Nemáme s mužom nič spoločné

domibed
24. júl 2022

Ahojte. Neviem úplne čo ďalej. Predstavovala som si šťastné manželstvo inak. Brali sme sa boli sme šťastní. Snažili sme sa obaja robiť ústupky, aj keď už vtedy sme vedeli, že sme rozdielni. On je viac domased ja som dosť akčná. Fungovalo to. Narodila sa dcéra. Muž zmenil prácu, veľa pracuje a fyzicky, ale vyhovuje mu to viac ako keď robím menej ale na zmeny, vraj kvôli zdraviu. A nie je ochotný robiť už nič. V domácnosti predtým aspoň varil a nakupoval, vynasal kôš. Upratovanie pranie zehlenie a všetko ostatné som robievala ja. Lenže teraz nemá kedy robiť ani to. Na komplet cely domácnosť som sama. Navarí (sebe lebo malej to čo si robí nechutí) Max raz za týždeň. Aj to mi akurát urobí bordel v kuchyni. Keby aspoň prišiel a mala som pocit že sa venuje malej... Ale nejako extrémne sa ne.. príde o pol šiestej oddychuje si na gauči potom sa dvihne ide do obchodu. Večer sa najeme a idem malú kúpať atď.. keď príde víkend . On ho chce mať kľudný.. ak niekam chcem ísť musím ísť s kamsokou alebo sama s malou..vôbec sa necitimze medzi nami niečo je. Rodinný čas nula bodov . Jemu stačí ležať na tom gauči doma . A párkrát so dňa sa na pár minút zahrať s dietatom.. pre mna toto vonkoncom nie je spoločný rodinné strávený cas. A každým dňom si začínam uvedomovať že sme úplne odlišný a naozaj neorizniem prečo sme sa brali. Zrejme sme boli iba zaslepení láskou. Myslíte že sme si len zovwedneli alebo vzťahy kde sú dvaja uplnie odlisni a neochotni hladat riesenia ani zmysel nemajú?

mandzula
24. júl 2022

Tu si položila otazku a zaroven si si na ňu aj odpovedala - "vzťahy kde sú dvaja uplnie odlisni a neochotni hladat riesenia ani zmysel nemajú?"

tenerifka
24. júl 2022

liecba sokom...
kolko rokov ma dcera?
Si este na RD?
Rob si program bez neho, najprv mu navrhni, ze niekam spolu cez vikend pojdete, ak sa mu nechce, nechaj mu dieta a chod sama, bud sa po case prida, alebo sa pohadate a vtedy si ujasnis priority, ako chces zit v buducnosti.
Nerob si s nim teraz dalsie dieta.
Ked zacnes pracovat, domace prace pojdu 50/50, rovnako aj varenie a upratanie bordelu v kuchyni po vareni. Ak nebude ochotny spolupracovat, bude treba platit upratovanie. A dalej sa zariadis podla postoja, aky pan velkomozny zaujme

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domibed
autor
24. júl 2022

@tenerifka dcéra má 21 mesiacov takE áno som na RD.

pribinak
24. júl 2022

Máte spoločne. DCÉRKU

Kvôli nej by ste mali obaja hľadať riešenie

domibed
autor
24. júl 2022

@elizabet173 ja ale nepočúvam nič len jeho únavu 🤷 tam nie je priestor na kompromis. On chce stráviť nedeľu u nich na záhrade a robiť si domáci knedľu.. mne je ukradnutá celá domáca knedľa a radšej by som šla k vode len my traja a nie ďalší členovia rodiny . Úplne úplne odlišné priority nastavenie.. všetko 🤷

mandzula
24. júl 2022

@domibed ked nie je priestor na kompromis, nie je priestor na spolocnu buducnost. Ako pises, uz na zaciatku ste vedeli, ze nie ste kompatibilni, no napriek tomu ste zariskovali. A risk nie je vzdy zisk.
Ono je asi fakt, ze protiklady sa pritahuju, no je to dobre asi len na "premiesanie" genov, pre zivot je skor dobre "vrana k vrane...".

terezka1947
24. júl 2022

@domibed ste rozdielni...čo chces zmeniť?vedela si,do čoho ideš. Max to možno nejako uhrajete na jemný kompromis.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
millky
24. júl 2022

