Nemôžem prekonať strach

anas123
30. sep 2013

moj strach sa zacal stupnovat asi vtedy ked som sa vydala,byvali sme u svokry,moj manzel drzal so svokrou ,mne len nadaval a vsetku vinu hadzali na mna,svokra ma sledovala co robim a ked prisiel manzel z prace tak zacalo,co som robila ,nerobila a nadavky,asi petkrat som od nich s malou odisla a byvali sme u nasich,ale zakazdym mi chodil vykrikovat ci chcem sediet pri materi,teraz sme od nich odisli,co uz situacia bola taka,ze som pomaly nemohla ani dychat,byvame u nasich,mam vybaveny jednoizbovy byt uz ho aj mesiac platim,uz ho mam aj zariadeny,len ist byvat len mam velky strach co bude ked tam budeme,ako to bude ,u nasich mam aspon trocha oporu a co tam ,co sa bude diat ked tam za nami manzel pride...

kiki68
30. sep 2013

Nemozes sa rozviest, ak teda este rozvedena nie si a vybavit si na manzela nejaky zakaz priblizenia?Ja neviem co za teror Ti robil a coho ej schopny,to vies len Ty.Moja kamoska si musela vybavovat dokonca sudny zakaz priblizenia k dcere,hoci je dcera uz plnoleta, napadal ju jej teraz uz exmanzel. A nemozu Vasi spociatku chodi akoby na striedacku k Tebe do toho 1-izbaku?neviem ako je ten novy byt od nich vzdialeny,ale mozno prve mesiace by mohli byt co najcastejsie aj s Tebou,aby si nabrala istotu,ze sa nebudes tak bat. Ten strach chapem,ale musis sa tomu postavit. Pravdepodobne ten strach ej to, s cim Tvoj manzel stale operuje a co ma v rukach ako tromf. Jeden moj znamy mi raz povedal,ze akonahle partnerovi ukazes slabe miesto a velky strach tak s tym bude najviac narabat a s tym bude vediet,ze Ta moze manipulovat,akonahle sa tomu postavis a prestanes sa bat a das mu to najavo,ze mas za sebou rodicov,ze si vies zariadit zivot aj bez neho a jeho teroru,ze ti taky partner nie je k nicomu,tak vtedy on prestane mat v rukach tu moc manipulacie,zastrasovania.drzim palce...

kveta
30. sep 2013

@anas123 Nedaj manzelovi svoju novu adresu.

sue
30. sep 2013

@anas123 v prvom rade vyrieš právne veci - zverenie starostlivosti o dcéru, výživné, príp. rozvod - pri tom stále nech pri tebe stoja rodičia, priatelia, niekto - a najmä nedávaj manželovi svoju adresu a ani ju nehovor nikomu, komu 100% nedôveruješ... Nezverejňuj na sociálnych sieťach a stránkach fotky a nech to nerobia ani tvoji blízki a priatelia...
...a držím palec...

namornicka
30. sep 2013

Myslím, že si "žena činu", keďže si sa rozhýbala, odsťahovala a vybavila si byt. Pri troche podpory z okolia to zvládneš. Vybav si tie formality, čo hovorí sue................no a pred manželom a svokrom vystupuj sebavedomo, nenechaj sa zneistiť, nie si na nich závislá a oni si to postupne uvedomia. Keď sa s nimi nebude dať dohodnúť otoč sa na opätku a odkráčaj k sebe domov. Snaž sa pred nimi tváriť že ty si pánom situácie a oni nemajú páky, samozrejme slušne, zdvorilo, ale jasne a výstižne 🙂

anas123
autor
30. sep 2013

@kiki68 on mi neublizuje fyzicky,myslim len psychycky ma asi potrebuju deptat,napr.svokra prejde len po chodbe a uz z toho vznikne ,ze som sa na nu zle pozrela,som psychopat mam sa dat liecit,takeho cloveka ako som ja zadusit,tazko sa mi to pise,ale takto stale dookola,myslim ,ze psychycky by ma utyral k smrti,velakrat som mala take stavy ,ze som sa nemohla pomaly zdvihnut z postele,psychyka,na jeho poziadanie som bola aj pri psychologicke,lebo mi tvrdil ,ze som nenormalna,isla som psychologicka mi potvrdila ,ze som normalna,problem je v byvani,byvat sami,ale bohuzial nic sa nezmenilo a myslim,ze je to stale len horsie,uz,uz dalej tam nemam preco ostat,uz mam vsetko vybavene s bytom ,len ten strach prekonat co bude a prestahovat sa...

