Nemám kamarátku a veľmi ma to trápi kvôli mojim deťom

21. mar 2021

Odmala som nepatrila k ludom, co maju okolo seba xy priatelov a znamych. Neviem, co je korenom tohto "problemu", ale ja si myslim, ze moje nulove sebavedomie. Vzdy som sa citila lepsie v kruhu rodiny a priatela, lebo som vedela, ze tito ludia ma maju radi aj ked nie som dokonala. Nikdy som nemala NAJ kamosku, ktora vedela o mne vsetko. Mala som ale maminu a super sestru (teda aj mam sestru), ktora mi bola sestrou a naj kamoskou zaroven. No poslednu dobu sa o nas moc nezaujima a velmi ma to trapi. Ona ma naopak vela kamaratov, nema problem nadvazovat nove kontakty a priatelstva, hoc aj nakratko.
Velmi sa trapim, ze moje deti nemaju starych rodicov 😔 nema ich kto polaskat, zobrat na prazdniny a podporit...Mavam stavy uzkosti, ze tu ostanu same, ak by sa nam s muzom nieco stalo.
Trapi ma, ze ked uz im nebolo dopriate zazit lasku od babky a dedkov, tak este maju aj neschopnu mamu, ktora ma nula kamaratok a nemame kam chodit, aby sa zabavili s ostatnymi detmi. Ked vidim ako sa znami stretavaju medzi sebou, ze je tam kopec deti a pohraju sa navzajom, byva mi do placu.
Este teraz, ked starsia nechodi ani do skolky a jej dlho doma. Mam uz zo vsetkeho depresiu, citim sa hrozne osamelo a neschopna, ze nedokazem detom urobit program, aby sa zahrali aj s inymi detmi.

miadi
21. mar 2021

Teraz cez covid by si chcela mega stretavat ludi? Ja som totalne odstavila jednu kamosku a jej deti lebp tie jej chodia do inej skoly a vecne sniekym su. S nikym sa nestretavam a nechyba mi to. Mala chodi do skolky nosia ruska ma tam kamosky a doma baby brata. Velmi sa lubia su spolu stastni. V zivote som mala xx kamosiek .Ale cim som starsia tym viac ma zaujima len Moja rodina. Ty zbytocne depkujes. Ze deti nema kto polaskat to ako mozes povedat ? Snad ich polaskas ty s muzom. A nie vsetci dedkovci su ochotni sa vnucatam venovat. ( svokra byva krizom cez cestu a vnucke za 5r raz doniesla polku dietnych keksov ze chce aby druhu polku mala doma Keby nieco 😂) Mala bola v šoku ked “zistila” ze je jej babka ona si myslela ze mà len jednu (moju mamu hoci tu volame babi a druhu grandmother “nona” Lebo tak to chce kedze je talianka) a mala si myslela ze je “len “ daddyho mama. Je to smutne ale Mne je to skor smiesne. Snaha bola z mojej strany ale co uz . Nemusi mat vsetko.Nikto nema vsetko. Bud rada ze deti maju milujucich rodicov .Tes sa zo zivota Bud rada ze ste vsetci zdravi a nehladaj problem kde nie je. Niektori sa veselo navstevuju a potom ked maju covid to uz take vesele nie je ( ale moze za to vlada nie navsteva. Ani ich vlastna volba ) Mozno Ta skor trapi ze sestra na teba teraz nema cas. Ze sa vzdialila skus jej povedat ako sa citis. Deti si kamaratstva velmi lahko vytvoria v skolke ty sa Hlavne vzchop a prestan sa podcenovat. Vela tych kamaratstiev je povrchnych a docasnych. Najst skutocne spriaznenu dusu nie je lahke. Je pekne mat ozaj dobru kamosku ale este lepsie je mat dobre manzelstvo.Nesustred sa tolko na to co nemas ale na to co mas. Zbytocne si kazis naladu.

