Neľúbim Ťa tak ako by som mal manželku. Čo to znamená?

janazopka
18. dec 2020

Ahojte dievčatá. Po 10 rokoch manželstva mi manžel povedal túto vetu. Ochladol.Je to cítiť aj z jeho správania.Máme malé dieťa. Ak máte skúsenosť, napríklad aj z okolia... Čo väčšinou býva príčinou týchto slov? Požiadala som ho, aby sa odsťahoval k bratovi. Veľmi mi to ublížilo. Spomenula som aj rozvod niekoľkokrát a manžel na to reagoval, akoby s tým bol OK. Ja nevidím zostávať vo vzťahu, kde druhý neľúbi. Mali sme presne toto už pred pár rokmi. A teraz sa to zopakovalo. Je jasné, čo môže byť príčinou.... 😔😔

deti95060810
18. dec 2020

mám rozumieť tomu tak ,že vôbec by mu nevadil rozchod, popr. rozvod? Nebojuje o manž. ?
Ak áno, tak v tom bude alebo iná žena, alebo nejaká partia ktorej sa chce prispôsobiť....

danica2711
18. dec 2020

@janazopka je to smutné, ale nie je v podstate jedno, aká je príčina? Jedno prečo, ale ťa už neľúbi. Ak ste takúto krízu už mali a zopakovala sa, tak proste láska už nie je a nevráti sa ani na druhý pokus, s tým sa treba zmieriť. Máš pravdu, v takom vzťahu nemá zmysel ostávať, zvlášť keď on ani nechce

anjelicek26
18. dec 2020

Tak sama vies, ze kde nie je laska, nie je asi ani spolocna buducnost... hlavne, ked je to vyslovene opakovane. Nie su tam emocie, hnev, nevera, proste odcudzenie. Ci bojovat? Musis vediet sama, ci to ma zmysel - ono to musia chciet obaja. Ak jeden nechce, mozes sa aj roztrhnut. Co sa tyka rozvodu, tak najlepsie si to vysvetlit bez emocii, cim je dieta mensie si myslim, je rozvod jednoduchsi - menej to vnima, rychlejsie sa prisposobi vzniknutej situacii. Poziadat o normalne vyzivne, vyriesit majetok, poziadat partnera, nech sa nestahuje daleko (aby mohlo dieta chodit do rovnakej skolky, malo rovnakych kamaratov, mohol dieta vodit alebo vyzdvihovat, proste veci, co robi doteraz), proste nech si to ulahcite. Laska medzi vami uz nie je - ale laska k dietatu je nekonecna. Kazde druhe manzelstvo je dnes rozvedene, ale lahsie to nie je...na druhej strane si mlada a mas este sancu najst lasku, taku, ktora ostane.

nyusika
18. dec 2020

Manzel uz pravdepodobne ma za teba nahradu, tak ti to takto trapne naznacil...tieto melodramaticke vyroky typu "nemilujem ta tak, ako si zasluzis..." su ubohe.

acrobaleno
18. dec 2020

@nyusika Súhlas. 🙄 Prečo nevie povedať pravdu, že má niekoho iného.

mondolina
18. dec 2020

@janazopka
Okrem toho, že si ho poslala preč z domu, aj si sa snažila prísť na dôvod prečo? Ak sa dá tak sa rozprávajte a nájdete príčinu, dôvody a potom aj riešenie.
Zas treba rozmýšľať aj racio...nedá sa prikázať milovať niekoho do konca života...

anita6666
18. dec 2020

Za to,že ťa neľúbi ma ísť z domu???? Wtf??? Ak je aj on vlastníkom nehnuteľnosti,tak si sa riadne zadrela. 😂 Za to že ťa neľúbi? A? To je doživotná povinnosť či ako? Normálna vec...sa už ženy preberte z toho "lubenia/nelubenia sa" a žite reálny život.