kiki68
30. sep 2013

no hlavne sa odstahuj a odid nadobro od neho, moja sesternica toto mala,dufam,ze enchces skoncit ako ona v nemocnici,dalsi rok sa z toho dostavala,bala sa aj mojho muza, proste ona dostavala zachvaty strachu a potom uz panicke zachvaty. A veru sranda to nebola,raz sa skoro zadusila. To jej pertner byvaly mal matku dokonca uznavanu psychiatricku,ta odmietala tu myslienku,ze jej syn nie je v poriadku a je psychicky tyran. No teraz je holka stastna,po dvoch rokoch sa dala dokopy, jej byvaly sa jej este dlho tiez vyhrazal vsetkym moznym a teraz je stastna,byva sama,ale ma noveho priatela, ktory sa zda,ze je normalny. Nech Ti pomozu rodicia to vyriesit,s takym chlapom neostavaj, to sa bude iba stupnovat. On po case prestane,dokonca bude mily,ale tym sa nenechaj nalakat naspat.

mirat
30. sep 2013

@anas123 to si si to pred tým nevšimla?čo ta vôbec na ňom pritahovalo?

kiki68
30. sep 2013

@mirat nemusela vsimnut,moja sesterka je uspesna pravnicka, dokonca robila poradenstvo rpe tyrane zeny,jej priatel sa choval prvy rok ako princ na bielom koni,vsetko zacalo potom ako sa k nemu nastahovala,lebo on veelmi chcel. Potom to bolo take ze sa trosku zacal prejavovat a neskor to uz islo,az to dopadlo tak,ze od neho musela utekat. Cize stat sa moze kazdemu...

mirat
30. sep 2013

@kiki68 tak to je sila 😲 a ako to potom dopadlo?a ako sa má dnes?

malapepka
30. sep 2013

prerušiť akýkoľvek kontakt s manželom. Podať žiadosť o rozvod, vybaviť potrebné papiere, výživné, zverenie dieťaťa... zatiaľ by som si urobila 2 domácnosti - jedna u tvojich rodičov, jedna v novom byte. Bývala na striedačku, podľa toho, ako sa cítiš. Teda ak by to tvojim rodičom neprekážalo. Pomaličky sa osamostatniť. Raz nájdeš odvahu a k vašim prídeš len na návštevu 🙂 prajem všetko dobré, nech už máš pokoj 🙂

kiki68
30. sep 2013

@mirat no uz som pisala vyssie,ze sesterka sa dala dokopy,ale dva roky to trvalo,mala strach z muzov,v kazdom videla to,co jej robil ten jej byvaly. Este vyse rok ju otravoval a obral ju aj o dost penazi. Pritom ten chlapek a teraz sa podrz bol vysokopostaveny manazer,cize ziadny trulo z hornej dolnej,co vymeta krcmy, ale chlapek zdanlivo na urovni...chodili spolu na dovolenky, renovovali spolu dom, on perfektne zarabal,ona tiez na tom nebola nejak zle....Takze je to veelmi zradne sem tam. Teraz ma noveho priatela po dvoch rokoch,ale musel jej ho niekto dohodit,ona sa strasne bala,ze si zacne s nejakym co sa z neho nieco take vyklube.

mirat
30. sep 2013

@kiki68 tam bude problém zrejme v EQ(emocionálny kvocient)a celkovo keď človek má viac moci,času a prostriedkov tak začne blbnúť a robiť veci ktoré pred tým nerobil.jednoducho sa tak začne prejavovať naša primitívna stránka nášho Ja kedže už nemusíme toľko premýšľať ako prežiť a dosiahnuť vyššieho postavenia.jednoducho z normálneho chlapa sa stáva agresívny alfa.
čo je ale hanba našej spoločnosť že dovolí takýmto labilným ľudom dosiahnuť tak vysokého postavenia. 😖
ale ináč som veľmi rád že sa tvojej sesternici aspoň trochu darí. 🙂 držím jej palce.

anas123
autor
30. sep 2013

@kiki68 on je uz teraz mily ked byvame u nasich,svokra uz odisla na brigadu to bolo vzdy ked som odisla a ja som potom pricupkala naspet,bolo dobre tak tyzden ,dva a potom to znova zacalo,sme zobraty tri roky a my z toho uz siesty krat byvame u nasich,to sa asi zvladnut neda

anas123
autor
30. sep 2013

@mirat
@mirat to mi hocikto povie ,no nevsimla,do svadby mi chodil pomahat aj do prace robila som casnicku,ale po svadbe hned prestal,co si vsimli aj niektori ludia,aj teraz mi kamaratka povie ,ze ona by to nanho nepovedala,on vyzera milo ,v spolocnosti usmiaty,ale len ked nas nikto nevidi same vyhrazky a nadavky

mamavera
30. sep 2013

@anas123 tak ako ti radia baby, v prvom rade si vybav zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti a požiadaj o rozvod. Si šikovná žena, keď si si ž zohnala byt, nepotrebuješ muža, ktorého sa bojíš, od ktorého od strachu utekáš a so strachom sa k nemu vraciaš. Raz stretneš muža, ktorý ti bude oporou, úprimne ti to želám. Skús k sebe zo začiatku niekoho nasťahovať - kamarátku, sesternicu, tetu.

