Nemôžem sa zmieriť s tým, že nás opustil

4. jan 2024

Chcel dieťa, no po tom, ako som otehotnela sa očividne zlakol a rozišiel sa so mnou. Peniaze posiela, no radšej by som bola, keby sme boli štastní ako predtým, aj s naším synom. Celé tehotenstvo som mala depresie a teraz 2m po pôrode sa mi vracajú zasa. Plačem, čo som spravila zle, že nemá o neho poriadny záujem? O nás… mali sme byť 3. Veď s nápadom na dieťa prišiel prvý on a dovtedy sme mali rozprávkový život.. vôbec sme sa nehádali a velmi sme si rozumeli. Ja som naivne verila, že s ním budem do konca života. Než som otehotnela, bavili sme sa spolu ako bude bábätko medzi nami ležať, ako ho všetko budeme učiť…a on hovoril ako sa teší a pod. Teraz je to tak, že sa neho ani poriadne nepýta, príde len občas, chodí piť s kamarátmi a venuje sa skrátka cudzím ľuďom a práci… opitý mi vypisuje ako ma má rád a chce ma naspäť, no keď som to
s ním vždy riešila v triezvom stave, vždy odskočil. (najprv: “budeme spolu, skúsime to” a na další deň otočka o 180 st.) . Vyhýba sa nám. A ja to nechápem. Myslela som, že ho poznám. Svoje dieťa nadovšetko milujem, nevyčítam si, že ho mám. Len ma mrzí, ako sa mi život otočil. Áno, lutujem sa. Je mi mizerne. Snažím sa dať svojmu chlapcovi lásku a materský cit, no cítim sa proste nekompletná… zaujímajú sa o mňa muži, no mám v sebe blok a iného ani nechcem. Chcela som rodinu, akú sme SPOLU plánovali. Nie s niekým iným. Občas mi v hlave preletia myšlienky, že by som to
celé skončila… niekedy naozaj nevládzem… Nie, nespravím to, ale tak sa skrátka cítim. Prečo má radšej kamarátov, alkohol a prácu než nás? Po rozchode som sa pár krát zosypala a vyčítala mu to, nedokázal mi na to odpovedať… nastáva potom ignorácia. Radšej mu už nehovorím nič, lebo môžem byť rada, že aspoň občas za tým malým príde. Ak mu niečo vytknem, môžem sa s tým nadobro rozlúčiť. Prepáčte za výlev…

nelca0510
4. jan 2024

Zajdi za psychiatrom pre AD,najlepšie aj na psychoterapiu. Mne je to veľmi ľúto,aj keď ti toto nepomôže. Ale musíš byť silná hlavne kvôli synovi. Nevnucuj sa tomu hovädu,treba ma trošku sebaúcty,jeho nezmenis.

lily246
4. jan 2024

Tak to je nevyzretý slaboch a sviňa najhrubšieho zrna. Mrzí ma, čím si si prešla. Teraz ale musíš myslieť na seba, TY seba postav na prvé miesto, pretože to dieťa potrebuje aspoň jedného schopného a zdravého rodiča. Takže jeho maj len na výživné, na čo je dieťaťu stretávanie s takým človekom? Teraz to nevníma ale do budúcna mu tým veľmi ublížiš! Ak dieťa uvidí, že mama núti bio otca aby ho chcel vidieť, ale on ho nechce, bude sa trápiť a bude poznačené! Vyser sa na toho chudáka, odrež ho a staraj sa o svoje dobro, začni s terapiou u psychológa, teš sa zo života s bábätkom, lebo tento čas už nikdy nevrátiš a budeš si potom trieskať hlavu, že prečo som ja hlúpa plakala za tou sviňou a neužívala si bábätko, z ktorého je dnes už školák. Čas letí neúprosne a premrhávaš ho naťahovaním sa s človekom, ktorý si to nezaslúži. Vzchop sa! Držím palce.

ovaaa
4. jan 2024

Prestaň snívať...realita je, že ťa opustil ešte v čase , keď mal byť milujúcim partnerom so všetkou podporou budúcej mamičky. To je vizitka sebeckého, nezodpovedného chlapa a takého pri sebe nepotrebuješ. Prestaň ho obhajovať, že sa zľakol otcovstva a podobne kraviny. Z boja sa jednoducho neuteká. Kde je tá jeho veľká láska? Už mu nevyčítaj nič, je to len zbytočná energia a stresy, ktoré ťa deprimujú. Tiež som slobodná mama, vychovávala syna od bábätka sama bez pomoci a jednoducho som sa zaťala, pozrela na situáciu triezvo cez tie všetky slzy, prestala sa pýtať prečo... a dala na prvé miesto nie svoje trápenia, bolesti ale toho malého človiečika a poviem ti, že človek dokáže byť veľmi silná osobnosť. Držím ti palce.

