Ako by ste sa pozreli na situáciu,keď stará mama da všetkým vnučatam na Vianoce po 50€ (ma vnuciek a vnuka dokopy 7) ale dvom (mne a sestre) neda nič?Keď ju stretneme sa ulici slušne pozdravime všetko.Ale mojej mame,jej dcére vela krat povedala že nedostaneme od nej ani euro.Nejde tu o peniaze ale o ten princip.Myslim,že nás neznáša a neviem prečo..(mám 18 a sestra 14 rokov)Vo vašej rodine maju babky rady vsetky vnučata rovnako?
Ja som babka a mám rovnako rada všetky svoje vnúčatká. Rovnako ich obdarúvam a ich rodičia vedia ako, keďže vnúčatá to ešte nevnímajú. Tvoja babka má iste s tvojou mamou niečo, o čom ty nevieš a preto vám babka nedáva darčeky. Neodsudzuj ju preto, ale opýtaj sa mamy, prečo to tak je.
Nikdy vám nič nedala?
@oli18 Tak s mojou mamou mali niekedy nejaké nezhody,hadky ale už je to dávno ok lebo mojej mame darčeky dava.Minuly mesiac mala mama narodeniny a dostala od nej 100€
@janinah Už dávno keď sme boli menšie ale už roky rokúce nič
Ak chces vediet odpoved, pytaj sa doma rodicov, pripadne samotnej babky. Pocitaj ale s tym, ze mozno prides na nieco, o com radsej vediet ani nechces. Ak sa k vam takto babka spravala vzdy, problemom moze byt napriklad vas otec.
@lintu Nie vždy sa tak nespravala,keď sme boli menšie tak darčeky na narodeniny,Vianoce,meniny sme stále dostali
Nie je babka ako babka... bohužiaľ... poznám,aj moje detí to takto majú, tiež od jednej nedostanú ani euro, ale moje detí a ani ja neriešime.... načo.. majú všetko čo potrebujú a druhá babka by im dala aj modré z neba... takže byť tebou, neriešim... čo je príčinou,aj tak asi neovplyvnis,je to rozhodnutie tvojej babky...
@bozenka9532 Máš pravdu nebudem to riešiť.
Ide o to že rovnaký problém je aj u druhých starých rodičov.Tych sme nevideli minimálne rok a pol a ani oni sa neozvali.A viem že ostatným vnúčatám davaju.Moze to byť preto že so sestrou vyžadujeme nejaku zvláštnu,nie najlepšiu energiu?
no v rodine mojej starkej sú dôležitejší chlapci ako dievčatá. Takže môj brat dostáva celý život brutálne drahé darčeky, napr. elektrokolobežku za 300 eur na meniny... a my so sestrami max 20 eur. Druhá babka nám dáva rovnakým dielom..
Ale nebudem sa tváriť. Starkú neznášam, najradšej by som ju nikdy už nestretla a moje sestry aj mamka to vnímajú rovnako. Babku milujeme, nevymenili by sme ju za nič. Nejde o peniaze, tie môžem okašľať, ide o to, že ich nezaujímam len preto, že nemám penis a ak mi niečo povedia, tak je to niečo nepríjemné.
Opytaj sa hned teraz mamy, ze kde je problém...ze preco sa babka tak k vam sprava...ked ti mama povie, ze nevie, tak jej povedz, ok, idem sa opytat babky....ale aj choď...a zober aj sestru...
opytaj sa oboch babiek preco je to tak mozno ti povie ze to vnimas zle a tak to nie je a poprie aj skutocnost ako sa to deje ale opytaj sa urcite
jedno si ale zapamataj urcite to nie je v tom aka si ty alebo sestra chyba je v babke (dospely zodpoveda za svoj vztah k dietatu)
ak ti to neprizna alebo povie len tak vseobecne neries aˇpozdrav ju na ulici a toje tak vsetko vztah ke vzdy ondvoch ludoch a ak keeen nechce je to jeho chyba
Zalezi aky mate vztah, osobne, som dospela velka, no babka vzdy mi nieco da..lebo som jedine vnucas ktorym ma taky vztah, odmalicka tam chodime s mamcou, ja sama, plus sa starane o nich s dedkom nakupujeme a tak..nic nepytam, ale da vzdy urazi sa ked odmietnes…ostatne vnucata dospele tam nechodia…lebo 🤷♀️🤷♀️🤷♀️Nechcu chodit Neriesim nestaram sa…ake vztahy su u vas zalezi
Ide ti o vztahy alebo o peniaze?
