ale da sa velmi pekne nakupit aj v pepcu za malo peniazkov, ci uz nejaka stavebnica knizka, puzzzle alebo bar co, a k tomu ti ostane este aj na rybu 😊
Ja tuto skutocne neviem poradit. Knihy? Antikvariat? Nejake legi z bazosa, mikroskop, susedske burzy…
@valeria_h nechcem byť zlá ale ona myslela asi ananás alebo pomelo aj figy ...my to kupujeme až na Vianoce a po vianociach .také čaro vianoc ...aby sa aj deti tešili
@kristinapetronela Aj ja kupujem ananas na Vianoce a tiež aj viac orechov ako pistácie, alebo kešu. Sem tam ako aj cez rok ale tak na Vianoce musia byt 🙂
Vsak teraz je pôst od prvej adventnej, mozte si dat zavazok ze vsetky sladkosti budete odkladat do Vianoc, potom budete mat vela, my sme to robili, bolo to super, spravis jednoduchsie lacne jedlá počas adventu, dopredu kupis rybu co zjedia a maso do mraznicky zaroven veci do zemiakoveho salatu, maju masla lacne 1,30 do mraznicky, muku na zakusky lacne trvanlive mlieko do zasoby a puding na plnky, cukor v akcii, presne naplanovat co budete jest a piect kolace, a 3 nedele majte post lebo aj je, lacnejsie obedy doma a večere,
darceky skor kup teraz podla toho co chcú aj ked obmenu. Ovocie mozes kupit ananas v konzerve dopredu co je na platky inak vsak ake ovocie, to kupis lacne mandarinky a pomarance das na balkon, banany do tmavej chladnej skrine, kokos, tie male kompotiky im kup zmes ovocia, mozte mat na druhy den vianocny, viac ich bude tesit ze pojdete za snehom ak bude smykat sa alebo pozriet narodeneho Jeziska ale budete spolu v pokoji, zdravi, smiat sa, hrat sa spolu, na vzduchu, darceky zalezia čo chcu, kupit im podobné nieco ak sa to neda dovoliť. Neni si sama co to má takto veru.
@kristinapetronela Ja som to pochopila tak, že ovocie a ryby majú jej deti ako niečo extra na Vianoce.
Nechcem byť zlá, ale píšeš, že im chceš dopriať niečo viac a to je podľa Tvojich slov ovocie a ryba? To by mali mať každý deň (myslím to ovocie). S otcom detí asi nežijete spolu? Rodina nemôže pomôcť?