tmonika
4. jan 2024

Začni myslieť na seba a na malého, každý deň o čosi viac a viac, až ho vytlačíš z myšlienok, rob to pre seba, nájdi si každý deň niečo, nie len okolo malého ak ti s ním má kto pomocť, ale zájdi si na kozmetiku, nájdi to čo každej žene spríjemní deň, na toto treba len čas a dokázať to spracovať, hrať musíme s tým čo máme teraz, jeho by som odstavila iba zakladne veci dovolila otcovské a rodičovské povinnosti, žiadne vypisovanie o návrate, ak to raz nemyslel vážne a predňejší mu je slobodný život, neviem asi po sobnom rozhovore by som definitivne riesila svoj zivot s malým, ano vieme, ze je to tazke lebo si o tom snivala atď… ale vela síl, pokoj, odvrátenie myšlienok, nič sa nedá vyriešiť hneď teraz, čas….

amelie2017
4. jan 2024

Prosim ta, povedz o svojicj pocitoch odbornikom - obvodnemu, gynekologovi - nasmeruju ta. Kludne ta bolest mohla u teba spustit aj poporodnu depresiu a to nie je ziadna sranda. Neupinaj sa na byvaleho, spravy od neho ani necitaj, len ho informuj o dietati napr. cez mail. A hlavne sa neupinaj na predstavu uplnej rodiny. Ty a tvoje babatko uz uplna rodina ste. Pre neho si cely jeho vesmir a potrebuje ta zdravu, silnu. Viem, ze to vyznie len ako prazdne reci, ale naozaj bude jedneho dna dobre a budes opat stastna a na byvaleho ani nepomyslis.

dadka1997
4. jan 2024

Musis si uvedomit, čo je pre teba dôležitejšie, pretoze vsetko, to co prezivas, preziva aj ten malicky drobcek... vyzera že obaja ste ešte velmi mladí.. kolko mate rokov ?
On si vas ani vasu lasku nezaslúži, nikdy by som mu to neodpustila, ani by som mimo temu dieťa, nereagovala na spravy, ci telefonaty.

madeincssr
4. jan 2024

Ty máš svojho chlapčeka a on má teba. Ste a budete rodina a raz stretneš partnera, ktorý vás bude naozaj milovať. Nemáš rodičov, ktorí by ti boli oporou, pomohli, keď treba? Alebo dobrú kamošku? Nehanbi sa požiadať o pomoc. Stroskotaný vzťah potrebuje viac času na zahojenie, ale neboj, všetko raz prebolí. Ľudí postihnú aj horšie veci a časom sa s tým vysporiadajú. Posielam 🌷💙🍀.

autor
4. jan 2024

Ďakujem všetkým za podporu. Rodičia mi pomáhajú, no mám proste strach, že nie som dobrá matka a vyčítam si, že bude vyrastať bez otca.. vyčítam si aj všetky nepekné slová, čo som mu napísala. Velmi škaredé. Lebo som sa cítila ublížená, ukrivdená a jednoducho sama. Musí ma mať za blázna po tolkých nadávkach. A to sme sa predtým NIKDY tak nehádali. My sme spolu stále trávili čas, chodili na akcie, výlety, spievali si, smiali sa… je mi to skrátka lúto. A zničilo mi to sebavedomie. Cítim sa úplne neatraktívna a ako blázon.

madeincssr
4. jan 2024

Tvoje pocity sú úplne pochopiteľné po tom, čo sa ti stalo. Si zranená, reaguješ niekedy prudšie (to je normálne), všeličo si vyčítaš... Aj fyzická rana potrebuje čas na zahojenie, psychická oveľa viac. Si dobrá mama, si dobrý, citlivý človek. Nemusíš byť (cítiť sa) 24/365 atraktívna, si v dennom kolotoči s bábom, ono ťa teraz najviac potrebuje a miluje ťa takú, aká si. Každý je niekedy smutný, zlomený... Iba na internete je všetko tip-top ideálne.

lienka.7
4. jan 2024

@autorka je mi ľúto co prežívaš... naozaj 😥 zažila by som na tvojom mieste pomoc, aby naozaj si sa nedostala do depresie. Ma ti kto pomáhať s maličkým aspoň? Mas nejaké kamosky na rozhovor?
Na toho chlapa by som sa už nespoliehala, neprosila... opustil ta v najhoršej možnej situácii. Prepac, ale je to u mňa jeden veľký hajzel. Nech sa pokojne hra na tatinka, ale ako potenciálny partner by u mňa na celej čiare skončil...

