Nefunkčné spolužitie

margaretka16
2. jún 2013

Ahojte
chcem sa s Vami podelit o svoju životnu situaciu a pohladat o východisko.
Som na MD syn pojde od septembra do školky, a žijeme s partnerom vo vztahu v ktorom si myslim ze vyprsala neha radost,laska, vzajomna dovera, úcta a tak....
Sme spolu asi 15 rokov od školy boli sme spolužiaci, najskor sme zacali byvat spolu v mensom byte a teraz asi 4-5 rokov dozadu sme sa prestahovali do vacsieho bytu narodil sa nam syn ktoreho nadovsetko milujem a urobim pre neho vsetko. Ale vztah v ktorom zijem ma nenaplna a som zufala ako ho vyriešit. Ani neviem ako to zacalo ale snad tym ze sme rozdielne povahy a nazory na spoločné spolužitie sa odlišujú, nechcem sa stavat do pozicie svätej ale som obetavajsia aj na ukor seba.
Muž ma hoby motorku raz do týždna v nedelu na cely den zmizne cca. 10-18h pocas dna sa nam vobec neozve. Pracuje v obchode od 9-18h po praci ide domov vyvenci psika a cestou stretne vzdy niekoho s kym je dovod na 1,2,3,,,,, pivka pride domov a caka veceru. Verte mi a viete ze po celom dni cakat kedy pride domov aky bude cas podavania vecere ma uz po rokoch nebavi byt v pohotovosti neviem preco si niektoí chlapi myslia ze zena je služka a obsluha v 1. Keby prisiel a vzdy by vecera bola v rovnaku hodinu nemam problem aj obslužit. Raz je to meškanie lebo ide cosi z roboty vybavit a meska ale vzdy je to bez toho ze by ma informoval ze budem meskat lebo....., nieco mi doto prislo, alebo zdržim sa je to len o cakani...... A ja uz nevolam lebo mu to vadi ze co je zase ved chvilu meška a po rokoch ma to uz ani nebavi. Je z rodiny kde otec slope kazdy den a svokra rezignovane zije po jeho boku, nerieši doživaju si dochodok a nehlada riešenie takze niekde to ma ja z domu.
Tych situacii je tolko ze fakt nemam zaujem sa na neho usmnievat a vypytovat ako bolo v práci napr. Alebo ide na zraz mororkarov a oznamovacov vo dverach oznami ze pride len zajtra. Alebo solo panske lyzovacky lebo co je na tom. A ked poviem ze preco nezobere aj nas tak povie ze to idu iba chlapi. Ja dostavam rodicovský a doobedu ma jedno zamestnanie takze aj ked mam cosi na prilepsenie vsetko miniem bez vytvaranie rezerev a setrenia na domacnost ani nepamatam kedy som si niečo na seba kupila. On my dava 120eur + starvne listky -63eur na cely mesiac a ked nieco navarim jemu nic neni dobre , salatova polievka je teraz on take nebude...... no pan grof, hlavne ze keby sa uskromnil na benzine do motorky mohol by bat aj vyvar kazdy vikend hojne s kurou 😒
ale on ma právo na jeden den pre seba, este ten jeeden den by som mu odtolerovala ale tie nezname hodiny prichodu ma fakt nebavia a popripoade nocne prichody bez akehokolvek ospravedlnenia uz nevladzem. Teraz najnovsie mame po piatku za sebou jeho nocny vyjazd a prichod o 5,30 z tancovacky , prespal pregrcal celu sobotu my sme s malym odisli k mame ved nebudem vystavovat vnimave dieta takemu pohladu a vzduchu z vyparov v byte a dnes je na motorkovom svojom dni. Ziadne prepac alebo chcem byt s vami ako rodinou, iste aj ja som urobila niekde chybu ale toto sa fakt tolerovat uz neda.Od dnes som prestala servirovat stravu, prat, komunikovat a nakupovat a varit pre neho a uvazujem ze odidem k mame aspon na týžden.

