Nemám rada svokru

nk599
14. dec 2015

Ahoj baby chcem sa spytat ako berete svoje svokry . No mam mensi problem tou mojou . Ked som bola tehotna mala stym problem to nebudem rozoberat pokaslala si to na zaciatku . Pozname sa len tak tak dva roky ale nesadla mi . Mame dve deti nechcem jej ich davat lebo stale mam pocit zly ze sa nieco stane . Neverim jej moc . Je az premila ochotna atd . Ale ja ju proste nemam rada a necitim sa dobre v jej spolocnosti . Od kedy sa narodila prva dcera tak sa zmenila k lepsiemu. Skusala som si najst k nej cestu ale nejde mi to . Mate podobny problem ??

cerez
14. dec 2015

Škoda, že nechceš napísať čo sa vlastne stalo. Lebo inak ak je milá, tak potom nerozumiem tebe prečo jej nechceš zveriť svoje deti. 😒

petulda333
14. dec 2015

@cerez aj moja je ,,mila,, ale je to take slizke skor..tiez ju nemam rada resp az tak ako kedysi...a aj ked som ju mala rada vyzarovalo z nej take zlo a zla energia..
@nk599 mam to tiez tak a syna jej nedam...staci mi ako s nim robi teraz..pokial to nebude fakt nutne tak jej ho nedam..chodime tam ale spolu

suchana
14. dec 2015

@nk599 Noo, myslím, že tému, ku ktorej by malo čo povedať viac žien ako túto, na tému " svokra", si ani nemohla založiť🙂 Ja to mám podobne až na to, že tá moja nie je premilá ani ochotná, ale ma neznáša úplne otvorene od samého začiatku. Odkedy sme s mužom spolu, cca 7 rokov, boli oni dvaja so svokrom jediným a najväčším dôvodom našich hádok. Za tie roky som skúšala všetko možné, aby sme si k sebe našli cestu, ale je to práve naopak čoraz horšie. Akurát, že teraz už došla trpezlivosť aj mužovi. Fungujeme na čisto zdvorilostnom princípe, vidíme sa pár krát do roka, komunikácia minimálna. Pre moju dcéru sú oni cudzí ľudia , čo ma aj mrzí, ale s nimi sa nedá. A problém sú obaja. Svokra aj svokor.

cerez
14. dec 2015

@petulda333 Len som chcela, aby dala trochu svetla do ich problému.

nk599
autor
14. dec 2015

@cerez nadavala na mna aj na manzela ze sme neni normalny ze naco nam je dieta a podobne ked som si robila test doma pri mame a bol pozitivny tesili sme sa velmi obidve . Stala pri mne aj manzel cely cas. Zareagovala negativne a hlupo nahnevalo ma to . Ohovarala ma vsade vkuse . Nadavala na mna ze musi platit svadbu polku a ohovarala moju rodinu a mna vsade . Bola protivna ked sme isly k nim na navstevu nebavila sa somnou pohrdala mnou ublizovalo mi to . A este co ma najviac dojalo bolo ked mala ist mama pozakusky na svadbu a poslala mna a muza skaredo pred nim nadavala na moju mama ze som zacala az plakat a nadala som manzelovi ze skoncila

nk599
autor
14. dec 2015

@suchana to mam aj so svokrom uz sem nechodi . Ze sa citi u mna zle a nema ma rad ako ja jeho . Dvovod je ze ho nemam rada . Bola dom tehotna s prvou dcerkou manzel chodil do zahranicia a nemal sa ako dostat domov s mesta na slovensku ked mal ist po neho jejo otec povedal ze moze jebat toho kokota nech si ide ako chce domov ze si vypne telefon . Choval sa zle k manzelovi vela krat videla som ako mu to ublizuje . Jeho vnucata vobec nezaujimali radsej isiel chlastat ako mal byt snimi. Ked prisla na navstevu bola u mna 5 hodi. A niet odist to bolo umucenie . Ona sa chova milo a pritom je falosna

nk599
autor
14. dec 2015

@petulda333 to aj ja bud dojde alebo nedam proste jej neverim a moje poklady jej nedam vzdy mam vyhovorku . Ja dom kluda ked su somnou lebo su zivd ja mam snimi problem ich ustrazit nie ona . Ked mi pomahala s detmi ked sme robili plot tak dieta starsie behalo po ceste a nedavala na nu pozor ako by na nu a druhu dala pozor ked nedokazala u nas doma radsej som ked ju nevidim . Vkuse sa stazuje muzovi ze snou nechcem volat ked mi vola kazdy den ved to je chore

cerez
14. dec 2015

@nk599 To určite zabolelo. Nemala na to právo. Myslíš, že sa teraz pretvaruje? Možno, že tak ako nechcela vnúča, istým spôsobom ju to predsa len zmenilo. Predstava je iná, ale vnúča je na svete a je reálne. Možno sa v nej niečo zlomilo. Skús jej dať šancu, deti vedia rýchle vycítiť u koho sa dobre cítia a u koho nie.

