Nekomunikácia so svokrovcami a dopad na manželstvo

16. jan 2022

Ahojte..prosím vás ste tu také ( možno hlúpa otázka) ktoré absolútne nekomunikujete so svokrovcami?..ak áno má to nejaky dopad na vaše manželstvo?

oktoberka
16. jan 2022

Predpokladám,že ty si svojou rodinou komunikuje s,ale s manželovou nie.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

Nie som ten pripad, ale aj tak si dovolim nieco napisat. Mozno aktualne dopad na manzelstvo nemusis pocitovat, ale ak sa jedna o manzelovych rodicov, tak on s tym isto nie je uplne vyrovnany a moze sa stat, ze to bude casom v nom rast a rast, az raz (uplne kludne pri hadke, ktora nema s rodicmi nic) sa dozvies, ze cely cas sa s tym trapil-takze ja by som doporucovala aspon striedmy kontakt.

marryen
16. jan 2022

Polož si otázku, bola by si ty v pohode, keby Tvoj muž nekomunikoval s Tvojimi rodičmi? Malo by to dopad na Vaše manželstvo? Bolo by Ti to jedno?
Mne osobne by to jedno nebolo.

taga
16. jan 2022

A poloz si este druhu otazku, bola by si v pohode, keby tvoja nevesta s vami nekomunikovala?

oktoberka
16. jan 2022

Ak mám rada manžela,musím sa aspoň z lásky k nemu snažiť o vzťah s jeho rodicmi-ak by mi neviem ako ublížili.
Nie je to fér,ani ok voči manželovi odrazu strihnut jeho rodinu,no čakať,že moja rodina a budovanie vzťahu s ňou je ok.
Manžel neprestal byť synom a súrodencom po našej svadbe. A je fajn,keď má vzťah so svojou rodinou. Prídu všelijaké ťažkosti v živote a je dobré,keď ma niekoho,komu sa vie vyrozprávať,poradiť sa,či pomôcť.
Vzťahy nie sú ľahké,ale treba na nich pracovať,aj zaťať zuby. A keď sa už by nijak nedalo,dá sa zvládnuť návšteva,sviatky.
A verím,že nekomunikacia má vplyv na manželstvo,keď nie teraz,raz určite.

autor
16. jan 2022

Len pre upresnenie ..ja nie som tá čo má problém s nimi ale oni somnou...ja som sa snažila veľa krát ale žiaľ .

autor
16. jan 2022

To oni somnou nechcú komunikovať

autor
16. jan 2022

Pretože vo všetkom neskacem tak ako oni pískajú..a nežijem tak ako oni chcú..už aj manžel s nimi prestáva komunikovať

oktoberka
16. jan 2022

Vieš,my nemôžme byť objektívni.
Iba ty vieš,kde je pravda.
Ale dopad na manželstvo mať môže.

zuzanockamt
16. jan 2022

Áno, manžel.
Nie, nemá to dopad.

autor
16. jan 2022

Moji svokrovci sa strašne radi starajú do druhých a potrebujú aby sa každý riadil podľa nich ak to tak nerobí tak stým človekom si nemajú čo povedať..a takouto osobou som sa stala na po rokoch kedy preto aby ma mali radi som ich poslúchala ustúpovala..ale už som si povedala dosť..odkedy mám deti a robia zo mňa neschopnu matku má s manžela neschopného otca sme začali robiť všetko po svojom samozrejme teraz som Čierna ovca rodiny teraz všade sa sťažujú ako som sa zmenila ako mi už nemôžu nič povedať lebo sa hneď úrazim a podobne..ale ja sa neurazam len keď mi povedia že mám niečo robiť tak..a ja viem že to nieje správne tak poviem že nie ďakujem ja to budem robiť takto .( Samozrejme vzdy zdvorilo a slusne)a uz som najhoršia ..a nestojím im za reč a prestali sa somnou po niekoľkých takichti pokusov bavit