lili_mia
30. sep 2013

@anas123 Ahoj, ja ti nemám ako poradiť. Chcela som napísať, že ti silno držím palce, aby si ten strach prekonala. Na začiatok chodiť do toho bytu ako na návštevu, napr iba poumývať okná. Alebo si tam spravte nedeľný obed. Ak sa bojíš sama, tak s rodičmi. Ked si už na byt zvykneš, skús tam prespať počas dňa, trebárs poobedný spánok, tiež si so sebou niekoho zober. Neskôr skús pospať sama. A tak postupne k nočnému spánku.
Ono to možno bude trvať viac ako rok. Ale nezúfaj, mnohí si prechádzame náročnými obdobiami a kým sa z nich vylížeme, to trvá, ale treba na tom pracovať, inak sa to nevylieči.

anas123
autor
30. sep 2013

@mamavera ja som to chcela este riesit bez rozvodu,ci sa to nahodou nezmeni ked budeme byvat sami,ale neviem ked sme uz taky odcudzeny a stale myslim na to akop so mnou zaobchadzal,a myslim si ,ze on ku nam nepride len ma bude volat naspet a bude mi brat malu

anas123
autor
30. sep 2013

@lili_mia dakujem za radu ,mne sa to zase zda,ze ak sa neprestahujem naraz tak asi nikdy a budem len platit za byt

mamavera
30. sep 2013

@anas123 preboha, ako môžeš ešte niečo očakávať od človeka, ktorého sa bojíš?! Čo môžeš čakať, keď napríklad ochorieš a budeš potrebovať jeho pomoc? K tomu človeku už nemáš dôveru, bohužiaľ len zvyk....

lenadka
30. sep 2013

@anas123 najradšej by som ťa objala a niekde schovala ☹
nemôžeš žiť s človekom ktorého sa bojíš. Aký by to bol život pre teba, pre tvoju dcéru ☹ ukázala si jemu aj svokre svoju slabosť a oni sa nikdy nezmenia, keď zistili že môžu stúpajú po tebe a ak to dovolíš tak ťa udupú. Odpútaj sa, samej ti bude lepšie, predstav si ten kľud, vnútornú istotu a harmóniu keď budeš len ty a malá. Psychické týranie je rovnako zlé ako fyzické, to že ťa neudrel ho neospravedlňuje.

tova
1. okt 2013

@anas123 svokry vedia toho dost narobit. Najlepsim riesenim by bolo odstahovat sa uplne mimo tak, aby ste sa s nou videli 1 rocne, jeho manipuluje matka zoziera mu tiez psychiku je to vymyvanie mozgu on jej veri, on si chce nieco dokazat tak si to vybija na tebe. K psychologicke si nemala ist. Podla mna vztah sa da zachranit ved ste spolu malo len treba nejake pravidla. Prva chyba bola, ze ste neisli hned byvat do svojho podnajmu. Ked chces zistit ci to moze fungovat dalej, pusti ho k sebe byvat iba za podmienok, ze ty a svokra sa nebudete stretavat, ty k nej nebudes chodit ani ona k vam. Nech ho kontaktuje len na jeho mobil nie na domaci telefon. On vezme malu k svojej mame raz tyzdenne , ked bude starsia ti to pomoze, upraces si zatial pojdes na nakup a mala s babkou moze mat dobry vztah ved doteraz sa denne videli, ked bude starsia rozhodne sa aky bude mat s nou vztah. Ty musis dat podmienky a trvat na tom a on bud to prijme alebo nie, ziadne vyjednavanie on posr.. manzelstvo ak chce pokracovat jedine za takychto podmienok. V domacnosti na temu svokra ani nerozpravat ani ty jemu vykrikovat ani on tebe, proste akoby si ju nepoznala. Poznam viac manzelstiev co tak funguju roky. Takto je sanca ze vas vztah sa upravi kazdy bude vediet kde ma miesto, s rozvodom tiez nemusis vyhrat, bola si u psycho, ak si najde advokata, povymysla si na teba veci moze sa to tahat velmi dlho bude ju chciet zisktat do opateri (pre jeho mamu) a jedine dcera bude tripiet ona uz vnima co sa deje. Ked chce na jajkach sediet pri svojej mame cely zivot nech tam je, potom rozvod je jasny.