@domibed koľko má rokov manžel? Ja som žila takto donedávna. Môj muž pracoval 11-12h denne 6dni v týždni. Raz za mesiac a pol cca mu vyšiel aj voľný vikend. Síce sme bez detí, ale prečo sme bez detí, je práve tento dôvod. Mala som pocit, že sa len vyhovára na únavu, aby som mu dala pokoj. Cítila som sa ako úplný odpad. Ani spávať so mnou nechcel, tak raz za 2-3 mesiace jeden sex a aj to sa mi chcelo plakať po ňom, lebo som videla na ňom, z akej povinnosti to robí - len aby som držala hubu s prepáčením. Ja som dosť silná a odolná, kamošky mi už vraveli, že načo strácam svoje zlaté mladé roky s mužom, ktorí je horší ako chlap po 60tke. Nikdy by som si však neodpustila, že som odišla a neprečkala. Môj muž nie je veľmi zhovorčivý, má rád kľud, driemanie, poriadok a ticho. Bolo ťažké vydržať to.... Našťastie však bol akčný čo sa vyletov týkalo. Mali sme doslova najhorší vzťah, ale chodiť sme chodili kade tade ak mal voľno alebo dovolenku. Každopádne raz som už aj ja rezignovala, po 3 rokoch som mu povedala, nech sa láskavo spamätá, lebo je horší ako dôchodca, nech porozmýšľa nad tým, čo vlastne chce od života a ODO MŇA, pretože tá jeho nonstop únava je neznesiteľná, že iní muži makajú rovnako dlho ale o dosť ťažšiu robotu a zvládajú sa venovať ešte aj deťom nie to len žene. Počúvala som dookola "bolia ma nôžky, bolia ma rúčky, bolí ma chrbát.... Ja som strašne unavený, ja nevládzem, nechce sa mi...." nagrcanie mi bolo z toho. A ja som tiež chodila do roboty a ešte som sa o všetko doma starala.... A zažila som si aj ja makať 12ky denne.... A nesťažovala som si... Jednoducho.... Potrebovala som vybuchnúť pred ním a nakričať naňho s tým, ako ho vidím ja. Odporučil mi môj gyndoš, že dnešní muži vo 25-35 trpia nedostatkom testosteronu, kvôli hektickému životu. Tak som mu nakúpila vitamínov milion tristo, komplexné s inositolom, extra Bvitamin, Kotvičník a ideš.... Zrazu po 2-3 mesiacoch prestal cítiť takú únavu a frustráciu a rozhodol sa, že takto žiť nemôže, že nechce o mňa prísť a dal dokonca výpoveď. Či už pomohli vitamíny, ktoré ho nakopli, alebo moje nahučanie naňho.... Neviem. Vždy som bola plačlivá keď ma niečo mrzelo... A keď som naňho nahučala, ani slza zo mňa nevyšla, videl, že to myslím smrteľne vážne, že ak sa nespamätá, tam sú dvere ale že mám toho plné zuby... A ver mi, že posledné čo som chcela, bolo opustiť ho.... Asi by som to ani nevedela, ale postrašiť som ho musela. V tvojom prípade, postraš ho tiež...má prečo bojovať, ak mu záleží na svojej novej rodine, tak nech sa spamätá, ak máš takto žiť, môžeš žiť aj bez neho. To že ho postrašíš, neznamená že ho opustíš, ale aspoň zistíš, či je ten lemravec lemravý schopný bojovať o vás. Ak nie, tak vieš aspoň s čím žiješ. Bolí to, pravda bolí každého, ale....ak to má pomôcť, tak budiš!

tomas115
24. júl 2022

No divny postoj, akoze ist sa s tebou a malou okupat na 2 hodky snad nie je prekazka v kludnych vikendoch ake chce. Alebo teda venovat obcas 2-3 hodky spolocnym aktivitam. Ak je rad na zahrade to je podla mna tiez OK, zahrada je komfort, kde sa da pracovat, odreagovat, uzit si slnko atd. To mozes na oplatku robit ty s nim. A na dalsie a dlhsie aktivity si najdi kamosku, zas ak nema rad bicyklovanie nemozes od neho chciet aby s tebou chodil na pol dnove bicyklotury. Chce to kompromis z jednej aj z druhej strany. Ty tiez nemozes cakat ze vsetok volny cas bude venovat len tebe. Ak chce byt v zahrade normalne mu nechaj dieta na starosti a zakyvaj lebo maminka sa ide odreagovat na pol dna. Normalny chlap s tym problem nema. Mate obaja divny pohlad na travenie casu vo dvojici. Aj to co chces Ty a aj to co robi on. A terapie sokom su az uplne posledna moznost, uvedom si ze sa bavis s otcom tvojho dietata a na nejake terapie sokom ala 16rocna slobodna zatial zabudni a skus to riesit diplomaticky.

lenkakravcova
24. júl 2022

@domibed Ako ti aj žena vyššie radi - vitamíny.
Ak je skutočne unavený, možno nemá dobrý krvný obraz. A to proste nezmeníš ničím iným, než jeho obohatením. 🙂
Ja som tiež strašne unavená, a mam anemiu (nedostatok železa). Keď som mala veľmi nízku hladinu železa, ani chodiť sa mi nechcelo, takže kľudne tam môže byť pes zakopaný.

mishkamishka
26. júl 2022

@domibed jojo, železo a jeho nedostatok, ja ked som ho mala málo, nevládala som kočík s malým tlačiť. alebo zásť po staršiu do školy. plus nízky tlak, z toho by človek len spal a spal, ráno vstaneš unavená a chceš spať až do večera. takže zvýšiť tlak, to som robievala pár kvapkami tinktúry z kajenského korenia do pohára vody. takže určite mu kúp železo na začiatok. a ak tam je problém, po týždni užívania uvidíte zmenu.