A ty riesis jej narodeniny, vianoce, sviatky? Chodis jej pomahat? Pytas sa jej ci nieco nepotrebuje?
Stretneš ju len na ulici?
Nechodite k nej? Ona k Vám?
Lebo podľa toho čo si napísala príde mi to tak ze k nej Nechodite a stretneš ju len na ulici. Potom by som sa ňu čudovala že nič nedostanem... Keď nie je žiadny vzťah vybudovaný 🤔
@kitycat ty si asi nepochopila prispevok alebo ako mozes napisat taku blbost? Ake vztahy ma mat s babkou, ktora ju ocividne vytesnuje, a uprednostnuje ostatne vnucata?
Tak dopadnú vzťahy starých rodičov a vnúčat tých užívateliek MK, ktoré tu riešia zlé svokry a zlé matky. Takto možno raz budú písať ich pubertálne deti, keď im bude vadiť, že sa s nimi babka nestýka . To je jasný prípad zlých vzťahov v rodine, následky ktorých trápia aj túto pisateľku.
@oli18 áno, presne tak.
Ale myslím ze tuto mladú slečnu trápia skôr len peniaze a nie vzťah.
Keby mi vadí že moja starká nepríde, idem ja, navštívim ju ako sa ma. (slečna je nato už dosť vyspelá "vekovo"). Opýtam sa ci nepotrebuje daco z lekárne alebo nakúpiť v obchode niečo, nie len € ka čakať, keď sa nevídaju.
S prepáčením! Toto je len môj názor.
Zato ze by ju navštívila a skúsila zlepšiť vtzah nič by nedala, aspoň by vedela ci to ma význam alebo nie, a ci je to obojstranne.
Keby bola fair tak da aj vam rovnako $ Takze asi vas nema rada. Urcite to nebude tebou a 14r sestrou. Ak chces vediet preco opytaj sa jej . Tu mozeme len hadat. A este z teba urobia zlatokopku pre smiesnych 50e.
Niekto z nej nerobí zlatokopu, ale aj v ostatných komentoch píše len o financiách, preto som napísala ze možno problém je aj v tom ze ju nenavstevuju (zamozrejme to nie je vína deti ale dospelých), ale keď už má 18 môže sama navštíviť statku, zaujímať sa a samozrejme sa opýtať ze o nich prečo neprejavuje záujem.
@matqa411211 zakladatelka pise len o tom ze ostatne sesternice a bratranci dostavaju peniaze a ona so sestrou nie. Takze sa pytam, ci jej ide o peniaze alebo o vztahy.
Z jednej strany sme dostávali všetci rovnako, dedko by aj posledné jablko rozdelil na rovnaké časti a ak by to nešlo tak by radšej nedostal nikto nič, z druhej Strány boli robene rozdiely vždy medzi vnúčatá i a veľké.... Žiaľ s tým ne narobíš nič,... Nekaz si vzťahy so starMi rodičmi aj keď viem ako sa cítiš....
@kitycat takze si precitala jednu vetu a hotovo ako vidim
@ingush616 ale zasa netvarme sa ze vsetky babky su tie dobre rozpravkove babicky moja svokra ked videla svoje vnuca na ulici radsej presla na druhu stranu pripadne ak sa nedalo ani na poudrav neodpovedala ja som ju spoznala dieta uz samozrejme nie
aj sme skusili po dobrom po rokoch nekontaktu ame sa dohodli n navsteve na vianaoce priniesli im darceky a oni nam dali prd a ano este sa aj zasmiali ma detsku otazku kde je stromcek tak povedali ano ale nie su darceky
a ano znovu sme x rokov bez kontaktu (ked sme im odmietli davat tisice eur a nepodlahli sme vyhrazkam )
ak nie je vztah je tomchyba stareho rodica alebo rodica a nie dietata
@loginexistuje 👏 presne si to vystihla tou poslednou vetou.
@jaja20 Ano môže byť,obidve staré mamy maju viac detí moja mama je zo štyroch detí otec z troch
ale ved ty už máš 18 rokov,si svojpravna,kedy si sa ty zastavila u starej mamy a prejavila zaujem o nu?A čo si jej ty prichystala na Vianoce?
Nie sú tam z minulosti nejaké pochrámané vzťahy s vašou mamou ? Mne už len to znie divne, že keď ju stretnete na ulici, tak slušne pozdravíte ... to je vzťah aký mám so susedou, nie s babkou