Nemám zmysel života

alofinka
16. aug 2022

Už dlhšiu dobu ma nič nebaví, nemám žiadny zmysel života, len prežívam, každý stále čo sa neusmejem, ja nemám chuť sa usmievať, mam 5 ročnú dcéru to je moje šťastie, žijeme s partnerom, ráno idem do roboty tam to nejak prežijem, ale robotu mam super, prídem domov ľahnem si a spim do večera,ľutujem sa ze som tučná, stále to riešim, cvičiť sa nedokopem, neexistuje nevládzem ani porobiť domáce práce, nechce sa mi nič, mam 36 rokov liečim sa u psychiatra na depresie, beriem lieky, neviem ci ich treba upraviť asi zájdem za ním ďakujem za vypočutie

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
16. aug 2022

Záleží aj ako dlho berieš lieky - niekedy treba čas na to, aby sa prejavil ich účinok. V každom prípade to všetko ale treba konzultovať s psychiatrom, príp.psychoterapeutom. Teda.. ak nechodíš aj na psychoterapiu, tak odporúčam k liekom ešte aj to.

zmrzlinka2021
16. aug 2022

@alofinka
@janka73215 dievčatá, nikdy nie je neskoro riešiť tieto stavy, základ je mať svoju identitu, svoju hodnotu, vedieť kto ste. Obe ste vzácne, jedinečné stvorenia, stvorené pre lásku. Neverte akýmkoľvek klamstvám, ktoré vás znevažujú, dehonestujú.

beata_k
16. aug 2022

@alofinka Takto sa bezne clovek nesprava. Takze bud lieky beries kratko alebo ti nesadli.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
16. aug 2022

@janka73215 prečo si zavretá celý deň doma?

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
refly
16. aug 2022

@janka73215 jooj, takych je nas viac... Neboj, niesi sama.
Vies ze psychiatrovy mozes ist aj cez zdravotku a nepotrebujes anu vymenny listok? Ja sa na to uz dlho odhodlavam. Staci si najst zoznam zmluvnych psychiatrov v okoli a zavolat. Ak bude stat za trt, tak tam chodit nemusis.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
16. aug 2022

@janka73215 veď vyhľadaj psychológa, ten lieky nedáva, len tá vypočuje

0silvia0
16. aug 2022

@janka73215 ak by ti pomohlo vyrozpravat sa, preco to nenapises sem? Mozno tu dostanes iny pohlad na tvoju situaciu. Aj keby si sa niekomu vyrozpravala, ten svoj chodnicek si aj tak musis vyslapat sama. Svoje veci si musis odzit sama.

refly
16. aug 2022

@janka73215 psychiater rozprava a dava lieky, psycholog iba rozprava. Pre teba by bol teda lepsi psycholog. Vazne nechces skusit? Je to profesionalny pocuvac, pripadne radic. Alebo sa ti tu aj nejake baby ponukali ze ta vypocuju. Konika mozes priviest k vode, ale nakoniec sa musi napit sam.
Inac som taky podobny typ ako ty. Vsetko sama, sama si aj prepichnem usi, lebo je mi to jednoduchsie, ako to riesit s niekym. Raz som sa snazila vytrhnut si zub. Totalne fiasko... Mno a tiez si hovorim ze sa z tohto musim dostat sama. Nebolo to dobre nikdy, ale posledne asi 4 roky je to pruser, ako fakt seriozny pruser. Prisla som o ludi okolo seba aj o pracu. Je mozne sa dostat tak hlboko, ze sa z toho uz nevyhrabes. Ze to budes odkladat a roky prechadzaju medzi prstami. Som si povedala ze do 30-tky sa dam dokopy. Nedala som sa nikam. Taketo odkladanie a "keby bolo keby" je len ta hlupa strana mozgu, ktora nechce vyliezt z komfortnej zony. Prokrastinacia, ale taka extra zakerna. Ja cakam na nejaky den, kedy sa budem citit trosku lepsie, budem mat trocha motivacie aby som urobila co treba. Ale to sa nikdy nestane, musim si vyriesit bordel tak, ako som a potom uvidime.
Necakaj prosim na zazrak, lebo budes asi cakat do smrti.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
refly
17. aug 2022