autor
21. mar 2021

@miadi dakujem za povzbudenie, pekne si to napisala 🤗 mam najlepsieho muza a otca na svete, dal by nam aj modre z neba. Lubi mna aj deti, vzdy mame nejaky program spolu. Najhorsie je mi cez tyzden, 6 rocna nemoze ist do skolky (kvoli covidu beru iba deti pracujucich rodicov), lebo som na materskej s mensou, ktora je dost narocna, v noci sa casto budi a ja som vyflusnuta strasne. Starsej sa tolko nevenujem, to ma mrzi, ale ozaj niekedy meliem z posledneho...byvali sme na sidlisku, kde som mala aspon par znamych a vzdy som mala s kym pokecat a deti sa pohrali. Teraz som na dedine, citim sa tu strasne osamelo, nemam ani kde naviazat kontakt v tejto dobe. Stale sa utesujem, ze je to iba obdobie, ze to prejde a bude vsetko dobre. Len uz je to trva pridlho a smutne oci dcerky ako jej chybaju spoluziaci a kamosi mi na nalade nepridavaju.
Sestra bola na materskej, ale uz nastupila do prace, tak sa jej zmenili priority, uz sme neni pre nu prvoradi ako ked bola doma s malym. To mi je dost luto, ze odkedy sa nam narodilo druhe babo, ma o nas coraz mensi zaujem 😞. Ale chapem, ze nastupila do roboty a je rada, ze prezila svoju matersku - ona nie je mamickovsky typ 🤭

miadi
21. mar 2021

Mysli na to ze vsetko je docasne. Zial aj to dobre ale aj to zle obdobie. Bud rada ze mas deti dve. Nas Maly sa narodil tesne pred covid a o jedneho chlapceka v brusku sme prisli . Tak som velmi stastna ze ich mam. Ze su dvaja partaci. U nas bola online skolka a to bolo dost na nervy tak som rada ze uz je zas normalne niekolko tyzdnov otvorena. A Dufam ze ostane do leta. Chapem Ta je to tazke ale nemusi mat dcerka smutne oci. Zvykne si caspm. A treba jej dat nejaku zabavu. Zivot na dedine mà aj svoje vyhody mate svoj dvor? Zeby si tam poriesila hojdacky atd. Ja furt nieco vymyslam pre deti . A vela sa smejeme. Buduci tyzden mi dovezu pieskovisko tak uz sa tesim ako ho budem montovat.(aj ked neznasam piesok😆Lebo je vsade mam ho rada akurat na dovci pri mori ) Kym bol sneh sme sa chodili bobovat teraz sa oteplilo na 9C tak si robime vonku piknik .. minuly rok som kupila dreveny domcek na hranie a bazen . Detom je dobre vonku. Nic netrva vecne aj Tato situacia bude inak Mozno o rok uz budes mat kopec novych znamych.. a ked ti skonci materska este budes lutovat ze si si neuzila tie pozitiva ze si sa zbytocne trapila. Ked budes stastna a spokojna aj deti to budu tak citit. A kto vie o rok dva Mozno bude sestra zas na materskej a bude u vas varena pečena. Hlavne ze muz Ta netrapi vsetko ostatne je len otazka casu. V najhorsom pripade malej daj nejake dpmace zvieratko.

lintu
21. mar 2021

Nie si náhodou introvertka? Dosť ľuďom býva odmalička vpratávané do hlavy, ako musia byť spoločenskí, mať veľa kamarátov.... Keďže to napriek tomu majú radšej inak, sami sa potom považujú za čudných, trpia depresiami.... Neviem, aký je tvoj problém. Občas ale treba prestať chcieť byť silou mocou iným a prijať sa takou, akou si. Naučiť sa s tým pracovať a žiť. Čakaj na komentáre alebo zalov v starších podobných diskusiách. Veľa žien je na tom podobne ako ty. Za naj kamoša považujú svojho manžela, Vo voľnom čase sa stretávajú max. s niekým z rodiny. Mimo to majú bohatý program voľného času (chodia do prírody, venujú sa ručným prácam, záhrade, športujú, učia sa novým veciam....). Nenudia sa, nemajú čas rozmýšľať nad hlúposťami,.... a niekedy si práve takto cez spoločné hobby vybudujú kamarátstva s inými.
Deti máš ešte malinké. Keby čo bolo, určite tu na tom svete neostanú samé, aj keď teraz ti to tak pripadá. Tými obavami momentálne ale nič nevyriešiš. Maximálne si nejaké nešťastie naozaj pritiahneš.
S dcérou/dcérami si skúšala nejaké individuálne aktivity? S cieľom zabaviť ich/unaviť/ vystačiť si aj bez iných? Áno, tento psychický nápor v tejto dobe nie je najpohodlnejší, no nie je to nastálo. Prejde to. Vedomosti, zručnosti z tejto krízy ale ešte môžu poslúžiť.