domka222
4. jan 2024

Výčitky že bude vyrastať bez otca by mal mať on. Ale vieš, každý má svoje priority. Jemu teraz zrejme vyhovuje,že môže behať kde chce a nemusí sa o nikoho starať. Je veľa chlapov,ktorí zmýšľajú že deti sú pekná vec,ale na cudzom dvore. Ty sa daj dokopy, pre svoje dieťa si teraz celý svet.

grof_monte_christo
4. jan 2024

Prvé, čo musíš spraviť, je zahodiť nádej, že sa k vám vráti a budete tvoriť rodinu. To ťa ťahá ku dňu. Na dieťa si sama a musíš pracovať so situáciou ktorú máš, rozprávkový, ale zrejme aj povrchný život s expriateľom sa už skončil. Musíš čeliť novej realite, odstrihnúť sa od minulosti a nepozerať ďaleko do budúcnosti. Teraz ťa potrebuje tvoje dieťa a aj ty potrebuješ jeho, aby si našla nový zmysel života. Nechcem tvoju situáciu bagatelizovať, je to brutálne, čo spravil, ale život pokračuje ďalej.

domkakvet
4. jan 2024

Este to chce asi viac casu kym to prejde, uz by mozno aj preslo keby opity nedaval zbytocne nadeje.

deti95060810
4. jan 2024

načo by ti bol takýto človek v manželstve...však on by aj v manžels. uprednostnil alkohol, kamarátov, a svoju zábavu pred tebou a vašim bábom... z toho človeka NIKDY NIČ NEBUDE.
úplne sa od neho odstrihni a radšej si po čase nájdi zodpovedného milujúceho muža...
samozrejme za bábom on chodiť môže, ale citovo sa k nemu vôbec neviaž.

lily246
4. jan 2024

Omg, nadávky ťa trápia? To by ma trápilo ako posledné. 🙄 Iná by ho prizabila a ty sa sužuješ za takú kravinu. Takéto blbosti pusti z hlavy, nemysli ani na to, čo bude o rok, o 10 rokov, či niekoho raz budeš mať, teraz aj tak potrebuješ byť sama so sebou a dieťatkom, aby si sa psychicky dala do pohody a vedela tešiť z pokladu, čo máš. Správny muž príde neskôr, ešte môžeš byť prekvapená, ako sa to raz na dobré obráti. Ale musíš dať šancu svojej peknej budúcnosti a zhodiť tú guľu z nohy - tvojho chrapúnskeho ex. Prestaň plakať, objednaj sa k terapeutovi, obleč bábo a šup na dobrý koláčik a kávu do kaviarne s kamoškou.

janickacrazy
4. jan 2024

Stalo sa mi niečo podobné pri prvom synovi. Bolo to ťažké obdobie, ale nakoniec som si našla nového muža a mám s ním ešte dve deti a už dlho som šťastná. Neboj sa, bude dobre. Dúfam, že ten tvoj aspoň platí výživné, keď už nič iné. Neupinaj sa naňho, je nespoľahlivý, takého ti netreba.

sidicek
4. jan 2024

Ty máš toho chlapa este stále na prvom mieste, kašli naň. Prvé je teraz dieťa, potom ty a potom ľudia ,ktorí ťa majú radi a pomáhajú ti.On absolútne nie je hoden jedinej tvojej slzy ci myšlienky, je to zbabelec a podrazak a bol taky VŽDY, len si to nevidela.Hlavne si daj pozor nech sa už na takého viac nenamotas.Zeny zvyknú chyby opakovať .

kate211
4. jan 2024

A predtym nepil?

