Neistota - sklamanie

3. apr 2022

Ahojte chcem počuť vaš názor.. Mám rozvedeneho priateľa ktorý je rozvedený a máme spolu ročného syna.. Iniciátor rozvodu bola jeho ex...K vecí.. Ešte pred naším chodením a žitim som bývala v garsonke v obecnom byte ktorý som odovzdala naspäť mestu keďže som sa sťahovala k priateľovi do bytu ktorý si po rozvode kúpil.. Lenže keď sme sa rozprávali že mám občas neisté myšlienky že som sa vzdala svojho bývania a šla som bývať k nemu 150 km od svojho domová.. Jeho odpoveď bola na to bola že však ja som ťa nenútil si nechať byt že čo mu to vyčítam že nemám kam v núdzi odísť 🤔 Takže som strašne rozčarovaná...

janinah
3. apr 2022

A čo čakáš? Že ti prepise polku bytu? Ty si sa tak rozhodla.

54tinka54
3. apr 2022

Tiež nerozumiem.. akú reakciu si od neho čakala?
A keď už sme pri tom, skús sa na to pozrieť jeho očami.. On tiež môže byť rozčarovaný z tvojich neistých myšlienok a z toho že rozmýšľaš o svojom predošlom bývaní.

karhu
3. apr 2022

a?

autor
3. apr 2022

@54tinka54 To je pekne lenže ten nebude musieť nanovo zhnať bývanie a rozmýšľať kam pôjde s deckom

0silvia0
3. apr 2022

Mozno to berie tak, ze lutujes, ze si sa k nemu prestahovala.

zanka777
3. apr 2022

Ale ty sa na koho hneváš vlastne???veď ti povedal len pravdu... To bolo tvoje rozhodnutie vrátiť ten byt a nenechať si ho "v zálohe"... Veď dnes nemáš isté nič v živote tak sa nečuduj že ti to takto povedal narovinu... Proste si konala neuvážene a za to sa nemôžeš hnevať na neho pre Boha...

54tinka54
3. apr 2022

Máte nejaké problémy vo vzťahu? Lebo ak nie tak nerozumiem prečo už riešiš to kde pôjdeš s dieťaťom bývať. Aby si si to takýmito negatívnymi myšlienkami neprivolala.

dilino
3. apr 2022

Byt si si mala nechať v zálohe platiť ho a teraz ak ťa vyhodi tak čo budeš robiť.

sissy27
3. apr 2022

Nechápem… nemala si svoje ani predtým, ako si ho spoznala, takže si o nič neprišla. Obecný / nájomný byt tiež nie je istota. No a v núdzi by si šla do podnájmu. Hádam si nečakala, že na teba prepíše polovicu bytu, na ktorý on musel nejako zarobiť? 😃

autor
3. apr 2022

@sissy27 Byt mu vyplatili rodičia a myslela som že po rodičáku pôjdeme spolu do hypotéky, poprípade si kúpime svoj spoločný byt..

letfenixa
3. apr 2022

@autorka a len si si to myslela, či ste sa o tom aj rozprával?

zanka777
3. apr 2022

@letfenixa presne tú istú otázku som chcela dať... Úplne do bodky.

autor
3. apr 2022

@letfenixa Rozprávali ešte predtým ako sme začali spolu bývať...

zanka777
3. apr 2022

To že si si to myslela ty neznamená že aj on mal také myšlienky a úmysly

sissy27
3. apr 2022

Aha, tak myslela si si… 😅
Už sa raz rozviedol, delil sa o majetky a poučil sa. Prečo by tú istú chybu mal spraviť znova?

autor
3. apr 2022

@zanka777 Pred vyplatením bytu mal svoju hypo.. Po rodičoch zdedil podiel majetku s ktorého si vyplatil hypo a o ďalšej hypo našej akože spoločnej už nechce ani počuť ... Pretože už bývanie má

mamka34
3. apr 2022

Po rozvode a delení majetku bude opatrný. Nepôjde do spoločného, keďže má evidentne toho viac a zrejme aj ťahá ekonomicky rodinu. No a ak budete v núdzi utekať, tak zasa do obecného bytu a dovtedy podnájom.

letfenixa
3. apr 2022

@autorka takže ste sa porozprávali a vedela si, že do spoločnej hypotéky nepôjde, ale aj tak si si myslela, že zmení názor po tvojej RD, áno?

autor
3. apr 2022

@letfenixa
@letfenixa Nie..Svoj názor zmenil hneď po tom čo si vyplatil byt.Nieco mám našetrené ale neviem či mi aj dajú nejakú hypotéku keďže v mojom meste 1 izbak stojí 65-70 000🤔

letfenixa
3. apr 2022

@autorka toľko stojí aj v našom malomeste.