jaskolka
18. dec 2020

@anita6666 takže podľa vás majú byť spolu, ako čo? Kamaráti, súrodenci, priatelia s výhodami? Je mnoho druhov lásky, a každé je špecifické. Keď manžel neľúbi manzelku, ako teda im radite spolu žiť? Tam o chvíľu sa stratí aj úcta, keďže jemu je ona ľahostajná. Ako saa prebrať a žiť "reálny život?" a áno, manželská láska má byť doživotná, aspoň sa o to snažiť, ako si sľúbili... Neviem, či ste boli vydatá, ale je tam aj formula, budem ta milovať a ctiť, kým nás smrť nerozdelí... Čize,
Áno, je to povinnosť. Je mi ľúto, že tak to vidíte, zrejme ste mali veľmi zlú skúsenosť s mužom, mužmi

anita6666
18. dec 2020

@jaskolka však nech sa rozvedie keď chce,podelia majetok a čau. Ale že "neľúbiš ma tak ťahaj k bratovi" ??? Čo ti j*be?😂😂😂😂 Dobre som sa pobavila....neviem aka nadpozemska moc by ma prinútila odísť alebo aj opačne

drahomirrra
18. dec 2020

Odpoved vies sama. Je v tom ina zena. Bohuzial, spravanie chlapov je v tychto pripadoch ako cez kopirak. Pripravuje si pôdu... Omfg, ja som sa zas tak rozculila. Povedzte mi, co je toto za doba, co su toto za chlapi. To su parodie muzov, nie muzi.

drahomirrra
18. dec 2020

@nyusika “Si pre mna prilis dobra.” (Ina je este lepsia) “Nelubim ta tak, ako by som mal.”( Lebo mi vypisuje nejaka stabajzna a ja si potrebujem pripravit podu, ak by to vyslo) “Potrebujem byt sam a zistit, kym som a co chcem.” (Potrebujem fiknut inu a zistit, ktora z vas je lepsia a pripadne sa vratit k tebe)

Omfg. Baby, ja mam syna. Ak raz toto bude robit svojej zene, ja ho prisamvacku vtedy 1x v zivote zmlatim, aj 40 rocneho 🤣🤣

domisha02
18. dec 2020

Súhlasím z babami vyššie,asi v tom bude iná žena.. je mi to veľmi ľúto ze takéto sa v dnešnej dobe stáva a čoraz viac ze po takom dlhom manželstve sa to rozpadne..

lolazmola
18. dec 2020

Ja som minule čítala na jednom fóre od jednej obyčajnej ženy úplne krátky a výstižný príspevok na základe vlastnej skúsenosti, keď mali tiež dáke potiaze s manzelom ak je vám spolu žije ľahšie a lepšie ako každému zvlášť je dôvod ostať aj v takom manželstve.
Mňa strašne irituje názory že keď niečo nkelapr v manželstve tak 70% žien radi rozvod. Možno som divná ja a oni majú pravdu 🤷‍♀️

izabellik
18. dec 2020

ak mu to nevadi, tak by som veru necakala, naco aj... mozno v tom je ina zena, osobne sa k tomu tiez tak nejakosi priklanam. je mi to moc luto, no co najskor, by som toto manzelstvo proste rozdelila

nyusika
18. dec 2020

@lolazmola nie si divna.
aj mna irituje to, ze okamzite radia rozchod, najma, ked cpoznaju problem len z jednej strany.

doda26
18. dec 2020

@anita6666 akoze ty sa cudujes zene, ktorej chlap povie toto, ze ona ho vyhodila spat k bratovi? chlap moze byt rad, ze mu neublizila fyzicky po takom niecom a este maju aj male dieta...ja neviem, ale po takom niecom by som bola asi velmi ale velmi zla 😃 cize pani to vyriesila este celkom v pohode...a presne ako hovori jaskolka, ked ide niekto do manzelstva tak slubi toho cloveka milovat navzdy...a je to pravda ze po tolkych rokoch to uz je iny typ lasky ako na zaciatku, ale mala by tam byt...

