Nemôžem odpustiť neveru

jakub83
16. sep 2017

Ahojte mamičky, viem, že nie som jeden z Vás, ale hádam sa nájde niekto kto mi poradí, alebo aspoň povzbudí dvihne náladu.

Fakt už neviem ako ďalej, nechcem sa veľmi rozpisovať a zdržovať Vás dlhým čítaním, tak v skratke. S manželkou sa poznáme 11r z toho 5r manželia máme 1 krásne dievčatko (4r) . Náš problém začal 5 dní po svadbe, keď som zistil, že ma manželka cca rok pred svadbou podvádzala, prečo a koľkokrát sa už asi nikdy nedozviem. Viem že min 4 krát viac samozrejme neprizná a už nemám ako viac info o tom zistiť a dôvod samozrejme, že vo mne vraj problém nebol všetko je to jej chyba ona nevie prečo a podobne, samozrejme že vie prečo len mi to nikdy nepovie. Ale to už je jedno stalo sa to už nezmením( odpustil som jej, ale nezabudol)....nechcel som sa hneď po týždni rozvádzať dal som tomu čas skúsili to opäť spolu bohužiaľ stalo sa čo som nechcel (ona chcela), ostala tehotná. Náš vzťah odvtedy? My nemáme okrem toho žiadny problém, doma je všetko v pohode, povedal by som že je všetko takmer dokonalé nehádame sa vychádzame spolu pekne . Jedine na čom sa hádame je toto, aj to asi tak raz za pol roka snažím sa to nevyťahovať stále von, viem, že tadiaľ cesta nevedie, ale je tu vždy to ale... mne to nedá prešlo už 5 rokov a neprešiel ani jeden deň, aby som na to nepomyslel ráno je to moja prvá a večer posledná myšlienka, sú obdobia, keď je to lepšie ale stále sa to vráti stačí film o nevere pieseň a je to späť, proste už nevládzem. Neviem čo mám robiť, keby nebolo malej hneď sa rozvediem, ja ju už vlastne ani neľúbim, mam ju rád, správam sa k nej pekne, ale to je všetko ona o tom nevie. Navonok všetko zakrývam, tvárim sa ako ju hrozne stále ľúbim. Nedokážem si predstaviť byť bez malej, že prídem z práce a nebudeme sa spolu hrať, že večer nebudem doma, keď budem zaspávať, že jej nebudem čítať rozprávky na dobrú noc a všetko to krásne spojené s deťmi. V tomto máte vy ženy jednu veľkú výhodu, keď sa rozvediete prídete, len o človeka, ktorého nemáte radi, ale deti sú s vami, ale nám ostane čo?...každý druhý víkend, alebo striedava starostlivosť, to si neviem predstaviť byť bez malej....neviem ako na to zabudnúť, ale keď sa to nepodarilo za 5 rokov tak neverím, že sa to zlepší. Na druhej strane stale si kladiem otázku, čo bude keď raz malá vyastie bude mať 20r a nebude ma už potrebovať, bude mať svoj vlastný život a ja budem mať 50 a čo potom. .... AKO TO ZVLÁDATE VY TEDA TÍ KTORÍ TO ZAŽILI AKO STE DOKAZALI ZABUDNÚŤ??

Ak si nájde niekto čas na prečítanie a odpoveď budem vďačný za každú odpoveď.

mamulibabuli
16. sep 2017

Naozaj tazka situacia..vidno ze mas to co.mnohym muzom chyba a povedala by som ze aj zenam...zaujima ma ako sa mohlo stat, ze si na tento jej pocin prisiel ,,len,, 5 dni po svadbe....a preco nie skor??

nasta55
16. sep 2017

@jakub83 nikdy nezabudnes,keby tebou tak by som si zariadila vlastny zivot,kde budes stastny a nikto ti nebude ublizovat, s malou sa mozes vidat, bravat si ju,ale zit s niekym kto ti takto ublizil koli dietatu nieje dobre. Radsej teraz ako potom. To chces prezit zbytok zivota s niekym kto za to nestoji? A keby si si ziadal malu do svojej starostlivosti?

juliet86
16. sep 2017

Potrebujes spracovat traumu z nevery. Chod ku kvalitnej psychologicke. Je v tvojej moci zachranit rodinu. Ver mi

sabina_es
16. sep 2017

@mamulibabuli Mozno to vedela dobre skryvat. Ako nad touto otazko by som sa vobec nepozastavala, ved kolko ludi je podvadzanych a myslis ze to tusia?? Je to sice dost smutne ale takto to je. Vela takych pripadov poznam ze to vedelo cele okolie len akurat ta dotycna/dotycny nie.