tessa04
21. mar 2021

Ahoj, viem, ze zijeme teraz tazku dobu a nepomaha nam to nikomu. Vies, casto sa trapime nad tym, ze by sme mohli byt stastni kedy...kedy sme mali najlepsiu priatelku, keby sme boli chudsie, keby sme boli krajsie, keby sme tu este mali nasich rodicov...no skratka koli tym ,,keby,, casto zabudame na to stastie, ktore mame a nevidime ho. Mas priatela a dve zdrave deti. Uz to je stastie. Poviem ti, ja sice naj kamosku mam, ale vidime sa teraz tak raz za pol roka. A o dietatko sme sa s manzelom snazili 3roky. A utapala som sa v tom ,,kedy sme mali dieta,,..skus dat svojim detom to, co potrebuju najviac a to je spokojna mamina. Urobte si spolu vylet do prirody, to sa da aj teraz. To, ze uz deti nemaju starych rodicov je smutne, ale zmenit sa to neda..co je na tomto celom najtazsie je to, ze musis zacat od seba..tak hlavu hore a pozri na to pekne, co mas🙂

amelie2017
21. mar 2021

Dost ta chapem, ja sice kamaratky mam, ale na Slovensku a zijem v zahranici. Mala som kamaratky aj tu, nasli sme sa cez deti, 2 vyborne, s ktorymi sme boli takmer denne a potom dalsie dve, s ktorymi sme sa videli tak 2 krat do tyzdna. Lenze v lete sme sa stahovali, byvame tu uz pol roka a nic. Ako sem tam na ihrisku prehodim par viet s niekym, 2 rodiny chodia pravidelne, deti sa hraju spolu, ale len ked sa stetneme nahodne. Mne chyba ten predosly sposob, ze napidem whatsapp ze o 10. sa vidime pri marine a pod. Alebo nase grilovacio- herne nedele. Ale tu su ludia uplne ini, plus korona tomu vobec nepomaha. Ale dcera chodi aspon do skolky a kontakt s detmi ma tam a ja to prezijem. Tiez som skor introvert, takze vela ludi nepotrebujem, ale je prijemnejsie, ked sa ma mala na ihrisku s kym zahrat a nemusim stale len ja suplovat kamaratov 😆 najma s rastucim bruchom je coraz narocnejsie hrat nahanky a pod.
Ked toto sialenstvo skonci, dcerka pojde do skolky/skoly a bude ti lepsie.

kofolala
21. mar 2021

@lintu pekne a presne si to opisala.ďakujem za povzbudenie ,ze niesom čudna.😊

simona745
21. mar 2021

Chápem ťa, ja som na tom podobne kedysi som mala dosť kamarátiek ale ako prišli deti sama som stále snimi priateľ ten je celý týždeň práci a ja len s deťmi stále sama som deti majú len starkeho a to tiež malo sa sn stretávajú

luccija
21. mar 2021

@lintu ak by bola introvert, tak ju to netrápi, lebo si vystačí sama😀
Autorka tak trochu si si sama odpovedala, keďže si trávila čas so sestrou a rodinou nemáš okolo seba taký okruh ľudí.mas dobrú motiváciu kvôli deťom sa trocha zmeniť, keď sa bude dať chodiť viac von,na ihriská a občas sa s niekým dať do reči.Aj tá rodičovská dovolenka bude zaujímavejšia a budeš mať nejaké nové podnety.Este môže byť, že dieťa bude po tebe introvert a žiadnu spoločnosť nepotrebuje iba ty si myslíš😊, za jej niečo chýba.
Mne sa zase zdá, že po nástupe do práce sa všetko pokazilo žiadne tulacky, kávy, detské ihriská len stereotyp robota domov učenie...