jaja20
16. jan 2022

@autorka My tak fungujeme už vyše 10 rokov a manžel to úplne chápe, pretože vie,ako sa jeho rodičia a sestra ku mne správali. Som s ním už 22 rokov, ale pre nich stále nie som súčasťou rodiny,čo mi pravidelne vyhadzovali na oči,keď sme sa stretli na rodinných oslavách. Snažila som sa zapadnúť, robila som,čo som im na očiach videla, robila som aj chlapské práce okolo domu,ale bez odozvy. Len sa pretvarovali,a za chrbtom ohovárali,tak som si povedala : "Dosť, nebudem sa pchať tam,kde ma nechcú!"
Prestala som k nim úplne chodiť. V meste sa so svokrou pozdravíme,ona sa vždy úlisne usmieva a niečo sa opýta,ja zo slušnosti krátko odpoviem a idem ďalej. So švagrinou sa len pozdravím,ak vôbec okolo mňa prejde,lebo ona radšej odbočí do obchodu alebo skloní hlavu, keď ma vidí. Proste, strašne čudni ľudia a aj muž to prizná.

dada13288
16. jan 2022

Moji su taki isti ... Zistili, ze mna neovplyvnia a rada si veci robim po svojom, ale nedia ze sa nic nevyhadaju i tak si s manzelom urobim po svojom. Na muza stale skusaju, davaju rady atd. kym sa snimi nepohada aj on a oni su potom nafucani, ze ich vlastny syn nepocuva ... No velakrat povedal, ze oni uz mladi boli a svoje sance mali a je ina doba. Ja mam pokoj mne nehucia ale mojmu manzelovi a svagrinej stale aj ked maju 30. Cize navsteva u nas je taka, ze ja som ticho nic nekomentujem, nerozpravam a manzel a svagrina sa hadaju .. nic moc ale aspon sa udrziava ako taky vztah.

veronikaszabova
16. jan 2022

Nekomunikujem s nimi uz par rokov... Cca 7? 8? Byvame od seba 20 domov.
A dopad na vztah? Ziadny.

ivangeline
16. jan 2022

Nemusi mat. Moze.

loginexistuje
16. jan 2022

my nie sme v kontakte so svokrovcami a je to bezpecnejsie pre nas mala som pokus znovu obnovit kontakt a dopadlo to katastrofalne moji svokrovci maju svoje deti a ich partnerov len na peniaze (predtym brali od rodicov) a su velmi toxicke osoby

loginexistuje
16. jan 2022

a dopad to malo pozitivny najma na manzela

autor
16. jan 2022

My sme mali s nimi ako tak vzťah donedávna dobry ale v lete sme prerábali časť domu tak sme nejaké dva mesiace bývali u nich..a to bolo milé ženy .peklo na zemi..nič čo som u nich navarila alebo upratala nebolo dobre..zo všetkého čo som spravila sa vysmiali..neustále poznámky na všetko vkuse buzerovnie ja som odratavala minúty aby sme mohli vypadnúť odtiaľ

autor
16. jan 2022

Ja som až vtedy pochopila že za čo má celý čas mali.a že si falosni jak slak

oktoberka
16. jan 2022

Čiže oni vás prijali do domu,určite to nebolo také easy byť s niekým ďalším,obmedzovať sa.
Ani pre nich,ani pre teba. Je pochopiteľné,že tak ty si bola v zvláštnej situácii,ale aj oni. Boli ste chvíľu spolu,čo je krátka doba na naučené sa spolu fungovať,takže ste boli citliví na všetko,čo sa týkalo vašej osoby.
No teraz si odišla s tým,že oni sú tí zlí,najhoršie,lebo,lebo.
Naozaj?keby boli takí zlí,boli by vás pritúlili.
Skús si predstaviť,že svokrovci opravujú dom a prídu na 2mesiace k vám.
Podľa akých pravidiel budete fungovať?tvojich?či oni si povedia svoje?či si nájdete spoločne?

