Nemám dobré vzťahy s rodinou. Čo mám robiť so životom?

davess
22. nov 2022

Ahojte neviem či mi s týmto poradíte no ocenim každý názor/radu. Nemám dobré vzťahy s rodinou. Otec manipulátor. Matka mi pred par rokmi šla do debetu na učte a musela som celu sumu vyplatiť ja. Nemám nejake skvelé kamarátky, vieme pokecať o veciach ale keď ide o čosi vážne tak to neriešia aj ked ja tu pre nich som vždy. S priateľom mám zlý vzťah vyčitame si stare veci nevieme sa pohnuť ďalej. Akurat končim v práci a chcem odisť do zahraničia. Zo všetkych problemov doma mi prišli zdravotné problémy. Nemám žiadne plány do budúcnosti len viem, že chcem odisť z domu. Mám depresie ale terapie mi nepomahajú keďže mi terapeut povie že ma chápe. Nepotrebujem pochopenie ale asi skor "natvrdo" povedať že sa mám vzchopiť atd. Myslim si že zo všetkych veci som už aj zacyklena v roli obete. Stale sa len na všetko rozčulujem a vyčitam každemu všetko. Čo mam robiť? Ako mam zmeniť svoj život? Bojim sa toho že keď odídem tak budem sama na všetko.

alexnina777
22. nov 2022

@davess ahoj, neviem či ti poradím dobre, ale poznám niekoho komu pomohol v rámci terapie pobyt v tichu, je to meditačný pobyt , kde sa ľuďom pomocou meditácie liečia traumy, stavy úzkosti a depresie.. nie je to vhodné pre každého..počet dní je ideálne 14 ale vieš si to nastaviť podľa seba.je to celé v komunite s odborným dohľadom a pomocou presných pravidiel..ak by si sa chcela dozvedieť viac, zoženiem kontakt priamo na nich..

sissy27
22. nov 2022

@davess a čo je zlé na tom byť sama na všetko? veď aj teraz si, akurát máš zbytočnú záťaž v podobe rodičov a "priateľa" - ako ti oni zlepšujú tvoj život? z toho čo si napísala, tak nijako, len problémy robia.
Chápem, že rodičov len tak nevymeníš a hoci sú akí sú, tak nejaké puto tam vždy bude... ale preboha prečo pri sebe držíš priateľa, s ktorým máš zlý vzťah? Aspoň ti platí účty alebo v čom je tajomstvo?
Ak máš možnosť ísť do zahraničia, tak choď. Teraz, kým si slobodná, bezdetná. Odstrihni sa od priateľa, ktorý je na príťaž, od rodičov si tiež drž odstup. Len si ten život v zahraničí trošku naplánuj - maj zabezpečenú prácu, ubytovanie, zisti si, ako je to tam so zdravotným a sociálnym poistením, atď, maj aspoň na začiatok našetrené nejaké financie...

martul
22. nov 2022

@davess zo všetkého si frustrovaná, ja by som sa zbalila odišla do zahraničia a začala odznova.

davess
autor
22. nov 2022

@sissy27 ahoj ten začiatok si vystihla dostatočne a ani som si to neuvedomila že vlastne aj tak som sama len zbytočne trpim pri nich. Ďakujem. Vieš čo s priateľom som 2 roky je to podobny vzťah ako s ocom. Manipulacia. Sebavedomie žiadne. "Vtipky" ohľadom mojho vzhľadu. Vsugeroval mi že bud budem s nim alebo o mna uz nebude mat nikdy nikto zaujem. Asi to ma drži.. strach.

martul
22. nov 2022

@davess alebo čo sa týka papierovaciek povolení, doktorov a jazyka by možno stačilo odísť do iného mesta, možno na opačný koniec SVK.

alexnina777
22. nov 2022

@davess ešte by som ti poradila pozrieť túto pani psychoterapeutku, ktorá je odborníčka na toxické vzťahy..

cyberk
22. nov 2022

no.. ak potrebujes natvrdo tak idem na to.. prestan fnukat, a lutovat sa a obvinovat z toho kde si okolie, to s kym si je tvoja volba, ak nie si spokojna, sup to zmenit, nikto to za teba nezmeni ;) drzim palce

alexnina777
22. nov 2022

@davess V skratke asi takto od pani psychoterapeutky, ktorá sa zameriava na tocické vzťahy, ešte doplním že toto je na Instagrame, ale má tam kontakt aj priamo na seba..ja by dom ti poradila ju kontaktovať..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
22. nov 2022

@davess nečítam diskusiu, len úvod. chystáš sa do zahraničia, predpokladám pracovať. robíš dobre. odstrihni sa od rodiny, opustila by som aj toho chlapa, načo ti je taký vzťah? začni tam pracovať, nájdi si bývanie, začni žiť nanovo. nové prostredie ti môže pomôcť prekonať toto obdobie. možno do roka bude z teba úplne iný človek. a viem, že rodičov si nevyberáš, no nemôžeš za nich. odstrihla by som sa od nich úplne.

