Dnes rano som sa chcela osprchovat, tak som mu dala deti. Po chvili pocujem plac, doniesol mi ich do kupelne a odisiel... (1 a 3 roky), tak mi tam revali kym som sa neosprchovala. Nie je schopny sa zahrat na otca ani na 10 min. nevie to s nimi. Ze sa mam sprchovat vecer a naco sa sprchujem kazdy den. Neovladla som sa a strelila mu facku.... Samozrejme ostala som ta najhorsia, blazniva, chora na hlavu.... Nemozem nic bez deti, som matka tak sa mam starat. To ked pracuje tak je pan boh a ja nemozem nic?! Ja uz som z neho zufala. Ja nespim, lebo maly zle spi, ale pravo spat do 11 cez vikend ma on.... (vstava o pol osmej, kebyze vstava o 6, tak mu doprajem) atd atd
Dakujem za precitanie
moja no mrzi ma ze mas doma takehoto chlapa, ale neviem co chces tu od nas pocut ... ano je to magor ktory si mysli ze je pan sveta .... mal by ti viac pomahat s detmi
@lucenka911 jedine co ma napada je najst si byt a odist...
Zápis sa na kruzok, začni chodit na nejaky kurz a jednoducho ho donut s deťmi tráviť viac času.
A to je teraz tažké ho učiť tráviť cas s deťmi, to sa mal učiť za pochodu od malička toho prvého dietsta, proste tu su hračky, knižky, haraburdy na piesok, prídi najskor za 2 hodiny
@lvandrealv dobre ze si mu strelila, este by som mu dala aj z druhej strany....a poriadnu, nech sa spamata...
Normalne sa zamykaj v kupelni.Nevsimaj si to.Facku si mu strelila zo zufalstva.Chapeme to.Mozno sa kus spamata😀Musis proste byt viac sebecka.Je to tazke,ja mam fakt dobreho muza,takze v podstate len mudrujem.Vela robi aj rozhovor a ucta a pochopenie.
@lvandrealv takto sa sprava od zaciatku?
Ak nie, kedy nastala zmena?
Ako ste si dohodli vychovu pred narodenim?
Ste zobrati?
Vela zien robi chybu hned na zaciatku, ze si povie, ze ked manzel chodi do prace a vstava skoro, tak ma narok sa vyspat...aj ja som ju urobila, ked mi manzel oznamil, ze on pojde po narodeni dcerky spat do obyvacky, lebo sa potrebujem vyspat. A na moje prekvapenie a aj zlost hral hry do polnoci 😠 😠 😠
Az ked sme zacali obaja pracovat hned po roku, tak som mu povedala, ze moj drahy, teraz pracujeme obaja, vstavat k malej v noci budes aj Ty. Uz nemohol povedat nic 😉
U vas budu asi aj ine problemy okrem deti, vsak? RAdila by som sadnut si raz za stol, ked deti spia. Priprav si na papier, co mu chces povedat, co si od neho zelas a ako sa moze zapojit. To, ze Ty si matka neznamena, ze ho to zbavuje otcovskych povinnosti. Aj ked musim napr povedat, ze ked bola dcerka malicka, manzel ju sice vzal na ruky, ale nevedel co s nou. Az ked mala 2 roky si k sebe nasli cestu a teraz maju super vztah.
TAkze rozhovor: Rovnako ako on aj Ty mas pravo na odpocinok. Mozete sa dohodnut, ze on sa vyspi v sobotu, Ty budes mat nedelu, ked on sa dajme tomu cele doobedie bude starat o deti.
A nakoniec by som mu povedala aj to, co sa stane, ak nezmeni svoj pristup. No a tu musis vediet Ty, co sa moze stat. Spominala si novy byt. Budes mat na to byt slobodnou mamickou? Mas iny prijem? Odkladas si peniaze?
Drzim prsty, aby sa to u vas poriesilo.
mas lenn tolko prav, kolko si vyzadujes. V zivote to tak chodi,ak clovek zisti, ze moze druheho vyuzivat... a prizivovat sa na nom...tak 98 % ludi sa chyti prilezitosti a proste toho druheho zneuziva.
Nemas doma babatka, a preto by malo byt u zeny ako si ty normalne, ze raz za cca 2 tyzdne ide vecer s priatelkami do podniku, ci kina..., ci na to co ju bavi ... deti muzovi do ruky a bye bye...😉 Stavim sa, ze cele roky si len poslusne pri sporaku...