nasta55
16. sep 2017

@juliet86 taka rodina,ked sa podvazdza,kaslat na taku zenu.

korylan
16. sep 2017

Určite porozprávať sa so psychológom. Prebrať s ním svoje pocity a poradiť sa.

jakub83
autor
16. sep 2017

popravde nikdy som nič nepostrehol, buď som bol taký slepý alebo ona taká dobrá klamárka, alebo oboje. a dozvedel som sa to anonymom dostal som email a keď som ju konfrontoval už to išlo...

jakub83
autor
16. sep 2017

@nasta55
ona nie, ale mala za to stoji. a do svojej starostlivosti? na slovensku? a zasa nemôžem na manželku povedať ani jedno krivé slovo ako matka je super

jakub83
autor
16. sep 2017

@sabina_es
ved to netušia to, keby som o tom nevedel, bol by som šťastný a nič neriešil, "zlatá nevedomosť"

eeffka
16. sep 2017

@jakub83 ja to vidim takto.ona ta podviedla pred svadbou ty si sa to dozvedel a miesto toho aby si ihned riesil ste si spravili dieta a 5rokov jej dennodenne klames ze ju milujes. Myslim ze ste si uz davno kvit. Najdi si odbornika a skus to prekonat. Alebo sa rozved a znasaj nasledky svojho rozhodnutia.

hettinka
16. sep 2017

@jakub83 ty si jej to neodpustil, napriek tomu, že si to myslíš, stále sa vrtaš v minulosti, hoci na to nemáš už dôvod. Asi treba ísť k psychologovi, toto na MK nevyriešiš.

naty081
16. sep 2017

@jakub83 my sme tiež zažili podobnú situáciu (z opačnej strany), nebolo to opakovanie, iba raz, ale aj tak...Tiež to bolo pred svadbou - štyri roky...Ale ja som, narozdiel od Teba, priateľa, teraz už manžela ľúbila aj ho stále ľúbim...To je asi základ....Ono zabudnúť sa to asi nedá, ale dá sa odpustiť....Ale trvá to dlllho...No keď ju neľúbiš, tak neviem, neviem....Musíš si sám zvážiť, čo bude najlepšie...Držím palce...

dilino
16. sep 2017

odijd načo si pri nej sám pišeš že čo ked dcéra vyrastie nebude ťa potrebovať presne tak zariad si život po svojom odijd začni od znova to že dieťa nebudeš vydať je hlúposť a ostanem v manželstve len kôli malej čosi a budeš sa trápiť v sebe dusiť oslobod sa zariad sa po svojom stretavaj sa s malou ked ti to čas dovoli a na ňu sa vykašli dalej pamätaj ked bola neverna raz bude X krát len niektore ženy to tak dokažu dobré schovavať ako si pisal kedy si prišiel na to ty už bolo neskoro takže ked trpiš odijd netráp sa nezožieraj sa to že je dobra mama pre dieťa neznámena že je dobra aj pre teba ako muža no a argument že som s ňou kôli malej je hlúposť ty predsa malu dcérku môžeš vydieť kedy chceš tak nevydim dôvod ostavať s človekom ked ju nemáš rád kôli tomu čo ti urobila si mladý ešte si niekoho najdeš roky idú a po čase si povieš mohol som odijsť zabil som si iba roky a žiť nasilu s niekym v manželstve nemá vyznám ked citiš tak tak odijd zariad si život po svojom nie si prvý ani posledný a pamätaj raz bola neverna urobi to viac krát otázka času vydiš keby že nedostaneš anonym ani nevieš že ti bola neverna sama to nepriznala až ked si ju konfrontoval musela s farbou von ak by si anonym nedostal ani sa to nedozvieš a žiješ roky tak takže stálo sa to tak dobre.

