Nemám kamarátky. Dnes mi to chýba

25. okt 2021

Momentálne som na MD. A zisťujem, že to ako som sa správala ma dnes mrzí. Začala som kedysi pracovať v obchode a od vtedy som prestala mať rada ľudí. Proste tam som toho mala fakt dosť. Veľa nepríjemných zákazníkov a podobne. Ano, bola som aj ja pár krát nepríjemná ale vždy ma to potom mrzelo a uvedomovala som si to a snažila to napraviť. no často krát ma niekto proste naštartoval.
Mala som kamarátky ale vždy len dáke obdobie, proste sme to potom neudržiavali. Dnes som vydatá, manžel a synček sú moje všetko ale chýba mi tá socializácia a dosť ma mrzí, že som mala fajn ľudí okolo seba ale proste som ich neudržala vo svojom živote, teraz sa mi niektorí ledva pozdravia, kedže pred tým sa aj snažili so mnou stretnúť ale ja som nemala dáky záujem, možno som bola aj nepríjemná a dnes mi je to ľúto.
Ako nie som úplne sama, mám super sestru a maminu, ktoré sú moje najlepšie kamarátky. Aj svokra je v podstate fajn žena, len zase jej nemôžem povedať úplne všetko, nemám v nej takú dôveru. Ideme občas aj na návštevu alebo sa stretneme s dákymi starými kamarátmi ktorí už tiež majú deti. Ale je to len občas. Chýba mi to. Ja chcem byť lepším človekom, lebo nie som zlá si myslím, len som mala také dlhšie obdobie kedy som nemala fakt rada ľudí a dnes mi je to ľúto, dosť ma aj hnedá čo si niektorí o mne myslia, ako to ma tiež štve, že mi tak záleží na názore iných ale neviem sa cez to dáko povzniesť, veľmi by som chcela mať v paži, čo si kto o mne myslí, ale nemám. Aj minule sa mi jedna baba, s ktorou sme sa kedysi zdravili, neboli sme kamošky, len sme sa proste poznali, nepozdravila a vo mne hned myšlienky, že prečo, čo som jej urobila, takisto si ma jedna známa vymazala z facebook (ja viem, je to blbosť ale proste mna to štve) tak len rozmýšľam, že prečo, čo som jej urobila.
Ako sa cez to povzniesť? Som v tom sama alebo tiež máte podobné pocity?
Viem, že aj materská robí svoje, ale tak mne je zatiaľ fajn na materskej, synček je dobručký.
Snažím sa napraviť čo sa dá, ale veľa sa už nedá a čas nevrátiš :(

lenkalienka0
25. okt 2021

Odkial si ?

mamusa34
25. okt 2021

Zaujímavé ,akoby som čítala o sebe.
Práca s ľuďmi je ťažká. A hlavne v obchode. .ľudia si dovoľujú , správajú sa povrchne. Zažila som si svoje a presne ako píšeš,tiež som bola nepríjemná ale to je už odraz tých ľudí. A tiež ma to mrzelo a tiež kamarátky tiež akoby sa vytratili .. a tiež som na MD🙈😂

lintu
25. okt 2021

Vymazanie z kontaktov na socialnych sietach si absolutne neber osobne. Tak, ako ty prehodnucujes, prehodnocuju aj ini. Niekto si tam nechava za "kamosov" len najblizsich ludi alebo ludi, s ktorymi aktivne komunikuje. Ty zjavne nie si ani jeden z tych pripadov.

Nezmenila si sa vyzorovo inak? Co ked ta ludia na ulici jednoducho nespoznavaju? Alebo v kope vlastnych problemov, aj ked sa pozeraju, nevnimaju okolity svet.

yasuo
25. okt 2021

Ahoj ja to mam rovnako ako ty s tými kamarátmi, síce som o nich prišiel inak ako ty ale prišiel, dnes sa už nebavíme a nikdy sa baviť nebudeme, co je nanic je ze to boli strašne dobre vzťahy a strašne super, no je to preč a teraz som sám, tak sa snažím nejak žiť aj sam... Raz sa mi darí a raz nie :D každopádne je super že máš aspoň rodinu pri sebe, ja tiež mam rodinu ale až tak s nimi čas netravim a nekomunikujem cize som v podstate väčšinu času sám, ale rozumiem ti že ajtak ti priateľa chýbajú, každý ich potrebuje 🙂 tak ale nasilu si ich nevytvorís tak asi nám ostáva čakať na to kym sa niekto objaví

autor
25. okt 2021

@lenkalienka0 Zvolen

autor
25. okt 2021

@mamusa34 tak som rada, ze v tom nie som sama 😀😊

autor
25. okt 2021

@lintu máš úplnú pravdu. Ale táto osoba si proste vymazala len mňa, to viem, akokeby cielene

autor
25. okt 2021

@lintu nie, vyzerám tak isto 🙂

autor
25. okt 2021

@yasuo čakať alebo možno napraviť, čo sa dá 🙂 ja si vravím, že nikdy nie je neskoro 🙂😉

simca06022011
25. okt 2021

Tiež to takto mám 😁 nejak to nemám cas riešiť, dolahlo to na mna pocas kovidovych lockdownov ked som mala kopu casu... Pracu s luďmi uz som obmjedzila ako sa dalo, kolkokrat si len pri čítaní emailov zdvihnem tlak.
K vymazaniu: neries. Ja tiež mazem. Ludi ktorí nezdielaju nic zaujímavé, alebo zdielaju v kuse somariny ktoré ma nezaujimaju (nejaku dobu sa to da nastavit, aby sa nezobrazovali takze je toho menej 😁) a k tomu s nimi nie som v kontakte. Aj to ma na to vplyv. Na co mat v znamych/kontaktoch niekoho s kym nic neriešim? Ani len "vsetko najlepšie" raz za rok, a na ulici sa ledva pozdravíme..? Ved ak nieco s dotycnou chces, tak ju kontaktuj... Na co sa tym trápiť? Ja posledné týždne riesim otazku "zrusit/nezrusit" fb... 😂

mariaveronikag
26. okt 2021

Podľa mňa, ak máš na mysli konkrétnych ľudí, neváhaj a aj po 15 rokoch ich jednoducho skontaktuj. Napíš trošku dlhšiu správu s nejakou témou / nie iba "ahoj" a čakať / a otvorene sa spýtaj, čo Ťa zaujíma. Prípadne ak si si istá, že si nejako tej osobe ublížila, tak sa ospravedlň. Ale len keď vieš fakt naisto, že si niečo urobila...nie iba keď si myslíš, že sa možno urazila, lebo si možno bola nepríjemná..prajem veľa šťastia. Nezaoberaj sa fakt tým, čo si o Tebe kto myslí - je to zbytočné a často sa mýliš. Ak by mal niekto vážne niečo proti Tebe, povie Ti to.

mamusa34
27. okt 2021

Otázka je či to chces menit alebo ťa to len štve