Strel mu jednu aj nabuduce, sadni si s nim a uzaj nech ti povie termin, cas a dobu, ktoru bude on sam travit s detmi a starat sa o ne a ty si urobis "svoje veci". Ked sa mu nepaci, mozete sa rozist... ja mam to iste v ruzovom doma, vyriesila som to takto, aj ked on sa tvari ako poloboh ked raz za par mesiacov vezme malu k rodicom na vikend... a ja som vraj macocha🙂 Nebudem komentovat .P Dokonca som prechodila par zapalov, a teraz som skoncila behackami po lekaroch od kardia az po plucne.. zvysenym tonom som mu povedala, ze mam mat klud, nemam sa namahat a nervovat, ked sa mu nepaci mozem ist na mesiac do kupelov... a vykaslem sa mu na hlavu. PRedtym si robil zarty a vtipky... s tym ze sa nemusim vracat, co som za matku a pod. Ale teraz sa viditelne zlakol... aj ked, asi to nebude mat dlhe trvanie...
A u nas doma nema nikto pravo sa do 11 vyvalovat, ak spim ja o 8mej zobudi ma, ak spi on zobudim ho.. a bodka. Ked nejde aj ho z tej postele vyhodim, kludne sa s nim aj pohadam.. no a co? Ja nemozem vylihovat, nebude ani on.. detto denne spanie, cele vianoce prechrapal, hocikedy lahne do postele a spi aj cely den, zdvyhne sa len aby sa najedol.. ale preco? no lebo celu noc cumi na telku/do pc... jeho problem, pridem zoberiem perinu, otvorim okno... a bodka. Jedine kedy si moze lahnut/alebo ja.. je ked mala spi na obed... aj to uz malokedy ;) Ked sa mu ziada spat, nech ide s malou na bicykel ;)
Je mi to luto, mozno to bude zniet naivne, ale normalny rozhovor nepomoze? Chapem, ze si vyletela, ale fackou mu nevysvetlis svoje pocity... Moj manzel vstava do sluzby o 5:20 a robi 24-ky, no ked je doma, malu rano zoberie a spim aj do desiatej-pol jedenastej. Ja k nej zasa vstavam v noci, ak sa zobudi, taky sme si nasli system a sme obaja spokojni.
@lvandrealv Bol taký od začiatku, že ti nepomáhal? Predtým ti to nevadilo? Mala si ho zapájať od začiatku do starostlivosti, no možno naozaj nevie, čo s nimi robiť. Skús mu na začiatok dať len jedno dieťa do kočíka a pošli ich na prechádzku, to by hádam mohol zvládnuť. Postupne mu nenápadne prideľuj dáke povinnosti okolo detí, pohrať sa s nimi hádam zvládne. Ak nie je vôbec ochotný, tak potom načo chcel mať deti? Jednoducho mu vysvetli, že aj ty občas potrebuješ vypnúť, ísť na kávu s kamoškou alebo tak. To si od narodenia detí fakt sama nikde nebola alebo ako? Ja som môjho nechala s 2ročným na celé 2 dni úplne bez prípravy a zvládli to v pohode. Prišla som ako znovuzrodená, bolo to super. Držím palce, aby si to nejako poriešila.
inak riesit emocie fackou... ako keby ti jednu strelil naspat, necudujem sa... toto nepatri do vztahu ludi, co sa rozhodli pre manzelstvo...
@lvandrealv a to si zistila az dnes, ze to s detmi nevie? pri prvom to bolo inak? pravdepodobne nie, len si to lahsie zvladala a bola si ticho...
muzov treba zapojit do starosti hned ako je babatko na svete - pokocikovat, prebalit, okupat - to zvladnu aj oni. ak nekojis - nakrmit detto.
a to, ze si mu dala facku - chapem skratovu reakciu, ale chapem aj jeho - nie je to normalna reakcia. predstav si to v opacnom garde...
kazdopadne si treba sadnut a dohodnut sa, ako budete pokracovat.
tak zavisi opat ako fungujete, ak chodi manzel do prace a zivi rodinu a ty si doma, necuduj sa ...je to len tvoja jedina starost , ale ak chodis aj ty do prace , tak by to malo byt rozdelene....