autor
3. apr 2022

@mamka34
@letfenixa Len som chcela počuť aj nestranný názor ...To je všetko a áno ľutujem že som si hypo nezobrala sama , že som sa spoliehala že konečne si s niekým kúpim niečo veľké ako byt.. Že som si odovzdala svoj nájom.. Neviem ako to máte vy ..Ale ja osobné všade kam vykročim s nohou všade sa popálim..

zmrzlinka2021
3. apr 2022

Prečo si si s ním spravila dieťa, keď nie ste ani manželia, ani nemáte spoločne bývanie? Prečo si začala od konca?

letfenixa
3. apr 2022

@autorka veď nebuď taká porazenecka, ako bolo spomenuté vyššie, ani ten obecný byť nebol tvoj. Neviem teda, ako to máte vo vzťahu, keď s ročným synom premyslas, kam by ste išli, asi nič moc. Tak ked teraz už vieš, ako si na tom so spoločnou hypotekou, začni myslíet na seba.

petamich
3. apr 2022

ja osobne ho chapem - ani ja by som sa nehrnula do bytu s hypotekou, ked mam svoj bez 🤷‍♀️ ty by si sa na jeho mieste zadlzila na dlasich 20-30 rokov, ked nemusis? ak vam ten byt staci (myslim rozlohou a dispoziciou), tak aku on ma motivaciu? a navyse ked uz jeden rozvod zazil a delenie majetku asi tiez

a druha vec je akoby ti spolocna hypoteka pomohla? ved ked by ste sa rozisli zrejme by si nemala z coho ho vyplatit a si tam kde si bola

a ak si si ty chcela nechat zadne vratka, lebo ako pises sa popalis, tak ak to bolo mozne mala si si najomny byt nechat a ak to mozne nie je, tak kup ked len garzonku a daj do prenajmu, ked potrebujes mat pocit istoty, ze keby nieco....

miadi
4. apr 2022

Asi som nechapava. Z coho prameni tvoje sklamanie? Zhrniem to svojimi slovami neber to ako urazku. Nasla si si chlapa s bytom. Prestahovala si sa aby si mohla žit unho hodinu a pol od bytu ktory ti nepatril. .. mate babo a ty si sklamana ze zrazu ti doslo ze nic ti tam nepatri a kam pojdes ked sa nahodou rozidete. Chapem ze mas neistotu a sklamanie ale do tejto situacie si sa sama dobrovolne postavila.Akosi ti vsetko nejak opozdene docvaklo. A on mà pravdu nenutil ta. Vybrala si si chlapa co sa uz podpalil . Takze snim nerataj ze si kupite spolu Mozno nie este teraz kym si na MD Mozno o par rokov ked vas vztah overi ćas.. tak si zatial mozes robit plany ze si po MD kupis byt ktory prenajmes a budes mat zadne vratka,

lenkakravcova
4. apr 2022

Mňa by najviac sklamalo to, že po toľkých rokoch neuvažuje nad tým požiadať ma o ruku. To ostatné s tým už len súvisí..

0silvia0
4. apr 2022

Autorka, takze povodne ste chceli kupovat nieco spolu, lenze medzitym mu rodicia vyrazne financne pomohli a on si zrazu vyplatil svoje a povodny slub nedodrzal?
Tak ano, ja chapem, ze sa citis podvedena a sklamana. Aj z jeho reci, ze ved ta nenutil. Neviem co v tejto situacii robit, vyzera to tak, akoby ti povedal, staraj sa o seba ako vies. Tak asi to tak musis brat. Pokial je dieta male, funguj ako doteraz. Ked pojde dieta do skolky, ty do prace, potom mozes riesit svoju hypoteku, svoj byt. Predpokladam, ze teraz nemas na nu dostatok financii.

mamutka
4. apr 2022

No toho postoja, že kam vkrocis, tam sa popalis sa radšej zbav. Robíš vlastne rozhodnutia, nedeje sa ti to len tak. Ty si si spravila dieťa s mužom co si ta nevzal, naozaj na to ideš od konca. Negatívny postoj môže naozaj pokaziť vzťah. Neviem ci mate nejaké problémy vo vzťahu, ak nie, radšej takto neuvažuj a normálne ži. S tým, že po rodičaku sa zamestnas a nebudeš závisla na chlapovi. S tým už sa potom da riešiť podnájom, v prípade núdze.. A ak on ma poriesene bývanie, ani sa nečudujem, že teraz nechce hypo, ceny vzrástli brutálne

annmary86
4. apr 2022

Ja osobne nenávidím,keď niekto deti pomenúva,že "detsko"!A asi by si sa mala zamyslieť,nad tým,prečo už teraz premýšľaš,kam pôjdeš s dieťaťom.Tak keď si si nebola istá so vzťahom tak si nemala odísť s ním.