Nemám kamarátov

dida07
2. sep 2020

Ahoj, fakt neviem prečo ale nikto sa so mnou nechce rozprávať... Kedysi som mala niekolko kamarátov ktorým som sa mohla vyrozprávať ale neskôr sa na mňa vykašľali... Mala som aj najlepšiu kamarátku ale ona pred dvomi rokmi nastúpila na inú školu... Keď nastúpila na inú školu tak som sa mala ským rozprávať. Ale teraz som pre každého ako duch... Je síce pravda že som plachý človek ale inak som milá a priateľská... Snaď mi poradíte čo mám robyť.

mon2523
2. sep 2020

asi by si mala na sebe viac proste popracovat a byt hlavne komunikativna, lebo ak sa ty s nikym nebavis, nebudu sa proste ani oni s tebou. chce to viac priebojnosti a sebaucty

amelia000
2. sep 2020

Robit...robit...robit 🙏
@dida07

janetinka27
2. sep 2020

@dida07 vacsina priatelstiev prirodzene zanikne, staci, ze odides na inu skolu alebo sa dostanes do novej partie. v skole mame najviac prirodzenych prilezitosti na priatelstvo, su tam rovesnici a velky vyber, v podstate sa takmer vzdy najde niekto, s kym si sadneme. ale casom sa to meni, zlozenie aj hierarchia v kolektive moze byt zrazu ina. zavisi od tvojej povahy, niekto nadvazuje priatelstva lahko, no mnohe z nich su povrchne, zalozene na dobrej nalade a niekedy to tak staci. ak hladas hlbsie priatelstvo, potom je dobre, ak to bude clovek alebo ludia, ktori maju tiez sklony k hlbokemu priatelstvu

janetinka27
2. sep 2020

@dida07 a mozno tiez dolezita vec je ta, ako priatelstvo vnimas a ako v nom sama vystupujes. ked pises, ze sa na teba kamarati vykaslali, mozno by bolo dobre to prijat ako bezny proces v zivote, maloktore priatelstva su na cely zivot. v podstate aj ti priatelia, co z tvojho zivota odisli, potrebuju mat svoje vlastne priatelstva. udrziavat priatelstvo umelym sposobom s osobou, s ktorou uz zanikol prirodzeny vztah, je zbytocne. oni isli dalej, nasli novych ludi a tak to v zivote ide, ze stale prichadzaju novi ludia a stari odchadzaju. niekto ma stastie aj na celozivotnych priatelov, ale to nie je v zivote mozno take dolezite. je dolezite, aby si vzdy mala pri sebe ludi, ktori su tvoji priatelia. nemusia to byt cely zivot ti isti.

cookie29
2. sep 2020

No, sestra Ta nema rada, kamaratov nemas... to je tazky zivot teenagerky, aby som sa vyhla slovu "pubertacky"... mozno by si bola prekvapena, ze nie si sama... co takto sa sustredit na to co vies, co Ta bavi, co ta tesi?

@amelia000 nefunguje to, ani vcera ani dnes 🙂

deti95060810
2. sep 2020

hm...školáci sa zatiaľ nudia...a tak vypisujú na MK

lucka_ke
2. sep 2020

rozumiem ti, tiež som introvert, ktorý si ťažko v živote nachádza priateľov, takú ozaj dobrú kamošku, ktorej by som mohla povedať všetko som nikdy nemala (teda na ZŠ som si myslela že mám, ale nebolo to tak), časom so sa naučila žiť si svoj život a nespoliehať na iných, že ma vypočujú či poradia... radím ti to isté - venuj sa koníčkom, športu a tam si určite nájdeš novú skupinu ľudí, ktorí budú mať rovnaké záujmy ako ty a budete mať spoločné témy

janoh9
2. sep 2020

musis opustit komfortnu zonu a hladat kamosov okollo, neboj sa prihovorit, mozno najdes niekoho super: )

luulinkaa
2. sep 2020

Výber si niečo čo ťa baví a prihlás sa do nejakého krúžku s tou tematikou, alebo chod na nejaký kurz. Ľahšie sa ti bude nadväzovať komunikácia keď budete mat niečo spoločné a môžte rozvíjať kamarátstvo.

lintu
2. sep 2020

Byť milým a priateľským je fajn. Bohužiaľ, to nestačí. Kamarátov zvyknú spájať podobné záľuby, názory, humor,... Iste, môžeš čakať, kým si ťa niekto všimne. Ale taktiež sa aj ty môžeš k niekomu pridať a skúsiť, či nenájdete spoločnú reč. Nie vždy to vyjde na prvýkrát. Treba skúšať. Hlavne sa nebáť osloviť iných. Alebo ešte máš možnosť vykašľať sa na to všetko a brať to ako to je. Nebudeš jediný "duch" na tomto svete.

moonlight1210
3. sep 2020

@dida07 byt mila, priatelska a zapajat sa nestaci, ak sa pri tom necitis ako ryba vo vode a si napata a obavas sa, ako ta prijmu medzi seba. A ci zachvilu sa aj tak nebudu bavit viac medzi sebou, ako s tebou. Ze budes len na okraji.