loginexistuje
16. jan 2022

tak ale aspon vas prijali domov ked ste potrebovali to je podla mna plus pre nich

cessy01
16. jan 2022

Napisem ti len tolko. Moj svokor nezije a svokru som nevidela 5rokov cca. Ma zakaz vkrocit k nam na pozemok. Ale napriek vsetkemu co nam urobila muz je s nou v castom kontakte. Dopad to uz nema ale prezili sme si kvoli svokre 2.5rocne odlucenie a neskutocne peklo kym nepochopil ze my sme jeho zivot nie ona.. muz je s tym vyrovnany a fungujeme fantasticky ale zaslo to az tak daleko ze sme kvoli nej 2.5roka spolu nezili kym si on utriedil priority a pochopil ze ona je to zlo a cely problem v nasom zivote. U nas to islo do extremu ale laska vyhrala nad zlom ako v rozpravke😉 drzim palce .. ja raz o mojej svokre napisem knihu neviem ci existuje horsi clovek ako ta zena.

oktoberka
16. jan 2022

@cessy01 taka zlá žena ti vychovala muža?

cessy01
16. jan 2022

@oktoberka jeho vychovala viac babka a otec ako mama😎 a od 18rokov bol bud na intraku na vyske alebo v zahranici.. ta zena vlastneho syna obrala o vsetky peniaze a urobila z jeho deti / jej jedinych dvoch vnucat/ bezdomovcov...ver mi nechcela by si zazit co vdaka nej zazili moje deti a ja😉 este nieco?

oktoberka
16. jan 2022

@cessy01 iba som sa opýtala.

autor
16. jan 2022

@oktoberka ale tam nešlo o pravidlá..išlo o to správanie k nám..typu" my vám robíme láskavosť tak vám zato môžme urážať a ponižovať",..ja by som toto vzivote nedokázala sa takto ku niekomu správať..bývali u nás švagrovci mesiac keď prerabali kúpeľňu a nechceli odist že ako im je dobre..mali svoju izbu varili sme spoločne so svagirnou..alebo raz ona raz ja..ja som prala všetkým veci .vždy večer sme posedeli pri vinku úplná pohoda..a ešte na margo toho .my sme nechceli ísť k svokrovcom počas prerábky bývať mali sme dohodnuté že nám kolegyňa prenjame byť na to obdobie ale oni na Tom trvalo že sa urazia a podobne..že na čo je rodina keď si nepomôžeme a že by boli ohovoreni po celej dedine kebyže nás neprychilia

autor
16. jan 2022

@oktoberka ja nemám problem sa prispôsobiť a fungovať podľa pravidiel niekoho iného keď u neho bývam mám ale problém s tým aby sa po mne dakto vozil a robil zo mňa neschopnu a ešte aj pred cudzími ľuďmi..či máte pocit že na to majú právo len preto že sme u nich bývali?..

solange7
16. jan 2022

@oktoberka ja nemam problem so svokrovcami ziaden. Len nemam rada otazku "taka zla svokra ti vychovala muza?". Su ludia, ktori miluju svoju rodinu a aj napriek tomu mozu byt uplni zmrdi na tych ostatnych. Takze pre mna ta otazka nedava ziadnu logiku.

oktoberka
16. jan 2022

@solange7 chápem. Mne z môjho pohľadu dáva,pretože mám kamošky,kt.svoje svokry neskutočné kritizujú. A poznám ich svokry,až také nie sú,ako ich oni vidia. Čiže asi z toho pramení moja otázka. Ale jasne,že sú takže svokry,ako aj zle nevesty.

jaja20
16. jan 2022

@oktoberka Tak ale je obrovský rozdiel v tom,že ty tie svokry poznáš len z vonkajšej strany,ale tie nevesty s nimi trávia oveľa viac času, preto sa až vtedy ukáže ich pravá tvár. To je logické.