Negatívna kamarátka

17. aug 2022

Čo by ste poradili na moju situáciu?Mám jednu kamarátku,poznáme sa už 20 rokov.Ja som typ človeka čo pre kamarátku by spravila všetko.Preto ma dosť zasiahla veta keď vyhlásila že ona nemá dobrú kamarátku.Len známe.Vzdy som jej bola oporou,keď zavolala aj o polnoci že potrebuje pomôcť hneď som išla, stála som pri nej keď mala ťažké obdobie,pomohla som jej.Myslela som že sme dobré kamarátky,no podľa nej nie,lebo vraj jej nikto s ničím nepomôže.Nikto jej nezobere deti von aby si oddýchla,nikto jej nič nekúpi resp nedá nič zadarmo.No to tak nefunguje.Kazdy rodič sa stará o svoje deti a kupuje všetko čo potrebuju ako rodina.Plus ostala strašne negatívna,hovorí že jej sa dejú len zlé veci.Ze všetci ostatný sú šťastný len ona nie.Alebo povie že blbi majú šťastie,že aspoň ona je múdra.Ze sa jej nič nedarí,že nič nemá.Ked mne sa niečo podarí nevie tešiť sa so mnou,ale závidí a hovorí že mala som šťastie.No to už nevidí že keď ja niečo chcem tak aj musím preto niečo robiť,že nič nepadne len tak z neba.Nic si neváži čo majú,stále len negatívne hovorí.Že ona musí deťom kupovať lieky lebo sú stále choré,že musí kupovať drahé potraviny a nikdy nemá peniaze atď atď.Neviem poraďte ako na tú jej negatívitu.?Keď niečo ide robiť podporím ju že neboj sa ty to dáš,potom sa niečo stane už je zle.A zas povie že vidíš ja som hovorila že ja mám len smolu na všetko.

mila23
17. aug 2022

no neviem co caka,ale moja predstava o dobrej kamaratke neznamena, ze ona mi berie deti von,aby som si oddychla a dava mi veci zadarmo...
nema depresie alebo krizu stredneho veku? kazdy ma obcas zlu naladu,ale ak je stale negativna - este z teba vyciciava energiu......
otazka je ci sa Ta snazi zmanipulovat aby si skakala ako ona piska alebo ma naozaj horsie obdobie...

irusa
17. aug 2022

ta osoba je tvoja dobra kamarátka ???? fakt ???

sissy27
17. aug 2022

zobrať ju za ruku a ukázať jej čakáreň detskej onkológie napríklad... ja som sa tam raz ocitla "omylom" - bola som niečo vybaviť na inej ambulancii a cez sklo čakáreň detskej onko... je to roky a stále mi rezonuje v hlave, pritom to bolo pár minút, len pár letmých pohľadov...
No a skús sa jej spýtať, čo robí pre to, aby sa mala lepšie?

0silvia0
17. aug 2022

Nic s nou neurobis, pokial ona sama nevie otvorit oci okolo seba. Nechaj ju plackat, stazovat sa, hundrat, zavidiet, a nepomahaj jej. Nevidi, ze jej pomahas a nevazi si to. Treba aby sa zobudila a zacala si pomahat sama.

autor
17. aug 2022

@sissy27 Nerobí nič aby sa mala lepšie,čaká že jej padne všetko do lona.
@irusa Áno brala som ju ako dobrú kamarátku.No teraz sa mi zdá ako keby ma využívala.
@mila23 Je depresívna z detí ,nezvláda to s nimi.

lady_hurts
17. aug 2022

Nemá ťa rada, závidí, nedopraje ti a keď sa ti niečo podarí, tak to len okomentuje, že si mala šťastie, pričom si myslí, že len blbi majú šťastie 😁 na tvojom mieste by som ju tiež brala ako známu, nič viac, len ti zbytočne cicia energiu.

mandzula
17. aug 2022

Mala som takú "čo ty, ale ja". To bola jej odpoved na každý môj svetabôľ. A ešte mala rada "na posratého aj hajzeľ padne". To, že si do života nasrala sama a že ani ostatní nemali nič zadarmo, už nevidela. Už je ex. Takých ľudí treba pustiť, nech sa vo svojich často imaginarnych sračkách topia sami.

autor
17. aug 2022

@0silvia0 Ja ju vypočujem že sa sťažuje alebo hovorí ako závidí iným čo ony majú.Len nerobi mi to dobre stále len negatívne reči počúvať.
@mandzula Presne to nevidí keď iný robia niečo preto aby niečo mali dosiahli.A ona len čaká že bez námahy jej padne z neba všetko.

mala_zabka
17. aug 2022

Ty si dobrá, že si to dala 20 rokov 😂 mala som podobnú, ale asi len pol roka. To jej večné skuhranie ma vysávalo a domov som vždy prišla tak vyčerpaná, že som chcela ísť spať. Klinec bol, keď si na mne začala skúšať zvyšovať svoje sebavedomie. To sa stále bavíte len o jej problémoch či čo? Myslím, že si od nej potrebuješ na čas oddýchnuť. Ako takto, pomôcť áno, ale aby sa ma niekto snažil manipulovať rečami - mne nikto nikdy nepomôže, všetci na mňa kašlú a pod, veľmi rýchlo by som to zarazila 🙃

elistek13
17. aug 2022

Mozno by si mala prehodnotit svoj vztah k nej 😉 Myslim, ze to by jej nastavilo zrkadlo aby si uvedomila, co vsetko si pre nu robila.