mamusa123456789
22. nov 2022

@davess vykašli sa na takého priateľa... Niekde na teba čaká lepší... Kamarátky si tiež nájdeš lepšie keď sa od takých odstrihnes, no rodičov nevymenil, ale keď obmedzís kontakt tak ti bude lepšie... Na všetko si sama aj teraz, takže sa neboj keď odídeš tak to zvládneš, si silná, ver si 🍀

sissy27
22. nov 2022

@davess ale čo je zlé na tom aj keby "nikto iný nemal záujem" ? čo je samozrejme hlúposť, lebo keď si našiel nikoho on, tak si nájde aj hocikto iný 😀
Byť single nie je nič tragické, zrazu máš kopec času na seba a svoje sny, plány, rozvoj. Môžeš si robiť čo chceš, ísť kam chceš, kúpiť si čo chceš, môžeš byť celý deň doma v pyžame na gauči alebo si obliecť tie najkrajšie šaty a ísť hviezdiť niekam von. Mať partnera z teba nerobí lepšiu alebo hodnotnejšiu osobu, tvoje šťastie nestojí a nepadá na tom, či máš chlapa. A hlavne ak ten chlap stojí za hovno. Nie nadarmo sa hovorí, že lepšia je inteligentná samota ako blbá spoločnosť.
Byť tebou tu začnem - odstrihnúť sa od manipulatívneho debila, ktorý si ťa potrebuje udržať tým, že ťa bude ponižovať a podkopávať tvoje sebavedomie len aby si ho náhodou neopustila.

katka700
22. nov 2022

@davess Manipulátori často svojim deťom vsugeruju že keď sa pre druhých obetujú ľudia ich budú mať radi. Je to blbosť samozrejme. Ľudia si k tebe dovolia len to čo im dovolíš ty. Treba si nastaviť hranice. Priateľa kopnúť do... vzťah s rodičmi minimalizovať a nenechaj sa vydierať. Vzťahy medzi dospelými ľuďmi (partnerské, rodinné, kamarátske) by mali byť rovnocenné, nielen do vzťahu dávať ale mal by ti aj niečo dávať. Malo by to byť emocne tak 50 na 50 a nie že si pre každého butlava vŕba a poradca a na teba všetci kašlú. Či sa odstahujes do iného mesta alebo do zahraničia, držím palčeky 😊

ahhola
22. nov 2022

Ja ti závidím.... Taka mlada a taka rozhodna a tie možnosti... Keby som ja v mladosti chcela von, tak pokútne cez Juhosku, cez Sumavu, cez Devín... Ty sadnes do lietadla a ideš. Skus to utajiť pred tým tvojim chrapunom, nech mu ostane len otvorená huba a vaši, asi im chýbať nebudeš, sú aj takí "rodicia. " veľmi ti prajem spriaznenú dušu, snáď ti niekto taky skrizi cestu. 🍀🌍🌞Napíš, ako sa tam más.

sima338
22. nov 2022

Niekedy nie je iná možnosť ako nové začiatky. 😉 Držím palce, zvládneš to 🍀

minenkas
22. nov 2022

@davess zober sa a choď

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drzaopica
22. nov 2022

@davess odist prec

vilma7
22. nov 2022

Tak akurát zahraničie čaká na osoby s depresiami. Treba začať doma. Pred problémami neutečieš.

bluka2
22. nov 2022

1) zahraničie je perfektné ako nový začiatok, hneď by som išla v tomto prípade
2) nájdi si časom lepšiu psychoterapeutku. Toto je nejaký o ničom. Sú aj dobrí

bluka2
22. nov 2022

Samoty sa nemusíš mať. Prídu ti do cesty ľudia aki majú. Rozšíris si obzory, začneš myslieť inak. Zmení ti to zivot

wewerka01
22. nov 2022

@davess napíš mi SS....popíšeme....rada pomôžem ak môžem.

daniela2202
23. nov 2022

@davess určite to chce zmenu.... veľa šťastia prajem 👍

gerrwie_girl
24. nov 2022

Ak nemáte deti tak no problém. Zbal sa a chod do zahraničia. Mne sa pred rokmi odchodom do zahraničia zmenil život k lepšiemu a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Odišla som vtedy kvôli nešťastnej láske. Som si povedala seriem na teba a šla som preč. Aj keď je pravda, že som vtedy šla aj s kamoškou a nebola som na všetko sama, ale verím ze to dáš 🙂. Do toho, očividne sa potrebuješ reštartovať a toto ti podľa mňa pomôže ;).

zajaciq
24. nov 2022

@alexnina777 titul psychoterapeut moze pouzivat len trn, ktory ma ukonceny vycvik a ziskal licenciu na vykon certifikovanej pracovnej cinnosti psychoterapia a/alebo je zapisany do zoznamu psychoterapeutov. Psychoterapeut vo vycviku je psycholog v psychoterapeutickom vycviku. To len na osvetu spolocnosti

miriam_s
24. nov 2022

@sissy27 , "inteligentná samota je lepšia ako blbá spoločnosť", 👍😊, síce úplne v inom kontexte, ale veľmi mi to pomohlo aj keď to nebolo adresované mne. Ďakujem

sissy27
24. nov 2022

@miriam_s rado sa stalo 😉

kakawah
24. nov 2022

V dnešných časoch je možno ťažšie vycestovať do zahraničia. Možno Čechy alebo iné mesto Sk by stačilo. Vôbec sa neboj, že budes na všetko sama, zo začiatku áno, ale postupne až si nájdeš prácu, budeš mat kolegov, určite si s niekým sadneš a časom pride aj láska. Žiješ v toxickom prostredí, toto musíš zmeniť čím skôr, a toho svojho Adonisa kopní do zadku, Bože to musí byť chudák.

alexnina777
24. nov 2022

@zajaciq Ďakujem za vysvetlenie, rozumiem.