Nemám rada návštevy

1. jan 2023

Je to normálne? Znesiem len rodinu. Mama mi oznámila,že mi prídu zablahoželať k narodeninám aj s bratom a jeho priateľkou zo zahraničia a už mam nenormálny stres. Od istého času neznesiem nikoho v byte. Okrem najbližších. Tak nový rok a hneď hádka. Vlastne pre nič. A všetci vedia,že nerada oslavujem od určitej smutnej životnej udalosti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
1. jan 2023

Veď mama a brat sú najbližšia rodina nie? A snáď chvíľu bratovi priateľku znesieš.

kikundela
1. jan 2023

Ani ja ich nemám rada... A nerada chodím na návštevy... A aj keď príde najbližšia rodina ze rodičia sestra. Berie mi to strašne veľa energie

nerya
1. jan 2023

Ja tiež neznášam keď ma.dakto.prist, alebo my niekam alebo keď mám ísť s niekym von 🤷 mam len 4 ľudí, ktorí mi nevadia, ináč mam vždy z toho nervy a stres

jaskolka
1. jan 2023

A kto je bližší ako mama a brat? Veď nemusíš robiť nejaké hlučné oslavy, keď neoslavujes, normálne zagratulujete si aj na nový rok, dáte kávu a hotovo. Kvôli tomu také stresy prežívať?

viestta
1. jan 2023

Nerada chodím na návštevy, návštevy u mňa mi nevadia, ale nechápem kto ti ma byt bližší ako rodičia a súrodenci. Nechápem, prečo sa "musíte" pohadať.

marca12
1. jan 2023

Ani ja nemam rada navstevy,velmi ma to unavuje. Mam rada svoj klud. Ale tak ja cirkusy nerobim. Slusne privitam,pohostim a tesim sa,ked odchadzaju,vtedy ozivam 🤣

zara0201
1. jan 2023

Ja som nerada návštevou a nerada mám návštevy. Už aj najbližšia rodina mi niekedy vadí hoci ich milujem. Je to možno preto,že odkedy sme sa presťahovali do domu tak všetky rodinné akcie sa organizujú u nás. Takže som výlučným hostiteľom a ja som pozývaná veľmi málo 🤷‍♀️.
A celkovo sa dostávam do štádia že mám najradšej svoj kľud a pohodlie.

pragmaticka
1. jan 2023

Baby a prečo to nemáte radi? Ja milujem návštevy, upracem, nachystám nejaké mnamky a nie je nič lepšie ako posedieť s rodinou a priateľmi. Tak len pre moje lepšie pochopenie, co vám matom vadí?

inana11
1. jan 2023

My mame navstevy takmer denne a tým že je to tak často,neriešim a neberiem ako navstevu,každý nech si vezme čo si prosi,pripadne vypyta,pri prichode sa opýtam čo si daju,raz… keď sa nechytajú odpovedat,hold smola😃🤷‍♀️a mam dve deti malé,navstevy zboznujem😃😃😃deti sú zabavene😃

elalala
1. jan 2023

@pragmaticka ja som tiež taká, veľmi sa teším, keď niekto príde, porozprávame sa, zasmejeme, niečo dobré im s mužom nachystáme 🙂 a odkedy som doma na PN sa teším ešte viac spoločnosti

h2
1. jan 2023

Mne návštevy nevadia. Ale vadilo by mi, že niekto sa len tak pozve sám.

zmrzlinka2021
1. jan 2023

Neviem ci normalne alebo nie, ale pravdepodobne si s dotycnmi ludmi nerozumies, nemas s nimi vztahy a tie navstevy su len formalneho charakteru - proste v detstve nebolo to puto vybudovane k rodine.