sorciera24
2. jún 2013

@margaretka16 a na toto vsetko si rpisla az po 15 rokoch? neveriiim! 😕

margaretka16
autor
2. jún 2013

na otazku preco nezhody rieši alkoholom a vyjazdami je odpoved on sa potrebuje resetovat, ale vzdy len on a mne povie ved chod aj ty, ale mne je zase prednejsie byt so svojim synom ako niekde vysedavat po baroch a popijat ani nie som ten typ, vyčíta mi ze nejdem aj ja, ze nemam kamaratky, kazda ma svoj zivot a stastne spolužitie a nie som ten typ ze sa budem stazovat sme male mesto kazdy kazdemu vidi do hrnca ludia maju radost zo vsetkeho. Muz ma este jednu pracu chodi pre tovar s kamaratom na potraviny do madarska a mesacne si prilepši o 320 eur tento mesiac mi dal 30uur navyse na domacnost a 30eur na bycikel pre mna. Ostatne su jeho a ked pýtam lebo vacsinou velke varenie je kvoli nemu my so synom sa prestravujeme aj bez masa u mami to nemusime vzdy on povie ze on ma vydavky, ze tankuje do auta , potom hoby motorka, v zime kazdy vikend solo lyzovacky..........
Asi som hlupa ale fakt po tom vsetkom by som bola ochotna urobit hrubu ciaru na ponizovanie, a nezhody zabudnut azacat od znova uz len kvoli tomu ze mame syna ktorý ho ma velmi rad a ked je ocko v pravom slova zmysle sa aj venuje ale neni to casto, a dufat ze snahou nas oboch sa stratene ........ vrati nazad do nasko spolužitia.

margaretka16
autor
2. jún 2013

@sorciera24 nebolo to take od zaciatku asi som to zle napisala ako sa nam narodil syn
a stupnuje sa to

sorciera24
2. jún 2013

@margaretka16 dieta je vzdy zasah do vtahu a len pevne partnerstva/manzelstva take velke zmeny ako je prichod dietata a pod. zvladnu......a preco si nespravis aj ty jeden den volna? co ti v tom brani, enchaj dieta jemu a vyraz na damsku jazdu, na nakupy, zaplavat...proste na relax.....aj ked anpr. s tymi financiami sa mi akosi enchce verit, ze to mate tak od zaciatku? to ste si stale delili penaize na moje a tvoje?

wena
2. jún 2013

Viem, že sa to hovorí ľahko, ale ja osobne by som také správanie muža po mojom boku nezniesla.
Chceš sa s ním rozísť alebo myslíš, že by sa to ešte nejako dalo zachrániť?

Myslím, že tým, že prestaneš komunikovať a prať nič nevyriešiš, skôr sa situácia ešte zhorší.

sorciera24
2. jún 2013

@margaretka16 no vidis, tu je probleeem, on si chce niekam vyrazit, ale ty nie?....on ma respektovat tvoje potreby a ty jeho nie? vsak sam ti ponuka, aby si sla niekam, nemusi to byt bar, party, staci nejaky wellnes, chod a sla by som viackrat, nech sa aj on postara o syna;)....ale tie financie su fakt cudne, ale toto sa riesi vzdy na zaciatku....

maruska24
2. jún 2013

@margaretka16 nie ste manželia, iba partneri, takže rozvodu ako takému sa vyhneš. Vravíš, že je to už len spolužitie, asi už lásky a úcty niet. Keď máš kam ísť, vezmi syna a choď. Porozhliadni sa ako ste na tom obaja s majetkom a na čo všetko máš po rozchode nárok, na súde podaj žiadosť o výživné, dohodnite sa na striedavej starostlivosti o dieťa a bude. Ty nebudeš robiť slúžku, on bude mať kopec času pre seba. Odísť iba na týždeň, to nie je riešenie dlhodobého problému. Partnera nezmeníš, lebo on sa zmeniť pravdepodobne nechce.

sorciera24
2. jún 2013

@margaretka16 pises, ze si oddnes prestala servirovat, prat...atd. super, nech vidi, s cim ma pomoct, ale nie hned odchadzat, ci uzatvarat......daj mu aspon priestor nech si to uvedomi......mne je len smutno z toho, ze dnes ludia vsetko v momenete zahodia, kedysi sa to snazili opravit....a tak sa to premieta do vztahov......a ja si myslim, ze zmenit, ci uvedomit si chyby a vase problemy potrebuejte obaja, nielen on, ci ty....

