Dobré ráno, chcem sa spýtať, koľko vás tu je takých, ktoré nemusíte SVOKRA! Pretože, ja ho fakt nemusím. Vadí mi, na ňom to, aký je povysenecky. Nikto nič nevie, len on! Všetci sú blbí, len on všetko vie. Ja mam rada, úprimnosť a otvorených ľudí. Ktorí si vedia priznať svoje chyby. On proste absolutne. Je ako korytnačka
manžel má pravdu
U nás je taký starý otec. Môj otec sa so svojím obľúbeným svokrom vyrovnáva skutočne jednoducho: jedným uchom dnu, druhým von. A keď je toho už ozaj priveľa tak stačí nejaká inteligentne prednesená poznámka. Problém je, že aj s mamou ťahajú za jeden povraz, čo, ako píšeš, nie je tvoj prípad. Na povýšencov všeobecne najviac platí blahosklonná ignorácia. Len pozor, niekedy ich to vytočí do vývrtky :D
jedna baba tu vedie špeciálny blog o jej svokrovi,neviem ako sa tá baba volá,čítala som to len raz a mala som dobrú náladu na týždeň...
baby ti určite povedai ako sa volá
@slavinocka16
@dominika6 je to @tomiholjubavi 🙂
@zabka124 ignoracia? Myslíš, že by som sa s ním nemala vôbec baviť? Bavím sa s ním, len tak pomedzi zuby. Najviac ma však hnevá, ten prístup, proste hra sa na veľkého hrdinu. Všetko, vždy ofrfle, a plno reči ako by to on porobil. No konec! To takú povahu mať, teda fakt neviem. Úplne by mi stačilo, keby ho vidím raz do roka. Keďže prerabame dom tak chodí každý tyž. Mám toho dosť!
Alebo choď do skupiny Ach ta svokra (nielen o svokrach to je) tam nájdeš podobných prípadov kopec 😃
@hopeja hej! A kde to je!hľadala som takúto tému. Dik
@slavinocka16 určite si to prečítaj,odporúčam 😀
chod do témy Ach tá svokra (svokor, švagor...) tam sa dočítaš iné tragédie. niežeby som to dopriala, len nechápem akú zrúdy sa nájdu na tomto svete a najmä ako ubližujú najbližším.
@slavinocka16 čítaj a vzdelávaj sa 😀
a hlavne v asertivite
Aj moj otec taky je... s mamou su dlho od seba este som bola dieta ale vzy bol najmudrejsi na svete...na vsetko plno super napadov,nazorov akoby to on sam lepsie a ucinnejsie spravil a opravil...ako on vsetko zazil a vsade bol...
Moje nervy, nie úplne ignorovať. Ale púšťať jedných uchom dnu a druhým von, usmievať sa a myslieť si svoje. Skrátka si takéto múdre reči netreba ani len pripúšťať a nejako si ich brať k srdcu. Odpovedať slušne a to všetko ... ale nenechať si kaziť deň niekoho nepodstatnými názormi.
@dekys presne ta baba je uzasna so svokrom a ako to opisuje...no ja sa tiez od nej vzdelavam
@zabka124 presne!😉 no skúsim! Dik
@slavinocka16 Ako keby si pisala o mojom svokrovi, po tých rokoch sme sa naucili ani nepocuvat co vravi... nech si povie ale nikto ani nereaguje uz. On zas robi to ze vsetko co urobi muz,jeho syn je zle ze on by to inak urobil este ho aj poohovara vsade,ze keby nebolo svokra moj muz by nic spravne neurobil :D :D ,smeejme sa uz nad tým aj tak mu uz nikto neveri,kazdy ho pozna
@zabka124 u nas to funguje, len lutujem svokru ze s nim zije ,aj ked ju nemusim ale obdivujem ju za jej pevne nervy vydrzat to s nim !
@slavinocka16 prečo ťa to trápi, keď nežijete spolu? Ako bolo povedané - uč sa asertivite, akceptuj ľudí akých sú, neber si na starosť veci, ktoré tvojou starosťou nie sú, netoč v hlave stále to isté, že aký je on neznesiteľný, nerieš ho..proste je aký je, ty s ním žiť nemusíš, buď rada a skús na ňom nájsť niečo pozitívne. Nezabúdaj, že tvoje deti v sebe nesú aj jeho gény 😉 A tiež na to, že každý, kto nás niečim silno irituje, je len naše zrkadlo 😉 Nebudeš ty náhodou tak troška v niečom podobná svokrovi? 😎
@alaguema toto presne mi povedal aj môj manžel! Aby som začala riešiť veci, najprv sama u seba. Potrebujem to,pustiť z hlavy. Nejako sa vysporiadať. Nechcem aby sa to nabalovalo, z toho sú potom len problémy. Niekde sa to odzrkadlí. Len nájsť tú správnu formu pohľadu, a byť nad vecou!😀
@slavinocka16 zisti si, aké mal svokor detstvo alebo mladosť, možno trpel nejakými komplexami, ktoré v dospelosti pretrasformoval do povýšeneckého správania. Možno, keď budeš vedieť okolnosti jeho života, nebude ťa až tak trápiť jeho povaha... možno ho aj poľutuješ 😉
@slavinocka16 presne ako si napisala zacni u seba. Skus to neriesit povzniest sa na to. On uz ma svoj vek a iny uz nebude. A po pravde co riesis ked s nim nezijes?🙂))
@slavinocka16 Ahoj, ja som v rovnakej situacii ako ty. Nebudes nikdy nad vecou-stale budes mat na neho taky pohlad. Mne pred svadbou svokrovci velmi ublizili ani nevies jak, boli to dodnes a dodnes ani ziadne prepac nevesta...So svokrou je to take vselijake, skor ju lutujem, ze ma takeho manzela. Ale co sa tyka svokra nase vztahy nie su uprimne je to vsetko pretvarka ako z mojej tak aj z jeho strany. Hmmm a nehovoriac o tom co mam za svagrinu. Ale stale si poviem, ze mam uzastneho manzela, otca mojich deti a nemoze byt vsetko dokonale aj v ramci rod.vztahov. Navstevy, oslavy-robim to vsetko kvoli nemu. Predsa su to jeho rodicia a on za to nemoze, ze sa tak spravaju. Svokor odo mna vyzaduje oslovovanie otec-uz som sa to naucila ako cvicena opicka a predstav si aky je spokojny. No co zena nespravi pre dobro rodiny. Ale naucila som sa stare zname jednym uchom dnu druhym von, keby som si vsetko mala pripustat k srdcu zblaznila by som sa. Kludne si doma na neho ponadavaj tak aby deti a manzel nepoculi-mne to velmi pomaha :D A snazim sa byt stale nad vecou...
@alenky Fuu!tak to ti nezávidím, viem si predstaviť ako sa cítiš.. Ešte keď ho musíš oslovovať otec. Našťastie toto u nás nie. Ale tak potom si dobrá, si nad vecou.! Perfektné! Máš to spracované.! Aj ja sa budem snažiť sa k tomu dopracovať. A dik za rady. Vždy si spomeniem.
@martinenka886 presne! Do kelu! Čo riešim! 😂 dik.
Dajte, nejaké typy, ako sa s tým vyrovnať a netrápit sa nad tým. Ja by som mu to najradšej osobne povedala do očí, ale môj manžel je proti. Proste, to je jeho tatinko! A mam to brať, tak jedným uchom dnu, druhým von.! 😉 čo vy na to?