autor
4. jan 2024

Ja viem, nemala by som na neho myslieť, vyčítať si nadávky a podobne. Len… nejde mi to stále do hlavy, ako sa to mohlo všetko stať. On bol jeden z tých citlivejších typov, vždy bol pri mne, mali sme veeeela spoločného… a hlavne vždy hovoril, že by ženu s dieťaťom nikdy neopustil, že ako to môže niekto spraviť, lebo v dectve to nemal velmi ružové. A preto by chcel pre svoje dieťa pekné dectvo, nie také, aké mal on.. A predtým síce pil, ale nie až tak. Obaja sme si zvykli 1-2 krát do mesiaca vypiť keď sme niekam išli. A keď sme plánovali bábo, prestali sme obaja piť aj fajčiť. Preto si to celé skrátka nemôžem dať v hlave nejako dokopy.. prečo som musela takto dopadnúť. Musím nad tým naozaj prestať rozmýšlať. Asi sa jednoducho zlakol zodpovednosti a chce si užívať slobodný život. Len ma proste desí myšlienka, že by si založil rodinu s inou ženou. Že im by sa venoval a na svojho prvého syna kašle… Ale musím to samozrejme akceptovať. Dúfam, že aj ja raz nájdem niekoho, kto bude akceptovať môjho syna a budem zasa konečne štastná. Nechcem už podobný typ. Len to je to, že on sa taký naozaj nezdal. NIKTO nečakal náš rozchod. Ja už vôbec. V puberte som mala frajera a to som hneď vedela, že to určite nebude na stálo. No tomuto som naozaj verila. Musím sa dať dokopy. Ďakujem za všetky pozitívne slová a rady.

mikadooo
4. jan 2024

Mrzí ma to 😔. Toto si nikto nezaslúži... Držím ti veľmi palce. Verím, že časom bude lepšie, aj keď teraz je to určite hrozné. Určite sa neobviňuj, toto by nikoho nenapadlo ani v zlom sne, že to takto môže dopadnúť. Vinný je jedine on, že s tebou naplánoval niečo, od čoho potom zbabelo ušiel. A to, že má radšej alkohol a chlapcov z mokrej štvrte, ako teba a syna - nuž postupom času možno budeš ďakovať nebesiam, že ste spolu rodinu nikdy netvorili a tvoj syn nemusel toto vidieť. Ale aj tak ti verím, že je to extrémne ťažké, celé to spracovať.

mara66
4. jan 2024

Tak podľa mňa už nad ním ako nad partnerom ani neuvažuj, proste sa ukázalo jeho pravé ja a bodka. Takého partnera a otca pre svoje dieťa nepotrebuješ.

liliana8
4. jan 2024

Ako dlho ste boli spolu? Ukazal svoju pravu tvar :( Zameraj sa na babatku, s nim si teraz potrebujes vytvorit vztah, aby si pre chrapuna neprisla aj o vztah s dietatom. Vela sil prajem a hlavne krok za krokom🍀

moonlight1210
4. jan 2024

Neupinaj sa na to, co ti pise ako opity. Aj ked su to veci, ktore chces pocut.
On sa iba vtedy rozcitlivene rozplyva nad svojimi pocitmi (ci uz viny, alebo zalubenosti) a strasne sam seba preziva. Preto pise take veci. Je o nom, nie o tebe.

Co vlastne vidis, ked vytriezvie. Hned je vsetko inak.

Sustred sa na seba. Kludne navstiv psychologa.
Ak si on najde inu, a tam uz bude zrazu vzorny ocko - chapem, ze to zaboli a aj strasne nahneva tou neferovostou, ale nech. Keby ostal s tebou, nebol by taky. Bolo by to cele zle. Lutovala by si, ze ostal a zelala si, nech ide kludne aj za inou. Len nech uz je pokoj.
Ty potrebujes ineho muza nez je on. Raz takeho stretnes. Teraz sa ale sustred na seba a dieta a jeho uz neries.

ovaaa
8. jan 2024

Ty si nezlyhala, ale človek, čo ti mal byť tým najlepším priateľom, otcom a možno manželom. Byť matkou aj otcom nie je ľahká cesta a budeš sa učiť ako každá z nás.....za pochodu ale stále lepšie ako byť s človekom, pre ktorého ste nič. Vieš nie si sama je náš veľa bojovníčok.. Život tým nekončí, ešte len začína aj keď trošku inak ako si si predstavovala. Stále ti do cesty života môže vstúpiť niekto, s kým zažiješ všetko tak ako to má byť a čo ti chýbalo...pravú rodinu.

subartic
8. jan 2024

Plne ťa ovláda , dňom nocou . Jediné čo potrebuješ je uťať akékoľvek rozhovory s ním , urobiť čiaru , a prestať rozmýšľať čo by bolo keby bolo . Nebolo by nič. Prestaň reagovať na jeho výlevy , akékoľvek , neodpovedaj , nedávaj sa vtiahnuť do tejto hry. Len keď sa opýta ako sa má dieťa , napíš má sa dobre, je zdravý . On veľmi dobre vie čo robí , manipuluje tebou , vzbudzuje v tebe nádeje a vytvára situáciu tvoje závislosti a to " ani tam a ani tam .
Venuj sa malému a sebe, seba a dieťa postav na prvé miesto .