ivanakir
2. jún 2013

chlap, ktoremu zalezi na rodine-na tebe a synovi sa takto nesprava...relaxovat a oddychnut sa da aj s rodinou...sadnite si a diskutujte, ak sa to nezmeni, utekaj od neho, kym nemas dalsie dieta!!!!viem, ze je to a tazke, aj z financneho hladiska, no aj ty mas pravo byt stastna!!!drzim prsty

sante81
2. jún 2013

@margaretka16 pises, ze zlom nastal ked sa vám narodil syn, a trvá to teda 3 roky. na tvojom mieste by som urobila všetko pre to, aby som zistila prečo sa tvoj partner začal chovat tak, ako sa chová, mozno to je jeho reakcia na niečo, čo ty nevies, mozno je to jeho unik a reset z pracovnych povinnosti - píses ze pracuje skoro cely den a asi na tej motorke si potrebuje vyvetrat hlavu. s tym ze si prestala varit, upratovat, asi moc neporiesis, chlapovi to dojde málokedy. skus rozhovor, daj dieta matke a povedz mu ze sa potrebujete porozprávat, ak ani napriek tvojej snahe o rozhovor a vyriesenie vásho problému partner nejaví zaujem, asi bude lepsie ked zvolís rozchod. viem ze sa 15 rokov zo zivota zgomovat nedá, ale budes odchádzat aspon s pocitom, ze si pre jeho záchranu urobila maximum. zostavat vo vztahu kvôli detom je hlupost, dieta neoklames a také divadlo by si asi ani nezahrala. drzím ti palce.

margaretka16
autor
2. jún 2013

@ivanakir dalši edieta nehrozi so mnou on nechce lebo nemame peniaze na dalsie ako on vsade tvrdi a ja by som aj chcela ale uz nie s nim s 2 detmi v takejto situacii ziadna výhra, a mne je na grcanie ked ba som mala s nim ........ po takomto spravani este robit madrac?

luciannka83
2. jún 2013

@margaretka16 nečítala som všetky príspevky čo radili žienky, ale ja by som si s ním jeden deň sadla, vysvetlila by som mu ako sa veci majú, ako si to predstavuješ a pokiaľ by to nezakceptoval, tak by som od neho odišla. Akože, čo máš z neho? Pokiaľ by sa dalo, tak by som sa zatiaľ presťahovala na istý čas k mame a uvidíš, či by mu to vadilo, alebo ako by to zobral. Nemá zmysel sa trápiť. Ja som tiež na MD a počítam na sekundy, kedy manžel príde z práce. A keď mešká čo len 5 minút, tak mu volám, čo sa deje. Neviem si predstaviť, že by meskal a nedal by mi vedieť, že sa zdrží a ako dlho. Držím ti palce aby si to zvládla nejak vydržať a prajem ti veľa síl.

kattrin5
2. jún 2013

@margaretka16 tiez by som to skusila najprv vyavetlit..ja som mala s muzom tiez velmi tazke obdobie aj som chcela odist od neho ale nakoniec si sadli a povedali co a ako...dohodli ame sa co musime zmenit na com pracovat..co sa nam jeden na druhom nepaci...a zatial to ide celkom dobre..ale medzi nami je stale laska..ja ho stale lubim a on vravi ze on mna tiez...na vztah musia byt dvaja...a riesit musia chciet dvaja..ak to tvoj muz nechce riesit potom najlepsie bude zobrat nohy na plecia

aristka
2. jún 2013

no cicuška ,to sa stáva ak žijeme len tak nadivoko,čo je teraz móda...chlapec si myslí ,že si môže robiť čo chce..veď mu nič nehrozí...takže pekne príde domov a vyvenčiť psíka pôjdeš ty...a on bud e s dieťaťom,ak chce s tebou žiť spoločný účet,z ktorého mu dáš kapesné,žiadne ,že ho čaká teplá večera,nech si zohreje,kým budeš venčiť psa...pánske jazdy ,ak na ne bude mať nech si ide ...a vytýč si jeden deň pre seba alebo aspoň pár hodín,kedy bude oper svojmu dieťaťu a ty aj keď si sadneš do cukrárne a budeš tam hod.jesť veterník...jednoducho daj pevné pravidlá hry,aj financií,ak nepristúpi môže ísť,ale mu povedz ,že si sa radila s advokátom a ošklbeš ho aj o gate,kedže si mu spomenula aj jeho nákladné výlety..

margaretka16
autor
2. jún 2013

dakujem ženušky pokusim sa o rozhovor ak ked viem ako dopadne dam vam vediet ste zlate ako mi tu radite cenim sa to a kazdy prispevok ma posuva dalej a dava silu na ten dialog ale celkom fajn vikend ziadne nahanacky pri sporaku plne som sa venovala malemu pospinkali sme si spolu pobicyklovali sme sa sme prisli domov do prazdneho bytu lebo moj spolubývajuci je na tej druhej praci to chodia na noc.