@mima4 samozrejme ale urcite je potrebne brat do uvahy to ci otec travi 12 hodin v praci a potom este pride domov a musi sa starat o dieta, lebo matka je unavena....hovorim o situacii ked casu nie je vela. samozrejme vikendy by mali byt spolocne ...nepodporujem ak su zeny doma na materskej a este sa vyhovaraju ake su unavene, lebo sa musia starat o dieta o domacnost atd...toto je lenivost
@alana1 je rozdiel starat sa o domacnost - to beriem, ak je zena na materskej alebo ako ja - v domacnosti, nebudem chciet od chlapa, aby po praci este vysaval, zehlil a neviem-co-este.
ale - deti mame spolocne - nie su to moje deti, su to nase deti. takze je aj na nom, aby si vybudoval vztah. a ziadne take, ze ja chodim do prace a ty si doma, tak sa staraj - chlap nie je chodiaca spermobanka ci penazenka. chlap je rovnaky rodic ako zena.
a moj muz teda domov chodi neskoro. ale ked pride - tak neexistuje a neexistovalo, aby siel do pracovne na pc - vynimka je ked ja niekam musim prec a on ma home-office, ze je v podstate doma, dozera na deti a pri tom prcuje, vtedy hej.
prisiel domov, deti uz stali pri dverach v pyzamach a stoja stale, ked pocuju kluce. a ked vstupi, uz su na nom ako osy - tato, co bolo a ako bolo, a uz mu vykladaju. a ked boli mensi, tak väcsinou uz spali, ked prisiel. ale venoval sa im cez vikendy - jeden do kocika, druhy vedla kocika a sup ho na ihrisko.
@lvandrealv Nerozumiem tvojmu rozhorčeniu, ale tak budiš... Nechápem na čo máš dve deti a ešte tak krátko po sebe, keď si vedela, že ako otec stojí za hovno. Načo? Keď vieš, že nie si vyspatá dlhú dobu. Načo to druhé dieťa?
A áno je pánboh keď pracuje, lebo ty si doma a poväčšinou, keď je žena doma s dieťaťom tak je všetko na chlapovi obstarať rodinu z tej finančnej stránky. A on má tiež právo sa domov vrátiť a vypnúť a mať kľud..
To fakt chceš napísať, že až odteraz je taký? Pochybujem. Narobíte si 2 deti naraz, zistíte, že to nie je med lízať a za všetko môže chlap...a ešte mu streľ facku. Sranda je, že každá jedna sa dušuje koľko má roboty a ako nestíha, ako je nevyspatá a stačí sa pozrieť sem na MK a človek len žasne koľké máte koľko času len tak na webe sedieť
a tie názory nájsť si byt a odísť milujem......🙂
@bubelko ono je to možno aj tým, že sa takto chlapi stránia detí lebo im všetko matky od samého začiatku neumožnia. Kúpanie, prebalovanie atď. Treba od samého začiatku chlapa zapojiť, ukázať mu to, pochváliť nech si ten vzťah hneď na začiatku vybuduje k dieťaťu a hlavne komunikovať...a nie takto, že niečo mi na nom vadí tak drb facku mu strelím a vec vyriešená. Už je neskoro na prevychovanie....by som mu rovno povedala, ak sa nebudeš viac zaujímať tak druhé dieťa nebude, ak by ho teda chcel...a nie, že čakám na zázrak popri dvoch malých detí, že sa niečo zmení...to už ťažko
@alana1 berem pracovny den, ale v tomto pripade ani tie vikendy, ci volne dni neexistuju. Nepadne aj zene na materskej dobre...ked si tu sobotu poobede vezme chlap vonka dieta a zena ide s kamoskou na pizzu ci do divadla? V ziadnom pripade upratovanie a podobne blboviny..alle relax. A byt s dietatom ked zena sa potrebuje osprchovat...to je nieco ze nadramec?
@lvandrealv ja si myslim ze aj chlap sa ma podielat na vychove a starostlivosti o deti. samozrejme ze vacsia cast je na zene, ale to ze chlap pracuje nie je vyhovorka na to aby s nimi nevedel alebo nemohol stravit aspon chvilu denne a dopriat aj tebe chvilku kludu.
tak ako ty jemu bez slova doprajes cez vikend spanok do 11tej, aj on by ti mal obcas vyjst v ustrety a dopriat ti chvilu pre seba.
akurat ze rucne strucne mu to tazko vysvetlis, musite sa jedine porozpravat, snazit sa pochopit jeden druheho a najst spolocne riesenie. ak on neprijme tvoj postoj a ty jeho a nepodari sa vam najst nejaky spolocny kompromis, tak je to asi v haji...