nk599
autor
14. dec 2015

@cerez ked si precitas ostatne komenty pochopis

nk599
autor
14. dec 2015

@cerez zabolelo dost . Nic sa nezlomilo len chce vidiet vnucata to je vsetko mna rada nema a to viem nemala ma rada vobec od zaciatku . Davala som jej sancu ale vzdy to pokaslala ona je nezbavitelna . Pri druhom tehu povedala ze budeme ako cigani dve deti po sebe co nejdem na potrat no to ma fohalo ked to povedala mojej mame .

alexandra206
14. dec 2015

Moja svokra je pre mna nikto uz v zivote by jej ani jedno dieta nezverila je pre moje deti nebezpecna takze snou nemam ziadny vstah ma aj zakaz chodit ku nam

nk599
autor
14. dec 2015

@alexandra206 to mas super aj ja by som chcela klud od nej . Ale manzel ju ma rad ale ja nie

tomasko27
14. dec 2015

Ja zase to mam opacne.Mna svokrovci nemuseli od zaciatku lebo ich prvorodeny syn si nasiel babu ktora ma dve deti a oni maju take pekne a mlade susedy 🙂.Ja som nemala proti nim nic len mi vadilo ze ma nepoznaju a odsudzuju.Casto sme mali vtedy este partneron nezhody koli tomu,aj doma mu to vycitali a boli problemy a potom dako ich to preslo postupne.Akurat mu povedali ze je dospely a ze ak sa popali bude on trpiet.No a naplanovali sme tento rok v januari svadbu a zobrali sme k nim deti a dako si zvykli nato ze sme spolu.Aj na deti si zvykli maju ich radi kupuju im darceky,svokra im da vzdy po 5 eur ked sme tam alebo posle po manzelovi.V juni sme mali svadbu a cakame babatko tak sa troska obavam ze ako sa potom budu spravat k detom ked uz budu mat vlastne vnuca.No vydrzim tam max 5 dni,nevadi mi robota sama sa ponuknem ze nieco spravim ale tam ani nie je co robit aj ked gazduju vsetko robi svokor takze je tam nuda a svokra nas stale nuti jest a ze malo jeme a ked nechcem jest zase ze mi nechuti co navari pritom mi to chuti ale moja mama vari lepsie 🙂 a ja nemusim moc maso a oni zase stale kazdy den maso.Syn vobec neje maso a svokre sa stoho vlasy jezia ale on uz 5rokov neje maso tak co mam nasilu ho pchat a vzdy povie ze je rozmaznany lebo nechce maso a ma to na 4 den uz nasve kedze to kazdy den hovori ako sme tam a vtedy je cas ist domov 🙂.

alexandra206
14. dec 2015

@nk599 moj priatel je rovnakeho nazoru aj ked je to jeho mamka ved on nech tam chodi ale bez deti a bezomna..Dost nam skomlikopala a dosrala zivot a to ju poznam len 4roky

mamulka211
14. dec 2015

svokra je vlastne prva najdolezitejsia zena v zivote vasho muza. Podvedome ju vnimame ako najvacsiu nasu konkurenciu, kedze porodila a vychovala nasho partnera. Ked sa trosku zamyslime nad slovami, pocala, vynosila, porodila, vychovala a same sme matky, ktore pocali, vynosili porodili a vychovavaju svojich synov, snad zmenime postoj a pohlad na svokry, matky nasich muzov, nasich milacikov...svokra je najvacsia nasa sokyna. Citi voci nam rovnaku neistotu a strach z toho, ze jej berieme to, co je jej najdrahsie, rovnako, nie, viac drahe, ako je nam nas partner. Lebo kym pre nas je nas partner len clovek, ktory nam nahodou vstupil do zivota, pre nu je nas partner jej DIETA. Jej krv, jej zivot. aj my raz budeme svokry, aj nasi synovia si raz najdu manzelky, partnerky a co ak aj tie nase nevesty nas nebudu mat radi? A my ich?Co ak vase nevesty budu stvat vasich synov proti vam? ako budete reagovat ked k vam vas syn prestane chodit na navstevu, lebo si to nebude jeho zena zelat? Ked vam vynada a posle vas do ahoj, lebo nebude chciet mat doma peklo...ked vam povie, ze mama nebudem ti davat nase deti a nesmiem ta viac vidiet a chodit k tebe, lebo si to moja partnerka nezela..ako vam bude?

mamulka211
14. dec 2015

A apropo ja tiez nemam rada svoju svokru :D , ale zamyslela som sa....