mondolina
18. dec 2020

@doda26
Hlavne treba byť realistický...nasilu ma bude milovať do konca života? Lebo sľúbil? A keď nie tak budem zlá?
Treba to riešiť s rozumom.Hlavne keď sú deti.

doda26
18. dec 2020

@mondolina nie nasilu, ved stava sa take ze laska odide, ale potom nech muz neocakava ze s nim bude zena jednat v rukavickach 😃 a kazdy podla ucebnice vie, ze treba konat s rozumom, ale tam kde jeden lubi a druhy nie, tak rozum ide bokom vo vela pripadoch 😃 tam kde sa manzelia zhodnu, ze sa nelubia, okej dohodnu sa s rozumom na rozchode/rozvode..ja som reagovala na to, ze ked muza vyhodila spat k bratovi, tak je to pochopitelne, lebo bola nahnevana, sklamana...

limetka69
18. dec 2020

chlap nikdy, nikdy a este raz nikdy neopusti zenu, kym nema plan co dalej, keby nikoho nemal ostal by v nefungujucom manzelstve s full servisom, zial. inak lubi,nelubi, ja som tiez mala parkrat pocit, ze muza uz nelubim, ze je to fadne, vyprchane....a vies co? prisiel jeden uraz a zistila som, ze sa o neho sialene bojim a milujem ho a nechcem ho stratit, tak sa mi aj prisnilo, ze je s inou a na mna kasle a zase som si uvedomila, ze mam stale zaujem, aj ked nie som zamilovana ako pubertacka, ak by sa okolo zacala nejaka motat asi by som aj ziarlila, co som si myslela, ze uz nebudem ziarlit. rada odo mna? chces ist, chod, nepotreujem ta, bud sebestacna, ukaz mu, ze sa neposkladas z toho, staraj sa o seba, maj na seba cas, a na neho sa vyser uplne, uvidis ako ho zacnes pritshovat :D aj si uvedomi, ze ta este lubi
@janazopka

mondolina
18. dec 2020

@doda26
A ty vieš kvôli čomu ju " prestal ľúbiť?" Ľudia sa rokmi, počas manželstva menia, k lepšiemu, k horšiemu. Ja oceňujem jeho " gule" že bol úprimný.

nistika
18. dec 2020

manzelska kriza je nieco, co patrí k vývoju vzťahu. každý jeden vzťah nou prechádza. bola by škoda to len tak zabaliť. niekedy z ničoho nič odíde rovnako ako prišla a niekedy vzťah potrebuje pomoc manzelskeho poradcu napríklad. a niekedy to vzťah neustojí a sa rozpadne. ale netreba na to prihliadať ako na nejaku hrozu, ked jeho city po desiatich rokoch k tebe ochladnu. naopak hodnotim to pozitivne. touto vetou ti dal najavo, ze na niecom treba popracovať, že nieco nieje vporiadku. a je na vas oboch ako sa k tomu postavíte.

negymama
18. dec 2020

@mondolina mat "gule" na nic nehovoriace pokrytecke dristy moze mat kazdy. Uprimnost vyzera inak.

mondolina
18. dec 2020

@negymama
Napr. ako? Vyjadril svoj pocit ku vzťahu k manželke. Na začiatok. Ona ho za to vyhodila z domu.

doda26
18. dec 2020

@mondolina uprimnost vyzera inak...keby bol k nej dokonalo uprimny tak teraz by sa ona nemusela pytat tu na MK preco to jej muz spravil...keby bol taky uprimny, povedal by jej o tom viac...ze uz to trva urcitu dobu, ze napr. je v tom ina zena, alebo nevyhovujuci sex, alebo tisic roznych dovodov...a nie takto z nicoho nic...A ked ocenujes jeho "gule" tak chcela by som vidiet ako by si ty ocenovala gule svojho muza keby ti toto povie 😃

mondolina
18. dec 2020

@doda26
Presne nikto nie je dokonalý. Ani ja, ani jej manžel, ani autorka. Vydedukovať z jedného statusu závery ako by to malo byť dokonale podané, že manželka moja drahá už ťa nemilujem.
Mne keby to môj muž povedal tak mu budem vďačná za úprimnosť. Lebo ani pre neho to určite nie je ľahké. A potom by sme riešili ďalej, či sa dá pracovať na vzťahu, alebo už nie.

