Ahojte baby...Nevedela som do akej to mám dať skupiny....nemáte nejaké domáce typy co na hrdzu....v kupelke mám antikorove policky...a chytajú mi hrdzu...skúšala som kadejaké pripravky z obchodov ale nič nepomohlo.... 🙂 ďakujem za pomoc 🙂
@aalzbetkaa no tak asi tie poličky nebudú antikorové keď chytajú hrdzu (antikor= antikorózna oceľ, teda nehrdzavejúca).
Ale inak pulirapid je dosť dobrý na toto, neviem či si skúšala. A možno by stálo za to vymeniť poličky za naozaj nehrdzavejúce, pretože v kúpeľni, kde je stále vlhko, sa toho ťažko zbavíš.
@aalzbetkaa antikor nehrdzavie, takze ta asi osuskali, no kazdopadne da sa to aj zasprejovat striebornym sprejom alebo to co pisala sissy pulirapid je skvely..
Z Eurony gél na hrdzu a vodný kameň je TOP
Vyčistíš ju ľahko, ale zas len dočasne. Ako baby vyššie písali, nie je to antikorová oceľ. Je to pravdepodobne len kov s antikorovou povrchovou úpravou, ktorá keď sa raz naruší, neplní ďalej svoj účel. Čiže jediná možnosť je nová povrchová úprava - nafarbiť/nastriekať sprejom/farbou s antikoróznymi vlastnosťami, prípadne najskôr streknúť primerom alebo základnou farbou na kovy a potom farbou s farebným odtieňom podľa vlastného výberu. Ak by si volila dekoračné farby v prevedení "chróm", je potrebné naviac ošetriť striekaný/natieraný povrch finálnym transparentným lesklým lakom, min. o tvrdosti autolaku - ideálne dvojzložkový - K2 akryl, alebo polyuretán - závisí od toho, akú máš podkladovú farbu. Polyuretán nemôže ísť na akryl, pretože ho rozpúšťa. Akryl na PU áno, ale až keď je PU dobre vytvrdnutý.
Ja som na to kúpila v drogérii také niečo ako penu ale bolo to treba tam nechať asi hodinu ale aj tak to úplne nezišlo :/