Nemám finančnú oporu vo svojom rozvedenom priateľovi

00mana20
13. mar 2021

Zdravím žienky z mojím priateľom sme spolu cca 2 roky..Priateľov predošlý vzťah trval necelých 20 rokov po ktorom sa mi sťažoval ako musel všetko hradiť len on ako vyplácal svojej ex jej dlhy,ako všetko musel kupovať žene to čo jej na očiach videl atď... Pointa je v tom že ja keď niečo chcem hoc aj maličkosť alebo niečo iné tak si to kúpim radšej za svoje keď vidím že nemá už na mňa ako sám hovorí peniaze 💸 Pretože po svojom rozvode nechal všetko svojej ex a svojím 4 deťom a zo svojho zárobku platí hypotéku,alimenty, atď atď Pričom mu ostáva iba 300-350€ a z toho len za cigarety minie 80-90€, benzín do práce keďže dochádza ďaleko 90€ a ostatné má na stravu..Proste poviem to na rovinu..Nie som žiadna zlatokopka ale strašne mi vadí že v ňom nevidím finančnú oporu ako aj v mojich predošlých vzťahoch kde som pomáhala finančné väčšinou ja... Mám zlosť na to že tá jeho ,,ex,,v ňom oporu mala a ja nie...Toto má strašne štve pretože s ním čakám dieťa a nemôžem si dovoliť po pôrode sedieť doma pretože mám ešte aj svoj nájom ktorý si platím a držím pretože stále mám v hlave že budem radšej bývať sama s malím ako doteraz a nespoliehať sa na nikoho keď nevidím oporu oporu oporu

michaela567y
13. mar 2021

@00mana20 nech si nájde druhu prácu.

syslik81
13. mar 2021

a kde si bola doteraz? si nevidela aky je a ze urobit s nim dieta nieje to prave orechove... si sadnite a porozpravajte sa o financiach .. nech prestane fajcit uver plati komu? co moze nech prestane platit a da vam ak to s tebou mysli vazne ..inak bude leposie ostat sama s dietatom ako zivit este aj jeho

stanulienkat
13. mar 2021

Poprvé -nepotrebuje fajčiť za toľko veľa eur mesačne. To by som si ani ja nedovolila a neplatím alimenty. Po druhé -urobím si dieťa s človekom, ktorý má štyri deti???? To by som musel byť už úplne na hlavu.

0silvia0
13. mar 2021

@00mana20 bude ta to stvat aj nadalej, ale tak vedela si v akej je on v situacii. Bud nech si najde inu pracu, alebo funguj sama s dietatom a on bude platit alimenty aj tebe, a potom si uz inu pracu budr musiet najst, lebo alimenty na 5 deti + svoje byvanie neutiahne...

00mana20
autor
13. mar 2021

@stanulienkat
Čo sa týka dieťaťa mám už čochvíľa 14 ročného syna z prveho vzťahu a za sebou aj interupciu otehotnela som cez antiku a na ďalší potrat som už nechcela ísť mám už dosť hriechov za sebou 🙂

sissy27
13. mar 2021

@00mana20 nuž dieťa na ceste, trošku neskoro si sa prebrala... po pôrode rovno požiadaj o výživné, úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom...
Ja v princípe nemám nič proti rozvedeným so záväzkami, ale zas základná matematika nepustí - výživné na 4 deti po dobu x rokov je naozaj na zamyslenie, či toto je chlap mojich snov...a on už mohol vedieť, že zamiesiť 5. dieťa nie je v jeho situácii dobrý nápad...
Ano, budeš na všetko sama a finančne ťahať ty jeho.

dskjhfdlkdjhl
13. mar 2021

@00mana20 Treba najskor premyslat a potom plodit.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
00mana20
autor
13. mar 2021

Zabudla som doplniť detaily priateľ má dve dospele deti a dve 13 ročne dvojičky

hankm
13. mar 2021

@stanulienkat presne tak, laska-nelaska, 4 deti su extremna zataz. Opat raz klasicka situacia kedy emocia premohla rozum.
@00mana20 vies mi povedat, preco si si vybrala jeho ako otca tvojho dietata? Chapem, ze si asi chcela, ale ozaj bolo nutne vybrat si cloveka, ktory uz Nadstandardne naplnil svoje reprodukcne moznosti. Aj fungujuce rodiny s 5 detmi su na hrane. Toto uz nie je o emocii a laske. Tu uz musi fungovat rozum. Panovi neostava nic ine ako makat. A dopadne to tak, ze bude v kuse v robote a budes aj tak nespokojna. A on nakoniec bude platit alimenty na 5 deti. Edit: na 3 deti.

sasa1310
13. mar 2021

@00mana20 Ako často sa stretáva s tými 4mi deťmi.

betty_image
13. mar 2021

A na dospelé deti sa platia alimenty, resp. študujú ešte, keď na ne platí alimenty? Lebo ak už neštudujú, nie je na to dôvod. Tie 13-ročné deti nepočítam, to je jasné. Nenapísala si, komu platí hypotéku, ak ju platí svojej ex, tiež to nie je ok, keď sú už riadne rozvedení. Ja mám tiež rozvedeného priateľa, má jedného syna, platí naňho dosť, ale s financiami nemá problém, ak by som s ním raz dieťa chcela ( čo ale s rozvedeným chlapom teda určite neplánujem ), tak mám aspoň istotu, že by sa o dieťa vedel ako otec riadne postarať. Ono, niekto vraví, že peniaze nie sú dôležité, ale presne v takýchto prípadoch sa ukazuje, že áno, peniaze ( v tomto prípade na výchovu detí a rodinný život ) rozhodne dôležité sú. Prajem veľa síl

00mana20
autor
13. mar 2021

@betty_image
Ahoj hypo platí banke pretože si kúpil po rozvode dvojizbový byt a dospelé deti mu už pracujú a priateľ ich má v striedavej starostlivosti bez výživného ale aj tak im posiela 200€ Jeho príjem je 1200-1300€ a v Tom má životné poistenie, leasing a to čo som spomínala..

betty_image
13. mar 2021

@00mana20 Vidíš, a sme doma...Tých 200 eur zrušiť a hneď je 200 eur navyše pre Vaše dieťa, ktoré je na ceste alebo výdavky, ktoré máte vy ako pár. Ja chápem, že rodič chce pomôcť, ale ak sú to pracujúce deti, nevidím dôvod, veď to je až choré, preboha...za predpokladu že to nie je Boris Kollár, ktorý môže svojim deťom prispievať do dôchodku...