@sasa1310
@alana1
su to aj jeho deti nie len jej... a za to ze je na MD ma pravo sa aspon v klude osprchovat. Ani vazeny pan si nemal dieta robit, ked nema k nim vztah... no a co ked pracuje? Chce od neho niekto aby doma upratoval? NIe, od neho sa chce aby sa chvilu venoval detom (vlastnym detom)... neubudne z neho ;) A nezabudajme, pracovny cas je 40hodin tyzdenne... zena na MD pracuje nonstop, matka tiez nonstop... cize dlhodobo nie je udrzatelne to, ze zena sa derie doma 24hodin a vazeny pan si spi vikendy/sviatky a riesi to vetou "ty si doma, ty sa staraj"... a este nevie postrazit dieta 10minut kym ide ona do sprchy, to je vrchol... by som mu nielen facku dala.
keď som nastúpila po MD do novej práce, začínala som prvý ročník na VŠ externe, nová kolegyňa sa mi posťažovala, že aj ona chodila na VŠ externe, ale že bola len na jednej prednáške v sobotu, ale potom to musela hneď nechať, lebo muž to nezvládal s deťmi. Tak som to zahrala do neutrálu, že každý muž to nevie a tak pod.... O mesiac som sa od druhej kolegyne dozvedela, že to bolo pred rokom, kedy jej dcéry mali 13 a 14 rokov. Čo už len aká starosť s takými hepami???? Ale toto bolo o tom, že ona má reťaz na nohe - do roboty, z roboty, do kuchyne, do záhrady. Môj býva teraz s malou (5rokov) celé soboty sám, robia si program, navaria, upracú, pohrajú. Ale s takýmito vecami nemal problém od jej narodenia, keďže som občas odišla do práce. Každý deň, keď prišiel z práce, mi ju zobral s tým, aby som si oddýchla a to nebolo dieťa, od ktorého treba oddychovať. Majú nádherný vzťah.
@simca06022011 bohužiaľ sú aj takýto otcovia a podľa môjho názoru je aj jedno dieťa pre nich veľa...týmto narážam hlavne na ňu, že čo sa diví. Určite sa nesprával ináč pri prvom dieťati. Určite by som s takýmto chlapom do druhého dieťaťa ani nešla...
Mala si sama rozmyslieť, či chce vychovávať "sama" jedno malé dieťa alebo dve. To, že on je taký, tak taký je. Je to jeho povaha, to už nezmení. Nadávať na neho a osočovať tu nebudem. ťažko povedať akú má prácu a či sa narobí, či chodí unavený, či pracuje manuálne..nevieme...
píše, že nevie to s deťmi...no už je neskoro ho to učiť...mohla ho už dávno pripojiť k starostlivosti o ne. Ktovie kde je chyba, že nevie byť s nimi ani 10 minút lebo revú za mamou...Lebo ja zasa nepoznám dieťa, ktoré by neutekalo keď sa otec vráti z práce domov a plakalo by s tatkom....
@sasa1310 a ja takych deti poznam kopec ;) je to iba z toho ze su to este male deti a vacsinou stale s mamou.. ja sa ani necudujem, ked chlap nechce byt s babatkom a neriesim to, moj sa tiez nepretrohol do cca 1,5 roka kym sa mala nenaucila chodit... neriesila som to, ale potom uz ano.. nechcel chodit kocikovat, neriesim. ale von s nou chodil... A ked tuto pisatelka mala dieta vo veku na chodenie von a aktivity s niekym kto babatka nerad 🙂)) tak uz bola v tom z druhym.... ;) neodcudzuj... a je fuk ako robi ci manualne alebo ako.. poznam xy chlapov co sa narobia, nastresuju a doma sa detom venuju... aj viac ako matky ;)
@lvandrealv inak my sme sa raz povadili a ja som ich zbalila do auta jednu krasnu nedelu, ze odchazdaju na vylet (cca 200km) :P nechcelo sa mu bezo mna... a tak.. aj som im zavidela :P ale odvtedy chodia kazdu chvilu :P Cize aspon to starsie by si mu mohla zavesit a poslat ich, napr. do zoo 🙂))
@simca06022011 Môj od samého začiatku kúpal prebaloval a to mal 2 práce aj manuálnu aj vstával v noci k nim....Ale chcel. A preto, že je taký aký je, tak nemám len jedno dieťa.
Každý si je strojcom svojho šťastia...A keby nemal o ne záujem, tak určite nefackám. Zbalím mu ich alebo sa snažím ísť na výlet všetci nech si tam nájde k nim cestu.