radacak
16. sep 2017

@eeffka
@hettinka suhlasim 🖒

pininka
16. sep 2017

Tazko je ti radit,ked ty si sa uz dopredu rozhodol,ze to zabalis a ostavas s nou len kvoli malej. Ja som vyrastala v takej rodine,myslis si,ze to dieta to nevyciti, ako dlho este asi budes hrat pretvarku na milovaneho manzela? Neverim,ze ked to bol viacnasobny podvod a dokonca si sa to takto dozvedel ,ze nebol vo vasom vztahu problem. Mozno by si mal zapracovat aj na sebe a pozriet sa pravde do oci. Nic nieje ciernobiele, ani zivot. Zamysli sa,ci pre svoju dcerku chces vypestovat takyto model rodiny. Myslim ze sa radsej s tebou bude v klude stretavat menej casto,ako zit v dusne a hadkach,lebo tie za chvilu pridu,najma ak svoju zenu uz nemilujes,pretoze ked niekoho nemilujes prestava ti na nom tak zalezat a zacinas zranovat, najprv trocha, potom viac a mala to bude mat vsetko pred ocami.

janinah
16. sep 2017

Nechcela by som manžela,ktorý sa nasilu tvári ako hrozne ma ľúbi a pritom ma nenávidí a nevie oodpustiť,a myslím,že by som to z neho cítila minimálne pri sexe....máš ju rád,aj ja mám rada svojho psa....asi si neuvedomuješ,že trápiš a klameš celú svoju rodinu.Čo najrýchlejšie chod za psychologom,ak to nedokážeš v sebe spracovať,tak odíď,to bude najlepšie,čo budeš môcť urobiť pre svoje dieťa.

juliciz
16. sep 2017

@jakub83 Myslím si, že si oveľa horší ako ona, spravila chybu, uletela, kto vie prečo, ale ty ju klameš už roky, podvádzaš ju, predstieraš lásku, ktorú necítiš, vraj kvôli dcére, skôr za tým cítim tvoju vypočítavosť, možno ti vyhovuje byť v koži ukrivdeného, keby si sa o jej nevere nedozvedel, myslím, že by si si našiel niečo iné, čo by ti vadilo.

madeline1
16. sep 2017

Mas viacero moznosti.
Bud si najdi jednorazovku, pre svoj vnutorny pocit, ze si to manzelke vratil...
Alebo si najdi stalu milenku a uzivaj si svoje male tajomstvo.
Alebo sa rozved...

Ja sa ti uprimne cudujem. 5 rokov nevediet cez toto prejst. Si dospely clovek. A taketo veci sa deju. Tebe chyba nadhlad. A lutovat ta nebudem. A nebudem pisat ani ze mas zlu manzelku. Nie nemas. Ty mas problem sam so sebou a asi preto hladala ona unik z reality.Prisiel si na to, lebo sa jej milenec do nej zamiloval.

Ries to ako chces, ale ja by som na teba nemala nervy. Uz len preto, ze TOTO riesis 5 rokov. Ved sa clovece rozhodni. Bud jej daj pokoj a zite normalne,a lebo sa rozved. Nie je nic horsie ako chlap, ktory sa vracia k starym veciam a nevie prestat .

juliciz
16. sep 2017

@madeline1 Svelá odpoveď, absolútne s tebou súhlasím.

magda19_82
16. sep 2017

@juliciz
@madeline1
ake ste obe mudre, asi ste nezažili nikdy neveru co to znamena ked vas zradí človek ktoremu najvac verite. mne to trva uz 7 rokov a stale som sa s tym nevyrovnala.
Jakub bud silny taky ako doteraz. lebo nechat vsetko tak a odisť je jednoduche. ale ostat a bojovať dokazu len silny ludia

mondolina
16. sep 2017

@magda19_82
Ak sa 7 rokov nevieš vyrovnať s neverou tak nie si psychicky zrela.
A on nebojuje, on sa ľutuje.

madeline1
16. sep 2017

@magda19_82 silny clovek sa nad to povznesie a netrapi seba ani ostatnych na okoly.
O co bojujes? a naco?
Bud si sa s tym uz mala vyrovnat alebo si sa mala rozviest a najst si lepsieho.
Toto su melancholicke keci a to co robite je sebecke.
P.s. Ludom never. Nebud az tak najivna a netrap sa koly malickostiam.

A co by som urobila ja?
To co som poradila Jakubovi, urcite by som sa netrapila...ale ani ostatnych.

P.s.2 V partnerskom vztahu existuju daleko horsie problemy. Fyzicke a aj psychické tyranie. Toto, co robia niektori ublizeny partnery...to neustale vracanie sa k starym veciam, nenavist, osocovanie a hladanie chyb na partnerovi s ktorym zijem uz hranici so psychickym tyranim a niekedy to uz tyranie aj je.