00mana20
autor
13. mar 2021

@betty_image 😂 🙂 To áno

sissy27
13. mar 2021

@00mana20 takže dve dospelé pracujúce deti má v striedavej starostlivosti a platí na ne 200€ hoci nemusí? No buď si robíš srandu ty, alebo tvoj priateľ z teba...
Koľko majú rokov, kde reálne žijú a čo znamená “pracujú” ? Lebo dospelý je aj 18-19 ročný študent denného štúdia privyrábajúci si na brigáde a bývajúci u rodičov, aj 18-19 ročný s ukončeným vzdelaním pracujúci na tpp a bývajúci v podnájme...

kassandra25
13. mar 2021

@00mana20 a naco si si robila s takym dieta?

00mana20
autor
13. mar 2021

@sissy27
V striedavej má dvojičky tie sú neplnoleté a áno nemá súdom určené výživné ale aj tak platí...A bývajú u jeho ex

00mana20
autor
13. mar 2021

@kassandra25
Môj prvý priateľ bol alkoholik, druhý bol Bastard a tyran a tento je jeden veľmi dobrý chlap pri ktorom som otehotnela cez antiku čož sama tomu nerozumiem..V predošlom vzťahu kde som bola týraná som otehotnela a hneď šla aj na interupciu...A popravde nechcela som ísť už na ďalšiu...

liljana
13. mar 2021

Nevedela si, ze muz po rozvode uz nema mat zivot, ma mu zostat iba tolko na noclah, cigy, parky, aby ex nic nechybalo? Moze byt tak dobry, ako len chce, ale pri 5 detoch, kde nie su financie ti zacne jeho dobra povaha o chvilu liezt na nervy...

sissy27
13. mar 2021

@00mana20 no tak nech sa pánko preberie, dvojičky ok, ale ak dospeláci ukončili štúdium a normálne pracujú, tak síce je milé, že ich naďalej podporuje, ale v tom prípade si bude musieť nájsť extra príjem alebo prestať fajčiť a začať využívať verejnú dopravu, lebo proste 5 detí bude mať problém uživiť.

kammik
13. mar 2021

jój tak toto je komplikovanejšie, ja keď som bola s bývalým a neprinášal do vzťahu pravidelný zisk, tak istý čas som to rešpektovala, lenže postupom času to pre mňa bola príťaž, že som musela všetko financovať a riešiť čo kde ako, tak som sa zbalila a odišla, ale toto v tvojom prípade asi nie je riešením

kassandra25
13. mar 2021

@00mana20 ale byt s neschopakom ta bude ubijat psychicky, uz tetaz to mas zle

lija22
13. mar 2021

prepac, toto nebude k teme. ja len chcem ze dusicka sa k tebe velmi pytala, ked sa dietatko uchytilo aj cez tolku prekazku, gratulujem. mozno je to to predchadzajuce a predsa si ta naslo, svoju mamu ❤️ ja sa normalne tesim 🙂 bude to ok, zvladnes 🙏

00mana20
autor
13. mar 2021

@lija22 nuž dúfam nechávam to na osud 🙂

deti95060810
13. mar 2021

s takým človekom by som veru decku nechcela...že 4 deti... 😨

schoki
13. mar 2021

Ahoj,stazujes sa ,ze mu zalezi na detoch a sa one stara?Daj pozor aby sa to neobratilo proti vasmu spolocnemu dietatu.Dufaj,ze rovnako sa postra aj o vase a bud rada,ze vie byt milujuci otec.
Inak poznam taky par,kde su 4 deti a on ich opustil pre druhu.V tom manzelstve sa dohodli,ze on bude robit karieru a financne sa postra o rodinu.a zena sa bude starat o domacnost a deti.Samozrejme ,ze chodila aj do prace.Ale to co zarobila bolo malo.Na prilepsenie do domacnosti ale pracovny cas vyhovoval popri 4 detoch.Ona obetovala skolu a slubnu karieru.Ale bola to ich obojstranna dohoda. Nie su spolu,ale deti ostali a treba sa o ne dalej postarat.
Si si ista,ze priatel ti povedal pravdu,ci len to ako to on vidi.Kazda minca ma dve strany 😉

hopsadobrandejsa
14. mar 2021

Ak by som mal 4 deti, piate by som s inou uz urcite mat nechcel.

Nic v zlom, ale niet chlapovi co zavidiet. Rodicovskych povinnosti a financnych zavazkov ma ponad hlavu.

danim
14. mar 2021

@00mana20 ste partneri. Obaja pracujete. Nerozumiem prečo by ti mal on byt finančnou oporou.... a to ma ešte deti neúrekom.

zuzizu2
14. mar 2021

Hmmm ako ja fakt zas vkitujem, ze sa o ne stara. Ty mas svoje zarobky ale chapem co si tym celym chcela povedat. No neviem, on ma podla mna toho na pleciach dost a aj keby chcel, neviem, ci by ti teraz vedel vyhoviet a zas chciet od neho aby si nasiel druhu pracu, no neviem