kakajkova
14. dec 2015

@mamulka211 tieto reci mam najradsej, ako najdolezitejsia zena a vychovala syna a pod...zato sa nemusi spravat ako trafena a aj ked ju ja u nas nonstop obskakujem, tak sa tvari, ze som priesvitna a este ma reci, ako dufa, ze sa k nam uz nevrati... Ale kto nezazil, tomu sa lahko hovori ;)

mamulka211
14. dec 2015

@kakajkova len aby si ty raz bola fajn svokra a aby teba nevesta ospevovala..co vidis na inych, cakaj na sebe

kakajkova
14. dec 2015

@mamulka211 tak aspon cies, ze sa nebudes spravat k neveste nevhodne, lebo sama vies, ze je to skarede ;) ta moja napr svokru nikdy nemala, tak asi nemala kde spoznat, ako sa NEspravat k neveste 🙂

kakajkova
14. dec 2015

@mamulka211 ja nepotrebujem, aby ma ktokolvek ospevoval, staci, ked sa bude spravat slusne. Riadim sa heslom nerob druhym to, co nechces aby robili tebe. A ked uz jej syn povie, ze sa chova nevhodne a je divna...tak na tom nieco bude. (Inak so svagrinou to vidime rovnako) ;)

mamulka211
14. dec 2015

@kakajkova uprimne, myslim si, ze spravat sa k neveste vhodne je nekrizit jej cestu a vyhybat sa jej, inac to dobre byt nemoze ani. Ja vlastne poznam len minimum neviest, ktore si chvalia svokry a tie su naozaj pokorne a dobre duse, tak slusne vychovane. Ostatok , kazda jedna ma proti svokre nieco, aj ja sa pocitam k tym zlym, aj ja neznasam svoju svokru, aj ked si to aspon vycitam, lebo viem, ze zo 60 percent len mam nervy, ze miluje svojho syna viac, nez chape mna a moje staznosti na jej syna...ja poznam negativa mojich synov, mam 3 synov :D a budem sa snazit, hovorim snazit sa, byt objektivna.

mamulka211
14. dec 2015

Ak svokra sa nestara do rodiny syna je zla, lebo len ozenila syna a uz nenesie zodpovednost, ak sa stara je zla, lebo sa pletie, ak sa snazi nepliest sa a zaujala neutralny postoj, je zla, lebo je falosna...radsej by som mala 3 dcery, ako 3 synov, lebo zatovia zas nie su tak kriticky ku svokram ako nevesty. 😀

kakajkova
14. dec 2015

@mamulka211 to si napriklad ja nemyslim. S mamou mojho byvaleho priatela sme si rozumeli a mame sa radi a som si ista, ze ona raz bude uzasna svokra 🙂 a pozn galych viac. fakt som sa snazila najst si k nej cestu, snazim sa uvedomit si jej vek, aj to zei vychovala dokonaleho manzela, ale zas elementarna slusnost proste musi byt aj z jej strany...smutne je, ze vidim, ze vekom je to len horsie.

zajko_usko
14. dec 2015

@nk599 u mna to iste....snazila som sa,ale nikdy nemala na mna pekne slovo..tak som sa tymto rokom na nu vy.....la....a deti jej tam nedam....neverim jej....jedine s polovickou ich tam dam...same nie..

kakajkova
14. dec 2015

@mamulka211 jaaaaaj, ta nasa sa paradoxne stara do tohp, co mal kde povedat a urobit jej syn, ktory nema daleko od 40, ale na vnuka cas nema, lebo idu telenovely 🙂

mamulka211
14. dec 2015

@kakajkova hovorim, ja tiez neznasam svokru ani svokra...nemam s nimi ziaden vztah, nekontaktujeme sa, nekomunikujeme...:D ale sama sa bojim toho svokrou raz byt..., taka nevesta predsa je vzdy len cudzia zena, ked to vnimam z pozicie toho, ze ja som matkou jej buduceho muza, ona je kto? Len jedna z mnohych co mu skrizi cestu, ja som JEDINA v jeho zivote.

zajko_usko
14. dec 2015

@mamulka211 v tomto mas s casti pravdu,lenze co by si robila ty na mojom mieste keby vyvolavala zbytocne hadky,kontrolovala ti smetimusela si monterky vyvarat v hrnci hodinu vnkuchyni kde je ledva 10 st.ci umyvat v mraze okna????to je len cast....ked jej povies ze malemu dietatu nesmie davat grilovane a slane,pretoze ma potom velke bolesti pri kakani a ona aj tak da????

jolly84
14. dec 2015

@mamulka211 a žena je ako menej? Nechápem tomu názoru....

mamulka211
14. dec 2015

@jolly84 v ociach manzelky je manzelka viac, v ociach matky, je matka viac, v ociach muza je kto viac podla teba? Ja neviem, povedz ty 😀

mamulka211
14. dec 2015

@zajko_usko no to co robim, nenavidela ju, ved ja hovorim, ja mam so svokrou zly vztah a tym padom aj zly vztah s manzelom 😀