Ty silna nie si. Lebo 7 rokov si sa s tym nevyrovnala. A veru jednoduchsie je ostat, nez odist. Vacsinou ti nespokojni, ktori sa rozhodli ostat sa citia v nefungujucom vztahu aspon pohodlne.

marina24
16. sep 2017

ja tomuto pribehu neverim, muzi nedokazu takto rozpisovat svoje pocity...a byt takyto..a ten ze anonym si dostal mailom:D:D no to istotne:D:D nie sme v americkej detektivke :D
nikdy sa neda zabudnut na taketo nieco...co je to za nezmysel, ze chces zabudnut.to sa neda,to nejde. mal si sa davno rozviest a nie si spravit dieta s nou. a btw to tiez nieco aj o tebe vypoveda, ze ju mas iba rad a hras to na zamilovaneho chlapa..a nechapem,co si si narazil za nevdacnu zensku, ked uz si ty taky uzasny dobracisko..to tiez nieco o tebe vypoveda :Daky isiel,taku nasiel..
naco hras hru s nou? a ako je mozne, ze ta rok podvadzala vkuse a ty si bol slepy, to sa ako da rok to skryvat ???!! boze,taketo nezmysly ,asi preto ze je skarede pocasie..ludia, prestante si tu uz vymyslat stale dokola to iste, uz je to faux pas

ivka185
16. sep 2017

Zit normalne , stalo sa to pred svadbou naco to riesit, ked to nerobi po svadbe a je dobra matka, zena jednoducho sa nevrtat v minulosti riesit pritomnost tesit sa z malickej, a mysliet na to aby vyrastala v kompletnej rodine, snazit sa aby mala pekne detstvo a milujucich rodicov a nie riesit nieco co sa stalo v minulosti a to este pred svadbou. Ked to nezvladas sam tak smer psycholog lebo je to v tvojej hlave problem.

nightrover
16. sep 2017

Myslim, ze s odbornou pomocou to das. Naozaj skus terapeutku a ak to bude potrebne aj parovu terapiu, ale asi zacni najskor sam. Mne to pomohlo vo vztahu neskutocne. A ci uz spolu ostanete alebo nie, minimalne tebe to pomoze spracovat v sebe to, co sa stalo a prestat to riesit. Lebo vies, mozes si to odniest aj do pripadneho dalsieho vztahu. Nedoveru atd a to nie je dobre.

derdia
16. sep 2017

....vies, ked chces dat tomu sancu, moz o ti to bude smiesne, neviem ci si veriaci,alebo nie si...ale znies velmi mudro a milo...a rozumne...skus si povedat,ze uz sa nad tym nechce trapit...ze to odovzdavas do ruk Boha a nech on spravi s tymto tvojim najvacsim bôlom nieco...ked mu to poveis uprimne,ver,ze sa veci zlepsia...on to v tebe uzdravi a ty nadobudnes obet stasny pokoj na dusi...ty si musis premysliet a skus mu to odovzdat...nic tym nestratis...ale je to posledna sanca...aby ste mohli byt stastni...preto jej to vyhadzujes na oci,lebo to v tebe nie je uzdravene...a uzdravit to dokaze len Boh...nechcem zniet ako nejaka fanaticka...ale viem o com hovorim.A naozaj to skus...zavolat ho do Vas ho vztahu,aby ho uzdravil...a mozno budes prekvapeny...ze pre neho to bude malina a ty sa budes moct opat tesit zo zivota...sprav to sam pre seba😊Drzim palce😊

derdia
16. sep 2017

...napisala som uprimne co som si myslela...snad to nie je len nejaka sranda...ak hej tak svoj koment beriem spat...ale neda sa zmazat😏

adamhana
16. sep 2017

Myslim, ze v tejto situacii je viac faktorov.