dadis
18. dec 2020

@anita6666 ano, lahko sa radi, ostat v klude v jednej domacnosti, po tom co ti toto muz povie a pockat si na rozvod. Ja sa rozvadzam 1,5 roka a este asi rok budem a vztahy su take, ze pochyujem ze do 3 rokoch po rozvode sa nam podari rozdelit slusne bsm. Ani moj muz nechcel odist, odisla som nakoniec ja. Ja nechem, aby deti vyrastali v takejto atmosfere...a bola by slusnost muza, po niecom takom z domacnosti odist a cakat na rozvod a majetkove vyrovnanie.

danielahamar
18. dec 2020

Nuda, stereotyp vo vztahu

alas20
18. dec 2020

@janazobka Urcite by bolo nutne vediet viac podrobnosti. Laska ako cit bohuzial casom vyprcha, je len 10% parov (vraj) kde vydrzi do konca zivota. Niektorym po par mesiacoch ci rokoch, 7 - 10 rokov je na to velmi kritickych. Mnohych to zlomi, ked si to uvedomia a vzdy mas 50% sancu, ze to bude tvoj partner a nie ty, komu to vyprcha ako prvemu. Moze byt aj zalubeny do niekoho ineho - a nemusi za to moct. Ale este ale neznamena, ze ti je neverny. Mozno s tym bojuje, nevie ako to riesit, vnutorne ho to hneva.

Urcite nenadhadzuj rozvod. Skus ho vypocut, pochopit ako priatel. Skus niekolko krat - vela pocuvaj (aspon 60% casu). Ked zistis pravy dovod, uvidis ako dalej. Manzelska poradna je vyborna moznost kde ziskat odbornu pomoc. A tiez je na temu manzelstva vela literatury. Prosim, nevzdavaj to hned - na fungujucom manzelstve treba pracovat. Pri rozvode trpia vsetci a scenar sa opakuje, pokial si byvali manzelia najdu niekoho ineho.

Mnohokrat inak zabudame, ze milovat je sloveso, je to volba. Prejavuje sa sluzenim tomu druhemu, pocuvanim, stanim pri nom v tazkych dnoch, vzajomnym podporovanim. Laska je cit, emocia... ten si bohuzial nevyberame. Ale milovat a laska su spolu previazane. Pokial sa budeme milovat, cit sa po istom case opat dostavi. (Z knih 7 Navykov Vysoko Efektivnych Ludi (Stephen Covey) a Zmysel Manzelstva (T. Keller))

Pokial mas zaujem, posli mi sukromne spravu a mozeme si o tejto teme pohovorit cez telefon

jaskolka
18. dec 2020

@nyusika je pravda, že obvykle tu je predostrety problém z jednej strany. Ale zase keby písala, že sa po vadili pre blbosť, že nekúpil niečo, čo chcela, alebo podobnú somarinu, ok, tak nikto normálne neporadí, rozísť sa. Ale ak manžel povie, že neľúbim ta, a je mi v podstate ľahostajne, či sa rozvedieme ci budeme spolu, tak tam veľmi niet o čom. Ak obom záleží na vzťahu, budú obaja sa snažiť, komunikácia, poradňa, a podobne. Hlavne nezabudnúť, že milovať druhého je aj rozhodnutie, nie len steklenie v bruchu a ružové okuliare. Ak je snaha len z jednej strany... Bohužiaľ, tam už toho sa veľa nedá...

alas20
18. dec 2020

@limetka69 Ukazat ze je sebestacna pomoze, tiez pomoze nevnucovat sa. Pokial ma o vztah zaujem a bude ho ignorovat, vztah bude dalej upadat.