mandzula
17. aug 2022

@autor Táto moja susede ešte aj krajšie muškáty závidela a isto to bolo tým, že suseda má v živote viac šťastia. Ja už som takéto bludy nedávala, kontakt som prerušila. Taký človek druhého len ťahá do svojej čiernej diery a akákoľvek snaha pomôcť končí argumentom "tebe sa hovorí, keď ty máš to a to a nemáš to a to, a tebe sa to ľahko hovorí, lebo..."

jaskolka
17. aug 2022

Mala som takú osobu, tiež to bola "kamarátka" neskutočne negatívna osoba, všetko bolo zle, celá spoločnosť,neustále riešila veci, na ktoré nemá v podstate človek nijaký priamy dosah (typu prečo je vojna kdesi na druhom konci zemegule a prečo to začalo a prečo to neskončí) a podobne. Šla na nervy už asi každému, vzťah nemala žiadny, lebo neviem kto by vydržal takéto reči, kde všetko bolo len a len zle, hnusne, čierne a všetci sú zlí.Preco nemôže nájsť prácu v blízkosti domova, aby, nemusela dochádzať a platiť podnájom a podobne.
Ma 37, je slobodná, sama, žije s rodičmi, lebo napriek tomu že stále robí len tak na dohodu, alebo na par týždňov, nechce sa zobrať a trebárs odísť do ineho mesta, lebo tam by musela dat peniaze na bývanie a stravu a tak to nerobí..
A stále len opakuje to isté, aký je svet zlý a ako jej je ublizovane
Netuším, čo bude robiť, keď rodičia sa pominú(obaja už majú cez 70), lebo v podstate nikdy v živote normálne nerobila, nikde nebola a vlastne netuší, co bude ani potom robiť.

sidicek
17. aug 2022

Nič by som nerobila, nechápem čo ti takýto človek dáva. Ona ta za kamarátku nepovažuje a ty sa jej držíš ako kliešť.

autor
17. aug 2022

@mala_zabka Poznáme sa od zs a vtedy sme riešili úplne iné veci než teraz.Tuto negativizmus má cca od 25tky,teraz máme par rokov pred 40tkou.Bavime sa spolu o všetkom,no väčšinou skáče mi do reči alebo keď hovorím o sebe niečo tak hneď že ale ona má na to iný názor,ona by to robila ináč atď.
@jaskolka Ona sa zavesila na dobrého chlapa tak nemusí platiť bývanie.Vtedy hovorila že ako dobre spravila,že ona není blbá že brat si hypotéku nebude.Nech sa stará chlap.Ma dve deti čo ju nebavia,nevie to s nimi.Robotu barsco nebude robiť lebo niektoré roboty sa jej hnusia.A chce robiť blízko domova aby neprecestovala nič.
@sidicek Už som staršia a ťažšie si nájdem dobrú kamarátku,tak áno držím kontakt s tými čo ich už poznám roky.

sidicek
17. aug 2022

Tak asi je čas nájsť si lepšiu, ja som staršia, ale kamarátky si nachádzam stále a z minulosti držím len tie super s ktorými som rada.

h2
17. aug 2022

Dotyčná má pravdu, ona naozaj nie je tvoja kamarátka. Nemala by si byť ani ty jej kamarátka.

ivangeline
17. aug 2022

Aj ja som taka ista. Som depresivna od detstva. Al tala stale bola,co ta to zrazu stve? Nad tym by som s askor zamyslela..

sidicek
17. aug 2022

@ivangeline asi je už z nej znechutená a vycicana z energie. Ty máš kamarátky?

ivangeline
17. aug 2022

@sidicek Nie. :D Myslis,ze preco tu som stale? Ale uprimne. Poznam vela ludi ale tiez ich nedokazem povazovat za blizke priatelky... Tiez mam prehnane naroky.
Bohuzial,tie pred manzelstvom a rodinou su daleko a nie sme uz tak v kontakte a s ostatnymi som zatial z mojej strany na urovni zname...

takajedna
17. aug 2022

Čudujem sa ti, že ju ešte máš v živote. Pojem spoluzávislosť poznáš? Toto nie je kamarátka, treba sa s tým zmieriť, neponižovať sa, nehrať sa na jej spasiteľa

babydesire
19. aug 2022

Coze ? A ty sa snou este kamaratis ?! Toxicky clovek ! Vymazat zo zivota ! Aj ja som mala taku kamosku..
Dobru kamosku si najdes raz dva,,neboj sa...myslim,ze spatne zeny su horsie ako spatny chlapy..bez ohladu na vztah k danej osobe..vyrad ju zo svojho zivota, lebo to piznaci nielen tebs ale aj ludi ktory su ti drahy.

babydesire
19. aug 2022

@mandzula presne tak