anas123
autor
1. okt 2013

@tova vies on ma vyhovorku,ze prerobil dom,zcasti,tam je este vela roboty,ale velakrat som mu povedala ten mu nikto nezoberie,ved moze byt pre dceru,myslim ze sa to nezmeni,ale ja myslim,ze som uz urobila co som mohla

kiki68
1. okt 2013

ja osobne by som to nezachranovala,podla mna to manzelstvo nema zmysel,hlavne ked on ma takyto postoj a zmenil sa ihned po svadbe. Cize manzelstvo bola pre neho asi len nejaka poistka,ze uz si moze robit cokolvek sa mu zapaci a ma novu hracku len a len pre seba. Tam je asi este vacsi problem,nez len svokra. Neostavala by som osobne s nikym koho sa bojim a uz mu nedoverujem. Mozno jedine odist velmi daleko,aby sa svokra nemala ako dostat az k Vam. Ale myslim,ze on si najde dovod preco sa chovat takto aj tak...

anas123
autor
1. okt 2013

@
@kiki68 snazim sa to zachranit mozno aj preto ,ze som katolicka,aj to byvanie mohla som ist byvat k nasim,ale myslela som to tak ,ze byt bude lepsi ak sa u nas citi zle,ale aj tak si myslim ,ze tam budem byvat sama,ale aspon budem mat pocit ,ze som sa snazila aj ked to tak nebude

kiki68
1. okt 2013

@anas123 no to uz je na Tebe, ale zase aj katolici sa uz dnes rozvadzaju ak je to naozaj vazne. Znamu dokonca rozvadzali cez Vatikan,nechala sa aj cirkevne rozviest. Trvalo to cirkevne 10 rokov,ale stalo jej to za to. Teraz je druhy krat vydata, adoptovala si v tom manzelstve dalsie tri deti. Jej ex-muz o jej syna nejavi zaujem od jeho 3 rokov. Niekedy je zivot velmi klukaty...

mamavera
1. okt 2013

@anas123 rútiš sa do jamy levovej, ale je to tvoje rozhodnutie a psychické týranie zmení život navždy, či je to u katolíkov alebo nie. Teraz vôbec nechápem, na čo si zakladala tému, že nedokážeš prekonať strach a chceš naďalej ostať s tým, kto ti ho spôsobuje....

palomka
1. okt 2013

@anas123 najprv by som si dala uradne zverit sudom deti do mojej opateri a neotvarala muzovi ani keby neviem co bolo...ked by sa chcel stretnut, tak vonku pred vchodom 🙂

anas123
autor
1. okt 2013

@mamavera stale dufam,ze ked budeme sami ,bez svokry,jeho spravanie to zmeni,ale to uz je moj posledny pokus,aj ked aj ja mam pocit,ze sa mylim,keby sa inak spraval tak si myslim ,ze sa ho nebudem bat a boli by sme aj ak sa vyskytne hadka jeden proti jednemu a nie dvaja na jedneho,lebo tam clovek nic nezmoze,a ked nahodou nieco povies tak ta nazvu cigankou

alples
1. okt 2013

NEZNÁŠAM SVOKRU 😀

mamavera
1. okt 2013

@anas123 je mi ľúto, ale klameš sama seba. Muž, ktorého sa bojíš ti nikdy nebude oporou a ty zabiješ najkrajšie roky svojho života s niekým, kto ťa má len na to, aby tebou mohol manipulovať. Keby mal k tebe aspoň aký taký vzťah, ak aj nie lásku, aspoň úctu ako k matke svojho dieťaťa, tak by ten byt bol dávno zohnal sám. Samozrejme, je to tvoj život, každý si je sám tvorcom svojho šťastia, niekto sa učí z chýb iných, niekto sa musí popáliť viacnásobne sám. Skús zbehnúť za nejakou psychologičkou, najlepšie za dvomi nezávisle od seba a uvidíš, čo ti poradia. Kým urobíš akýkoľvek krok, stokrát ho zváž, aby si si zbytok života netrieskala hlavu o stenu a nepísala si tu o dva tri roky do oveľa smutnejšej témy. Odišla si od neho šesť krát, zmenil sa ? Nie, bol si istý, že pokorne pricupitáš. A teraz sa bojíš nepricupitať. Nehnevaj sa, ale musím ti to napísať - len blázon očakáva iný výsledok ak viac krát zopakuje to isté....Človeka, s ktorým chceš spojiť svoj život sa predsa nemôžeš báť!!!!!! To je celé zle, choré.....