Nemáte nejaké domáce tipy čo na hrdzu ?

aalzbetkaa
29. nov 2019

Ahojte baby...Nevedela som do akej to mám dať skupiny....nemáte nejaké domáce typy co na hrdzu....v kupelke mám antikorove policky...a chytajú mi hrdzu...skúšala som kadejaké pripravky z obchodov ale nič nepomohlo.... 🙂 ďakujem za pomoc 🙂

tanalyn
29. nov 2019

Ja som na to kúpila v drogérii také niečo ako penu ale bolo to treba tam nechať asi hodinu ale aj tak to úplne nezišlo :/

sissy27
29. nov 2019

@aalzbetkaa no tak asi tie poličky nebudú antikorové keď chytajú hrdzu (antikor= antikorózna oceľ, teda nehrdzavejúca).
Ale inak pulirapid je dosť dobrý na toto, neviem či si skúšala. A možno by stálo za to vymeniť poličky za naozaj nehrdzavejúce, pretože v kúpeľni, kde je stále vlhko, sa toho ťažko zbavíš.

kellypiu
29. nov 2019

@aalzbetkaa antikor nehrdzavie, takze ta asi osuskali, no kazdopadne da sa to aj zasprejovat striebornym sprejom alebo to co pisala sissy pulirapid je skvely..

korculka
29. nov 2019

Z Eurony gél na hrdzu a vodný kameň je TOP

janne318
29. nov 2019

Vyčistíš ju ľahko, ale zas len dočasne. Ako baby vyššie písali, nie je to antikorová oceľ. Je to pravdepodobne len kov s antikorovou povrchovou úpravou, ktorá keď sa raz naruší, neplní ďalej svoj účel. Čiže jediná možnosť je nová povrchová úprava - nafarbiť/nastriekať sprejom/farbou s antikoróznymi vlastnosťami, prípadne najskôr streknúť primerom alebo základnou farbou na kovy a potom farbou s farebným odtieňom podľa vlastného výberu. Ak by si volila dekoračné farby v prevedení "chróm", je potrebné naviac ošetriť striekaný/natieraný povrch finálnym transparentným lesklým lakom, min. o tvrdosti autolaku - ideálne dvojzložkový - K2 akryl, alebo polyuretán - závisí od toho, akú máš podkladovú farbu. Polyuretán nemôže ísť na akryl, pretože ho rozpúšťa. Akryl na PU áno, ale až keď je PU dobre vytvrdnutý.