Nedospela som

1. jún 2024

Ach, viem, že dostanem rady v zmysle, začni makať, ale rozumiem. Beriem aj konštruktívnu kritiku a ďakujem za ňu. Občas si poviem, že je to môj život predsa, moja cesta, nikomu na tom nemusí záležať a reálne ani nezáleží. Obrátim sa na Boha, s ktorým zatiaľ nemám osobný vzťah a poviem si, Bože Ty predsa hovoríš, že kto by si chcel zachrániť život, stratí ho. Alebo proste Bože veď dosiahnuť vlastné šťastie nie je na svete to najdôležitejšie. Cítim sa zaseknuto. Oproti známym v mojom veku, som sa akoby niekde zasekla. Nedospel som, neprevzal zodpovednosť a môj život akoby nemôže napredovať ako ten ich. Žijem stále ako dievčatko, ktoré potrebuje zachrániť a to už mám 28. Žiaľ, nikto ma nezachráni. Hanbím sa za svoj život, aj keď nemusím nikomu skladať účet. Všetko si aspoň hradí sama, ale môj život akoby zmysel nemám. Nežijem. Chodím len do práce a domov, potom zbehnem za známi. A dokola. Nikam to neuspeje. Nedokážem sa motivovať, nedokážem dosiahnuť taky pokoj na duši, že to môže byť aj takto. Ze nemusím viac predsa, niekomu niečo dokazovať. Ze aj obyčajný život, je život. Len akoby ta zmyslupnosť a uspokojenie neprichádza.

zmrzlinka2021
1. jún 2024

A čo chces teda?

jaskolka
1. jún 2024

A čo presne je ten problém? Chceš rodinu, alebo robiť v práci kariéru, alebo cestovať? Lebo najorv na toto si musíš odpovedať, a v tom smere pokračovať.

0silvia0
1. jún 2024

28 rocne zeny sa uz musia zachranovat same. Skus ponuknut svetu nieco ty sama, necakaj, ze svet sa bude tocit okolo 28 rocnej zeny a bude jej sam ponukat pokoj na dusi a zmysel zivota. Ten musis najst sama, ale nie fnukanim a analyzovanim svojho zivotneho rozpolozenia.

majah212
1. jún 2024

skúšala si dobrovoľníctvo?

zmrzlinka2021
1. jún 2024

@0silvia0 na veku nezáleží, keď človek potrebuje pomoc. Nie každý má silný základ z rodiny

0silvia0
1. jún 2024

@zmrzlinka2021 nikde nepisala, ci ma dobry zaklad z rodiny. Mozno ma rodinu ok, len nevie najst motivaciu sa v zivote pohnut. My dve tu nemusime teraz rozoberat, ako to mozno ma a ako to mozno nema, ja som pisala autorke, nejdem tu rozpitvavat imaginarne scenare. Ak chce, vyjadri sa sama a rozvinie diskusiu. Ak nechce, viac sa neozve, mozno jej stacilo vypisat sa.

butterflyeffect
1. jún 2024

Skus si urcite nejaky ciel co by si chcela dosiahnut a toho sa drz za tym si chod, ked to dosiahnea urci si dalsi. Ale poviem ti ze ono ozaj ten obycajny zivot je najkrajsi zivot, ale na to clovek pride az pi roznych burlivych obdobiach a problemoch.

egonsk
1. jún 2024

Hmyz existuje potrebny, aj nepotrebny. Cely svet sa vzajomne doplna, urcite v nom mas svoje miesto, nelam si hlavu, splynies s davom. 😉😋

loliki
1. jún 2024

Je super, že máš prácu. Je super, že máš domov a vieš sa o seba postarať. Je super, že máš známych, s ktorými udržiavaš dobré vzťahy. Si samostatná jednotka, nie si závislá od nikoho. Podľa mňa si dospela. Neporovnávaj sa s inými v tvojom veku. Choď za svojimi cieľmi, túžbami a ži si SVOJ život, neopakuj to, čo robia iní. Daj si Mg B vit. 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
1. jún 2024

Vidíš to, môžeme sa stretnúť. 🙂 V 28 som bola slobodná a bývala s rodičmi. Ty si už o krok na tom lepšie. Čo by si si vedela predstaviť na skvalitnenie - na doplnenie do svojho života?

babkaland
1. jún 2024

Váž si ten kľud. Mnohí by boli radi keby mali na starosti len odísť do práce a späť. Nikto s ničím neotravuje, žiadne starosti, robíš si čo chceš. Takí čo sú pod papučou jak by sa tešili.

