Nemám sa komu vyrozprávať

9. jan 2023

Som introvert od mala, hoci psychologička mi raz povedala že som niečo medzi. Nie som zas taký typ človeka, ktorý nemá problém byt cele dni v skole sam. Ja ten problém mám a nemam sa komu už vyrozprávať. Nemam rovnake názory, zaľúbi ako ostatní v triede. Ich vtipne poznámky mi ani neprídu vtipne. Mala som aj partiu, ktorá sa rozpadla pred nástupom na SŠ a odvtedy nemam vobec take dobre kamarátky, ktorým by som povedala všetko. V triede mám pocit akoby som tam bola len šedá mys. Vždy si vravím že týchto spolužiakov už po strednej skole nemusim vidieť lenže nie je to lahke keď ste s nimi každý deň okrem víkendu. Na vysokú školu neplánujem ist hlavne kvoli tomu, že mám strach o kolektiv. Mne to pripada tak, že v dnešnej dobe sa musíte trosku pchať učiteľke, rozprávať sa s ňou každú hodinu aby si vás potom na dalších hodinách všimla a brala vás akoby za take komunikatívne dievča. Ja mam pocit že mna beru ako taku utiahnutu dievčinu. Keď sa niekoho spýtam, že čo vlastne robím zle tak mi hneď ta príručky že je to mojou chybou že sa tak správam že sa Uzatváram do seba lenže to nie je 100% pravda. Ja si proste len s nimi nerozumiem, počas základnej som taký problém nemala hoci som nebola tiež nejako extra komunikatívna ale brali ma takú aká som aj keď som ten kolektív tiež nemusela. Prosím, prechádzal si niekto tiež takými vecami?🙏🏻 ja potrebujem len povzbudivé slova lebo sa nemam ani komu vyrozprávať pretože automaticky je to moja chyba že som taká. Čo sa týka učenia tak ucim sa pravidelne na každú hodinu a so známkami som na tom v poriadku.

ttonicum
9. jan 2023

Ano, podobne som to mala ja. Ak chces, napis mi do spravy 😇.

pipistrel13
9. jan 2023

si uplne v poriadku a nie je to tvoja vina,ja ti z pozicie ucitelky vravim,ze nechapem tych ucitelov,ktori si nevsimaju prave typy deciek ako si ty - ano aj ja ked mame diskusiu,skor diskutujem s tymi,co rozpravaju,ale vzdy sa snazim zapajat aj tych,ktori su tichsi,alebo maju strach prejavit sa...
si asi len clovek,ktory nema rad zmeny,nevies rychlo nadvazovat kontakty a dostala si sa do kolektivu,ktori ti nevyhovuje a tym je pre teba este tazsie otvorit sa,neznamena to,ze ty si na vine
pokus sa hladat aspon nieco malo,co ta s nimi spaja,mozno sa to podari a postupne sa to zlepsi
drz sa😉

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliatko18
9. jan 2023

Vs je menej o kolektíve, ja som si tam našla par kamosiek, s jednou sme sa poznali aj kúsok predtým a sme super.kamosky dodnes, obe introvertky, ale raz za čas zájdeme dakam spolu, pokecať. S ostatnými som.v kontakte len sporadicky.
Áno, introvert asi nikdy nebude na všetkých triednych akciách a podobné, keďže nemať súkromie je desive preňho, no dá sa nájsť cesta životom. Držím palce.

ttonicum
10. jan 2023

@pipistrel13 Presne ste to vystihli. Ja nie som introvert, len na strednej mi nesadol kolektiv. A ani uz neviem ako som sa skamaratila v triede asi s 5 ludmi, s ktorymi sme vedeli v pohode pokecat, pomoct si a hlavne sme sa neohovarali ako ostatni v kolektive.

nila31
10. jan 2023

No neboj, nie si urcite sama a jedina. Ja som to mala na strednej take iste, uplne hrozne..dalo by sa o tom vela pisat. Nie len ze som introvert, ale ani sebavedomie som nemala az take..a ani sme si nesadli. Mala som par ludi okolo seba, aspon na normalny pokec 🙂 a neboj nie je to ani tvoja chyba..kasli na to a pracuj na sebe v tom zmysle, ze nevzdas vysoku skolu kvoli strachu z kolektivu, tam su uz ludia trosku mentalne inde,vacsinou 😃 a casom som pochopila este nieco, obklopuj sa ludmi ktori ti sadnu a tych pustaj k sebe, s ostatnymi len slusne jednanie, staci ti aj malo ale kvalitnejsie vztahy 🙂 A naozaj nie si v tom sama, uplne ti rozumiem.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. jan 2023

Ďakujem Vám všetkým za rady❤️ len mi to je ľúto, že povahovo som taka aká som 😃na základnej aspoň boli niektorí takí ako ja, ale tu na strednej vôbec. Ja som vlastne aj prestúpila na inu strednú a dalo by sa povedať že okrem učiteľov, ktorí mali až priliz vysoké nároky a na cestovanie do skoly to bolo aj kvôli kolektívu, pretože boli až priliz premudretí. Na tu novú školu kde som teraz som ale prišla v prvom rocniku hneď po týždni ako sa začal nový školský rok, ale viem, že v tom problém nie je, že som prestúpila ku nim😃 ono to je taký kolektív že asi 3/4 z triedy sa vobec neuci a pozrie do zositov až na hodine čo ja som pravy opak tohto. Ešte by som ale doplnila, že mne je naozaj niekedy blbo, keď sa všetci smeju na nejakej tej “smiešnej” poznámke, čo niekto vysloví a ja niekedy nemam chuť sa ani usmiat😃 sme v triede aj dost malo dievcat.

titla
10. jan 2023

Nemusi to byt ani tvojou povahou, nie vzdy sa clovek vie dobre zaclenit do kolektivu v ktorom sa ocitne.
Ja rozhodne nie som introvert, nedefinovala by som sa ako extroverta, ale nemam zasadny problem nadvazovat nove socialne vztahy. Ale ZS som neznasala, na VS to bolo take neutralne ale s nikym so spoluziakov som nemala extra blizky vztah a po jej skonceni nie som s nikym v kontakte, rovnako v praci mi trvalo 5 rokov kym som s kolegami nadviazala take blizsie vztahy a ani tie si neprenasam do sukromia a nestretavam sa s kolegami mimo prace. Zato mam kamaratstva zo SS a internatu.
Co tym chcem povedat, je to ze travis s nejakym kolektivom vacsinu casu neznamena automaticky, ze si s tymi ludmi musis rozumiet. A nie je to automaticky tvoja vina (alebo ich) ak sa tak stane. Pravdepodobne roky na strednej pretrpis (nebudes prva ani posledna), to vsak neznamena, ze sa to musi opakovat na VS a dopredu si rozhodnuta to ani neskusit.