Dolezitejsie je robit to, co ta bavi (a nikomu to neskodi 🙂 ). V com mas zalubu. Rob to so zanietenim. Uzivaj si to. (To je ta najdolezitejsia cast!)

To uplne staci, aby to pritiahlo pozornost dalsich k tebe. Prave tych, co rovnake veci bavia. Mas s nimi o com hovorit.
Vravis, ze si mila a priatelska, no trochu placha. Ked sa s nimi budes bavit o veci, co vas oboch zaujima, tak sa plachost strati sama (lebo budes vo sfere, v ktorej si veris a rozumies jej) a uplatnis aj tu priatelskost.
A mozes medzi nimi najst aj tych, s ktorymi mozes hovorit aj o niecom viac nez len o tej veci, co vas oboch bavi. Z nich potom vzniknu tvoji novi priatelia.
Taki naozajstni a dlhorocni.

Alebo mozno danu vec vypilujes do dokonalosti a budes mat co odovzdat druhym.
Marie Kondo je introvertka s ocd. Posadnuta upratovanim, resp. usporiadavanim veci. Najprv sa do omdlenia realizovala v rodicovskom dome, az sa rodina z nej sla zblaznit. Potom vo svojom byte, potom zacala radit ludom, ako upratat a sama sa stale popritom ucila, ako to urobit lepsie (u nej je inovativnejsi pristup, ze klienta do toho zapaja, resp. ze mu ukaze, co a ako a pride ho po danom termine skontrolovat a zas mu pomoct sa nakopnut postupit s upratovanim dalej. Takze ho motivuje a on robi na tom sam. Narozdiel od tych relacii o upratovacich catach, ktore sice vypracu/upracu dom, ale klient sa povahovo nezmeni, takze efekt nula bodov.).

No a dnes ma kopec obdivovatelov (a medzi nimi aj par priatelov, s ktorymi si dobre rozumie).

vikss1
3. sep 2020

isto by si mala tak povediac popracovat na svojom vnutornom postaveni, sebaucte. mozes posobit priatelsky, no clovek musi byt tak povediac aj priebojny, aby ho okolie bralo vazne a hlavne si ho vsimalo

lllll_1118
4. sep 2020

Som na tom ÚPLNE tak isto. Je mi z toho smutno. Som introvert a hanblivá... Je to pre mňa ťažké. Navyše som akurát išla na strednú školu...

kristina3791
24. feb 2021

@dida07 taky isty problem mam aj ja😪

svetlanka111
13. mar 2021

@lllll_1118
@kristina3791
@kristina3791
@dida07 baby mne je to luto za vas😪ja som sice mala vzdy kamosky ale co si teraz spominam o svoje postavenie som musela bojovat,nikdy som nebola ta prva ktorej sa niekto ozve a zial je tomu tak doteraz.je mi z toho na figu ale horsie je ze sa obavam ze dcera 10,5r bude na tom podobne lebo takztie prestala mat kamosky a velmi ma to trapi..😪😪

sophiamazuchova
26. máj 2021

@dida07 mám to isté v škole majú každý svoju skupinku a ja sedím v lavici a nechcú sa somnou baviť a kedysi som mala bff ale tá si našla tu s ktorou boli nepriateľky

svetlanka111
26. máj 2021

@sophiamazuchova je mi to velmi luto..ja toto inak nechapem ze sa take veci stavaju..ja som teds kamosky mala ale teraz uz nemam ale mna to trapi kvoli dcere ktora dopadla ako ty nejak..v skole piate kolo u vozu,co mala bff si nasla novu kamosku😪velmi ma to trapi aj nu

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sophiamazuchova
27. máj 2021

@svetlanka111 a vaša dcéra má koľko rokov? Že či by sme sa neskúsili skamarátit cez internet 😊

sophiamazuchova
27. máj 2021

@zazvorka87 ďakujem 😊😊

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sophiamazuchova
28. máj 2021

@lllll_1118 ja mám to isté..som introvert a nikto sa nechce somnou baviť len preto že moje spolužiačky chodia von s chalanmi a pijú alkohol a fajčia a mňa to nejako neláka a preto sa somnou nechcú baviť lebo že vraj som divná a neprispôsobena tomuto roku a dobe 😔