@janka73215 Och, tak inac teda... Ako by si chcela pokracovat? A nemyslim "keby, keby",
myslim realisticke riesenia, co mozes urobit aj dnes. Potrebujes pomoc, ale vsetky dostupne formy odmietas. Jasne, nejaka uprimna kamatarka by bola super, ale moznost to nieje, predpokladam.
Alebo by ti nebolo lepsie takto, pod ruskom anonymity? Ja by som tiez neriesila taketo osobne veci z oci do oci, ale online? Som clovek bez tvare, ak to bude trapne, divne alebo neprijemne, tak sa vyparim jak smrad a dovidenia.
Mozes ludi aj takto "zneuzit". Vypluj to na prveho ochotneho, podakuj sa a chod dalej. Nepozname sa v skutocnosti, ale take doverne, skvele vztahy, ake by sme chceli vacsinou niesu realne. Iba nejaka nasa zromantizovana predstava. Moja matka stale hivori ze by chcela mat sestru. Co tym ale skutocne mysli je mat dokonalu kamaratku, vzdy ochotnu pomoct, ktora by ju poznala od A po Z a pre ktoru by bola vzdy na prvom mieste a nikdy by sa im cesty nerozisli, lebo su sputane ako najblizsia rodina. Je to mile prianie, ale tak trocha absurdne, nie? Kto je tak perfektny, na mieru vyrobeny? Len dobre vlastnosti, ani jedna zla. Ked nieco potrebuje poziciat, pomoct, alebo s niekym niekam ist, tak rozprava o neexistujucej vysnivanej osobe. Ma skutocnych ludi, ktori by boli ochotny pomoct, och, ale to jej hrdost nedovoli sa spytat. To by im potom bola dlzna. Tak sa upina na fiktivneho cloveka.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galioska
17. aug 2022

ach tie lieky to su oblbovaky jak svina a nepomozu, skor zhorsia..z coho pramenia tie debky a koho si sklamala, seba, rodicov? ake si detstvo, ked teraz tie pocity...?

0silvia0
17. aug 2022

@janka73215 kazdy ma starosti, aj ty mas narok na starosti. Skus byt sama sebe najlepsou kamoskou ked to nevies pustit dalej. Rozpravaj sa sama so sebou, pochval sa, posranduj, fiktivne sa objim sa, pohlad sa, odpusti si. Si dolezita tak isto ako ostatni. A hlavne maj sa rada, to je zaklad.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
17. aug 2022

@janka73215 ale asi to u teba nefunguje, ked mas stale pocity tazoby zo zivota. Co sa da vyriesit, treba riesit prakticky a nezaoberat sa tym v hlave. Niekedy treba ist na autopilota a ono sa to casom utrasie. Len tym treba prejst bez odporu. Ten odpor je najvacsi problem.

janka73215
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
refly
17. aug 2022

@0silvia0 oh moj boze, je fakt ze ten odpor a blok je milion krat horsi ako problem samotny x_x
No nic, mozno dnes je ten den, kedy sa odhodlam urobit nejaky krok, heh.

0silvia0
17. aug 2022

@refly to je velka pravda, treba prekazku prijat a suhlasit s nou. Deje sa pre nieco. Tak do toho, das to👍

isis234
26. aug 2022

@alofinka máš zmysel život,,, žiť pre dcéru, partnera... Ke´d prídeš domov z práce unavená, nadstav si budík,zdriemni si najviac na hodinu, a cho´d potom s dcérou von, na ihrisko, do prírody,, pozorujte vtáky, chrobáky..behajte, naháňajte sa, skáč s ňou, (švihadlo), loptové hry - budeš mať i pohyb a načerpáš energiu. Lieky by osm nebrala, možno od nich vela spíš. Ako radia vyššie kočenky, lepšie psychologovi ísť. Nie psychiater. Máš prácu, ktorá ťa baví. Potrebuješ len dobiť baterky. V prírode.