@sasa1310 clovek je tvor pohodlny a prisposobivy... takze ak ja umoznim chlapovi a ukazem mu, ze vsetko zvladam, tak nevidi dovod nieco riesit. naco... ved pride domov je upratane, navarene, o dieta postarane... problem väcsinou nastava prichodom druheho dietata pri malom rozdiele - pretoze zrazu zena nestiha, lenze chlap to nevidi... a ono - nevie ani citat nase myslienky, takze casto krat treba povedat... lenze on bol doteraz zvyknuty, ze nemusel, tak preco teraz zrazu musi?
ja som to videla u nas - nastupila som do prace na 60% a zrazu uz nebolo doma tak upratane, nakupene - no halt dopoludnia v praci, po obede rozvoz deti na trening - nie som nakolonovana. musel zas prispet k dielu a tiez to neslo uuuplne hladko... nenadarmo sa hovori, ze zvyk je zelezna kosela 😉
a hej - vela zien neumozni chlapovi sa podielat na starostlivosti a dovod - ja som matka,viem to lepsie, ja kojim. atd... no a chlap tym padom ostava mimo a nabehnut na rozbehnuty vlak - no nie vzdy sa to da...
aj moj muz mal tendenciu, ze nebudem chodit na spanielcinu, lebo syn place, ze nema prsnik - pani na poradni, kam som so synom chodila mu odkazala - je otec?je... ma dieta ponuku jedla vo flaske? ma... za tie 2h kym som prec od hladu neumrie... a chlap sa naucil syna ukldunit bez prsnika a ulozit spat. syna som nakojila po navrate... prezili vsetci bez ujmy na zdravi 😉 a ako boli väcsi tak vypinam zvonenie na telefone...
ono treba upustit aj od toho - ja som matka, kto je viac... no nikto, ale ani ja nie som viac ako otec... 😉
@lvandrealv už malé deti zisťujú, že keď ničo urobia, bude to mať nejaký následok. Ty si sa rozhodla žiť s mužom, ktorý k tebe nič necíti, ste spolu zo zvyku, nestojíš mu za to, aby si ťa zobral, nemáte vlastný byt, on ti s ničím nepomáha, si pre neho len niekto, kto sa mu stará o deti a o neho. Napriek tomu si sa rozhodla mať s ním dve deti.....už pri prvom si určite videla, že s k starostlivosti o dieťa nemá.....teraz je veľmi odvážne čakať, že bude iný, ako píšeš. Čo robiť? Hľadať si prácu a postaviť ho pred hotovú vec - chystám sa do práce, čakám od teba návrhy, ako to bude fungovať, keď budeme pracovať obaja. Deti nie sú moje, sú naše, domácnosť tiež nie je moja, ale naša. Som zvedavá, ako budeme existovať, ak budeš aj ty aj spať v sobotu do jedenástej,lebo už budeme pracovať obaja. Máš pocit, že mám doma veget? Máš právo takéto niečo tvrdiť, keď budeš s deťmi nonstop týždeň v kuse, ty to nie si schopný ani desať minút. Nepáči sa ti? OK, v to prípade sa starám IBA o deti, nie som povinná sa strať o teba. Nečakaj zázraky, sama si mu umožnila takýto život, muža treba zapájať od prvej hodiny spoločného bývania, do starostlivosti o dieťa od prvej hodiny po príchode z pôrodnice. Chápem, že niektorí majú strach vziať novorodenca na ruky, no môžu povysávať, nakúpiť, kočíkovať....a niekoľkotýždňové dieťa by som mu bez rozpakov vložila do rúk, išla sa sprchovať a zamkla za sebou dvere, nie to ešte deti vo veku vašich. Ženy,prečo a načo rodíte deti takýmto mužom? 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@sasa1310 rozhorcenie spociva v tom, ze ja nemam pravo na par minut pre seba. mam sa sprchovat vecer... to nie je len o sprchovani ale o par minutach osamote. s domacnostou nemam problem, neobtazujem ho s nicim, evyesie mi ani smeti. ale to mi nevadi, vadi mi ze nedokaze udrzat vyspate najedene deti 10 min v klude. financne som nezavisla. velke veci kupujeme napoly inak skoro vsetko kupujem pre deti a seba sama. zarabam si a mam uspory,.... takze tak
Fuuha a nenapadla ta moznost zobrat to mladsie a ist niekam na vikend predsa dve by som mu nedavala kedze nieje nicoho schopny a tie deti su male a este preco si sa nezamkla v kupelni , alebo jednoducho neides niekam s kamoskou na kavu cez vikend do mesta a keby nie ja by som nevarila nepratala atd...no na druhej strane je pravda inak sa vravi ked v takej situacii si a ked nie si ale neviem si to predstavit