Už som počul párkrát frázu dospej. Alebo pochlap sa. Buď vážny a takéto. Ale definujte pojem “dospieť” čo to vlastne je?

zobaka
1. jún 2024

no a to si vezmi, ze kludne mozes mat aj 40, alebo 50 rokov a stale sa budes citit zaseknuto..precitaj si nieco o temnej noci duše..

nie kazdy ma rovnake moznosti, lebo nie kazdy ma rovnake zdravie, zazemie, rodinu, je vela faktorov, preco si dam kde si, podla toho co pises, nie si nejaka povalacka na gauci, len zial internet posobi na ludi tak, ze sa strasne porovnavaju a ked vidis kto co ako zije, mozes sklznut do takejto divnej nalady, ze nie si okej, ale si, neboj sa

0silvia0
1. jún 2024

@babkaland no inak presne, aj ja som najradsej, ked mozem ist pokojne z prace domov a tak dokola. Vtedy viem, ze nemusim nic riesit a vsetko je ok.
Ale autorka je mlada zena, asi potrebuje trocha viac zit este...

zafir01
1. jún 2024

Ak by som mala opäť 28 . Bola bez partnera ,deti ..a mala takéto myšlienky , šla by som. Dobrovolnicit niekam do krajín tretieho sveta . Zanzibar ,sri lanka ...... Dnes je toľko možností . Myslím ,že taká činnosť a iný svet ,vedúca dať čo veku ,ktorý sa hľadá ,veľmi veľa

zobaka
1. jún 2024

@zafir01 presne, niekedy treba zmenit prostredie a zzait uplne nove veci

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ktochytavzite
1. jún 2024

Tak mu daj kopacky,mozno ten vztah ta tak dusi .ze mas pocit nicoty.Ked stretnes toho praveho mozno bude mat zivot pre teba iny zmysel.

thirstymonk
1. jún 2024

Najdi si niečo, kde sa môžeš realizovať... určite ťa niečo baví, tak z toho sprav "svoje poslanie"... V mladosti a ranej dospelosti sme mali skauting. Niektorí sú dobrovoľní hasiči, iní chodia venčiť psy to útulku, ďalší štrikujú rukavice a zbierajú keše pre choré deti a pod...

babkaland
1. jún 2024

Pri tom čo má aký zmysel ma napadla jedna historka zo života. Šiel som do Košíc za účelom previesť sa električkami od konečnej po konečnú každou trasou. Keď som sa chcel informovať v kancelárii dopravného podniku kde prestúpiť a pod. aby som to vedel zrealizovať, tak sa čudovali že aký má toto zmysel. Ja som v tom videl zmysel. Že som som fanúšikom MHD a tak som neprišiel do mesta za pamiatkami ale zaujímali ma električky. Kúpil som celodenný lístok a len som sa vozil od rána do večera.

Keď ľuďom chýba drama a napätie, tak pozerám videá z rómskych osád. Seriály, kriminálky, rodinné prípady a podobné. Ani si nestačím všimnúť že aký má vôbec život zmysel. Tak prejde čas že ani nezbadám.

loliki
1. jún 2024

Nechce sa viazať? Jednoduché. Nie je povinné stretávať sa s niekým, kto nechce Teba.

lenkakravcova
1. jún 2024

Možno ti len chýba muž - také to dominantnejšie "čudo" o ktoré sa môžeš oprieť. Takého nejakého čo pokryje tvoje nedospelé nápady a ty môžeš byť stále rovnako živou ženou bez toho aby si si na krk brala zodpovednosti chlapa. 🙂

Teraz čítam že sa stretáva s s niekým kto sa nechce viazať - od toho ruky preč. Ten nie je zodpovedný, ani chlap ktorý ťa podrží.

luccija
1. jún 2024

Prečo sa hanbíš za svoj život?Prečo si myslíš, že si neprevzala zodpovednosť za svoj život?veď pracuješ, asi si aj varíš žiješ bežný život dospelého, keby si neprevzala zodpovednosť, tak bývaš doma a starajú sa rodičia.Najdi si niečo svoje šport, hobby..ale toto je taký vek kedy začína človek túžiť po dieťati rodine niekam "patriť"

babkaland
1. jún 2024

Niektorým to nepríde ani po 40-ke aby túžili. Zažili tolko sklamania že si povedali “tudy cesta nevede” a tak si zvykli na single život, že ho už berú ako samozrejmosť. Ale tí netvrdia že sa musia hladať, a nenapíšu takúto tému. Tak o nich nemáte ako vedieť. Autorka inšpiruj sa nimi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
1. jún 2024

Strach je zlý radca. Ale tvoje túžby ti udávajú smer. Napíš zoznam toho, po čom túžiš. Tie túžby napíš, nakresli, nalep obrázky a maj pred sebou, pred očami. Ak zmeníš svoje myšlienky, zmeníš svoj život. Vezmi svoje túžby a choď... Si strojcom svojho šťastia. 🙂