ad nevera: je to urcite situacia, ktora vztah preveri a nie je lahka, je velmi bolestiva. Keby si sem pisal vtedy, urcite by si dostal ine rady ako dnes,lebo ten casovy faktor a faza v akom je vase manzelstvo hra vyznamnu ulohu (dcera). Ty si aj vtedy s manzelkou ostal preto, ako pises, ze sis a nechcel hned rozvadzat. Nie preto, lebo si jej chcel verit, vas vztah obnovit a hlavne preto, ze ju milujes. Cize uz vtedy si svojim sposobom kalkuloval. Rozhodol sis a vtedy a teraz po rokoch plakat nad tym, naozaj nikomu neomoze. Nielen, ze ublizujes sebe,ale aj svojej mazelke, ktoru roky klames. Nie si vyrovany. nedokazes prijat svoje vlastne rozhodnutia. S tymto ti ale moze pomoct psycholog,lebo ked si to sam nedokazal za tak dlhy cas, asi sa to len tak nezmeni a dnes navsteva psychologa nie je hanba......Nevera sa prezit da, mnohe pary to prkeonali a naozaj sa uprime miluju a dou zivotom dalej. Nieze by som chcela situaciu zlahcovat,ale naozaj to nie je to najhorsie, comu clovek pocas zivota musi celit. A signal, ze na to myslis kazdy den a hned rano a pod. to naozaj nie je v poriadku.lebo aj clovek ihned po nevere, zroneny a zraneny, sa takto netryzni. Toto je naozaj o tvojeje povahe a prezivani problemov a myslim si, ze aj ine veci beries takto tazko..........

ad dcerka: myslim, ze aj toto dramatizujes,ale hlavne aj v tejto situacii myslis iba na seba. ake to bude pre teba tazke nebyt s nou. ale na to, ako na nu vplyva tato fraska (to predstieranie, ze milujes jej mamu) alebo na to, ako nan u samotnu zaposobi ten rozvo nemyslis, alebo si tot eda nespomenul co tiez o vela vypoveda....Deti dokazu rozvod zvladnut a i ked situacia moze byt hocijaka, tak netreba hned myslietn anajhorsie a skor k tomu pristupovat s rozumom. Mozno budes s dcerkou este viac a intenzivnejsie ako takto, ked zijete pod jednou strechou. Si jej otec a to sa nezmeni, ale myslim, ze by si mal chapt, preco deti vacsinou ostavaju u mamy a pokial teda tvoja manzelka je dobra matka ako tvrdis, nechapem tu vycitku, ze v SR je tot ak...nuz ano a vdaka bohu za to, lebo matka je pre dieta nenahraditelna, hoc aj otec je pre dieta neodlucitelnou sucastou.

ad manzelstvo: jednavec je, zit nejak tak, aby nebolo dusno. ale presviedcat manzelku, ze ju strasne miluje spricom roky vies, ze to nie je rpavda, nie je v poriadku. myslim, ze si narobil viac zleho ako tvoja zena neverou. a hoc ako partnerka v istom case zlyhala, je tiez clovek a matka tvojeje dcery a nezasluzi si nieco taketo. aj jej uteka cas, zivot mame kazdy len jeden a keby vedela, ze ju nemilujes mozno by s tebou tiez nechcela byt. manzelstvo nie je tvoje pravo. nie je to len o tebe. aj ona by mala vediet na com je. a hlavne. ty neries, ze vase manzelstvo je v troskach kvoli nevere z pred x rokov a co s tym. ty ries to, ze svoju zenu nemilujes ako tvrdis. lebo to je zakladom kazdeho vztahu detto manzelstva.......
Suma sumarum, ty popracuj hlavne na sebe, aby si si vedel stat za tym, co vlastne chces a aj na svojom charaktere,lebo ako chlap sa teda nechovas......

tatalin
16. sep 2017

Povedz pravdu manzelke. Ze sa trapis. Je to hra ega... "podvjedla ma " klamem ju"... ak mate spolocny ciel a tym by mala byt laskyplna vychova malej, tak preco neostat ? Mas nikoho ineho? Ak nie tak preco by si rusil rodinu co funguje.. len prestan klamat. Povedz ako ta to ranilo a nakoniec prides na to ze ak by si ich OBE nelubil, davno tam nie si... len ti to dviha vlastnu hodnotu v tvojich ociach (ego) ked si pripominas ze si sa nad nou zlutoval aj ked sa zachovala nefer... mlzno sa mylim a mozno nie.. skus psyvhologa ktory ti pomoze pozerat na vec z roznych uhlov ;) drzim prsty.

maminuska
16. sep 2017

@jakub83 možno keby sa tvoja manželka dozvedela to čo si tu napísal , že by sa jednoducho zbalila a odišla . Odľahlo by ti ? Dokedy ju ešte chceš trestať týmto pretvarovaním . Tak buď chlap a postav sa tomu čelom , buď sa rozveď teraz a hneď alebo to uzavri .
Ja byť tvojou ženou a toto sa dozviem , tak sa jednoducho zbalím a odídem a nájdem si niekoho iného.