mikaela28
2. jún 2013

tvoj partner sa správa ako slobodný muž- lyžovačky, motorka, na pivo kedy a ako dlho sa mu zachce, ani sa neospravedlní...nemá ťa za nič...iba ako dáku spolubývajúcu alebo čo...má navarené, opraté, dovolené flákať sa...tak čo by sa sťažoval?jemu je super a absolútne nerieši, že ste rodina....A ako sa správa k malému? sem.- tam sa s ním zahrá, hlavne, ked má vypité, však? Moj manžel bol podobný, tiež mu bol prednejší playstation (v našom prípade) a kamaráti, a ja som trpela....Po "tridsiatke" chlapi pomály dozrievajú, začínajú si uvedomovať aj iné veci...ale podľa mňa je potom už neskoro...U ženy cit dávno vychladol, a na to jeho predchádzajúce správanie sa zabudnúť nedá...Žena potrebuje chlapa pri sebe v každdodennom živote, cítiť, že je tam s ňou, hl. ked je dieťa, je to stresujúce, byť na všetko sama, a nemať sa o koho oprieť....Musíš mu povedať, bud kamaráti alebo rodina! Ale on si vyberie kamarátov...a po rokoch sa priplazí k Tebe a malému, ked sa vybúri 😖 Ale prečo by si to mala trpieť??

magali
2. jún 2013

fiha no tak toto je silna.. kava.. asi by si mu mala fakt vsetko povedat a podla toho ako sa zachova, sa zariadit,.. aj ked nevidim to velmi ruzovo.. tu uz asi bude najlepsie ked nejako poriesite rozdelenie majetku a kazdy si pojde svojou cestou, je mi luto kvoli tvojmu syncekovi, ale aj tak sa tatko k nemu asi bohvieako nema, tak to nebude az take tragicke a ked hovoris ze sa ti chce grcat len z pomyslenia ze by si s nim mala spat, tak je to asi jasne.. klobuk dole ze si to tak dlho vydrzala.. drzim palce

mamavera
2. jún 2013

@margaretka16 prečo si muži myslia, že je žena slúžka a obsluha v jednom? Pretože im to tie ženy umožňujú. Nevidím najmenší dôvod, prečo by si mala partnerovi servírovať večeru a ešte keď netušíš, kedy sa mu uráči prísť. Sama si si to takto nadstavila, neverím tomu, že sa zmenil až po narodení syna, len príchodom syna do vášho života si to všetko začala viac vnímať. Neviem, na čo by mi bol taký partner, ktorý evidentne nemá zmysel pre rodinný život a nie je ti oporou, ale príťažou. Ale ak chceš ešte niečo pre záchranu vášho vzťahu urobiť, tak sa s ním porozprávaj na neutrálnej pôde - kaviareň, park, bez dieťaťa. Daj mu najavo, že takto ďalej žiť nechceš a nebudeš, pretože toto spolužitie vyhovuje len jednej strane. Alebo je ochotný žiť ako partner a a otec alebo dovidenia. Nebudeš predsa zabíjať mladé roky čakaním na opitého pána tvorstva, aby si ho mohla obskakovať 😝 😝 😝 .

klincek
3. jún 2013

@margaretka16 tu uz pomoze asi len sokova terapia.
syna daj trebars v piatok vecer k babke, posad chlapa za stol a povedz, ze doterajsi sposob zivota konci. nediskutuj, nevyjednavaj, nenechaj sa ukecavat a uz vobec nie ponizovat-proste povedz dost! rozdel povinnosti, vypytaj si viac penazi na domacnost (nech si chlapec ukrati na zabave) a viac casu pre vas ako rodinu. daj mu mesiac na rozmyslenie a chod k mame. ked sa vratis a bude snaha o zmenu, skusila by som..ked nebude, odisla by som uz natrvalo.

baby tu asi napisu, ze takto sa k dospelemu chlapovi spravat nemozes..ze mu vsetko seknes ako malemu zasranovi-no ano, k normalnemu chlapovi urcite nie..ale ak sa niekto ako zasran chova, tak sa musis aj ty k nemu. ked sa nespamata, moze si svoj plytky zivot zit dalej-sam.