Nie je vsak povinnost chodit na navstevy, ani prijimat ludi - ale skus aspon nezit svoj zivot na socialnych sietiach, tv, internete... a mozno to ti pomoze pookriat.

bimbambom
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

apolka77
1. jan 2023

Mnoho ľudí tak obmedzilo sociálny kontakt ( v korone čase teraz zas "ťažká doba" vojna, zdražovanie, strašenie z tv ) že zachvilu sa budú báť vyjsť z domu. Podľa mňa to úplne v poriadku nie je.
Samé statusy =fotky , že rodina je všetko ❤️ a pritom čím ďalej viac tém že nikoho nechcem vidieť...pomaly už ani brata a sestru.
Príde mi to smutné.
Myslím že mnoho z nás má toho Fantoma v sebe tú nechuť vidieť sa s blízkymi mnoho ľudí živí vo svojom vnútri a ten strach a nechuť len rastie. Pritom zato nemôžu ti blízky aké daný človek že sa tak uzavrel pred svetom.
Potom keď blízky ľudia náhle ochorejú či zomrú zas budú plakať a vypisovať statusy vážme si každú minútu s blízkymi pokým žijú
Neviem kazdy sme si strojcom šťastia ale život začína tam kde končí naša komfortná zóna. Je na každom položiť si otázku či vôbec žije alebo len prežíva vo svoje bubline .

ckocka
1. jan 2023

Návštevy nie sú povinné.

autor
1. jan 2023

@kikundela ano. Aj mne

autor
1. jan 2023

@lilyianka zniesla by som povinne,len keby to nebolo zrovna v tom čase,kedy si v tichosti a mojom vlastnom "ja" pripomínam úmrtie môjho najbližšieho.

autor
1. jan 2023

@kikundela tak veru

autor
1. jan 2023

@jaskolka tí sú v pohode. Ale priateľka,ktorá je cudzinka a je možno trošku " nóbl" ma privádza do rozpakov.

autor
1. jan 2023

@viestta neviem☹️na môj sviatok mi zomrel otec a tým to pre mňa skončilo. Neznesiem nič akosi😓

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. jan 2023

@pragmaticka áno,je to krásne🙂🍀ak je všetko ok❤️

babulkomale
1. jan 2023

Mne vadi toto samopozyvanie. Nepoznala som to v predoslom bydlisku desatrocia, az teraz s manz.rodinou. U nas sa vzdy na navstevy pozyvalo, nepozyvali sme sa sami, ze oznamim ze pridem a je mi jedno co si o tom hostitel mysli.

h2
1. jan 2023

Tak v tom je problém, že bratova priateľka je zo zahraničia a je "možno trochu nóbl"? Že máš stres z toho, čo si pomyslí? Ja som mala takéto pocity, kým som bývala v malom starom jednoizbovom byte. Keď mala prísť návšteva, bola som schopná vziať si dovolenku, aby som naleštila celý byt a nachystala fantastické pohostenie, aby som tým prebila "skromné" prostredie. Ale časom a vekom som toto prestala úplne riešiť. Sú to moji blízki, tak si určite o mne nič zlé nepomyslia.
S tým výročím úmrtia, to mi je ľúto, ale možno práve preto chcú prísť, aby si na to nemyslela.

lili929
1. jan 2023

Ja tiez nemam rada navstevy, cely den mi to "narusi" ked sa k nam niekto ohlasi. Musim upratat, nieco nachystat, potom sa venovat a potom, ked odidu, zasa poriadne poupratovat. A to ma unavuje.
Nemyslite si, ze mam bordel doma a upratujem len pred navstevami, ale tak ja som taka sprosta, ze ked niekto pride, musi byt vsetko tip top - to mam naucene z detstva.
Radsej som, ked sa stretavame niekde von na neutralnom uzemi 🙂

januska12323
1. jan 2023

Oznámila, že ti prídu zablahoželať? V slušnej rodine sa návšteva opýta kedy môže prísť a nie prídeme zariaď sa ako chceš.
"Mama, vieš, že narodeniny neoslavujem. Keď prídu k tebe môžem prísť na kávu ale ja oslavu robiť nebudem." ak nepochopí opakovať odpoveď. Netreba sa hádať, nie a hotovo.

sasesoe
1. jan 2023

Ahoj, mozno si to skus rozmenit na drovne - co konkretne ti vadi? Mozno nie je problem v tych ludoch, len ich nechces u seba doma - tam sa mozete stretnut/oslavovat niekde inde, odkiaľ môžeš odist podla seba....

autor
1. jan 2023

@fauko vďaka❤️

viestta
1. jan 2023

Je mi ľúto tvojej straty, ale otec zomrel aj bratovi, zomrel manžel tvojej mamy. Kedy by ste si nemali byť blizsi ak nie po takej strate?